Şimdi Ara

Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU] (161. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.219
Cevap
271
Favori
156.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 157158159160161
Sayfaya Git
Git
Giriş

Kombiyi açıp kapatmak için kullandığım sensör snzb-02d olan ekranlı model. Snzb-02p olanlar odalardaki durumu görmek için kullanıyorum. Belki o yüzden bende sorun olmuyordur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Home assistant kullananlarin işine yarabilir.

#PhilipsHue, #Ambilight, #SamsungTV, #smarthome Bu videoda Philips’in efsane teknolojisi Ambilight hakkında bilmeniz gereken her şeyi anlattım. 1958’deki Poème Électronique deneyiminden başlayarak, bugün Samsung TV üzerinde Philips Hue Sync sistemiyle nasıl sinematik bir atmosfer oluşturabileceğinizi gösteriyorum. Karanlık bir odada ekrandaki ışıkların duvara yansımasıyla oluşan bu etkileyici sistem; filmleri, dizileri ve oyunları adeta “ekranın dışına taşıyor.” Ayrıca Hue Bridge, Gradient Lightstrip, Sync Box ve Hue TV uygulamasının farklarını, kurulum ipuçlarını ve doğru duvar mesafesi gibi önemli detayları da paylaştım. 00:00 Giriş 00:22 Tarihçe 03:57 Gerekli Cİhazlar 07:18 Maliyetler 07:41 Alternatif Markalar ve Ürünleri 08:14 Doğru Kullanım Örnekleri 09:17 Örnek Cihaz Kurulumu 13:15 Kullandığım cihazlar ve fiyatları 16:19 Hue Sync App 19:09 Görsel Faydalar 20:34 Film Önerileri 20:40 Çıkış 💡 Videoda neler var: - Ambilight teknolojisinin geçmişi - Philips Hue ile Samsung TV’de senkron kurulum - Gradient ışıkların farkı - En iyi izleme deneyimi için ideal mesafe ve duvar rengi - Alternatif çözümler: Govee, Nanoleaf, DIY sistemler Gerçek kullanım tecrübesi ve öneriler 🎥 Kullandığım ekipmanlar: - Philips Hue Gradient Lightstrip 75” - Hue Bridge 2. Nesil - Hue Signe Lamp - Samsung QLED TV - Hue Sync Box 👉 Videoyu beğenmeyi ve yeni içerikler için abone olmayı unutmayın! Yorumlarda kendi Ambilight deneyiminizi paylaşabilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=DIvK0Gutdl8

Selamlar herkese. Hue sistemini merak edenler için yeni bir videom var. İlginizi çekebilir diye paylaşmak istedim.

https://shop.desi.com.tr/
    DESi Utopic RX Yapay Zeka Destekli Akıllı Kilit IOS-Android Uyumlu AKILLI KİLİTLER DESi Akıllı Kilit
    https://shop.desi.com.tr/utopic-rx-yapay-zeka-destekli-kapi-akilli-kilit

Böyle bir ürün alınca, evin dış kapısının anahtarını değiştirmeye gerek kalmadan montajı yapabiliyormuşuz.

Evin anahtarını değiştirmek istemiyorum. Bu ürünü almak sizce mantıklı mı?

SwitchBot WiFi Akıllı Kilit ve Hub Mini Kiti - Uygulama Aracılığıyla Kapıyı Açmak ve Kapatmak için Akıllı Kilit Fiyatı, Özellikleri - Banayeni
    https://www.banayeni.com/switchbot-wifi-akilli-kilit-ve-hub-mini-kiti-uygulama-araciligiyla-kapiyi-acmak-ve-kapatmak-icin-akilli-kilit-by-30361418?srsltid=AfmBOor7N1zajKqhXucmmGmHUKXvOexHK2MsBS0OK_btXoIVZKEsIknjWdw
    ürün bu incelemek isterseniz arastirabilirsiniz.

• Tapo L530E gerçekten 806 lümen midir? Bu kadar az aydınlatan bir ürün görmemiştim. 12 metrekare odada 3 tanesi bile aydınlatmada başarısız. Bu ürünler hep böyle midir? Örneğin Philips Hue model 806 lümen ile Tapo'nun 806 lümeni aynı mıdır?

Bende switchbot lock pro aldım diyecektim. sahibinden en ucuza bu idi.. sıkıntısız kullanmaktayız. Sizdeki link de parmak izi okuyucusu pakete dahil değil yazıyor. Acaba tuş takımı pakete dahil mi? Bu şekilde sadece telefon uygulamasinipe mi açılıyor?
    Alexa Google vs desteği olursa güzel olur. yatarken "Okey Google kapıyı kilitle" demek vs.. hoş oluyor..
    telefon ile kapıya ayarlanan ev yarı çapı sınırı dışından 2 dk içinde yaklaşır sanırız kapının açılması hoş gibi görünse de ben bu özelliği kullanmıyorum.. Parmak izi ve şifre oldukça yeterli. NFC filan desteklese de anlamsız O zaman ha anahtar taşımış sin ya kart bişi taşındıktan sonra anlamsız. parmak ve kod yeterli bence. Tek sevmediğin yani tek kullanımlık şifre oluşturduğunda bu 24 saat için geçerli olması.. Ama mutlaka mandallı barel gerekli. Yani anahtarı arkada çevrili iken önden acil bir durumda anahtar ile açılabilen barel..

