Şimdi Ara

Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU] (160. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
3.204
Cevap
270
Favori
155.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 157158159160161
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• turklucky kullanıcısına yanıt

merhaba ;

Mini-RBS Matter Akıllı Panjur Kontrol Rölesi 'ni kullanabilirsiniz.

www.reqasmart.com
    Sonoff Mini-RBS Matter Akıllı Panjur Kontrol Rölesi
    https://www.reqasmart.com/urun/sonoff-mini-rbs-matter-akilli-panjur-kontrol-rolesi

Bende bu konu sayesinde evime akıllı ürünlerle donattım sayılabilir. Balkon harici tüm ışıkları akıllandırdım. En son kapı kilidili aldım. Buna ek olarakta kapı zili alacağım. Hem Home Assistans destekli hemde Home assistans aracılığa HomeKit üzerinden işlem yapabileceğim bir kapı zili arıyorum. Öneriniz var mıdır ?

Merhaba ben evimde bunu kullaniyorum ethernet kablosu ve kablosuz calisiyor ve pilli değil kendi adaptörü ile geliyor çok memnunum ve bütün sensörleri home assitant üzerinde kullanibiliyor. Bir kaç farkli versiyonu var kendin inceleyebilirsin fakat kesinlikle soylebilecegim internet baglantisi kablolu olarak saglanabilen bir zil alman özellikle bulunduğun bina perde betonsa yada modem, dağıtıcı zile uzak kaliyorsa verim alamiyorsun akilli zillerden.

Reolink Kablolu Akıllı Kapı Zili,...https://www.amazon.com.tr/dp/B0B4KBMDD3?ref=ppx_pop_mob_ap_share

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aqara’nın Türkiyr distribütörü , aqara ürünlerinin amazonda %48 indirime girdiği dönemde aqara hub m3’ü 10.000 tl yapmış. Yurtdışında ürün 130 dolar yani 5.400 tl. Yurtdışı alışverişlerine 30 euro limiti ve ek vergiler bu insanları cesaretlendirdi istedikleri fiyatları kafalarına göre koyuyorlar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Selamlar. Vaillant kombiye Sonnoff kuru kontakt röle bağladım. Burner Off, 24V ve eBus girişleri var. ecotec plus vuw32cs modeli. Kuru kontakt olduğu burner off'a bağladım. Devreyi kesince petek ile beraber sıcak su da kapanıyor. 24V girişine bunu bağlasam olur mu?

www.reqasmart.com
    SONOFF Mini-D Matter Kuru Kontak Akıllı Röle
    https://www.reqasmart.com/urun/sonoff-mini-d-matter-kuru-kontak-akilli-role

• berkans kullanıcısına yanıt

Elinize sağlık. Varlık sensörlerini kullanmak istiyorum ama priz zorunluluğu buna engel oluyor. Buat peşinde koşma ya da çirkin kabloları duvarlarda dolaştırma kısmı beni engelliyor.

Keşke pille çalışan versiyonları çıkabilse.

selamlar,

peki bu üründe, perdeler tamamen açıldığında (ya da tamamen kapandığında) cihaz kendisi mi duruyor yoksa ürünün üstündeki stop tuşuna basmak mı gerekli, kullandıysanız bu konuda bilgi verebilir misiniz?

anahtar a durmadan bastığınız da perde motoru sona geldiğinde motor durmuyor mu? Bu anahtarlar da süre bazında kalibrasyon yapılıyor atıyorum 10sn de perde tam açılıyor kapanıyor gibi. sanal bir konum hafızaya alıyor yani. kapalı perdeyi aç dediniz 4. sn de manuel durdurdunuz. kapat dediğinizde 4sn elektrik verir yada aç dediğinizde 6sn elektrik verir..
    bende Perde yok.idi kiralik evde ki şahsi Ufak garaj kepenk için kullanmış İdim.. Kepenk motoru ufak olduğu için sıkıntı olmamış idi..

Burada listelenen 24V voltaj sensörü artık satışta değil görünüyor. Aynısını nerede bulabilirim? Tarifi yapmayı deneyeceğim :)

Ya da yıllar içerisinde daha kolay uygulayabileceğimiz bir çözüm var mı elimizde? Hazır bir ürün de olur :)

Binanın kamera sistemine erişmeyi başardım :) RTSP ile homeasistant'a aktardım, tüm güvenlik kameralarını evden görüntüleyebiliyorum. Sıra kapı zillerinde. Zil çalınca tv'de popup çıkar vb kısımları yapacağım.

Merhabalar.

"Zil çalınca tv'de popup çıkar vb kısımları yapacağım." bu konuda yardımlarınızı isteyeceğim.

Giriş kapısında Ezviz DP2C Kablosuz Kapı Dürbünlü Kapı Zili var. Evimde HomeAssistant da var ama ona aktaramadım.

iyi günler.

Varlık sensörü konusunda sizinle aynı düşüncedeyim. Kablo karmaşasından kurtulmak için bazı denemeler yaptım.

Sonoff SNZB-06P'yi powerbank ile çalıştırmayı denedim ancak belli bir süreden sonra düşük voltajdan ötürü powerbank güç vermeyi kestiği için varlık sensörü de çalışmıyordu.

Bunun dışında arduino vs projelerinde kullanılan battery shield ve evdeki robot süpürgenin değiştirdiğim bataryası içindeki 18650 pillerle deneme yaptım. Çalışması konusunda bir sıkıntı yok ama piller ancak 1-2 gün dayandı. Sürekli şark etmek gerekti. Sorun pillerden mi açıkçası bilmiyorum. Elimde başka pil olmadığı için deneme şansım olmadı. Son bir şans daha verip yeni 18650 pil alıp deneyeceğim. O da olmazsa elimde 4 adet satılık Sonoff SNZB-06P var :)

HA'da 2 otomasyon ayarladım, birinde sensörün ölçtüğü sıcaklık 22 derecenin üstüne çıktığında röle kombiyi kapatıyor.

diğer otomasyonda ise 22 derecenin altına düştüğünde röle kombiyi açıyor.

sormak istediğim ise bu otomasyonlardaki verdiğim dereceyi değiştirme ihtiyacı oluyor bazen ve her seferinde otomasyonları tek tek düzeltiyorum.

bunu daha kısa hale getirmenin bir yolu var mı? örneğin HA'da belki bir eklenti vardır bu işi yapabilen?

bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

https://www.home-assistant.io/integrations/generic_thermostat/

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hocam çok teşekkür ederim. İşimi ziyadesiyle hallettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

termostat olarak ne kullanıyorsunuz? veriler gecikmeli gelmiyor mu

Kullandığım ürünlerin %90 i sonoff marka ve Zigbee ürünler. çok büyük bir gecikme yaşamıyorum açıkçası. Nadir de olsa kopmalar oluyor. Ama genel itibariyle stabil çalışıyor.

Snzb-02p ve snzb-02d kullanıyorum termostat olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuz_asik -- 24 Ekim 2025; 11:6:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Snzb-02p kullanıyorum bende ama veriler 5 dk da bir geliyor stabilite pek olmaz o yüzden diye düşünüyorum

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.