Şimdi Ara

HONDA CIVIC FB7 KASA ÇOKMU VASAT BİR ARAÇ ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
66.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayatında fb7 kasa civic yada genel civic kullanmayanların bu arabayı gördükleri heryerde gömmelerini anlamıyorum. Karşılaştırdıkları arabalarda meksika üretimi, kalite anlamında golf ün yakınından geçemeyen jetta yada B segment polo falan.

Evet 100 den sonra araba lpgde de olsa bana mısın demiyor hızlanıyor fındık turbo motorlu arabalar gibi belli bir hızdan sonra bırak çek ayağını gazdan gitmicem demiyor.

Torku az bu doğru fakat bu arabayı alan zaten bunu göz önünde bulundurup alıyordur diye düşünüyorum. Yokuşlarda sizi koltuğa yapıştırıp 2500 devirde yokuşu çıkmaz fakat 4000 deviri geçince hız düşmeden herhangi bir yokuşu rahatlıkla çıkabiliyor. Benim aracım manuel onun için konuşuyorum.

Benzinde çılgınlar gibi yakıyor fakat lpg de bu tüketim değerleri çok makul değerlere ualşıyor şuan ankarada şehir içinde 27 krş a biniyorum.

Yol tutuşu zaten herkesin mutabık kaldığı bir konu.

Benim bu aracı almaktaki amacım sorumsuzluğu ve lpg deki makul yakıt tüketimiydi ve orta paket için bile gayet dolu olan donanımı. Beni memmun etti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aracı yakıt tüketiminden ibaret görenler alabilir aracı lpg li olması şartıyla,geri kalan her şey de sınıfının diplerinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.R.W. -- 21 Mayıs 2018; 20:39:33 >
  • “koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derler”

Yardıııır!..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    keçinin olmadığı yerde koyuna abdurrahman çelebi derler. beğenmeyen gitsin çin ve meksika üretimi, 2 yıl garanti verilen şanzumanı ve turbosu ne zaman patlayacak diye eli yüreğinde gezilen başka arabalar baksın. fb 7 kasa civic c dünyaca ünlü güvenlik testi iihs'de en yüksek puanı alarak sınıfının en güvenilir aracı seçilmiştir. aynı donanım övdüğünüz araçların d sınıflarında yok olduğunu var saysak bile fiyatı en az japonların 2 katı. yalıtım ve konfor olarak da gayet tatminkar bir araba. iç malzeme kalitesi ve camların esnekliği dışında sınıfının en sorunsuz, donamımlı ve yakışıklı aracıdır.
  • Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    Hocam maasallah hondayi bukadar kotuleyen ender kisisiniz ..

Tek siz kullanmadiniz gunumuz turkiyesinde herturlu araci,

Reno aldik patladi surekli servis,

Alman alalim dedik kalite yaa,,

3 yilda 2 defa motor yaptirdim sonuncusunda kapagi eritmis ve ekranda uyari vesaire hicbirsey vermedi..srrvise sordumm..bunlar boyle dedi arabada bir acaiplik oldugunu sezdim goturdum ve

Bana 5500 lira masraf cikardilar ve ikinci el motor kapagi ile bu masraf..sifir motor kapagina 7000 lira dediler..

Yani net durum şu ki 2008 atmosferik 100 beygir bir arac ve tork uretmesi icin 4000 devirin altina inmiyorsun mecburen ki o guce erisebilesin..yuksek devir motora zarar veriyor :))

Yani 100000 km de iki defa motor yaptiran fordumu biraz zarar ederek sattim..

Fb 7 aldim , ilk tespitim test haricinde 3000 devrin uzerine cikmiyorsun cunku istenen torku gucu veriyor..170 -180 200 istiyorsan ki bana gore gereksiz hizlar bu durumda devri 5000 de tutmalosin..yani sozun ozu..

Ford focus 2015 80 bin lira dan basliyor

Reno magane dedigimiz teneke 2015 70 binden basliyor..

