Şimdi Ara

Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU] (103. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
3.173
Cevap
270
Favori
151.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba ben Reolink Video Doorbell WiFi kullanıyorum memnunum.

Bir de diafon sistemi audio diafon ise görüntüyü almak için herhangi bir dvr cihazının analog girişlerine audio için siyah video ve yeşil ground kablolarına analog olarak bağlantı yapıp görüntü alabilirsiniz. Bunu daha sonra rtsp ile homaasistana aktarabilirsiniz.

Size sormak istediğim diafon sisteminde zilin çaldığını homeasistana nasıl aktarıyorsunuz kabaca anlatabilir misiniz. Ben röle kullanmadan anahtarlamayı optocoupler kullanarak yapıyorum.

Sanıyorum ki gri data pini voltaj dalgalanmasından da zili algılayabilirim gibi geliyor.

google ai for developers
    Gemini API eğiticileri  |  Google AI for Developers
    https://ai.google.dev/tutorials?hl=tr

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Merhaba arkadaşlar sorum çok amatörce olabilir ama

https://www.n11.com/urun/tuya-destekli-akilli-wifi-ir-kumanda-26826945?magaza=tuyam-smart

evdeki kumandaları telefondan / sesle kontrol etme amaçlı linkteki ürünü aldım.

Ürün evimdeki klima ve TV'nin kumandalarını tanıdı fakat asıl bu ürünü alma amacım olan motorlu perdenin kumandasını bir türlü tanıyamadı. Bu kumandayı ürüne asla tanıtamadım.

Ayrıca evimde Alexa vs. benzeri bir ürün yok. Telefona Google Home uygulamasını kurarak sesle komut ile ürünleri kontrol etmek istedim. Başaramadım.

Yardımcı olur musunuz?

• hamemo kullanıcısına yanıt
    Motorlu perde kumandaniz rf (radyo frekansi) mi?
    eger oyleyse kullandiginiz gateway sadece ir destekli oldugundan eslestiremiyor olabilirsiniz.

Hocam aldığım ürünü iade edip bu ürünü alayım o zaman. Cevabınız için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamemo -- 27 Mart 2024; 7:16:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam Broadlink RM4 PRO ürününü hiç bilmiyordum. Bu konularda biraz tecrübesizim. Şimdi baktım Broadlink RM4 PRO S var, Broadlink RM4 PRO üniversal vs. var.

Benim hangisini almam gerekiyor? Link paylaşma şansınız olur mu?

Anladım hocam.

www.n11.com
    Broadlink Rm4 Pro Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/broadlink-rm4-pro-29406554?magaza=birikimelektronikltd

Linkteki ürünü satın aldım. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

evet o dediğini yapabilirsin ben devre üzerinden lehim yaparak tetikleme aldım. Göstermek isterim ama ürün artık aç kapa o tırnaklar kırıldı elimde kalacak durumda şuanda. Tekrar açmak istemiyorum ama açmak zorunda kalırsam nereye ne lehim yapman gerektiğini gösteririm. Geç cevap için kusura bakma şu sura home asistanda baya kodlama ve baya otomasyonlarla uğraşıyorum. Bir yandan da yeni siparişler geliyor onları ayarlamak iş vs baya yoğunum. Tekrar kusura bakma cevap için tşk ederim. DVR cihazı alırsam cloud destekli bir şey sanada photo atarım o zaman.

• Bende home asistanın cloud almış gibi google ve alexa entegre ettim. Home asistana eklediğim google home olmayan cihazları göremiyorum. Diyelim button oluşturdum özel bir cihaz yaptım. google home da görebiliyorum.

Hue emilatör kullanmadan yine aynı şekilde alexa gösterebildim. Hue emilatör kullanınca sadece ışık olarak tanıyor. turn off all light dediğimde oluşturduğum buttonlar da kapanıyor. alexanınki güzel çalışıyor.

Yine aynı matıkla farklı bir api ile sanki sesli asistana seslenmiş gibi google hub nest cihazımda komuş çalıştırabiliyorum. Google home ses göndermek en basit onu yazmıyorum bile. Bunu şuanda cloud para vermeden yaptım.

