Şimdi Ara

Hogwarts Legacy Türkçe Yama Yayınlandı - v3 Güncellemesi (Gameolog)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
7
Favori
62.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkçe Oyun Filmiyoutube
    1800'lerin Hogwarts’ına hoş geldiniz! Büyüler öğreniyoruz, iksir hazırlıyoruz, fantastik canavarlara biniyoruz, süpürgemizle uçuyoruz ve kötülükle savaşıyoruz! Büyüleyici bir maceraya hazır olun, iyi seyirler dilerim!
    https://www.youtube.com/watch?v=L-jaHz6AS5Y

    Herkese selamlar,


    Oyunun evrenini çok sevdiğimden dolayı dayanamayıp hemen oynamak istedim. Oyunu anlamak için yamaya ihtiyacım olmasa da içerik ürettiğim ve aynı oyunu iki kere (normal çeviriyle) bitirmek için zamanım olmadığından halihazırda çıkmış bir yamayı denemek istedim. Bulduğum yamanın makine çeviri üzerine metinleri ve arayüzü düzenlenmiş çeviri olduğunu fark ettim. Yama kalitesini üstteki videodan görebilirsiniz. Oyunu baştan sonra oynadım. Bu süre boyunca hiçbir çökme ve sorun ile karşılaşmadım.


    Yeni yama linki: https://forum.donanimhaber.com/hogwarts-legacy-turkce-yama-duzenlenmis-makine-cevirisi--156342465

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Makine çeviri hiç kullanmadım ama videodan izlediğim kadarı ile kalitesi baya iyi. Bazı özel terimlerde dokunulmadan bırakılmış buda hoşuma gitti misal ''pensieve'' bu ve benzerlerini makine çeviriler çok anlamsız ve saçma çeviriyorlar.

  • Teşekkürler yama için. Makine çeviri eskisi gibi kötü değil, bazı kısımlar da elle düzenleyince çok iyi oluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victoribarbo -- 20 Şubat 2023; 17:23:48 >
  • Makine çevirisi nasıl yapılıyor detaylı rehber yapacak var mı openai ye üye oldum
  • Teşekkürler
  • şirketler neden bunu bile yapmazlar anlamıyorum. Rahat rahat xbox’ta Türkçe oynamak isterdim şu oyunu.

  • Lalo Salamanca kullanıcısına yanıt

    Oyun şirketleri gidip basitçe birine yapay zekadan oyunlarını çevirtmezler. Ekleyecekleri dillerin belirli bir kalite standartında olması lazım. En azından AAA şirketler böyle yapıyorlar. Fakat ufak tefek şirketler bile anlamsız hatalı bir dil desteğini eklemezler. Kaliteli olması içinde para ayırmaları lazım bu işe. Karşılığını da alamayacakları bölgelerdeki oyuncu kitlelerinin dillerini desteklemek için bir neden göremiyorlar muhtemelen.

  • STENSTEN kullanıcısına yanıt

    Kabul edilebilir bir açıklama ama yapay zeka destekli kendi uygulamalarını yapabilirler ve maliyetleri muhtemelen yüksek oranda düşer. Yapay zekanın ne seviyelere geldiği açık. Artık yerelleştirme işi yapay zeka için çok zor olmasa gerek. Son aşamada insan kontrolüyle beraber güzel işler ortaya çıkabilir.

  • Arapça da var araplar çok mu destek veriyor video oyununa Allah aşkına ya saçma saçma konuşmayın Türkiye dünyanın düşman ülkesi gözüyle bakılıyor.Türkiye sevilmiyor acı ama gerçek bu sırf ırkçılıktan dolayı türkçe dil eklemiyorlar.14 tane farklı dil var türkçe yok bunun asla ve asla başka bir izahatı olamaz.
  • maxiiii M kullanıcısına yanıt

    Arapça dil kullanan ülkelerin pazar payını bir bilsen Türkçe dil kullanan ülkelerin arasında bu yorumu yapamazsın emin ol. Bu şirketlerin kaba tabirle dini imanı PARA.


    Ne ırkınla ilgilenir ne renginle ne inancınla. Tek şey PARA.


    Ayrıca büyük şirketlerin dili, dini, ırkı olmaz. Yoksa büyük şirket olamaz.


    Global ölçekte ki şirketler ki çoğu AAA oyun yapan/ yayınlayan firmada bunların içerisinde kabul edilir (Ubisoft, EA, Activision, Microsoft vb) hissedarlarına tek yükümlülükleri bulunur o da yine PARA'dır.


    Rusya da korsan kullanım fazla ancak bir şirketin sattığı oyunun pazar payı içerisinde Rusça dilini kullanan ülkelerin payı belirli seviyenin üstündedir o yüzden de dil desteği sunarlar. Dikkat edin Rusça dili kullanan, Türkçe dili kullanan ülkeler diyorum yani Arapçayı tek Suudi Arabistan kullanmıyor bir den fazla ülke var ve bu ülkelerin toplam payına bakıyorlar.  





  • iki ayrı makine çevirisi mi var bu oyunun?

  • Emeği geçen herkesin ellerine sağlık   

  • yerel oyun kulübü kullanıcısına yanıt

    Birisi makine çeviri, biri de düzenlenmiş makine çeviri (Gameolog olan).

  • Ben Anonymous çevirisini bekliyordum fakat biraz daha zaman alacak gibi başladılar çeviriye ama ne zaman biter belli değil. Makine çeviri ile de yarısına kadar geldim, makine çeviri üstüne bunu kursam nasıl olur. Ve başka bir soru yamayı kaldıramadık ve oyunda çökmelere sebep oldu diyelim komple Steam'dan kaldırıp oyunu tekrar geri yüklesek Save gitmez herhalde di mi? Cloud'da atıyor save dosyalarını. Kaldığımız yerden devam edebiliriz herhalde.

  • Ben pek geçerli sebep göremiyorum ve dediklerinize katılmıyorum.Genel olarak dünyada türk düşmanlığı var asla ve asla inkar edilemez.Bu düşmanlık her kulvarda karşımıza çıkıyor.2003-2006 yıllarında bir yerimizi yırttık kaba tabirle ülkecek hem de avrupa birliğine alınmak için bin tane gerekçeler bularak reddetiler canları istediği gibi şimdi oyun dili olayına gelirsek bu kulvarda da karşımıza çıkıyor her kulvarda çıktığı gibi şimdi konuyu saptırıyor diyeceksiniz ama değil her şey birbiri ile bağlantılı bir örnek daha vereceğim dünya ülkeleri vize bile vermiyor.Gezmek için bile vize vermiyor direk ret veriyorlar çünkü türklere düşmanlar hangi konudan,hangi kulvarda nasıl türkleri geri atabiliriz peşindeler yıllardan beri böyle bu ve bu durum aynı şekilde oyun sektöründe de karşımıza çıkıyor.

  • Teşekkürler bir gün pc alınca mutlaka oynayacağım oyunlardan
  • STENSTEN kullanıcısına yanıt
    Ama rock star games gta 5 satışları ve rdr2 satışı deli gibi sattı ama bizi sallayan yok.!
  • İndirime girdiği zaman çökecem direk   Ellerinize sağlık

  • maxiiii M kullanıcısına yanıt
    Vize verilmeme sebebi ülkeye elini kolunu sallayanın girmesi, parası olana vatandaşlık verilmesi ve senin gibiler. Düşmanlıkla alakası yok, boş yapma. Bilmediğin konular hakkında fikir beyan etmemen en doğrusu olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victoribarbo -- 21 Şubat 2023; 23:14:11 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.