Şimdi Ara

HONDA (Bir hayalle başlayan başarı hikayesi)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
5
Favori
6.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar uzun zamandır aklımda olan planı uygulamak istedim.

Burada bizi buluşturan ortak nokta olan otomobillerin tarihi gelişimleri , başarıları , yaptıkları ve yapacakları genel olarak markalar hakkında ufak çaplı belgesel tadında paylaşımlar yapmak istiyorum. Tabiki sitelerden aldığım alıntılar olacaktır bilgiler olacaktır ama arada kendi yorumlarımıda katmamda sakınca yoktur umarım. Önemli noktaları zaten belirterek ekleyeceğim ve aynı zamanda güzel videolarlada bu konuları süsleyeceğim.

Hondayı seçme nedenim malum. Benim gibi küçüklüğünden beri otomobillere ilgi duyan bir çok kişi var bu forumda. Herkesin kendine benimsediği , yakınlık duyduğu , markalar oluyor. Bu yüzden tartışmalar çıkmıyormu zaten . Honda benim için apayrı bi nokta.

Lafı uzatmadan ilk önce kısa bi video koyarak hondayı özetlemiş bi videoyu paylaşıp daha sonra bilgiler ve resimler ekleyeceğim.

Evet videomuzu izledikten sonra hikayemize başlayabiliriz.

Hepimizin küçüklük hayalleri var öyle değil mi ? Kaçımız bu hayallerin peşinden gittik ? Kaçımız bu hayallerin gerçek olamayacak kadar büyük olduğunu düşündük ?

İşte honda'nın hikayesi burada başlıyor. Küçücük yaşlarda kurulan bi hayalden ibaret bu marka. Keşke hepimiz böyle bi gururu yaşayabilseydik.

Düşünsenize hayaliniz dünya'nın önde gelen otomobil markalarından birini yaratmak. Bunu gerçekleştirmek insanın göğsünü kabartmaktan çok daha öteye taşır inancındayım.

Soichiro Honda

Soichiro Honda, Art Shokai’de çalıştıktan sonra 1938’de kendi piston yaylarını üreten bir mekanikerdi. Bunları ilk tasarımını reddeden Toyota’ya satmaya çalışmıştır. İki yıllık çalışma ve daha da rafineleştirdikten sonra Honda, Toyota ile bir sözleşme yapabilmiştir. Toyota’ya ürün vermek için yeni bir tesis inşa etmiş ama kısa süre sonra II. Dünya Savaşı sırasında Honda piston üretimi tesisleri neredeyse tamamen mahvolmuştur.

Soichiro Honda elinde kalanla yeni bir şirket yaratmıştır; ülkesi paraya ve yakıta açken halen temel ulaşım ihtiyacı sürmekteydi. Üretim tesislerinden faydalanan Honda, bisiklete motor takarak ucuz ve verimli bir ulaşım yolu icat etti. Şirketine Honda Araştırma Enstitüsü Şirketi Ltd. anlamına gelen Honda Giken Ko-gyo- Kabushiki Kaisha adını verdi. Honda Motor Company Ltd.’nin Japonya’daki resmi adı Soichiro Honda'nın çabalarının anısına aynı kalmıştır. Honda Motor Co., Japonya’da resmi olarak 24 Eylül 1948’de kurulmuştur.

Bu arada Soichiro Honda'nın ortağı Takeo Fujisawa atlamayalım. Bütün büyük adımlarda bu ikilinin imzası var.

Honda´nın sadece kurucusu değil, aynı zamanda Honda´nın yolunu belirleyen insan olmayı başardı. Her zaman yaratıcı fikirleri ve projeleri desteklemek için sermaye artırdı. 1949 yılında Dream (Rüya) isimli 98 cc´lik motosikleti üretti (the power of dreams'in başlangıcı ). 1961´de 125 cc gücündeki Honda motosikletle Honda Motor´un dünya şampiyonluğunu kazanmasını sağladı. 1964´te Honda, seri otomobil üretimine başladı. Yine aynı yılda kendi aracıyla Formula 1´e katıldı ve ilk GP´yi 1965 yılının Ekim´inde kazandı.

1975 yılında dünyadaki en önemli otomobil markalarının içine girmeyi başardı. 1980´li yıllarda ise kalitesi, sorumlulukları, çevre konusundaki duyarlılığı ve mühendislik hedefleriyle dünyanın en büyük çok uluslu şirketlerinden biri haline geldi.

