AMACIM HONDA CİVİC İ KÖTÜLEMEK DEĞİL SAKIN YANLIŞ ANLAŞILMASIN! yeni bir araba almak istiyorum. civic de beğendiğim modellerden biri ancak 40 milyar verip de sonradan hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum bu yüzden civic sahiplerinden yardım istiyorum tekrar bir otomobil alacak olsanız tercihiniz yine civic olur muydu??
o paraya deymez o araç o segmöent 30 milyar civarında passat a yönlen pişman kalmazsın
bütçem sınırları zorlayarak 40 bin ytl, 50 bin ytl den başlayan passatı beğensem de alamam.. 40 bin ytl ye aldığımma beni pişman ettirmeyecek bir araç almak istiyorum.. ÖZELLİKLE CİVİC KULLANICILARININ YORUMLARINI BEKLİYORUM DİĞER ARKADAŞLAR KULLANANLAR KADAR BİLEMEZLER DİYE DÜŞÜNÜYORUM..
GENELDE YAPILAN YORUMLAR CİVİCLERİN MODİFİYE ARABASI OLDUĞU GÜVENLİK TESTLERİNDEN 5 YILDIZ ALAMAMASI VE BİR ARKADAŞIMIN BAŞINDAN GEÇEN BİR OLAY (100 km gibi bir hızla giderken ani fren yapması sonucu aracının 180 derece dönmesi).. bu yüzden iyice araştırmak istiyorum..
kesinlikle pişman olmazsınız bilakis çok memnun kalırsınız.
civic alıpta pişman kimse olmaz özellikle segmentinde alternatifler açısından değerlendirirsek tek kötü yönü yedek parça ve servis hizmeti pahalı, allah kazasız belasız kullanmak nasip ederse ondan yana da sorunun olmaz, başka hiç bir kötü yönü yok, al ve kullanmaya başla, o zevki yaşa
allah pişman etmesin, her arabaya binip inerken bunu söylüyorum, o kadar memnunum ki.. korkuyorum soğumaktan
allah pişman ettirmesin. haklısınız? her araçta olduğu gibi civic te de ufak tefek eksiklikleri müşteri tespit ediyor. ancak bu en pahalı araçta da kişisel zevke ve ihtiyaca göre olası eksiklikler çıkabilecek bir durumdur.
kullanıcı hataları dışındaki ani frenler ve kullanım hataları neticesinde araç tabiki savrulabilir. bu durum bir çok lüx araba da da yaşanabilecek bir durumdur.
herkes sonuçta ne kullandığını içeride can taşıdıını unutmazsa bilinçli kullanırsa problemsiz araçlardan biridir. diye söylenir. bunu yeni araç alanlara değilde eskilerden beri civic kullananlara danışmak en doğrusu olacaktır.
saygılarımla...
quote:
Orjinalden alıntı: offendicula
allah pişman etmesin, her arabaya binip inerken bunu söylüyorum, o kadar memnunum ki.. korkuyorum soğumaktan
Bu konuyu okursanız aracı alırken nasıl pazarlık yapmanız gerektiğinden tutun da ufak problemlere kadar tüm konular hakkında bilginiz olur.
Kolay gelsin.
kardeşim bence al hiç kaçırma süper araba performans olarakta yakıt olarakta muhteşem arabalar bende 99 iesi var mükemmel bi araba keni yaşında geçemiyecegi araba yok nerdeyse şehir içinde süper araba nerdese yakıtı kokluyor.araba ne istersen onu yapıyo hızlımı gitcen hayatta acımıyo ekonamikmi gidecen pintileşiyor izmirliler bilir yeşildere yolunu o dediğin cıvıcge denk geldim adam 3,2 bi yaptı yanımda bi daha göremedim yetişemedim çok seri araba. bide güvenlik açısından 180 giden bi araba savrulmadan durduramazsın her halde savrulcak ama çok güvenli bi araba istiyosan accord bak derim....
quote:
Orjinalden alıntı: Roque_Jn
civic alıpta pişman kimse olmaz özellikle segmentinde alternatifler açısından değerlendirirsek tek kötü yönü yedek parça ve servis hizmeti pahalı, allah kazasız belasız kullanmak nasip ederse ondan yana da sorunun olmaz, başka hiç bir kötü yönü yok, al ve kullanmaya başla, o zevki yaşa
evet yedek parçada sorun yaşayan arkadaşlarımız oldu.servis hizmeti ise bulunduğunuz yere göre değişiyor.mersinde saati 55 ytl
birde gerçekten park sırasında sorun oluyor aracın önünü arkasını göremiyorum . bendede aynı yeni civic dede aynı .