Honda fb7 40000 kmde arac ve 75 000 lira , ses yok tikirti yok, motor saglam yol tutus harika , amortisor grubu forda 5 basar..tik yok, yami senin performans hususunu acmani bekleriz muadillerine gore cok daha dayanikli ve performans olarakta asagida kalmayan bir motor ile turkiyede motor saglamligi denilince akla ilk gelen markaya camur atmak,??

Yani performans arabasini elbet biliyoruz..

2500 mtor 220 beygir ,400 nm tork otomatik sanziman,kalitede herseyi 1.sinif dosenmis alman yada japon araba fiyatlarini bir arastir istrrsen??

200 bine yakin fiyatlari var..

Bu konu uzar gider..

Sen hondayi muadillerine gore verimlilik acisindan incele lutfen..

Civic 1.6 dizel otomatik sanziman 180 beygir hb kasa arac var performans olarak ve fiyati 190 binlira ..herseyin degeri var kardesim

• cengaveroğlu C kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katiliyorumm..

Burda bir karalama kampanyasidir gidiyor..

Honda motor olarak dunyaya nam salmis bir otomotiv devi..

Reno ile kiyas citroen ile kiyas dacia ile kiyas oha yani..

Kullandik renoyla her ay servisimiz vardi 4 yilda hesaplayamadim..ford aldim allah var yukarda her ay goturmuyordum ama goturdugumde canim renom diye bagirttilar beni..

3 yilda iki defa motir yeniledik 11000 lira..

Honda aldim ve cok memnunum..

Fordun da atmosferigi vardi bununda atmisferik

100 beugir fordda istenilen tork icin 4000 devir ustu kullan motoru patlat ,

Hondada daha 3000 in uzetine ciktigimi hatirlamiyirum rahatlikla istenilen torku uretiyor ve bu sonucta performans arabasi degil..

Performansi ve dizayni saci torku doseme kalitesi coook yukarda olan araclarin fiyatlari 150 binden basliyor..buyursunlar alsinlar..

• Eskisi de vasat yenisi de. Focus alır geçerim. Veya astra

• Serdary34 S kullanıcısına yanıt
    100 bin kilometrede 2 defa motor yapılıyorsa ya araçta yada kullanıcıda sıkıntı var demektir, araç 2.el alındıysa sıkıntılı bi şekilde almış olabilirsiniz. Öbür türlü mümkün değil. 4 bin devir kullanmakla da motora bişey olmaz, o bahane değil.

O teneke dediğin megane da fb7 civic ile kıyas götürmez, net daha iyi araçtır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 12 Temmuz 2018; 19:42:19 >
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Hayir kardesim ,

1.6 100 bg lpg li 2008

Yani yasadigim icin biliyorum.

Ilk aracim degildi, konfor var arabada ama kucuk sikinti yasatmiyor sana mutlaka 5000 lirayi buluyorsun..servisler hep focus dolu istersen bir arastir derim..herkesle konusuyorum servisten veya disardan bunlar boyle abi diyorlar..

Beklentimin coook altinda kaldi..

Aracim sag camurluk ve tampon degismis sadece orjinal 70 binde aldim.exper yaptirdim.

140-160 yapiyorkem Duzcede birakti beni..

Kronikmis bu problemleri, ben kullanici olarak yaziyorum..ve neden ekranda hararet vesaire gostergesi uyarmiyor dedigimde bu arac boyle arizayi gostermiyor ilk degil bu yasadigimiz dediler..

Yani ariza motorun ekzamtrigini silindirlerine kadar inmeden ariza yakmiyor..sinirden catlatti yaptirdim hemen sattim..

Hoşunuza gitsin gitmesin megane, fb7 civic'den net daha iyi araçtır. Zaten rakibi o değil, mevcut civic.

