Şimdi Ara

Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU] (100. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.173
Cevap
270
Favori
152.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hizli yanitiniz icin cok teşekkürler hocam. Bu videolara baktım fakat yine de sizden rica etsem paylaştığım görsel üzerinde işaretleseniz. Mesela bu videoda once lambaya giden kabloyu "0" terminaline, eksi kabloyu klemens ile birleştirip n (eksi) terminaline, sigorta cikisi sebeke kablosunu da L (arti) terminaline bagliyor (sanırım bu rolede 2 eksi 2 artı terminal mevcut) . Bende anahtar olmayacağı için anahtar bağlantısını atlıyorum. Bu arada anahtar bağlı olmasa bile uygulana üzerinden enerjiyi kapatip açabilirim doğru mu?. Görsel üzerinde çizim yaparsanız çok sevinirim. Tabiki vaktiniz varsa. Hakkınızı helal edin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Onunla uğraşamam ama çok net zaten, röleyi videodaki aynı yönü ile tutun yaptıklarını yapın yeterli. Anahtar bağlantısı olmasa da aç kapa yapar, güç tüketimini görürsünüz. Klimaya nötr'ü shelly e girmeden çekeceksiniz (girenden köprü yapsanız da olur da gerek yok). Sheely e 3 kablo girecek, sigortadan (evin ana hattından) gelen güç ve nötr. Shelly den 1 kablo çıkacak ve klimaya gidecek (güç kablosu). Klimaya nötrü shelly e girmeden çekeceksiniz.

Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]

• stoll S kullanıcısına yanıt

Böyle bir durum olduğunu düşünmüyorum. Çekeceği güç uygun ise sorun olmaz.

Hocam anladığımdan değil görselde klimaya giden kabloyu L sigortadan gelen sebeke elektriğini 0 terminaline olarak belirtmissiniz. Acaba bir karışıklık var mı diye sormak istedim. Zira sebekeden gelen L klimaya giden O olabilir mi?

Bu kadar yeterde artar. Diofonun kamerasını çözmektense kamera bağlamak daha kolay olur :=) Fikri olan varsa paylaşırsa onu da çözmeye çalışabilirim. Aklım ermiyor.

@seranyayinda

#akilliev #smarthome #googleasistant #googlehome #alexa #homeasistant #doorlock #smartlock #smartcamera #sesliasistan #akillikilit #akıllıkilit #lock #outdoor #sirri #homepod #tuya #swichbot #smartthink #smarthome #smarthometechnology #smarthomegadgets #gpstracker #voicecontrol #easylock #tuya #homeassistant #outdoor #audio #akilliev #smarthome #googleasistant #googlehome #alexa #homeasistant #sesliasistan #sirri #homepod #tuya #swichbot #smartthink #smarthome #smarthometechnology #smarthomegadgets #voicecontrol #tuya #homeassistant #internet #internetstabil #local #internethizlandirma #bilgisayar #computer #setup #internethizlandirma #akıllı #akıllısaat #akilli #akillisaat #modem #router #routerunning #asus #asusrog #tplink #gpon #fiber

♬ Tarantella napoletana - Andrea Colombari
    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]Serhan Sukuroglutiktok
    #akilliev #smarthome #googleasistant #googlehome #alexa #homeasistant #doorlock #smartlock #smartcamera #sesliasistan #akillikilit #akıllıkilit #lock #outdoor #sirri #homepod #tuya #swichbot #smartthink #smarthome #smarthometechnology #smarthomegadgets #gpstracker #voicecontrol #easylock #tuya #homeassistant #outdoor #audio #akilliev #smarthome #googleasistant #googlehome #alexa #homeasistant #sesliasistan #sirri #homepod #tuya #swichbot #smartthink #smarthome #smarthometechnology #smarthomegadgets #voicecontrol #tuya #homeassistant #internet #internetstabil #local #internethizlandirma #bilgisayar #computer #setup #internethizlandirma #akıllı #akıllısaat #akilli #akillisaat #modem #router #routerunning #asus #asusrog #tplink #gpon #fiber
    https://www.tiktok.com/@seranyayinda/video/7343958244865428742?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7287868708252501510

• MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt
    Nasıl yaptınız acaba? Baya geri gittim ama bulamadım. Var mı kısa bir özet?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

esp rölerle ve ayrı tetiklemelerle ile yaptım.

Kapı açmayı düğmeden lehimle röleye bağladım.

kapı zili çalmasını devre üzerinde devre üzerinden tetiklenen yerden lehimle tetiklemeye bağladım.

Diyafon Hoparlörü kapı zilinin mikrofonuna

mikrofonu kapı zilinin hapörlere lehimledim.

Şimdi bir tane devre çizdirip röle tetikleme hepsini tek bir pvc ile sadeleştirmek istiyorum. Camera olayını çözmek istiyorum. Bu kısımlar beni zorlayacak. Yardım almam gerekiyor. Bakalım.

Yapımı yok ama biraz daha detaylı videosunu çektim.

