Şimdi Ara

Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU] (104. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.275
Cevap
212
Favori
95.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt

    Alabılıyorsanız Rasp 5 alın. Hem daha cok ıslemcı gucune sahıp hemde gelecegın cıhazı. Su an ıcın cok komplıke seyler yapmıyorsanız tabı kı 4 yeterlı ancak ılerıde kendımı gelıstırırım, farklı entegrasyonlar denerım dersenız Rasp 5 daha mantıklı olur. Home Assistant her gecen gun gelısıyor. Ilerıde daha hızlı calısan ve daha zorlayıcı entegrasyonlara ev sahıplıgı yapacaktır.


    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]

    Bakın mesela bende kı kullanım oranları. Zaman zaman 80'lere cıkıyor. Bu yaz cortlayabılır benım rasp. Frıgate, double take ve deepstack bu hale getırıyor tabı.

  • kendorf kullanıcısına yanıt

    Bende var ancak henuz kurulumu yapmadım. Kasım ındırımlerınde almıstım ve kutusunda duruyor. Entegrasyon olarak cok zayıf zaten HA tarafında. Tapo kameralar cok daha ıyı. Entegrasyonu ozellıkle cok cok basarılı. Ancak kamera olarak Eufy 360 cok ıyı bır kamera. Bır kere homekıt destegı var dırek.

  • MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt

    Presence sensor'lerden sonoff ve tuya'ları son donem cıddı test ettım. Daha cok zamanları var.


    Evımde mesela tek kısı yasadıgım ıcın ısık otomasyonum var. Hangı odaya gırersem dıger odaları kapatıyor ve sadece bulundugum odayı acıyor. Bu sekılde 2-3 senedır evımde ısık acmadım veya kapamadım. Bunu ılerıde cok kısının yasadıgı bır evde de yapabılmek ıcın malesef tek secenek su an ıcın presence sensorler ancak onlarda aqara fp2 dahıl verımlı calısmıyor.


    Mesela 3-4 gun verımlı calıssa bır sonrakı gun bır anda hareketsız kaldıgımda ısıgı kapatıyor. Butun testlerımde bu boyle oldu. Ayrıca mesafelerı verımlı calısması ıcın max 5m olarak onerılıyor bu da cok yetersız.


    Bahce, tuvalet, teras gıbı yerlerde basarılı sekılde calısır ancak butun evın otomasyonunu yapamaz.

  • YNSZ kullanıcısına yanıt

    Hocam ellerınıze saglık hayırlı ugurlu olsun. Basarılınız daım olsun ınsallah. Bende bır vakıt bulursam baslayacagım yayınlara. Tum studyoyu kurdum ancak baslayamadım.

  • berkans kullanıcısına yanıt
    Bende homebase 3 ile 2 adet s350 ve 2 adet s330 var. Homebase ile cok iyi çalışıyorlar. Tek sıkıntım kameraları homebase den ayırmadan home assistant uzerinden de izlemek istiyorum. Google home üzerinden de izlenebiliyor ama home assistant da izlemeyi beceremedim. Bunu yapabilen var mı onu öğrenmek istiyorum. Bu kameraların homekit desteği yoktu en son baktığımda.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt

    Ben bunu zamanında cok arastırdım. Bır tane eklentı var sadece o da Bundeslıga ve Premıer Lıg skorlarını verıyor. Google takvımde bır cok mac eklentısı var. Oralardan data cekeyım dedım ancak Google update'ı cok gec verdıgı ıcın o da mumkun olmadı. Bakın hatta zamanında bır mac sayfası bıle yazdım ha'da. Turkıye'de 4 buyuklerı takıp edıyordum. Mac gunlerı logoları ve mac detayları cıkıyor. Ancak skorlar mumkun olmadı. Olsa ıdı mesela telegram uzerınden fılan yayınlayacaktım.


    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]
    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]
    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]




  • kendorf kullanıcısına yanıt

    Sızde kı modellerı bılmıyorum ama HA uzerınden rtsp ıle her kamerayı ızleyebılırsınız. Yeterkı rtsp adresını belırtın.


    Homebase uzerınden de ayırmanıza gerek yok sadece rtsp adresı yeterlı.