Ayrıca otomobil bilginiz çok zayıf, tartışmaya gerek yok, güle güle kullnanın aracınızı. Ama o da kul yapımı, bi arıza falan çıkarırsa yakmayın, servise götürün yaparlar.
    Renaulta baya bi sallamışşsın, tamam başına aksilik gelmiş olabilir ama bunu bütün Renault araçlarına genellemen hoş olmamış, kalitesi düşük desen tamamda forumda da bir çok kullanıcısı olan bir markaya adi demen iyi değil, bilen Hondayı biliyor Renaultu da biliyor.
  • 2012 model fb7 vardı bende. geçen hafta sattım. akşam ilana koydum. sabah satıldı.

Eksileri, malzeme kalitesi ve işçilik kötü. konforlu bir araç değil. atmosferik motor olduğu için performans zayıf. yüksek devirlere çıkılınca araç biraz canlanıyor ancak o zaman da yakıt tüketimi artıyor. motor ve yol sesi içeri alıyor.

Artıları; tasarım görecelidir ama ben tasarımını beğeniyorum. hem derli toplu hem de modern bir tasarımı var. ön tasarım daha iyi olabilirdi ama bu haliyle genel olarak ben beğeniyorum. iç tasarımı sıradan değil. dijital göstergeler şık bence. donanımı zengin. black edition hariç tüm donanımlarda ya gri ya da bej renk iç döşeme var. bu da aracı zengin ve değerli gösteriyor. iç mekanı geniş ve ferah. özellikle arka koltuklar önlerden biraz yüksek konumlandırıldığı için arka kısımda oturmak sorun olmuyor. donanımı zengin. yol tutuş iyi. şaft tüneli yok. arka ortada oturan kişi rahat yolculuk ediyor. 6 yıl garantisi var. ben garanti ile ilgili sorun yaşamadım. garantiden kapı iç tutamakları ve kalorifer motoru değişti. hiç zorluk çıkarmadılar. sorunsuz motor ve şanzıman. ikinci eli çok değerli.

Bence artıları eksilerinden daha çok olan bir araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haacar -- 13 Temmuz 2018; 14:59:23 >

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Sayin cok bilgili bayat fransizin bayat markasi reno asigi lojistik kardesim.

Bana reno dedigin arac herseyi ogretti rahat ol.

Oyle ki "v kayistan devirdaime mars dinamosundan sarz dinamosuna ,dureksiyon kutusundan motor kapagina kanolifer peteginden farlarina kadar A dan Z ye herseyi odedigim paralar karsiliginda RENO DEDIGIN KULUSTURLERDE OGRENDIM"

TAMIRCI BILGINLE RENO ASIGI birisi olarak lutfen HONDA sayfalarinda kiyas yapmaya kalkma ,

1999 model 1.6 honda var biraderimde ve kaputu cam suyu koymak disinda acmis degil,

Yag eksiltmek?? Yag yakmak , kanalifer petegi ,devirdaim pompasi ??? O da ne ??

Konusuyorsun bari git reno sayfalarinda yaz ender bilgilerini renocu arkadaslar yararlansin..

Kimsenin parasini sokaga atacak durumu yok , hersey ortada..

Benim RENODA ogrendiklerimi HONDA UNUTTURDU.

Rahat ol sen.

Reklam yapma

Reklam yapma demen ironik olmuş,
    benim renom yok ama senin marslı yapımı hondan var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memnuniyet onemlidir..

Bana birdaha reno desen

Aman allah korusun derim.

Herseyde esas musteri memnuniyetidir.

Ben aldigim urunden memnunum.

1 yil olmadi degerlerine bakiyorum 12 ila 15000 arasi degerlenmis.

Hondanin deger kaybettigini bugune kadar..

Bugun satayim 80 den asagi vermem..

Ve bugun asayim yarin 100 kisi arar 24 saate satarim..

Ustelik degerinin de uzerinde satarim..

Simdi sana sorum..

Boyle bir arabaya neden binmeyeyim??

Sorun cikarmiyor,

Motor problemi yok,

Deger hic kaybetmiyor ,

Tamirci tamirci dolasip binlerce lira bayilmiyirsun

Sattigin zamanda verdigin paranin uzerinde satiyorsun.

