Şimdi Ara

Honda Civic & Yeni Elantra Test İzlenimleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bugün Yeni Civic'i incelemek için Altunizade Ayışığı'na gittim ve sonunda yeni Civic'i test ettim.
    Aslında sadece Civic incelemesi yazacaktım lakin forumda zaten çokça var.
    Özgün olsun diye bu iki aracın yol tutuş/motor/konfor/yalıtım vs gibi özelliklerini karşılaştıran bir inceleme yazacağım.

Kullandığım araçlardan Civic otomatik, Elantra manuel vitesti.

Diğer(fiziki) özelliklerini daha önce şu topicte zaten inceleyip yazmıştım.
    Görmemiş olan arkadaşlar için linkini tekrar ekliyorum
    http://forum.donanimhaber.com/m_56138576/mpage_1/f_/key_//tm.htm#56138576

MOTOR-PERFORMANS

Biri otomatik biri düz vites olmasına rağmen arada hızlanma/ivmelenme açısından bir fark hissedemedim.
    Sanırım burda araçların şanzıman-motor uyumları ön plana çıkıyor (ki Civic'teki motorunun kalitesi zaten bilinen birşey) Civic düz vites olsaydı eminim Elantra'dan çok daha iyi ivmelenirdi.Fabrika verilerinde de bu gözüküyor.

Test güzergahında sağa geçmem gerekiyordu, sinyali verdim fakat Punto sahibi yol vermedi.Ben girmeye çalıştıkça bana yaklaştı.
    Ben de sinirlendim, bastım, oda bastı ileride Honda koptu gitti Punto nal topladı

YOL TUTUŞ

Eski Civic'le aşırı bir fark görünmese de bir kademe iyileşmiş gibi duruyor.Rüzgardan biraz daha az etkilenir hale gelmiş, eski Civic'ten daha stabil bir sürüş izlenimi verdi bana.Elantra ile arasında ise fark yok.Belki çok daha zor şartlarda, çok daha keskin virajlarda bir fark ortaya çıkabilir lakin ben ikisini de baya zorladım, fark göremedim.
    Honda'nın direksiyon tepkileri daha hızlı ve hissiyatlı.

YALITIM

Motor sesi yalıtımı konusunda ikiside çok başarılı.
    Yol sesi/lastik sesi yalıtımı konusunda düşük hızlarda benzerler fakat hız yükseldikçe Elantra'nın bu konuda bir kademe daha iyi olduğunu farkettim.
    Bu arada Honda'da arka süspansiyondan hala biraz ses geliyor gibi tam emin olamadım.

KONFOR

Honda'nın özellikle arka süspansiyonları darbeyi emmede pek başarılı gibi gelmedi.Eskiye göre kesinlikle daha iyi ama Elantra'dan yine bir kademe geride gibi geldi bu konuda.Honda'nın direksiyonu daha konforlu, şehir içi trafiğinde kullanımı Elantra'ya göre daha kolay geldi.İki araçta kullanırken hiç yormuyor.Otomatik olmasının avantajıyla Honda pek bir rahat geldi, gerçekten çok hoşuma gitti

FRENLER

Bu konuyu özellikle ayrı bir başlık altında incelemek istedim.Honda'nın frenleri muhteşem, hatta arabanın en beğendiğim, bana en vay be dedirten kısmı.
    Çok güvenli bir şekilde durduruyor ve size de bunu hissettiriyor.Elantra'nın frenlerinden çok daha iyi.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, aklıma gelen bir şey olursa eklerim veya sorularınız olursa cevaplarım
    İyi akşamlar.

• Eline sağlık arkadaşım.
  • arkadaşım teşekkürler paylaşımın için.. bi de otomatik vites performansı nasıldı civic'in? vites geçişleri vs sarsıntılı dğldir heralde..
  • Emeğine sağlık Kubilay...

Sen baya test editörü oldun maşallah..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sekizkozalak

arkadaşım teşekkürler paylaşımın için.. bi de otomatik vites performansı nasıldı civic'in? vites geçişleri vs sarsıntılı dğldir heralde..

quote:

Orijinalden alıntı: sekizkozalak

arkadaşım teşekkürler paylaşımın için.. bi de otomatik vites performansı nasıldı civic'in? vites geçişleri vs sarsıntılı dğldir heralde..

Rica ederim Vites geçişleri gayet güzel sarsıntısız

quote:

Orijinalden alıntı: **osk@r78**

Emeğine sağlık Kubilay...

Sen baya test editörü oldun maşallah..

Yakın çevredeki showroomlar bitti abi uzağa açılmayı düşünüyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.