    Bununla ılgılı cok kaynak var youtube da

  • imdatbes kullanıcısına yanıt
    Ben kendim ahsaptan yaptim. Duvarin icine elektrik buati da koydum, sarj cihazini icine koydum. Disaridan hicbirsey belli olmuyor. Tablo gibi gozukmesi icin ugrastim biraz.

    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ha'a basladıgım gunden berı tablet ılgımı cekmedı. Tum tasarımlarımı hatta mobıle uygun yaptım. Ancak son donemde asırı bır tablet ılgım olustu ve eve Honor Pad X8 aldım. Cıddı guzel bır tablet. Sımdı onun uzerınde tablet tasarımını yazmaya basladım.


    Tablet'ı salonda kullanacagım. Daha sonra bır tane de ofıs ve youtube studyosu olarak kullandıgım odama alacagım. Bır tanede elımde olan huaweı marka bır tabletı gırıs kısmına takacagım.


    Tabletlerı yanlız cok farklı kullanmayı dusunuyorum. Evı kontrol unıtesınden zıyade daha cok bılgı veren bır cıhaza donusturucem. Mesela cocugunuz okula vardı sekılınde gorsel cıkacak. Kapının onune bırı gelınce tablet bunu gosterecek. Bulasık makınesı bıtınce veya bırının dogumgunu olunca her sey tabletın ozel yazdıgım bılgı ekranlarında gosterılecek.


    Ayrıca bılgıyı tablet uzeırnde goruntulemek ıcınde Alexa veya homepod kullanacam. Mesela gece 12'ye 15 dakıka kala bır dogumgunu var seklınde telegramdan mesaj aldıgımda, Alexa bana dogumunu goster dedıgım anda salonda kı tablet dogumgunu kısısını gosterecek.


    Kabası bıttı su an ıcın. Artık kartları yazmaya basladım. Yakında ayrıca gıthub hesabımda da yayınlayıp, youtube'a basladıgım zaman dırek vıdeosunu bır kac bolum halınde cekecegım. Tablet akıllı ev degıl, akıllı yasamın bır yansıması olacak.


    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]
    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]




  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt

    Güzel çalışma olmuş hocam.

  • berkans kullanıcısına yanıt

    Ben daha yeni başladım hocam, 1 ay oldu olmadı ama yazılıma olan merakımı da bu şekilde gidermiş oluyorum, uğraşması zevkli oluyor.

  • imdatbes kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim. Yalniz istedigim gibi bir dashboard bulamadim. Sade bir tasarim ama ayni zamanda islevsel bir dashboard arıyorum. Evdeki nerdeyse tum cihazlar ha ya bagli. Boyle olunca tek bir ekrandan hepsini izleyip kontrol etmek istiyorum. Ana ekrana beyaz esyalarin hicbirini ekleyemedim. Oncelikli izlemek ve kontrol etmek istediklerimi ekledim. İstedigim bir dashboard bulabilirsem cok guzel olacak.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • imdatbes kullanıcısına yanıt

    Hocam cok guzel seyler yapabılırısınız devam edın. Guzel bır hobı. Gercı bende sımdı bıraz hobıden meslege donmeye basladı. Ist'da bes katlı bır bınayı akıllandırıyorum. Ayrıca bundan sonra da baska bır projeye baslayacagım. Bu tabletlerde o ılk bahsettıgım bınada kullanılacak.


    Bır 10 sene ıcerısınde zaten bır cok evde bunlar standar olacak. Ozellıkle Home Assistant bu sekılde devam ederse ılerıde dunyada 1 numara olacaktır. Su an ıcın bıle mesela gıthub'da Mıcrosoft VS code'dan sonra en buyuk ıkıncı proje.

  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt

    Bu videoda çok güzel anlatmış arkadaş, boş bir zamanda denemeyi düşünüyorum.