toz kondurmamakla alakası yok, ben honda sahibi değilim, benim aracım focus, fakat babamın aracı honda önceki aracıda hondaydı. ilk hondayıda ben aldırmıştım ona uzun uğraşlar sonucu çok zor ikna olmuştu. geçen sene yeni civic alırken istersen başka markalarada bakalım demiştim pek yanaşmadı ve direkt gitti ve aldı. ve bana dediği oğlum eskisini 66000km kullandım bir kez olsun arıza yapmadı bırak boşver demişti. işte böyle bişey honda
Honda ve diğer tüm japon araçları aynıdır.... Kolay kolay bozulmazlar : ) Motorları çok dayanıklıdır... 480.000 km de Suzuki swift gördüm daha ne olsun : )
Hocam bu arada Suzuki SX4'lerede bak derim..Parasının hakkını fazlasıyla veren bir araç. Almaya kalkarsan Simli beyazını al ve 2.derece cam filmi yap : ) Araç hem kimsede yok.Hemde edepli : ) Civic'den daha az yakıyor. Yeni kasa Civic'ler eski civiclere oranla daha fazla yakıt tüketiyor..Sebebi araba artık büyük ve ağır : ) Ama civic alırsanda pişan olmazsın : )
Mitsubishi Lancer'ede bak derim oda fena değil fakat yakıt tüketimi nedir bilmiyorum..Gerçi o segmentteik araçların 3 aşağı 5 yukarı aynı..Eskiden civic liderdi yakıt konusunda ama şimdi diğerlerinden farkı kalmadı..
Aslında 2.el de çok daha iyi şeyler alabilirsin...
Örneğin ben 2.el 2007 Civic Hacback lere bakardım...Vergisi yüksek ama değer o araç içinde : )
Bide şikayetlere bakarsan kişisel takıntılardır kafan rahat olsun :) Bizim millet illaki bi b..k atcak bi şey bulmak ister : )
toz kondurmamakla alakası yok, ben honda sahibi değilim, benim aracım focus, fakat babamın aracı honda önceki aracıda hondaydı. ilk hondayıda ben aldırmıştım ona uzun uğraşlar sonucu çok zor ikna olmuştu. geçen sene yeni civic alırken istersen başka markalarada bakalım demiştim pek yanaşmadı ve direkt gitti ve aldı. ve bana dediği oğlum eskisini 66000km kullandım bir kez olsun arıza yapmadı bırak boşver demişti. işte böyle bişey honda
yedek parçada sıkıntı çekebilirsin. gerçi sedan alacaksan bir bilgim yok ama 1 aydır parça bekliyorum. honda türkiye ye de şikayet etmeme rağmen hala parçalar servise ulaşmadı. sedan alacaksan sedan kullanıcılarının yedek parçalar hakkındaki tecrübelerine de danış derim.
yüksek hızda güven hissi veriyor mu araç? başka topiklerde kaza yapmış civic görüntüleri var airbag leri açılmamış bile hem güvenlik testlerinden 4 yıldız almış... tamam şehir içinde 50-60 la gidersin kazasız belasız kullanırsın içi ferah görüntü tasarım harika ama uzun yollarda 150-160 km hızla bilmediğin yollarda başına neler gelebilir?? bu ayrıntılar her araç için geçerli ama ben özellikle civic almayı düşündüğüm için şüphelerimin gitmesin istiyorum fakat bu açtığım başlık okunmasına rağmen civic sahipleri deneyimleri aktarmamış beklemeye devam..!
Allah korusun 150-160 ile bir kaza yapılsa RR olsa içinden sağ çıkan olmaz. arkadaşım-abim civic al,kafan rahat olsun.boşuna japon arabaları sorunsuzdur,sağlamdır,iyidir demiyorlar heralde. bizneredeyse 1yıldır kullanıyoruz.bir tek fren müşürü arıza yaptı.onuda servisten ücretsiz değiştirdiler.başka hiç sorunu yok.basarsan yakar.basmazsan az yakar. demişsin bir daha alır mısınız diye? aracın kredisi bitince yine yeni model civic almayı düşünüyoruz.yani seneye satarsak yine yeni model civic almayı planlıyoruz.yine otomatik olacak tabi.
beni 200 km ile giderken bile hiçbir şekilde tedirgin etmedi, rüzgarlardan falan etkilenmedi, yüksek hızlarda bile direksiyon tepkileri sorunsuz, frenleme gayet iyi
ben de bu yanıtları görmek istiyordum sağolun..
Araç harbiden güzel ve çok dikkat çekiçi, Bende otomatiği var ve çok yakıyor ancak manüel kullanan arkadaşlar ise tüketiminden memnun. Serviz yönünden bi sıkıntı yaşamadım biraz pahallı ve 15000 değilde 10000 de rutin bakım saçmalığı var yoksa gayet iyi. Bu arada 150- 160 ile kaza demişsin o hızda kaza yaparsan hiçbir arabada sağ çıkamazsın
2004 otomatik. Biraz konfor fukarası, ama hiç arıza yapmadı, ekonomik diyebilirim. LPG taktıktan sonra performansı sanki arttı gibi.. Arıza yapmadı (emin ol). Ama 200 ile giderken de rüzgardan etkileniyor (İzmir-Çeşme). Kazasız belasız inşallah..