Sende yapabilirsin. Geminide neler yapıyorsun bana biraz analatabilirmisin büyük ihtimal bende çözerim ama kullanışlı ne yapabilirim bilmiyorum. uğraşmam için işe yarar bir otomasyon aklıma gelmesi lazım.

Amazon üzerinde aldığınız fiyattan daha uyguna alabilirsiniz hem s modelini hem normal modeli. btoadlink kendisi satıyor ama yurtdışından gelir. ben 2 yıl önce öyle almıştım.

• Hocam Amazon'da ithalat ücreti ile birlikte ürünün fiyatı 1300 küsüre geliyor. Bide ürün yurt dışından geleceği için bekleme süresi var. Bu sebeplerden dolayı n11'den kupon da kullanarak 1200 küsür TL'ye sipariş vermiş oldum.

Cevap için Teşekkür ederim hocam ama iade ettim ürünü. Tablet daha mantıklı.

Tabletin şarjı için de otomasyon tanımladım Home Asistant'a, %20 ye düştüğü zaman akıllı priz tetikleniyor ve şarj etmeye başlıyor, %80 e geldiği zaman akıllı priz kapanıyor, çok güzel oldu bu şekilde.

Ben de bu şekilde kullanmak istedim ama tabletin kamerasına erişemedim. Bilgisayarın kamerasını görüyor ama tabletin görmüyor.

resimlerde ne kadar belli oluyor bilmiyorum ama ürünün linkini de paylaşayım, bence çok güzel düşünülmüş efsane bir şey olmuş

(bu konuda/grupta resim ekleme yapılamıyor sanırım)

https://r.resimlink.com/s3MaJO8Qvde_.jpeg

https://r.resimlink.com/5BUi1wNI.jpeg

https://r.resimlink.com/nXY86Ky.jpeg

amazon
    Padwa Lifestyle Tablet duvar askısı – 360° döndürülebilir mutfak duvar askısı, 4,7 inç - 13 inç tablet iPad Phone için evrensel tablet tutucu, mutfak, banyo, yatak odası, okuma odası için uygun
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0B62N37HZ?ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details&th=1

• hamemo kullanıcısına yanıt

Merhaba uzun zamandır yazamadım foruma. Sımdı mecburen bır flood yapacam.

Broadlınk kesınlıkle tavsıye etmıyorum. En son kullandıgımda en yakın server Amerıka ıdı. Uygulama cok yavas calısıyor. Ayrıca Home Assistant tarafında urun eklemek tam bır ıskence. Tek tek ır kodlarını okutmanız gerekıyor. Zamanında bır kac kere kullandım ve sonra cekmeceye koydum. Ben tuya ir cihazı kullanıyorum. Uzun zamanda bu cihazı kullandım. Sımdı anfı dısında tum urunlerım dırek wıfı ve ha desteklı oldugu ıcın pek ıhtıyacım kalmadı ama cıhaz cok duzgun calısıyor ve Broadlınk'ın yarı fıyatına. Yurt dısında da Broadlınk kullanımı cok azaldı.

Tuya cıhazların HA'da dırek destegı yok ama mesela Tuya uygulaması ıcerısınde senaryo olusturdugunuz anda dırek HA tarafına gelıyor.

all lıghts of ıcın routıne olusturup kullanabılırsınız. Bu sekılde butonları kapatmaz. Alexa tarafı ucretsız olarak kolay bır kuruluma sahıp degıl malesef. Ayrıca aws hesabında bır degısıklık yapıp ucretlı halede gelmesı mumkun. Su an ıcın tabı alexa entegrasyonu daha ıyı ve duzgun calısıyor ama ılerısı ne olur bılınmez.

Yapay zeka tarafında ıse son gunlerde baya deneyımım oldu. Chat Gpt kullanın arkadaslar. Hem sıze HA'ı ogretıyor hemde otomasyonlarınızı korkunc kolay bır sekılde olusturabılıyor. Sadece kopyala yapıstır yapıyorsunuz ve otomasyon duzgun calısıyor.

Hatta ınternetten fotografını buldugum bır button-cardı sadece resmıne bakarak bıle dırek olarak kodladı ama bu tabı sadece ucretlı versıyon ıcın gecerlı.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.