Şimdi Ara

honda hrv tavsiye edermisiniz?? (35. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.050
Cevap
24
Favori
491.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba 2000 model bi tane Honda Hrv var suan almayı dusunuyorum. Fiyatı 19000 tl.. Sadece ön direksiyon aksı değişmiş. Bana bi akıl verebilir misiniz ? Kilometresi de 140.000 lerde... 2. e l piyasası falan nedir bu arabanın elimde kalır mı ? satabilir miyim ilerde en cok korktugum yanı bu cunku 2000 model sonucta :(
  • 14 yaşında araba alınmaz bence
  • Arkadaşlar bir yakınımın HRV si var, 2006 model iki çeker,
    Bir sorun hissettim ben,
    Direksiyonu çevirirken GICIRTI sesi geliyor, sanki bir kasnağa ip sarılı onlar tekeri çeviriyor gibi ...

Bunun yanında şanzıman yağı vs de değişmemiz çok uzun süredir,
    Teşekkür ederim
  • Herkese, her keseye, her eve uygun Hr-v'ler burada!!!

400 dolardan başlıyor... Kaçırmayın...

http://www.beforward.jp/stocklist/page=1/make=2/model=315

(Facebook'taki Honda Hr-v Turk sayfasında gördüğüm bir haberden alınmıştır)

https://www.facebook.com/groups/hondahrv/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franko -- 19 Mayıs 2014; 5:41:35 >

• bu kadar düştümü yaw
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackHash

quote:

Orijinalden alıntı: nonlinear

öncelikle merhaba arkadaşlar,

mübalağasız yazılan tüm yorumları okudum. katıldığım ve katılmadığım konular var.

velhasıl sınırlı da olsa yaptığım bir kısım araştırma var, konumuz turbo ekleme :)

bir arkadaş supercharger ve turbo ile alakalı bir kısım yorum yapmış ancak yeterince açıklayıcı değil.

1) Antalya bölgesinde bu işi yapabilecek uzman birileri var mıdır, ekleme yapabilirsek yaklaşık ne kadarlık bir extra güç (HP olarak) elde edebiliriz, yakıt artışı ne oranda olur?

2) Bir diğer husus ise, tam olarak offroad olmasa da doğa gezintileri için araç lastiklerini değiştirmeyi düşünüyorum (zaten eskimiş durumdalar) 205/60R16 standartının dışına çıkıp
    205/85R16 kullanmayı düşünsem, böyle bir şeyler denemiş birileri var mı? sizce bir sorun ile karşılaşır mıyım?

iyi forumlar, saygılar...

Öncelikle selamlar,
    D16 kodlu honda motorlara yapılan tüm modifikasyonlar HR-V ye yapılır.Antalya bölgesinde yaşıyorsan supercharger tavsiye etmem.Sıcaklık ve nem ciddi sorun yaratır.Turbo konusunda ise HKM markasının D16 kodlu araçlar için turbo parçalarına bakabilirsin.Ancak,tavsiyem turbo besleme yerine daha hafif modifikasyonlar yapman.Anladığım kadarıyla dağ bayır gezeceksen ağır bir modifikasyona girmen gereksiz.
    Turbo ve modifikasyon konusunda Honda'da tüm Türkiye'de bu işi dünya çapında yapacak tek adres Adana-Project 01 Garage'dır.Dört dörtlük birşey istiyorsan başka bir yer arama.
    Gelelim tavsiye edeceğim hafif modifikasyonlara..
    İlk iş olarak katalitik konvektörü iptal et.
    İyi bir egsozcudan iyi bir sistem yaptır.Orjinal egzostaki kıvrımları olabildiğince düzle.Ve iyi bir headers tak.Tavsiyem DC marka headerslardır.

K&N marka uygun bir hava filtresini orjinali ile değiştir.
    Bu sana 10-15 beygir kazandıracaktır.

Yetmez diyorsan chip uygulaması yapabilirsin.Yada AEM FIC marka beyin takıp,yeni yazılım yüzkleyebilirsin.Buda sana bir o kadar kazandırır.

Buda yetmez diyorsan artı olarakhttp://www.tuning-no1.com/fidanza-adjustable-cam-gears-blue-red-silver-anodized-for-honda-d-series-986166-986164-981689.html#fitments iyi bir egzantrik mili ile birlikte takabilirsin.

Tüm bunları yaptıktan sonra şanzumanın yetersiz kalacaktır.Bu noktadahttp://www.dcperformance.co.uk/uprated/black-diamond-stage-2-kevlar-clutch-kits/honda/hrv.html ekleyebilirsin.

