Şimdi Ara

honda hrv tavsiye edermisiniz?? (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.050
Cevap
24
Favori
472.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bahsettiğiniz ihtiyacınız için uygun bir araçtır. 4wd olanlar da zaten normal kullanımda 2wd gider ancak araç zorlanırsa, karda, buzda, arazide o zaman otomatik olarak 4wd oluyor. Bagajı şehir içi kullanımda, alışveriş için falan yeterlidir. Uzun yola çok fazla eşya ile tatile çıkarken yetmez belki ama o zaman da arka koltuğu yatırır yahut yukarı port bagaj taktırmayı düşünebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yilmaz07

    Bahsettiğiniz ihtiyacınız için uygun bir araçtır. 4wd olanlar da zaten normal kullanımda 2wd gider ancak araç zorlanırsa, karda, buzda, arazide o zaman otomatik olarak 4wd oluyor. Bagajı şehir içi kullanımda, alışveriş için falan yeterlidir. Uzun yola çok fazla eşya ile tatile çıkarken yetmez belki ama o zaman da arka koltuğu yatırır yahut yukarı port bagaj taktırmayı düşünebilirsiniz.





    Cevap için teşekkürler, yani bu aracın 2 ayrı modeli yok tel model var ve kendi otomatik geçiyor 4 çekere zorlanınca. Peki sahibinden'de neden 2 ayrı model gözüküyor?
  • Kim diyor iki ayrı modeli yok diye !? Tam tersine iki ayrı modelden bahsediyoruz. (2wd ve 4wd)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yilmaz07

    Kim diyor iki ayrı modeli yok diye !? Tam tersine iki ayrı modelden bahsediyoruz. (2wd ve 4wd)



    2 çekerler daha az yakarmı acaba? Benim ilgimi çekmeleri Arkadaşımın Crv aracının yakıt değerlerini görünce başladı. İstanbul içerisinde kullanıyor Hem Suv, hem 2.0 Motor, hem otomatik 10.4 Lt/100km benzin tüketimiyle şok etti beni. Bunlarda aşağı yukarı 1 lt fazla -az olur. Zaten benim 1.6 Astra aynı yakıtı yakıyorken hiç düşünmeden satmam lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mainfb416

    Herkese meraba
    Benim bi getz im vardı bu sene uzun yolda acı çektirdi bana geçenlerde sattım. Uzun yolda savrulmayacak araç alayım derken galeride bi HRV takıldı gözüme araç dış görünüş olarak çok güzel geldi. 2000 model olması biraz korkutuyor bu aracın 2000 model kullanıcılarının yorumlarını almak istiyorum. Bugüne kadar hiç Honda kullanmadım ama kullananlar motorlarının 400bine kadar gideri var diyorlar. Bi de araca lpg takılması çekişini düşürüyor mu. cevaplarsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler.


    ben 2000 model 134000 km aldım bmw servisinde çalışan bir tanıdığıma gösterdim usta bana bu araç 1.000.000 km gider honda motoru çok dayanıklıdır demişti... honda servisinede gösterdim çekup yaptırdık araç sorunsuz çıktı honda servisindede aynen 1.000.000 km garantisi veren tek araç şirketidir honda dediler araçtan çok memnunum focus astra partner de bulamadığım zevki veriyor araç... sürüş yol tutuşu harika sıralı lpg var lpg ile çekişten düşmüyor ilk aldığımda dağ yolunda denedim yokuşta çekiş düşme orda kalsın gaza bastıkça yol çıkıyor 200km saat benzinde lpg de 140km saat yapıyor... yakıtıda tasaruflu 3 gün önce arka 2 amartisörü değiştirdim tanesi 120 tl ve difransiyel yağını değiştirdim araç internette yazdığı kadar masraflı değil... internette çok kötülemişler ama gidip aracın test sürüşünü yapmadan karar vermeyin....270 km yol da 62 tl lpg yaktı hrv alın derim....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suat4442 -- 2 Ağustos 2011; 17:30:32 >




  • Dediğim gibi 4 çeker olan da her zaman 4 wd gitmediği için ekonomiktir. Sadece arazide ve zorlu koşullarda 4wd olacaktır araç. Bu yüzden az yakacaktır.
  • döndüm dolaştım yine hrv ye karar kıldım, 2005-2006 model 60000-100000 km arası 29-30bin e cokmu acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rallyproco

    döndüm dolaştım yine hrv ye karar kıldım, 2005-2006 model 60000-100000 km arası 29-30bin e cokmu acaba?


    Bende düşünüyorum 27-28 verebilirim sanırım .dediğiniz değerlerdekine.
  • 27-28 e varda hocam 2-3 parçası en az boyalı onların bide 100 bini aşmış modeller.
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-honda-64-750km-acil-satilik-sahibinden-temiz-hrv-55155440/detay/

    Japon Araçlarında 100.000km'ye takılmamak lazım. Temiz kullanıldıysa,bakımları zamanında yapıldıysa Avrupa araçlardan daha uzun ömürlü oluyorlar. 200.000km'de Mazda almıştım, motor tıkır tıkır gidiyordu içim rahat etmedi motoru bir açıp baktık şok olduk temizliği karşısında . 2005-2006 Temiz kullanılmış 120.000 deki aracı 50-60.00'deki kötü kullanılmış araca tercih ederim. O araçlarda yanına gidildiğinde anlaşılır zaten.