Ürünü inceleyeceğim. Cevabınız için teşekkürler hocam.

Cevabınız için teşekkürler hocam.

Eklentilerde piperi , whisperi kullanıyoruz. Geminiyi Konuşma temsilcisi olarak atıyoruz.

Piperde tiny-int yerine small-int8 kullanmanızı öneririm. Biraz yavaş oluyor ama en azından komutları anlamamazlık yapmıyor.

Elimde olan ESP32-wroom32 yi kullandım. Genelde ses işlemleri için ESP32-S3 öneriyorlar.

MAX98357 I2S i amfi olarak.

INMP441 I2S i mikrofon olarak kullanıyoruz.

İşlem yapıp yapmadığını kontrol etmek için adreslenebilir şerit led kullanıyoruz ( argb ) 4 adetini kullandım sadece.

eski bir hoparlörün içine herşeyi sığdırdım. Şuan cevap verirken bir cızırtı var onuda kondansatör ile çözeceğim ama şimdilik projenin son hali bu

ha ben bunlarla hiç uğraşmayım derseniz m5stack echo bunlarla aynı işlevi yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_aTRa_X -- 4 Kasım 2025; 16:55:24 >

• Seabornex S kullanıcısına yanıt
    evet bizim bu switchbot lock pro paket de parmak izli NFC li keypad ve internet e çıkış sağlayan matter, Alexa Google home destekli IR vericili Bluetooth hub standart paket den çıkıyor..
    sizde de Google home de sesli kapı açmada şifre soruyor mu? yoksa ses sahibini tanıyıp şifre sorma dan açabiliyor mu? bende sifre istiyor.
    tehdit ile kapı açtırmaya karşı özel şifre ile kapı açıp uygulama ve Mail den ev ahalisi sine tehlike bildirmesi de güzel özellik. yanında biri varken rasgele tuşlara basıp araya gerçek şifre eklendiğinde meraklı gözlerden saklayıp açması da güzel özellik..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 4 Kasım 2025; 23:36:21 >
  • berkans kullanıcısına yanıt

merhaba mini pcnizde ha yı windows üzerinden virtual boxla mı kullanmak mantıklı yoksa pcye direkt haos kurarak mı? ben de şu an ha işine giriştim. laptoptan virtual boxla kullanıyorum ancak ha yı yeniden başlatınca bazen başlamıyor. bütün sistem çökmüş oluyor. tekrar virtual box ı kapatıp açmak gerekiyor. sizde de böyle oluyor mu?

bir de şu anki laptopta tüm gün elektrki tüketimini ölçtüm günlük tüketim 0,19 kwh. yani şu an aylık 20 tl faturaya ek oluyor. mini pclerde günlük tüketim nedir?

0.19 tüketim pi4 e denk bir tüketim yanlışlık olmasın ? Pi5 3-4w ortalama n100 işlmecili pcler 11w civarı.

sonoff s60 priz ile ölçüm alıyorum. özellikle 3-4 gün laptopa hiç ellemedim. sadece virtual boxda ha çalıştı. bugünkü değer 0,18 dün 0,22 salı günü 0,21 pazattesi ise 0,25 tüketim gösteriyor. güç tasarrufu modunu açtım. monitör zaten kapalı. laptop da daha yeni işlemci az güç tüketiyor sanırım.

yalnız pi4 ile ilgili önceki sayfalarda ölçüm paylaşmıştı bir arkadaş 0,069 gibi çok daha düşük bir değerdi

donanımhaber forum
    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161181801

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker1041 -- 6 Kasım 2025; 23:5:2 >

Merhaba

Kesınlıkle mınıpc uzerınde kullanın. Vırtual Box olarak sadece deneme yapmak ısteyenlere tavsıye edıyorum zıra cok problemler cıkabılıyor. Dırek HAOS olarak yukleyın. Ben n100 ıslemcılı bır mınıpc uzerınde kullanıyorum ve ınanılmaz zorlamama ragmen banamısın demıyor. Artı tabı sessızlıgıde harıka. Mesela bundan once kı mınıpc'ım 6.nesıl bu bankaların toptancılara sattıgı onlarında sarı sıteden sattıgı mını pclerdendı. Frıgate kullandıgım ıcınde bar bar bagırıyordu. Yazın sesınden salonda oturamadım resmen. Sonra ıse hepsıburada uzerınden bır adet n100 ıslemcılı alınca tum dertlerım bıttı. Frıgate ıcınde google coral kullanıyorum.

Mınıpc'lerın mesela Beelınk'ın ortalama tuketımı 8-12w arasındadır. Bu da gunde 0,20 fılan yapar. Cok yuklenırsenız bu deger artar. Yuksek tarıfede, abansanız bıle maksımum 50tl odersınız yanı hıc bır sey degıl.

çok teşekkür ederim cevabınız için. ben de öyle düşünüyorum. mini pc arayışındayım.

Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.