2) Bu konuda gördüğüm en büyük lastikler bunlardı.

Lastik ebatları 245/75/16 mud diggers,75mm ön ve 60mm arka yükseltilmiş ve çamurluk içi davlumbazlar çıkarılmıştı.

Umarım faydalı olmuştur.

sonunda niyeti bozdum değiştirdim tekerleri 215/65R16 inanılmaz keyifli oldu araç ama davlumbaza yarım santim kaldı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nonlinear -- 28 Mayıs 2014; 0:25:04 >

• arkadaşlar eklemeyi unuttuğum bir ayrıntı vardı. 2005 modelden önce sis farı genelde yok. orjinalini sormaya gerek bile duymadım bende Megane 1 sis farı alıp taktırdım. farın çifti 35 lira, 2 lira ampul, 40 lira röle, kablo ve işçilik verdim. 77 liraya sis
  • 205 yerine 215 lastik takmak isteyenler için, fiyat-performans açısından kaliteli lastik önerisi (yanak beyaz yazılı):

http://www.lastikcim.com.tr/Kumho-Road-Venture-KL51-21565R16-102H-APT,PR-4961.html

http://www.kumhotire.ca/en/tire/category/truck-suv/951192BC-D085-41F6-8D52-9757698231B4

http://www.kumho.com.au/blog/products/road-venture-apt-kl51/

(Facebook "Honda Hr-v Turk" sayfasından alıntı)

• Tam da aracımı HRV ile takas edip etmeme kararsızlığı içerisindeydim. Konuyu okuyunca vazgeçtim.

Faydası olanlara teşekkürler
  • benim iki buçuk sene evvel aldığım bir corsam var, minik bir araba ve iç hacmi geniş diye almıştım çok da memnunum kliması da olsa daha memnun olacaktım tabi bir de otomatik olsaydı..
    gözüm her ne kadar bmw de olsa da en düşüğü 2005 modeli 50 bin lira olan 3.20i ler uygun fiyatlı,
    ama henüz oraya ulaşamayacağıma göre ve honda civic sürmüş biri olarak onun o konforunu yaşamış biri olduğumdan dolayı honda severim,

hrv jeepler de hem geniş iç hacmi hem de havalı görüntüsü ve sağlam oldğunu bildiğim için cazip geliyor..

otomatik sanzumanını kontrol ettirin, tabanı cok yüksek değil, çok yakmaz, vergisi uçmaz demişsiniz,

demekki her ne kadar olumsuz özellikten de bahsetseniz tavsiye etmişsiniz anladığım.
    yüksek km olmayan servis çıkışlı bir honda almayı düşünüyorum.

gaz konusunda ne diyorsunuz? tüp taktırmalı mıyım şehir içinde ve nadiren 100 km uzaklığa kadar süreceğim

• bence BMC (Rahmetli datlıses anısına)
  • Herkese selamlar,
    Bende 1 hafta önce 2004 model servis bakımlı değişen ve boyası olmayan 105000 binde HRV aldım. Aracı Ayışığı hondada tepeden tırnağa göstererek aldım. Fakat aracın satışını alıp eve dönerken 45 - 65 km arası arka taraftan özellikle yavaşlarken bir uğultu geliyor. Servise tekrar sorduk sol arka poya bilyası bozuk dediler. Bilyeyi alıp özel serviste değiştirdik 200 tl masraf boşuna ses devam ediyor. 65 km yi geçince ses kesiliyor. Lastikten olabilir diyorlar 205x60x16 Bridgestone 2013 8 hafta üretimi. Şanzıman ve diferansiyelde bir sorun yok hız artınca ses artmıyor. Konu hakkında bilgisi olup veya yorum yapabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  • Arkadaşlar merhaba.

Biz ilk arabamızı almayı düşünüyoruz. Kullanacak kişi genelde ben olmak üzere annem ve halam. Bütçe en fazla 25.000 . Yaklaşık 1 yıldır araştırıyorum. Honda sever biri olarak hep Honda araştırdım. Civic, Jazz yanında Megane, clio, lancer, imprezza da baktım. Ancak biz yılda 2-3 kez memlekete gittiğimiz için yaylaya vs çıkıyoruz. Daha önce kiralık 2009 toyota corolla ve 2010 hyundai getz kullandık ve 5 kişi bindiğimizde birkaç kez arabanın altını vurduk.

