Şimdi Ara

Hollow Knight: Silksong | Çıktı | PC ANA KONU (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
2
Favori
3.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk üç haritayı geçtim ben ilk 3 boss ve mooblar bana ilk oyundan kolay geldi açıkçası tabii ilerde zorluğu artar büyük ihtimal. Sekiro gibi bir karın ağrısından dolayı formumda yüksek  

• Hayatımda ilk kez bu türü oynuyorum. 57 lira denilince aldım çünkü bedava gibiydi. ( Edit: 287 liraya çıkmış fiyat hatasıymış. Yine de globalde 20 dolar olan oyun için çok güzel bir fiyat. Yani helal olsun adamlara. Keşke dil desteği de olsaymış. )Oyunda beni moblar ve/veya bosslar değil de platformlar perişan etti. Bir saat uğraştığım yer oldu. Ben oyunu beğendim ama bossa gidilen yolun uzun olması bence de anlamsız. Bazılarında shortcut var ama yine bi yol gidiliyor tabi. Oyun biraz Sekiro mantığında. Hikaye anlatımı, tek silah ile ilerlemek. Can ve silahı pek geliştiremiyoruz. Ben genel olarak sevdim. Bitirmeye değil keşfetmeye oynuyorum bu ara biraz zamanım vardı. Ama zamanınız yoksa girip 1-2 saat oynayıp döneyim derseniz sıkıcı olabilir. Oyuna ısınma süresi var çünkü. Sadece keşke gidilemeyen yerlere gitmek için ne lazım onları daha temiz anlatsaymış. Benim kafamı öyle şeyler karıştırdı daha çok. Bossları da sevdim şu ana kadar. Git gud çalışıyor. En azından şu ana kadar öyle. Oynadıkça güncellerim yorumları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreeShah -- 11 Eylül 2025; 11:18:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gamepasse üzerinden üzerinden oynayıp virüs uyarısı alan var oldu mu? Dün 1 aylık gamepasse üyeliği uzattım. Oyunu indirip oynamaya başladıım. 2 saat sonra oyundan çıktım ve çıktıktan sonra bir baktım Norton dan bildirim var. Tıkladım Hollow Knight Silksong exe dosyasında virüs tespit edilmiştir Karantinaya alıyım mı dedi. Hata dır diye önemsemedim ama bir sorayım dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 13 Eylül 2025; 9:20:33 >
  • Bosslar arası bench mesafesi çok fazla. Bir de çoğunda yine platform kasmak zorundayız. Oyunu zor yapan tek şey yıldırma tamamen. Yoksa bosslar çok da zor değil. Bilewater’daki boss yolu tam yapımcıya sövmelik zaten.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

ACT1 Citadel kapısına kadar oyun baya aktı bende zorlanmadan ama oradaki judge geçilecek gibi değildi yapımcılar zaten onu geçmeyelim diye koymuş.

Öbür yoldan şehre gittim ama bir 2d metroidvania oyununda ne kadar rezil olduysam ıstırap çektiysem o 2. yol yüzünden oldu. Sinners road ve sis üstüne phantom boss derken öldüm bittim ya bu kadar da olmaz.

act 2 ve şehiri görünce dün akşam mutlulukla kapadım oyunu.

İlk oyunda daha fazla can bulabiliyorduk burada can yok resmen 12 13 bölge açtım yok. Can dolduran güç hala 3 can dolduruyor bosslarda bir işe yaramıyor.

• ilk oyuna bakmadan giriştim buna metroidvania bildiğim tür değiş acaip gıcık ediyor ama oynattı last judge bossuna kadar   ıkınıp onu da geçtikten sonra can barı modu, max 1 hasasr yeme modu ve extra hasar vurma modunu yükledim oyun şimdi akmaya başladı sinir olmuyorum miss gibi.

• Bugün ki xbox uygulamasındaki fiyatıyla artık başlayıp %100 lemek farz oldu, şuanlık çok keyif alıyorum. Ancak ucu çok açık bi oyun olduğu için mapgenie sitesiyle oynuyorum. Böyle open world tipi oyunlarda %100 lemek için en önemli sitelerden biri bence, aksi halde ben bu oyunun %75'ini kaçırırdım imkanı yok çoğu şeyi bulmanın  

Promises will go unfulfilled and faith will be let down.
  • oyun tekrardan 22 tlye satılıyor şaka gibi oyunları bitirmek için alıyorum bitiremem diye düşünsemde aldım almayı düşünen varsa kesinlikle alsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sildim oyunu çekilmez çile valla .hilesiz hurdasız bitirene helal olsun adam gibi can sistemi yapmadıkları için cheat enginede cana fayda sağlamıyor modlarada pek güvenemedim ek bir program gerektiriyor sanırım .türkçe yamada yeni güncelleme geldiği için adam akıllı çalışmadı .lavlı yerdeki büyük dev bossda bıraktım .benlik bu kadar hornet efsane tiplemeleri seslendirmesi vs bitirmek isterdim ama yok bu kadar zorlaştıracak ne vardı elden ring bile bu kadar zor değil keza dark soulslarda öyle ama bu sekiro olalım demiş