Yani bu araci Performansindan dolayi mi tercih etmemeliyim:))

Komiksiniz..

• Golf 7 kullanıcısıyım.. fb7 kasa civic, arkadaşımda mevcuttu, bu aracı en az 10 kere sürmüşümdür..

2014-elegance (lpg li) olarak yorumlayacak olursam,

Motor-şanzıman güncel civic fc5 den daha atak tahminen 10 saniyede 0-100 ü var, spor mod ve kulakçıklarla performanslı sürdürülebiliyor..

-tsi kullanıcısı olarak yazıyorum, bu araç 100 km hızdan sonra gidiyor, 140-150 civarına kadar rahat hızlanıyor, fazlada hızı hisettirmiyordu kerata.

-izolasyon 100 e kadar bence yeterli, çokta rahatsız eden bir motor sesi yok,fc5 daha sesli gibi.

-müzik sistemi 10/7 lik bir sisteme sahip,usb girişi vardı, bluetooth dan emin değilim.

-Şehiriçi konforlu,bozuk yolda sarsıntılı, yalnız v40 kullandım bozuk yolda inanılmaz ses alıyordu, birazda lastik-jant uyumu önemli.

-bagajı geniştir( arkadaşıma gece kırmızıda beklerken alkollü biri hızla çarptı, bagaj hıza göre başarılı hasar almıştı)

-benim nazarımda boya kalitesi hassas, ama güvenlik olarak sağlam araç.

-Alanın lpg li aldığını düşünüyorum, benzin-lpg uyumu güzel..

-Sürüş pozisyonu alçaktır,güzel yol tutuşu var, kullanımı keyifli.

Golf 10 üzerinden 8 lik arabaysa civic te 7,5 luk arabadır.

Süspansiyonu sert , yalıtımı ve işçiliği çok kaliteli olmayabilir ama güzel araçtır civic. Notu sadece bunlardan kırabilirim araba nın, artıları eksilerini götürdüğünde artıları daha fazla kalıyor bence..

Astra j,k,focus bunların muhteşem yol tuttuğunu bende yaşadım kullandığımda, golf göreceli konforlu işçiliklidir,ama bu 3 markadada sorun yaşayan akrabam tanıdığım var.. 3.20 ied te sorun yaşayan var. Araba biraz şans işidir.

• Golf e bindiğine emin misin?,golf ün yanında bir sınıf aşağı bu araç.

Yukarıda yazmışlar sorunsuzmuş,fi tarihinden kalma motorla şanzımanla sorun çıkartsaydı götürün yakın derdim.
    Sırf tüp için değere binen bir tenekeden ötesi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.R.W. -- 15 Temmuz 2018; 0:13:0 >
  • Çok tipsiz değişik bi kasa arkadaşta var arkası kedi g.... benziyor önden güzel gözüküyor içini beğeniyorum kokpiti güzel ama o orta taraf rezalet plastik kalitesi tam bir fiyasko.. performans olarak fc5 alıyor cvtden ötürü arkadaşımla bizzat denedik fb7 yerine fd6 tercih ederdim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: E.R.W.

Golf e bindiğine emin misin?,golf ün yanında bir sınıf aşağı bu araç.

Yukarıda yazmışlar sorunsuzmuş,fi tarihinden kalma motorla şanzımanla sorun çıkartsaydı götürün yakın derdim.
    Hocam bende 150 act yok, tabiki 0-100 de,işçilikte,konforda,yalıtımda golf önde. Ama civic e teneke demekte haksızlık olur, abartılacak kadar kötü bir araç değil,mesela fc5 i şanzıman olarak daha kötü..

• quote:

Orijinalden alıntı: E.R.W.

Golf e bindiğine emin misin?,golf ün yanında bir sınıf aşağı bu araç.

Hocam bende 150 act yok, tabiki 0-100 de,işçilikte,konforda,yalıtımda golf önde. Ama civic e teneke demekte haksızlık olur, abartılacak kadar kötü bir araç değil,mesela fc5 i şanzıman olarak daha kötü..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.