Honda her zaman yeni ve farklı olanı yaratmayı hedefledi. Aslında gerçek hedef, Honda´nın kendi sınırlarını aşmak ve insanlara daha iyiyi, daha güçlüyü, daha yüksek kaliteyi ulaştırmaktı. Honda bu hedefe ulaşmak için farklı farklı alanlarda çalışmalarını sürdürdü. Herkesin ‘imkansız, yapması çok güç” dediği belki de hiç düşünemediği buluşlara imza attı. Bunun en son ve en açık örneği, Asimo.

Kısa bi asimo tanıtımıyla nefes alalım.

Asimo dünyanın ilk insan robotu. Asimo artık 1.30 boyunda 54 kg ağırlığında. Yürüyor, koşuyor , merdiven çıkabiliyor , düşünüp karar verebiliyor ve bir insan gibi ne dediğinizi anlıyor verdiğiniz komutlara göre isteğinizi yerine getiriyor hatta dans bile ediyor. Kısacası Honda´nın yarattığı Asimo her hareketiyle çok yakında robotların hayatımızın içinde yerlerini alacağını kanıtlıyor.

Dünya'da hem otomobil üretip hemde teknolojik buluşlar üreten başka hangi firma ?

F1 Tarihi

Honda´nın Formula 1 konusundaki tarihçesi ise tahmin edilebileceği üzere son derece parlak. Motor teknolojileri konusunda üstün performans sunan Honda Formula 1´de 6 takımlar (1986, 1987, 1988, 1989, 1990, 1991) 5 sürücüler şampiyonluğu (1987, 1988, 1989, 1990, 1991) kazandı. Ve Formula 1 tarihinde bir döneme damgasını vurdu. 2000 yılında kurulan BAR HONDA takımıyla birlikte efsane tekrar F1 pistlerine döndü. Kurucu Bay Honda ilk günden başlayarak motor sporlarındaki coşkunun şirketin otomotiv sanayine katkılarını da keşfetti. Bu konudaki en büyük katkı hafif ve kompakt araç motorlarıydı. Motorun gücünün ve sonucunun hemen alındığı alanlar olan F1 pistleri “motorun iyi çalışıyorsa kazanırsın” gerçeğinin en iyi kanıtlandığı noktalar.

Bu arada mclaren F1 fikri baş mühendisi Gordon Murray'dan ufak bi alıntı.

"Murray, hazırladığı üç koltuklu spor otomobil taslağını firmanın Formula 1 deneyimi ve teknolojik bilgi birikimini göz önünde tutarak McLaren'in patronu Ron Dennis'e göstererek nihai yol otomobili düşüncesini açıkladı.
    Murray'den alıntı:[4] "Bu süre boyunca, Ayrton Senna (son F1 Şampiyonu) ve Honda'nın Tochigi Araştırma Merkezi'ni ziyaret etmeyi başardık. Ziyaret, McLaren'in o dönemki Formula 1 aracında kullandığı motorun Honda olması gerçeğiyle bağlantılıydı. Daha büyük bir motor koymanın daha iyi olacağı düşünceme rağmen Honda NSX'i kullandığım an, kendi aracımı geliştirmek için aklımda olan tüm kıyaslama otomobilleri -Ferrari, Porsche, Lamborghini- aklımdan çıktı. Elbette bizim üreteceğimiz araç, McLaren F1, NSX'den daha hızlı olmalıydı; ancak NSX'in sürüş kalitesi ve yol tutuşu yeni tasarım hedefimiz olmuştu.
    Honda motorlarının bir hayranı olarak, daha sonra Honda'nın Tochigi Araştırma Merkezi'ne iki kez daha gitti ve onlardan McLaren F1 için 4,5 litre V10 veya V12 bir motor üretmelerini düşünüp düşünmeyeceklerini sordum. Sordum, ikna etmeye çalıştım, ancak başarısız oldum ve sonunda McLaren F1 bir BMW motoru ile üretildi.""

Efsane kurucu Bay Honda ürettiği birçok motosiklet modeliyle Japonya´nın önde gelen motosiklet üreticilerinden biri olmayı başardı ve zaman içinde bu alandaki ünü bütün dünyayı sardı. Honda´nın 10. Yılında piyasaya sürdüğü Super Cub isimli motosiklet bir anda satış rekorları kırarak liste başına yerleşti.