Oyunun en büyük zorluğu yaratıklar ya da bosslar değil de, benchleri yerleştirdikleri yerlerin saçmalığından geliyor, bazı yerlerde aşağı doğru saldırı yaparak platformları atlamak gerekiyor aksi halde aşağısı full diken yapamadığın zaman gereksiz can kaybediyorsun, fast travelın sadece istasyonlar arası olması gereği rahatlıkla shoplara erişemiyorsun bu sefer öldüğünde berrylerini geri almazsan bir daha öldüğünde kayboluyor boş yere berry kaybediyorsun zaten zor farmlanıyor. Combatın çok dümdüz olması, hani insan bi parry gibi ayrı buton koyar yapması yine zor olsun ama yine bi buton olsun, illa normal saldırı yapacaksın ve yaratığın saldırısına denk getiriceksin nerdeyse imkansız. Bir de yaratıkların çok hızlı olması ve sana değdininde canının gitmesi falan. Pot sisteminin skill barı ile ortak olması da ayrı komik, pot mu basıcan skill mi kullanıcan.

Bunlar zor yapıyor yoksa yaratıklarda bosslarda bi şey yok. Dark souls ve elden ring tipi yapmak istemişler ama çok mantıksız iş yapmışlar bu sefer de. DS/ER de respawn yerleri mantıklı yerleştirilmiş, bonfire to bonfire fast travel sistemi var rahatlıkla shoplara erişiyorsun, oyunda dodge var, parry var, potların kendi kullanım hakkı var, skill için mana sistemin var.

Kötü oyun değil, muhtemelen ilerledikçe açılıyordur iyice ama inanılmaz derecede overrated bi oyun öyle böyle değil.

Promises will go unfulfilled and faith will be let down.

• Oyunda ACT2 ortalarındayım sanırım citadel baya büyük ve çeşitlik mekanlara sahip orada çakıldım kaldım girebildiklerimden girmediğim delik yok hala 6 canlı geziyorum bazı videolar düşüyor önüme adam 10 canla geziyor anlamadım harbiden. Şimdi doubla jump özelliği için meşakkatli bir yola gireceğim onu alınca sanırım ilk bölgelere dönüp açılamayan yerlere bakmak lazım. O zaman az çok ödüllendirir oyun herhalde.

İlk oyundaki özgün mekanlar çok daha fazlaydı bence daha fazla doğa ve daha fazla fantastik ortamlar vardı (mantar dünyası, örümcek dünyası arı dünyası gibi) burada şehrin kendisi ve parçaları çok hoşuma gitmedi.

• Act 3’e geçtim kısa ama hızlı vuran silah ile indiremediğim boss kamadı. Tam boss katili. Silk de hızlı doluyor ve hızlı can doldurma ile de iyi combo oluyor. Skill olarak Parry kullanıyorum ama yüzde 90 can doldurmak için gidiyor mana :(

• Mount fay bölümünü kim tasarladı ise kulaklarını çınlattım 5 dk sürecek platform aşırı derece zorluğu yüzünden 1 saat sürüyor oğlum bu nedir ya göbeğim çatladı özelliği alasıya kadar inşallah değer. İlk defa bir platform oyununda böyle abuk bir platform gördüm. oyun genel hatları ile çıldırtıcı zorlukta değil ama bazı boss yolları ve platform kısımları anlamsız.

Hem özel gücü hem soğuk hem havada duran platformu ayarla üstüne dikenlerden kaç ve suya düşme gibi 4 5 farklı parametre var ayıp.

Not:
    🔸Veriler Steam, Xbox ve PS üzerinden alınmış.
    🔸Game Pass indirmeleri de bu sayı içinde

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    AMD Ryzen 5 9600X | ASUS PRIME B650M-K | CORSAIR 32GB (2x16GB) Vengeance RGB 6400MHz CL36 | GIGABYTE GeForce RTX 5060 Ti GAMING OC 16GB GDDR7 | MSI 1TB SPATIUM M470 PRO | MSI MAG FORGE 121A | MSI MAG COREFROZR AA13 | MSI MAG A750BN 750W 80+ Bronze | SteelSeries Rival 3 Gen 2 | Logitech G213 | SteelSeries Arctis Nova 7 | ASUS ROG Strix XG259CS 24.5" 180Hz 1ms HDMI DP USB-C Adaptive Sync Pivot HDR400 FHD Fast IPS Gaming Monitör
  • Kage. kullanıcısına yanıt
    Can doldurma ve skill için ayrı barlar olsaymış daha iyi olurmuş aslında. Veya en iyisi cooldown olabilirmiş.

Nexus’da ölünce boss yanında dirilme modu var. Bence bu mod ile oyun çok daha eğlenceli oluyor.

Extra Oyunci
  • Her bölgede harita satan biri var adı shakra genel de (özellikle oyunun başlarında) bölgenin başlarında olur kendi kendine şarkı mırıldanır oradan bulursunuz nerede olduğunu. Ondan genelde 30-70 arası boncuk ile alabilirsiniz haritayı.

parklara oturduğunuzda harita güncellenir.

Son grandmothersilk bossuna gelip kapadım ben de dün. Akşam onu yenip act3 ve gizli ending yolu açılacak sanırım.

Oyunun ana bosslar kolay yan bosslar hayvansı zorlukta olmuş. Slab bölgesinde uyuz ana kurtçuk, bilewater boss phantom buna örnek.

Eyvallah.

Extra Oyunci
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.