İnternette sahibinden.com'a bakınca ilginç bir tablo ortaya çıktı.
City ve Jazz kullanıcıları aslında yakın sayıdalar. Hatta çıktıkları yıla bakarsak City daha çok tercih edilmiş.
Mesela sahibinden.com'a bakarsak satılık olarak:
City 334 adet Jazz 470 adet var.
Sanki Jazz daha fazla tercih edilmiş gibi duruyor ama durum öyle değil.
City 2006 yılında çıkmış bir araç. Jazz ise 2002 yılında.
Sadece 2006 yılı sonrası araçlara bakınca City'nin Jazz'dan fazla olduğu ortaya çıkıyor.
334 adet City varken 235 adet Jazz var.
İlginç ama gerçek.
Ülkemiz Sedan seviyor. City'i seviyor. En azından Jazz'dan daha çok seviyor.
Ayrıca City 1 yıldan fazladır da ithal edilmiyor.
şener sahibindene göremi bu kanıya vardın ?
quote:
Orijinalden alıntı: senersongur
İnternette sahibinden.com'a bakınca ilginç bir tablo ortaya çıktı.
City ve Jazz kullanıcıları aslında yakın sayıdalar. Hatta çıktıkları yıla bakarsak City daha çok tercih edilmiş.
Mesela sahibinden.com'a bakarsak satılık olarak:
City 334 adet Jazz 470 adet var.
Sanki Jazz daha fazla tercih edilmiş gibi duruyor ama durum öyle değil.
City 2006 yılında çıkmış bir araç. Jazz ise 2002 yılında.
Sadece 2006 yılı sonrası araçlara bakınca City'nin Jazz'dan fazla olduğu ortaya çıkıyor.
334 adet City varken 235 adet Jazz var.
İlginç ama gerçek.
Ülkemiz Sedan seviyor. City'i seviyor. En azından Jazz'dan daha çok seviyor.
Ayrıca City 1 yıldan fazladır da ithal edilmiyor.
honda modelleri yeni civic,city,jazz sırf japon oldukları için rağbet görüyorlar.şu tasarım konusunda ders almaları lazım.bana göre japon araçlarda hiç estetik yok,çok çirkinler.yeni civicte geriye gidiş var inanılır gibi değil! herkesin zevkleri farklıdır ama ben hiç beğenmedim.honda şöyle estetik tasarımlı araçlar yapsa varya siler süpürür piyasayı bence.
quote:
Orijinalden alıntı: delgadobm
En doğru kaynak orası. Herkes oraya ilan veriyor.
Sifir satis rakamlarina bakmak gerekir. Sahibindende 2.elin fazla olmasi bu rakama gore begenilmedigini bile gosterebilir.
Bence mantıksız bir yorum..
Jazz sahibi arabasından memnun , satmıyor olabilir.
Ama daha önemlisi satışa çıkarsa bile hemen satılıyor olabilir. City ise belki satılmıyor ve aylarca kalıyor dolayısıyla daha çok city görünüyor olabilir.
Bence boş vaktiniz çoksa her aracın ilan tarihine bakarak ne zamandır ilanda olduğunu görün. Ortalamalarını alın. Citynin ilanda kalma süresi jazzın mesela iki katı ise bu durumda jazzın ilan sayısını ikiyle çarpmanız gerekir.
Genelde millet keyfe keder ilana koyuyor aracını zaten.
Ama daha çok tercih edilen araçların daha çok ilanı oluyor.
bence orayı baz almamak lazım yukarda arkadaş yazmış jazzdan memnun satmıyor olabilir katılıyorum sen kendinde söylüyorsun keyfe keder ilanlar var diye kısaca bence yanlış bir bakış açısındasın bana desen şu yılda jazz bu kadar cıty bu kadar satmış vsvs o zaman yorum yapabilirim
quote:
Orijinalden alıntı: senersongur
quote:
Orijinalden alıntı: delgadobm
En doğru kaynak orası. Herkes oraya ilan veriyor.
Şener sahibindeni kaynak yaptın ya ben daha bişey demiyorum
Satış rakamlarını bul onları ekle baride elle tutulur bişey olsun ortada..Ben citynin Jazzdan fazla sattığını düşünmüyorum.
belki de city alanlar memnun olmayip bir an once satmaya calisiyorlardir. En saglikli bilgiye resmi satis rakamlarindan ulasilabilecegini dusunuyorum.
Şener, forumu çekilmez hale getirmenin daha eğlenceli yolları da var. Bu şekilde kasmaya gerek yok.
Yok, ben sadece sahibinden.com'da gezerken tepit ettiğim bir durumu paylaştım.
Zaten forumda fazla City yada Jazz sahibi yok. Sayısı belli.
Bu iki araç aynı altyapıya sahip. Sadece kasa farkları ve modeline göre donanım farkları mevcut.
Genelde City tutulmuyor yada Jazz daha iyi diyenler var ama forumla reel hayat her zaman uyuşmuyor.
sahibinden.com tabi ki çok net rakam vermez ama bir fikir verir. Başka modellerde de aynısı yapılabilir. Corolla/Auris, Golf/Bora-Jetta, Megane Sedan-Fluence/ Megane HB gibi.
Bizim millet sedancı zaten.
Nedense aklima city alirdim sener abi nickli arkadas geldi
quote:
Orijinalden alıntı: jay jay justified
Şener, forumu çekilmez hale getirmenin daha eğlenceli yolları da var. Bu şekilde kasmaya gerek yok.
gercekten yaa,iskembeden rakam uydur hadi bu tasi kuyudan cikarin sonra diye kenara cekil izle,ne guzel is
1 yıldan fazladır ithal edilmemesinin sebebi ne peki ?
Jazz sahiplerinin daha memnun araçlarını satmadığı yorumunu da yapabiliriz.
quote:
Orijinalden alıntı: x-rayted
Bence mantıksız bir yorum..
Jazz sahibi arabasından memnun , satmıyor olabilir.
Ama daha önemlisi satışa çıkarsa bile hemen satılıyor olabilir. City ise belki satılmıyor ve aylarca kalıyor dolayısıyla daha çok city görünüyor olabilir.
Bence boş vaktiniz çoksa her aracın ilan tarihine bakarak ne zamandır ilanda olduğunu görün. Ortalamalarını alın. Citynin ilanda kalma süresi jazzın mesela iki katı ise bu durumda jazzın ilan sayısını ikiyle çarpmanız gerekir.
Bu yorum daha mantikli geldi bana
Beğenmeyen yazmasın, foruma istatistiki bir bilgi sundum.
İsteyen diğer araçlarla ilgili de baksın. 3 aşağı 5 yukarı satışı çok araçların daha fazla ilanı olduğunu görecektir.
Belki Jazzdan memnun olup da satmiyorlar nereden biliyorsun?
Kaynak zaten komik, iddia daha da komik. sahibinden kaynak olur mu Sener Allahin askina?
O zaman ben de sunu diyeyim, ben de etrafta bir suru Jazz goruyorum ama tek tuk City goruyorum. O zaman Jazz daha cok satilmis, cunku ben oyle gordum. Nasil guvenilir oldu degil mi?