Şimdi Ara

Honda Civic Hatchbag 1.8 i-vtec Otomatik (i-shift olmayan)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu aracı almayı düşünüyorum. Sağolsun bir arkadaş özelden arabayla ilgili sorularımı cevaplayacaktı. Ben de umuma faydası olsun diye konu açtım. Bu aracı kullanan başka arkadaşlar varsa görüşlerini yazarlarsa güzel olur.

1.Aracın kronik bir sorunu var mı?

2.Otomatiği sedan civiclerin aynısı mı?

3.Bakım ve parça masrafı nasıl(Mutlaka kasko yapmak mı gerekir)?

4,Sedan civic de kullandıysanız yol tutuş karşılaştırması yapabilir misiniz?

5.Temiz 2009 Otomatik Honda Civic 1.8 i-VTEC için ödenecek para ne olmalı?

6.İkinci elde nasıl?

7.1.4 olanının performansı nasıldır(Özellikle uzun yolda)?

8.Son olarak sizin gördüğünüz bir eksisi var mı veya -karşılaştırabilirseniz- genel olarak 2008 LPG otomatik civic elegance ile karşılaştırabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bordod -- 15 Temmuz 2014; 14:54:13 >

• Aracın kronik sorunu yok.
    Otomatiği tork konvertörlü ancak tam otomatiklerde sedanlardaki gibi kulakçık ile kontrol yok.
    Bakım ekstrem pahalı değil. Bu fiyat aralığındaki araçlarla aynıdır. Kaskolu binmenizi tavsiye ederim. Çıkmacıları vs. geçersek yedek parça pahalı sayılabilir.
    Yol tutuş sedandan iyidir. Ancak sedandan daha sert bir araçtır.
    Temiz, kazasız ve düşük km olsun derseniz tam otomatik için fiyat 40 liralara dayanır. 37-40 arası diyelim.
    İkinci elde kendi piyasası oluşmuş durumda. Ciddi ciddi almak için araç sahiplerini aradığınızda kolay kolay pazarlık bile yapamayacaksınız.
    1.4 olanı tam otomatik değil I-shifttir. 100hp motorlu C segment bir araç...
    Süspansiyonunun görece sert olması dışında bir olumsuzluk yok diyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum

Aracın kronik sorunu yok.
    Otomatiği tork konvertörlü ancak tam otomatiklerde sedanlardaki gibi kulakçık ile kontrol yok.
    Bakım ekstrem pahalı değil. Bu fiyat aralığındaki araçlarla aynıdır. Kaskolu binmenizi tavsiye ederim. Çıkmacıları vs. geçersek yedek parça pahalı sayılabilir.
    Yol tutuş sedandan iyidir. Ancak sedandan daha sert bir araçtır.
    Temiz, kazasız ve düşük km olsun derseniz tam otomatik için fiyat 40 liralara dayanır. 37-40 arası diyelim.
    İkinci elde kendi piyasası oluşmuş durumda. Ciddi ciddi almak için araç sahiplerini aradığınızda kolay kolay pazarlık bile yapamayacaksınız.
    1.4 olanı tam otomatik değil I-shifttir. 100hp motorlu C segment bir araç...
    Süspansiyonunun görece sert olması dışında bir olumsuzluk yok diyebilirim.

Otomatik olayını anlamadım.
    Resimdeki gibi mi?
     Honda Civic Hatchbag 1.8 i-vtec Otomatik (i-shift olmayan)

• Evet 2009 makyajlı kasadan itibaren tam otomatik versiyon P R N D şeklide olanlardan. Ancak sedanlarda tam otomatik vites araçlarda kulakçıkla kontrol imkanı vardır HB kasalarda yoktur.
  • quote:

Evet 2009 makyajlı kasadan itibaren tam otomatik versiyon P R N D şeklide olanlardan. Ancak sedanlarda tam otomatik vites araçlarda kulakçıkla kontrol imkanı vardır HB kasalarda yoktur.

Eyvallah. Çok teşekkürler. Temizini bulursam değiştirecem inşallah arabamla...
  • Arkadaş özelden mükemmel bir cevap yazmış. Şimdiye kadar aldığım en iyi cevaptır diyebilirim. İsterseniz paylaşabilirsiniz demiş. Belki birinin işine yarar diye paylaşıyorum:

"1.Aracın kronik bir sorunu var mı?
    Bu araç ile ilgili kronik bir problemim hiç yaşamadım şimdiye kadar. Eski aracım 2009 civic sedan da direksiyon
    kutusu problemi kronikti. Hatta değiştirmişti eski sahibi. Bu aracımda bunun gibi kronik problemim olmadı.

2.Otomatiği sedan civiclerin aynısı mı?
    Tam otomatikler için aynısı diyebiliriz. Yokuşta kaydırmaz.

