Şimdi Ara

Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU] (70. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.180
Cevap
270
Favori
153.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Teşekkürler hocam. Sizde tuya smart plug var mıydı? UI ile consuption verilerini görebiliyor muyuz? Ben ayrıca sensor.yaml oluşturup orada oluşturduğum sensörler ile aylık,yıllık toplam tüketimleri energy bölümünde görebiliyordum. Bunu yapmakta mümkündür sanırım UI ile değil mi?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Arkadaslar gecen guncelleme yaparken dondu kaldi biseyler oldu ve su an homeassistant acilmiyor. Ne yapabilirm ne onerirsiniz? Guncellemeye baslamadan once backup al dedim ama o backup a nereden ulasabilirim acaba :((

Var hocam. Elektrık tuketımını kwh saat olarak gorebılmenız ıcın oncelıkle Local Tuya'da kw cınsıne cevırmenız gerekıyor daha sonra onu Rıelmenn Sum kullanarak Kwh cınsınden goruntuleyebılırsınız. Hatta utılıty meter olusturup aylık tl bazında faturasınızı da gorebılırsınız. Ancak tabı kı tavsıyem dırek kwh cınsı HA uzerınde verı verebılen bır smart plug edılılmesı.

Merhaba.

Gecmıs olsun oncelıkle. SD kartınız veya SSD'ınızı rasp'den cıkartıp bır wındows pc ye takarak lınux tarama programlarından bırınde acmanız ve backup'ınızın oldugu klasoru bulmanız gerekıyor. Bu sekılde dırek erısım saglayabılırsınız. Guncelleme yapılmadan once her zaman tavsıyem mutlaka yedek alınıp, alınan yedegın bır kopyasını bılgsayara ya da herhangı baska bır yere atılmasıdır.

berkans sanırım sizde sonoff zigbee dongle kullanıyordunuz Zigbee2mqtt  da çalışanlar bunda yarım yamalak çalışıyor bildiğiniz gibi bazı zigbee cihazları eksik tanıma gibi sorunları var siz bu sorunu giderebildinizmi veya yazılım güncelleme yapabildinizmi ben 6-7 ay önce birkere yaptım ama son attığım yazılımdan sonra ZHA artık tuşa basarak taksamda yükleme moduna girmiyor normalde çalışıyor ama güncelleme yapamıyorum yeni bir zigbee cihaz alacağım zaman tereddütde kalıyorum tam olarak desteklermi desteklemezmi diye

Home Assistant Google Drive Backup addon ile belirlediğiniz aralıkla otomatik olarak google drive a backup alabilirsiniz

• Arkadaşlar selamlar, tuya uyumlu meşhur anahtar arkası cihazlardan almıştım. Hemen her ışık anahtarına bağladım ancak Vavien konusunun içinden çıkamadım doğrusu. Modüle iki anahtara da giren + kutbu bağlamak gerekiyormuş ama anahtarlar arası oldukça uzun olduğundan bu imkansız. Girişin bir diğer tarafına fazladan + (faz) versem diye aklıma geldi ama kararsızım. Sizlerin bu konuda deneyimi oldu mu acaba? Olduysa yardımlarınızı beklerim.

Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]

@cemito hocam, ben basit bt 5.0 adaptörü bir türlü çalıştıramadım HA da. Kurulumu yapıyor adaptörü de görüyor ancak etraftaki cihazları kesinlikle görmüyor. Onun yerine aynı boy 4.0 cihaz taktım bu şekilde Xioami ölçerleri çalıştırdım ancak bu seferde çekim alanı çok yetersiz kaldı. Fikriniz var mı acaba?
    Edit: Üstteki mesajınızı okudum. Tavsiye edilen cihazı alsam acaba sinyal çekimi açısından fayda sağlar mı? Denemediğinizi söylemişsiniz ama bendeki cihazlar bunlardan. Muhtemelen daha iyi olur diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seronet -- 30 Ağustos 2023; 2:11:30 >

• berkans kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam

Bahsettiğiniz Rielmenn kullanarak Kwh cinsinden görüntülemeye çalıştım fakat bir noktada hata yapıyorum muhtemelen bu nedenle farklı değerler aldım. Ekte nerde hata yaptığım konusunda yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.

• Seronet kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam,

Bahsettiğim adaptör için sadece home assistantın bluetooth listesinde desteklendiğini biliyorum. Alın sorunsuz kullanırsınız diyemem. Elinizdeki 5.0 adaptörün içindeki chiplerin üreticisini ve modelini öğrenebilirseniz daha çok destek kaynağı bulabilirsiniz. Mesela realtek ise için 5.0 Long range için şöyle bir çözüm var dilini çevirip okuyabilirsiniz.

Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]github
    Работа термометров в Home Assistant c Bluetooth LE Long Range. · Issue #297 · pvvx/ATC_MiThermometer
    https://github.com/pvvx/ATC_MiThermometer/issues/297

Merhaba, sonoff zigbee mini ile aynı durumu yaşıyorum. Vavien in mevcut kablolama yapısı nedeniyle ek kablo çekmeden yapılamıyor maalesef. Alternatif olarak mevcut vavien e bağlı lamba direkt olarak röleye bağlanıp, diğer anahtara da Shelly i4, Sonoff s-mate gibi(tuya sisteminde benzerleri vardır mutlaka) anahtar kontrolcüleri ile otomasyon sağlanabilir.

Çalışma mantığı:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih_h -- 9 Eylül 2023; 1:33:22 >

• stoll S kullanıcısına yanıt

aynı sorunu yaşayanlar varsa diye kendim yanıtlıyım ZHA entegrasyonunu silip youtube dan yabancı paylasımları takip ederek Zigbee2mqtt  kurulumu yaptım sorunlar büyük ölçüde gitti

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.