  • Honda H-RV mi alalı 8 ay oldu ben Çok memnunum aracımdan 2005 model aldıgımda 50000 km deydi. 27000 liraya aldım ve 2000 liraya lpg takdırdım teleflex marka ve çok memnunum Şu an şehir içi (Ankara) km de 240 - 250 tl yakıyor bence bu fiyatlara alınacak en güzel 4x4 dür.

    2wd ile 4 wd arasında çekiş dışında bi fark yok.

    Bagaj'ına gelince evet biraz ufak ama bagajın ustundeki kapagı çıkarınca ve koltukları yatırınca baya bi genişliyor.

    Lastik ebatı orjinali 205-60*16 fakat piyasada 205-55*16 daha çok ve birazda ucuz oldugundan olsa gerek çogu kişi tarafından tercih ediliyor olsa gerek.

    ben 8 aydır zevkle kullanıyorum ve geçen kış ankaradaki yogun karlarda bile hiç zincir takmadım ama 4 adet orjinal yokohama kış lastiği kullandım ve beni hiç bir yerde yolda bırakmadı . almak isteyen arkadaşlara tavsiye ederimm. üstelik 1yıllık mtv si 304 tl başka sormak istedikleriniz varsa sorabilirsiniz.




  • Bu arada arkadaşlar H-RV Kullanım klavuzu lazım olan varsa email ata bilirim Honda 15 tl ye satıyor.. Boşu boşuna okadar para vermeyin... Çünkü ben çok aradım forumlarda kullanım klavuzunu ama bulamadığım için 15 tl ye cd sini aldım..
  • Sahibinden.com fiyatları gerçek pazarın biraz üstünde olabiliyor. Birisi çıkıyor HRV'ye CRV fiyatı çekiyor öbürü de geliyor onu baz alarak aracına yüksek fiyat çekiyor derken sun'i olarak hak etmediği halde araçların fiyatları yüksek gözüküyor. Yine de pazara ve piyasaya bakın ama ekspertiz raporu çıkartmadan ne derlerse desinler almayın aracı.
  • hr-v yi lpg li kullananlar şehiriçi ve şehir dışı yakıt kullnımlarını yazabilirlermi acaba? km de kaç kr yaktığı ve lpg nin litresinin kaçtan alındığını yazarsak ileriye dönük daha verimli olur sanki :)
  • Yeni kasa yapsalar tutar.

    Eski kasaların özellikle iç mekanı berbat.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senersongur -- 23 Ağustos 2011; 0:14:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rallyproco

    hr-v yi lpg li kullananlar şehiriçi ve şehir dışı yakıt kullnımlarını yazabilirlermi acaba? km de kaç kr yaktığı ve lpg nin litresinin kaçtan alındığını yazarsak ileriye dönük daha verimli olur sanki :)


    Ben 2004 model HRV mi bugun aldım ve hemen BRC bayine bıraktım.

    Kısmetse akşama alacağım. Ondan sonra yakış ile ilgili görüşlerimi bildireceğim ;)

    Ama araç benzinde cidden yakıyor. Tam ölçmedim ama sanırım 11 litre gibi.
  • bende 2005 hrv mi yeni aldım, 50 tl lik gazla 125 km gitti, lpg ciye gidip ayarları düşürttürdüm, ayarlar biraz yüksekmiş galiba, bakalım şimdi ne yakacak, tabi çok yakmasında düz vitesten otomatiğe geçmenin ve devirli kullanmamında etkisi var diye düşünüyorum.


    bide bazı internet sitelerinde şöyle bir söylenti var, 2014 te hondanın hr-v yi tekrar çıkaracağı. hatta consept bi çizimi bile var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallyproco -- 23 Ağustos 2011; 20:24:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mircet

    merhaba, honda h-rv cvt lerde direksiyondan kumanda vites ( D ve S) nasıl kullanılıyor, birde vites konumlarından "L" ne işe yarıyor? bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilirler mi?


    s, spor mode yüksek devirli kullanırsın, d ise normale geçiş için basarsın.
    L nin 1. vitesle uzaktan alakası yok. nasıl böyle birşey ortaya atmışlar anlamadım. hrv sürekli 4 çeker değil, gerektiğinde 4 çekere geçiyor. bunun haricinde kendi isteğinle 4 çekere geçmek istiyorsan vitesi L'ye getirirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trojana

    Bizim araçtada kalkışlarda bir silkeleme ve hırıltı geliyordu. Ustaya gösterdik ondan sonrada sattık. CVT şanzımanların arızaları pahalıya patlıyor, konvensiyonele oranla.


    yakıt pompasına baktır ve de yakıt tankını temizlettir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yilmaz07

    Bu araçın arazi performansı hakkında daha detaylı bilgi verebilecek olan var mı ?

    Mesela su geçiş derinliği ne kadar ? Kumda, çamurda gider mi ?



    kumda denemedim. ama çamurda ve karda hiç zorlanmadan gidiyor. su derinliği ise farların hizasına gelecek kadar derin sudan geçtim bir şey olmadı.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.