Şimdi 2001-2004 arası 25bin tl yi geçmeyen otomatik vites HR-V düşünüyoruz. Annemde onu beğendi. Yalnız annem şehiriçi trafiğe hiç çıkmadı. Aracın kullanım alanı ağırlıklı haftasonu ve uzun yol, ortalama işe gidiş geliş olacaktır. Günlük - 5-6 km yol.

Otomatik vites lpg'li hr-v yi tavsiye edermisiniz? Yoksa biz yine 2001-2004 civic veya 2005-2007 jazz mı bakalım ?

Teşekkürler..

• bence kiralık arabaya devam
    altını vursan da seni ırgalamaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakdulger

Arkadaşlar merhaba.

Biz ilk arabamızı almayı düşünüyoruz. Kullanacak kişi genelde ben olmak üzere annem ve halam. Bütçe en fazla 25.000 . Yaklaşık 1 yıldır araştırıyorum. Honda sever biri olarak hep Honda araştırdım. Civic, Jazz yanında Megane, clio, lancer, imprezza da baktım. Ancak biz yılda 2-3 kez memlekete gittiğimiz için yaylaya vs çıkıyoruz. Daha önce kiralık 2009 toyota corolla ve 2010 hyundai getz kullandık ve 5 kişi bindiğimizde birkaç kez arabanın altını vurduk.

Şimdi 2001-2004 arası 25bin tl yi geçmeyen otomatik vites HR-V düşünüyoruz. Annemde onu beğendi. Yalnız annem şehiriçi trafiğe hiç çıkmadı. Aracın kullanım alanı ağırlıklı haftasonu ve uzun yol, ortalama işe gidiş geliş olacaktır. Günlük - 5-6 km yol.

Otomatik vites lpg'li hr-v yi tavsiye edermisiniz? Yoksa biz yine 2001-2004 civic veya 2005-2007 jazz mı bakalım ?

Teşekkürler..

HR-V yi alın.Tek dikkat edeceğiniz şey yetkili bir servise şanzumanını iyi incelettirin.Eğer lırsanızda kesinlikle ve kesinlikle orjinal honda cvt şanzuman yağından başka yağ kullanmayın.Asla sorun yaşamazsınız.Öyle altını vuracak yok efendim yolda kalacak bir araba asla değildir.Siz bakmayın öyle salak salak konuşanlara...

• quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba.

Teşekkürler..

HR-V yi alın.Tek dikkat edeceğiniz şey yetkili bir servise şanzumanını iyi incelettirin.Eğer lırsanızda kesinlikle ve kesinlikle orjinal honda cvt şanzuman yağından başka yağ kullanmayın.Asla sorun yaşamazsınız.Öyle altını vuracak yok efendim yolda kalacak bir araba asla değildir.Siz bakmayın öyle salak salak konuşanlara...

Kardeş çok teşekkürler yorumun için. Araştırıyoruz halen. HRV şuan 1.planda. 2.planda civic var. Ancak dediğim gibi biraz acemilik atılcak bu araçla. Yani altını sağda solda ve ya köyde vurma ihtimalimizin yüksek olduğu için zaten hrv ye sıcak bakmıştık. Alacağımız araca honda'da exptertiz yaptırmayı düşünüyoruz. Ayrıca dediğiniz gibi genellikle kullanmayanlar araca çamur atıp durmuş. Ben kullanmadığım halde o kadar kötü olduğunu düşünmüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: caucass

bence kiralık arabaya devam
    altını vursan da seni ırgalamaz

illaki araba alınacak
  • quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba.

Teşekkürler..

Kardeş çok teşekkürler yorumun için. Araştırıyoruz halen. HRV şuan 1.planda. 2.planda civic var. Ancak dediğim gibi biraz acemilik atılcak bu araçla. Yani altını sağda solda ve ya köyde vurma ihtimalimizin yüksek olduğu için zaten hrv ye sıcak bakmıştık. Alacağımız araca honda'da exptertiz yaptırmayı düşünüyoruz. Ayrıca dediğiniz gibi genellikle kullanmayanlar araca çamur atıp durmuş. Ben kullanmadığım halde o kadar kötü olduğunu düşünmüyorum

Sevgili Kardeşim,
    Benim aracım 15 yaşında.2. sahibiyim.Ben hergün tarlada çiftlikte bahçedeyim.Bu araç benim elimde kırılıp dağılmadıysa inanki hiç bir allahın kulu dağıtamaz normal kullanımında.Buna inan.HR-V ye hayatında binmemiş insanların lafına kulak asma..Altını vurman için çok çılgın bir yerden atlaman gerek bunuda yapmazsın sanırım.Ha ben kendi aracımı lift kitiyle 6 cm e yakın kaldırdım.Üstüne bide arazi 4x4 lastiği taktım.215/65/16...Şimdi vallahi umrumda bile değil yok yol bitmiş yok su basmış yok bilmem ne...Aracın motoru zaten taş..Seni 300 bin KM götürür ölüsü..Yedek parça sorunun yok..Az yakıyor...LPG de manuel benim araç 21 kuruş yakıyor..Daha ne düşünüyorsun ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackHash -- 30 Ekim 2014; 13:45:16 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba.