Bay Honda şirket kuruluşundan sadece 5 yıl sonra motosiklet yarışlarının olimpiyatı olan Isle of Man Tourist Trophy Grand Prix´e katıldı. Bu son derece radikal ve bir o kadar da cesur bir karardı. Bu kararın ne kadar yerinde olduğu yarış sonuçları açıklanınca ortaya çıktı. Daha ilk yıldan Honda “Üreticiler Şampiyonu” olmayı başarmıştı. (Alıntı modifiyem.net , wikipedia , worldwide honda)

Honda, 1959 yılından beri dünyanın en büyük motosiklet üreticisi olmuştur. Bunun yanı sıra, her yıl 14 milyondan fazla içten yanmalı motor üreterek Dünya'nın en büyük motor üretici firması haline gelmiştir.

Çok çok uzun yazılarla konuyu boğmak istemedim genel olarak firma tarihinden , kuruluşundan, başarılarından bahsederek belgesel tadında bi konu hazırlamak istedim. Yoksa burda geliştirdiği motorlar ,otomobiller bunlara girersek çıkamayacağımızı düşünüyorum.

Umarım keyifli bi konu olmuştur. Gelecek ilgiye göre bu konuları her hafta yapma peşindeyim.

Bu arada ek bir bilgi

"Bugün Honda şirketi, ABD ve Japonya’da 100.000 kişi çalıştırmaktadır. Japonya’nın en büyük oto üreticilerinden biri sayılmaktadır. ABD içindeki satışları da Toyoto’dan fazladır. Bu başarı, bir tek adamın, koşullar ne olursa olsun, bir karara sürekli bağlı kalıp onu uygulamaktaki değeri ve gücü anlaması sayesinde gerçekleşmiştir."

ABD satışlarında toyotadan fazla sattığı söyleniyor şaşırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondAta -- 10 Haziran 2012; 23:12:55 >

• Honda ayrı bir dünya yahu gerçekten. Paylaşım için teşekkürler eline sağlık.
  • Emek verdıgınız ıcın tesekkurler.

Hondanın gecmısını ılk defa okuyorum. Guzel bır basarının oykusu.
  • Emeğine sağlık güzel çalışma olmuş başkan
  • Vay yavru vay, eline sağlık Anılcım, çok güzel konu olmuş. En kısa zamanda konuya faydası dokunacak ilaveler yapmak isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Emeğine sağlık güzel çalışma olmuş başkan

Eyvallah başkan sıra mitsubishiyede gelecek.
  • Çok teşekkür ediyorum paylaşımlarınız için. Bizim bunları okumaya ihtiyacımız var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eline sağlık Anıl. Çok güzel bir dizi başlıyor gibi. :)

Yanlız Honda o kadar emin adımlarla yürüyüp direkt olarak zirveye oynamış ki, ya Illuminati göndermiş ya da arkasında iktidar partisi var diyesim geldi.
  • Volkswagen de isteriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

Eline sağlık Anıl. Çok güzel bir dizi başlıyor gibi. :)

Yanlız Honda o kadar emin adımlarla yürüyüp direkt olarak zirveye oynamış ki, ya Illuminati göndermiş ya da arkasında iktidar partisi var diyesim geldi.

Sağol çoşkun.

@moral83 dostum vw'siz donanım haber olurmu onada sıra gelecek tabiki sırayla

• quote:

Orijinalden alıntı: aanil

Güzel bir şeye başlamışsın kardeşim tebrik ve teşekkür ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: moral83

quote:

Orijinalden alıntı: aanil

Güzel bir şeye başlamışsın kardeşim tebrik ve teşekkür ediyorum

Forumdaki sürekli çıkan tartışmalardan çok sıkıldım. Farklı birşeylerle hem bilgilendirme amaçlı , hem birçok kaynak araştırıp okumak yerine herkese kısa bi özetle aktarıp , hemde kendi ingilizcemi geliştirmek adına (Kendi menfaatimide düşünüyorum ) güzel bi uğraş olacağını düşünüyorum.

• Vay yavru vaaaay. :)

Eline sağlık Anılcım.
  • eline sağlık çok güzel konu, Honda'nın yeri ayrıdır..
  • süpersin otomotıv tutkunlarının bilmesi geren genel kültür bilgileri emegine sağlık
  • Güzel paylaşım, tebrik ederim.
  • Eline sağlık,keyifle okudum :)
  • Ellerinize sağlık Devamını bekliyoruz
  • Eline sağlık keyifle okudum...
  • Best honda commercial olan videoyu izlediğinde gözyaşlarını tutamıyorsun değil mi itiraf et

10 numara paylaşım.

Saygılar ;)
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.