@seranyayinda

♬ Tarantella napoletana - Andrea Colombari
    https://www.tiktok.com/@seranyayinda/video/7343958244865428742

• Garaj (kepenk) için tuya destekli önerebileceğiniz bir kontrol cihazı var mı?

Örnek '
    AliExpress'te bu muhteşem ürünü buldum. Hemen göz atın!
    121,57TL 41%OFF | Tuya akıllı Wifi perde modülü RF433 panjur elektrik motoru için kör anahtarı ses kontrolü Alexa Google ev ile çalışır

• mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    Hocam panjurlar için bende bunu kullanıyorum ama garaj kapısı biraz daha büyük olduğundan zannediyorum panjur için kullandığım cihaz bunlara olmayacaktır. Bir de tuya uygulamasında garaj için ayrı bir cihaz olduğundan bahsedilmiş o da Türkiye'de yok sanırım.

Önceden Dokunmatik panjur anahtar kullanıyordum. RF kumanda desteği olmadığı için buna döndüm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 12 Mart 2024; 11:31:57 >
  • Home Assistant ile ilgili videolar paylaştığım bir youtube kanalı açtım. Belki işinize yarar bir içerik olabilir, ayrıca abone olup desteklerseniz de sevinirim :)

Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]youtube
    Akıllı ev ve teknoloji hakkında videolar paylaşıyorum.
    https://www.youtube.com/@yunusuztr

-Homepod mini

-Raspberry Pi 4

-Sonoff Zigbee Dongle

-TP-Link C200 Kamera

-Aqara P2 Matter destekli kapı sensörü

-Tuya destekli Zigbee Akıllı Buton

-Tuya Destekli Zigbee Sıcaklık ve Nem ölçer

-Govee H7130 Akıllı Isıtıcı

-Meross MOD150 Akıllı Buhar Nemlendirici

-TP-Link KS205 Matter Akıllı Anahtar

-TP-Link HS200 Akıllı Anahtar

-Nanoleaf A19 Matter destekli Akıllı Ampul

-TP-Link KL125 Akıllı Ampul

-TP-Link KP125 Akıllı Priz

-NFC Tagler

Tüm akıllı ürünleri Homekit Ekosisteminde kullanıyorum. Ayrıca Rasperry Pi sayesinde hem Home Assistant hemde Homebridge kullanıyorum

@seranyayinda

#homeassistant #googlehome #heygoogle #googleassistant #light #smarthome #smarthometechnology #smarthomebudhanilkantha #smarthomes #appel #sirri #homepod #homepodmini #homepods #googlenest #amazon #amazonalexa #varlıksensörü #sensör #presence #presencesensor #tuya #smarthome #raspberry #philips #philipshue #philipshuesync #philipshuelights #philipsinema #philipshueplay #philipshuesyncbox #goove #rgb #rgblights #rgbsetup #rgblight #argb #led #ledlights #leds #leddisplay

♬ Straw Hat - Paolo Mendez
    #homeassistant #googlehome #heygoogle #googleassistant #light #smarthome #smarthometechnology #smarthomebudhanilkantha #smarthomes #appel #sirri #homepod #homepodmini #homepods #googlenest #amazon #amazonalexa #varlıksensörü #sensör #presence #presencesensor #tuya #smarthome #raspberry #philips #philipshue #philipshuesync #philipshuelights #philipsinema #philipshueplay #philipshuesyncbox #goove #rgb #rgblights #rgbsetup #rgblight #argb #led #ledlights #leds #leddisplay
    https://www.tiktok.com/@seranyayinda/video/7345557119766138117?_r=1&_t=8kcjVsnWbvJ

Öncelikle tebrik ederim yapmak isteyipde acaba olurmu dediğim şeyi başarmışsınız.Benimde evimde otomasyon sistemim var.salon duvarında tabletim var tablette homeassistant çalışıyor kapı önundekı kamerayı home assistant üzerinden izleyebiliyorum.

Yapmak istediğim konu şu;

zil çaldığında dış kapıdaki kamera görüntüsü salondakı tablette otomatık açılsın.

bunu test amaçlı şöyle bir otomasyona bağladım aslında sistem çalışıyor.salonda hareket algılandıgında dış kapı kamera görüntüsü otomatık olarak salondakı tablette açılıyor.

Benım bu sistemi audio ile birliştirmem için audio hoparlöründen esp32 ye kablo çekip zil çaldığında esp yi tetikletmem gerekiyor.homeassistant içindeki otomasyonda esp tetiklendiğinde tablete kamera görüntüsünü aktaracak.Bence bu sistem çalışır.sizce başka mantıklı yöntemler var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgamumcu -- 14 Mart 2024; 10:47:10 >

esp röle ile hoparlör. Olmaz hoparlör + ve - bağlı. Zil çalınca akım değişir. akımı ölcen bir devre ile yapabilirsin. Kapı önündeki kamera görüntsünden lcd net görünüyor mu nasıl oluyor. Benimde öyle ama net görünmüyor.

• 
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.