3.Bakım ve parça masrafı nasıl(Mutlaka kasko yapmak mı gerekir)?
    Parça sıkıntısı az da olsa var. Sedanlar kadar yaygın değil parça ağı ve dışarda bulma imkanınız sınırlı. Ama bir şekilde
    ihtiyacınız olan parçayı bulursunuz. Bu araçlar İngiltere üretimi olduğu için oradan da temin edilebilir. Bakımları
    sedanla ile aşağı yukarı aynı diyebiliriz. Forumda özel servislerden memnun arkadaşlar da var. Kaskoyu neye
    binerseniz binin yaptırın bence. Önceki aracım pert oldu. Bir kez lazım olur o zaman da yoksa büyük sıkıntı.

4,Sedan civic de kullandıysanız yol tutuş karşılaştırması yapabilir misiniz?
    1.8 Sport modeller sert süspansiyonludur. Yol tutuşu gayet iyidir. Bu konuda sıkıntınız olmaz.

5.Temiz 2009 Otomatik Honda Civic 1.8 i-VTEC için ödenecek para ne olmalı?
    İkinci elde piyasa çok karışık şu an. 45, 43, ve 40 a satılan tam otomatikler gördüm bilinen sitede.Aracın durumu,
    km'si, bakımı, boyası, değişeni vs.. fiyatta belirleyici etkenler. 2009 temiz bir sedan 39-40 ise bu araçlarda
    o kadar eder diye düşünüyorum.

6.İkinci elde nasıl?
    Bence ikinci elde bu segment için doluluk ve fiyat seviyesi olarak benzer araç çok az. (Makyajlı kasa bendeki) Ama
    1.8 çok yakar mantığı var hiç bilmeyenlerde ve tabiki vergi problemi. Ama 2008 ve bu sene sonu itibari ile 2009
    bir alt dilime girdiği için çok bir sıkıntı kalmıyor. Yakıt i-shiftler de şehir içi 7.5lt tam otomatik kendi aracımda 8.5-9 lt civarı.
    Bir artısı da bagaj hacmi. Bana sorarsanız sedanlardan daha kullanışlı ve daha büyük bir bagaj
    hacmi var (Arka koltukların dik katlanması ile extra yer elde ediyorsunuz). Ayrıca sedanlarınkinden daha üst
    seviyede bir yol bilgisayarı mevcut.
    Sedanlardan daha üstün özellikleri olmasına rağmen ikinci el fiyatı onlardan daha makul seviyede.

7.1.4 olanının performansı nasıldır(Özellikle uzun yolda)?
    1.4 hakkında bilgim yok maalesef.

8.Son olarak sizin gördüğünüz bir eksisi var mı veya -karşılaştırabilirseniz- genel olarak 2008 LPG otomatik civic elegance ile karşılaştırabilir misiniz?
    Aracım lpg li değil. Şu an için fazla yol yapmıyorum o nedenle taktırmadım. 2009 eski elegance aracım ile
    kıyaslarsam onun daha üstünde özelliklere sahip olduğunu net söyleyebilirim.

-Kör noktaları var aracın.(Her araç için geçerli)
    -Yol sesi (tüm civiclerde mevcut, iyi bir lastik ile biraz azaltılabilir)
    -225 45 17 ince yanak lastik (balon yapma riski, yollar malum)

Makyajlı kasa farkları :
    - Ön göğüs kaplaması değişti.(piano black değil)
    - Kolçak içinde Aux/Usb girişi var. iphone/ipod kolayca bağlantı yapabilirsiniz.(Müzük dinleme/ şarj etme vs)
    - Orjinal park sensörü, aracın ön bilgi ekranında yaklaşma uyarısı
    - 17 inch spor jant
    - Delikli ön ızgara
    - Koltuklarda siyah döşeme
    - Geri lambaları daha geniş tutulmuş.

Selamlar. "

• Honda diğer bütün arabalardan farklı olarak tabi genelde japon arabaları böyle masrafsızdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar cevaplamışlar zaten 7. sorunuza cevap vereyim bende.
    Aynı 1.4 motorlu 100 hp jazz sahibiyim uzun yolda yük olduğu zaman o bile zorlanıyor. Bu araba kesinlikle 1.4 alınmaz bence. 1.8 140 hp alıp keyfinize bakın.
  • quote:

Evet 2009 makyajlı kasadan itibaren tam otomatik versiyon P R N D şeklide olanlardan. Ancak sedanlarda tam otomatik vites araçlarda kulakçıkla kontrol imkanı vardır HB kasalarda yoktur.

Bu iki aracın şanzımanları aynı mı?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-kazasiz-orjinal-servis-bakimli-tam-otomatik-172003353/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-honda-civic-i-vtec-otomatik-full-plus-full-171936156/detay

İkinci aracın vitesi i-shift vitesi değil mi?

Tam otomatikler de böyle oluyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bordod -- 16 Temmuz 2014; 0:27:07 >

• Güncel.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.