Teşekkürler..

Sevgili Kardeşim,
    Benim aracım 15 yaşında.2. sahibiyim.Ben hergün tarlada çiftlikte bahçedeyim.Bu araç benim elimde kırılıp dağılmadıysa inanki hiç bir allahın kulu dağıtamaz normal kullanımında.Buna inan.HR-V ye hayatında binmemiş insanların lafına kulak asma..Altını vurman için çok çılgın bir yerden atlaman gerek bunuda yapmazsın sanırım.Ha ben kendi aracımı lift kitiyle 6 cm e yakın kaldırdım.Üstüne bide arazi 4x4 lastiği taktım.215/65/16...Şimdi vallahi umrumda bile değil yok yol bitmiş yok su basmış yok bilmem ne...Aracın motoru zaten taş..Seni 300 bin KM götürür ölüsü..Yedek parça sorunun yok..Az yakıyor...LPG de manuel benim araç 21 kuruş yakıyor..Daha ne düşünüyorsun ya.

Vay be süper. Biraz daha ısındım sayende biz otomatik vites alacağız istiyorsa 30 kuruş yaksın umrumda değil. Fazla kullanılmayacak zaten. Aylık en fazla 300- 350 km yaparız. 2001 2002 ve sonrası düşünüyorum. Yıllık vergisi 265 tl. Sigorta ve kasko olaylarına yabancıyım. Bilgi verebilirsen sevinirim. Birde yedek parçası kimisi honda servislerinde rahatlıkla bulabileceğimi kimisi bulsam bile pahalı olabileceğini söyledi. onunla da ilgili bilgi verirsen sevinirim

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba.

Teşekkürler..

Sevgili Kardeşim,

Vay be süper. Biraz daha ısındım sayende biz otomatik vites alacağız istiyorsa 30 kuruş yaksın umrumda değil. Fazla kullanılmayacak zaten. Aylık en fazla 300- 350 km yaparız. 2001 2002 ve sonrası düşünüyorum. Yıllık vergisi 265 tl. Sigorta ve kasko olaylarına yabancıyım. Bilgi verebilirsen sevinirim. Birde yedek parçası kimisi honda servislerinde rahatlıkla bulabileceğimi kimisi bulsam bile pahalı olabileceğini söyledi. onunla da ilgili bilgi verirsen sevinirim

Dostum aracın kaporta parçaları hariç gerisi honda civic.Sadece alt takımdan 3-5 parça civic değil.Oda 4 çekerden kaynaklanan şeyler.Malumunuzki Turkiye'de zaten Honda nın servis fiyatları çok yüksek.Yani bu sadece HRV ye özel bir durum değil.Reno da aynı parça 100 tl iken hondada aynı parça 200 tl..Parçaları orjinal olsun diyorsan eğer dükkanda civic parçası varsa bunun parçasıda gayet doğal olarak vardır.Ha mesela aks körüğü normal civic değil ama 2005-2007 euro civicle aynı..yada arka difrensiyel civicle aynı değil ama cr-v ile aynı gibi örnekler çoğaltılabilir..Ha ben bir ihtiyaç olduğunda e-bay e giriyorum ingiltereden 4 günde getirtiyorum.Artık internet alış verişi denen birşey var.Yok parça bulamazsın felan bunlar artık 1980 de kaldı.Ha sen çok sıkışırsan bana bi mesaj at ne arıyorsan bulayım.Sigorta konusunda bir yorum yapamam çünkü her sigorta firması kendine göre fiyatlandırma yapıyor.Onun sabit bir gideri yok.Tek tavsiyem full kasko yaptırman.Bide unutma kasko yaptırırken sigorta şirketi detaylı fotoğraf çekimi yapsın sonra cırlıyorlar yok efendim biz sigorta yaparken orası yoktu burası yoktu diye..

Şundaki güzellik hangi arabada var ya söyler misin?

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.