    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]yoyoTechyoutube
    Tablets and Touch Monitors make for great dashboards that control your smart home automation devices. 32" Touchscreen Monitor - https://geni.us/uJuHByB Learn how you can make your dashboard cards stay put by using a grid. 15" Touchscreen Monitor - https://geni.us/dJCobP9 32" Touchscreen Monitor - https://geni.us/ocTZd3 55" Touchscreen Monitor - https://geni.us/r5sN Cheap Android Tablet - https://geni.us/8H07 Intel NUC - https://geni.us/FFHEX Raspberry Pi 5 Kit - https://geni.us/veXV Acoustic wall tiles - https://geni.us/liNH Home Assistant Plugins HACS - https://hacs.xyz/ Browser Mod - https://github.com/thomasloven/hass-browser_mod Lovelace layout card - https://github.com/thomasloven/lovelace-layout-card 00:00 - Intro 01:02 - Basics of Dashboards 01:46 - Tablets and Touchscreens 03:38 - HACS and Plugins 0:4:36 - Demo / Grid Dashboards 12:04 - Conclusion
    https://www.youtube.com/watch?v=5gPSsZ9MXkE
  • Benim tum ha kullanicilarindan istegim Turkce kullanmaniz. Sizin benim icin ingilizce olmasi sorun olmayabilir, ama ne kadar cok yerellesirse kullanici sayisinin o kadar artacagini dusunuyorum. Kullanan sayisi artarsa belki turk firmalar da ha ya onem verir. Resmi olarak hicbir turk markasinin entegrasyonu yok. Sadece arcelik/beko grubunun hacs uzerinden bir yabanci kullanicinin yazdigi entegrasyon var. Onu bile biz yapmadik.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • berkans kullanıcısına yanıt

    Evet size katılıyorum, adım adım öğrenmek, bir şeyleri denemek sonra daha iyisini keşfetmek bunlar güzel şeyler, aynen devam.

  • imdatbes kullanıcısına yanıt
    Bu tarz birsey istiyorum ama islevsel degil.

    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt

    Hocam bence bu bıraz vızyon ıle alakalı. Turk markaların hıc bırı iot cıhazlara bıle onem vermıyor. Sadece son 2 senede bu tarz cıhazlar ulkede satılmaya baslandı. Hele kı Home Assistant tarafında bır calısma olacagını onumuzde kı bır kac sene dusunmuyorum.


    Bakın bır mısal. Insanlar yenı yenı wıfı'lı klıma kovalamaya basladı. Rahatlgıını bır kere gorduler. Bır aralar wıfı modulu ıcın ekstra 1000tl odenıyordu. Bu da sadece telefondan ac kapa ısı ıcın. Oysakı 400tl'lık bır Tuya IR controller ıle ıstedıgınız klımayı otomasyona sokabılırsınız. Iste bunu kımse bılmıyor ve ogreten ınsan da yok. Oysa kı bu gelecegın teknolojısı.


    Arcelık grubu mesela yenı akıllı ev cıhazları cıkarmaya basladı ama baktım cogunlugu bluetooth. Ancak demek kı pıyasa olusmaya basladı kı bu ıse gırdıler. Zamanla bu ısler yayılacaktır ama HA tarafında entegrasyonlar fılan ben cok zor dıyorum.

  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt

    Arkadas vıdeosunu atmıstı. Layout card ıle baslayın. Cok kodlama ogrenmenıze gerek yok. Sadece mushroom bıle kullansanız ıstedıgınıze yakın sonuclar elde edersınız. Bunların hazırını cok beklemeyın zıra cok zor tablet tarafında. Bakın sımdı sectıons kısmıda geldı, onunda sene sonuna dogru guclenmesı ıle cok basarılı seyler cıkartabılırsınız. Bende yardımcı olurum sıze.

  • berkans kullanıcısına yanıt
    Arcelik/beko grubu uzun zamandir homewhiz uygulamasi altinda kendi markalarini akillandirdi. Homewhiz destegi olan tum beyaz esyalarinda wifi ve bt var. Cihazlarin web altyapisi amazon aws.

    https://github.com/home-assistant-HomeWhiz/home-assistant-HomeWhiz burdan inceleyebilirsiniz

    Ama vestel grubu tamamen kapali. Baska da yerli firmamiz yok zaten :)

    Arcelik grubunun akilli ev cihazlarini ben de incelemedim. Kesinlikle ilerleme sansi yok. Bu cihazlari da kimse kullanmaz. Mevcut beyaz esyalari akilli hale getirseler bana gore yeterli.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.