Şimdi Ara

Home Basic vs Ultimate

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kendi bilgisayarıma hem home basic hem de ultimate yükledim ve şunu açık bir şekilde söyleyebilirim ki home basic daha hızlı çalışıyor hatta starter 2 gb üstü ram destekleseydi starter kullanırdım. Keşke bunu daha önceden bilseydim çünkü bugüne kadar hep düşünmeden ultimate yükledim, neden diye soracak olursanız ben de bilmiyorum( yada bir ihtimal, zaten korsan kullandığım için olmuşken en üst sürüm olsun düşüncesiyle yapıyordum). Bence ev kullanıcılarının ultimate kullanması gereksiz ve yanlış. Bilmiyorum yazdıklarıma katılıyor musunuz ama benim düşüncelerim bunlar. Eğer windows7 performans sorunu yaşıyorsanız ve ramniniz 2gb aşağısındaysa bence starter kurun yukarısındaysa home basic kurun. Aero'suz yapamam diyenler varsa da sorun değil zaten açabiliyorsunuz.

• kurduğun ultimate de aktif olarak gelen görsel ayarları home basic seviyesine çekersen ve birkaç servisi de kapatırsan zaten aynı performansı alırdın

aerosuz yapamayanlar için de sorun çünkü home basic te kısmi aero var ultimate teki yok, saydamlık yok farklı renk çubuk özelliği yok tam ekran önizleme yok

ne kadar boş olursa işletim sistemi o kadar hızlıdır doğru ama boş olmanın da bir sınırı var, home basic kullanılabilir ama starter kullanmak klimasız kalorifersiz farsız kornasız araba kullanmak gibi birşey
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuhan Kılıç

kurduğun ultimate de aktif olarak gelen görsel ayarları home basic seviyesine çekersen ve birkaç servisi de kapatırsan zaten aynı performansı alırdın

aerosuz yapamayanlar için de sorun çünkü home basic te kısmi aero var ultimate teki yok, saydamlık yok farklı renk çubuk özelliği yok tam ekran önizleme yok

ne kadar boş olursa işletim sistemi o kadar hızlıdır doğru ama boş olmanın da bir sınırı var, home basic kullanılabilir ama starter kullanmak klimasız kalorifersiz farsız kornasız araba kullanmak gibi birşey

Homebasic'de aero yok ama şu program ile açabiliyorsunuz:
    http://www.mediafire.com/?f1du1h05u9d4nir

Ben hala ısrarlıyım çünkü ultimate ev kullanıcıları için değil, optimizasyon yaptığım halde ultimate basic kadar seri çalışmıyor.

• Haklısın kardeşim bende aynı fikirdeyim, ultimate kullanmadığımız birçok gereksiz servisi beraberinde yüklüyor o yüzden performansı daha düşük oluyor hame basic'e göre ... Oyun, müzik, film, internet için home basic x64 en iyisidir bana göre ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersol2 -- 19 Nisan 2012; 20:58:43 >
  • Eğer orta düzey bir bilgisayar varsa özellikle de taşınabilir bilgisayarlar olunca konu kesinlikle Ultimate sürümden uzak durulmalı. Performans konusunda ciddi kayıplara yol açıyor. Ayarları ne kadar kısarsan kıs, ne kadar uğraşırsan uğraş bir Home Basic kadar hızlı çalışamıyor. İyi bir masaüstü bilgisayar varsa zaten Ultimate kurulmasını tavsiye ederim ancak özellikle de taşınabilir bilgisayarsa konu Home Basic kurulması gerek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.