Şimdi Ara

Hocalara değil, babalara geldik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Hocalara değil, babalara geldik

(En Son Oy Tarihi: 15.7.2017)
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Tm-3 sıralamam(yerleştirme) 32 bin gelmiş bulunuyor. Lakin ben Hukuk istiyordum sadece devlet üniversitesinde. Ailemle büyük münakaşa ve polemik içerisindeyim, her kafadan ayrı bi ses çıkıyor. Halam "Türk Dili ve Edebiyatı yaz" diyor, annem bi "Pdr yaz" dedi, şimdi %50 burslu Hukuk yaz diyor, babam "ben seni %50 burslu okutmaya hazır ve nazırım, bu seneyi kaybetme." diyor, teyzem de "%50 burslu Hukuk yaz" diyor ama ben liseyi özel okulda okuduğum için üniversiteyi de özel okumak istemiyorum, onun yerine babam bana araba alsa ya da beni kendimi geliştirici kurslara gönderse daha yararlı olur diye düşünüyorum. Ayrıyeten okuduğum özel lisede eziyet çektim, şimdi o yüzden özel üniversitelere de bi önyargım var, oradakilerin de burnu havadadır diye. Ayrıyeten Atatürk Üniversitesi (İö) Hukuk tutma ihtimali var, en son 30.000 ile kapattığı için ama orası da bana çok uzak ve şehir olarak tercih edeceğim bi şehir değil. Diğer yandan, gene bu foruma "Hakimlik ve Referans" adlı konuyu açtığımda çoğu kişi hakimlikte ultra torpilin döndüğünü söyledi ve ben torpil istemiyorum, bu yüzden devlet Hukuku için bir sene daha kalmaya değer mi diye sorguluyorum kendimi, Hukuktan vazgeçecek gibi oluyorum, diğer yandan Pdrde de atanma sıkıntısı ve oradaki Kpss'de de torpilin döndüğünü duydum. Türk Dili ve Edebiyatı zaten atanma konusunda Pdr'den de sıkıntılı galiba, ayrıyeten öğretmen olacak bi mizacım yok. Sizce ne yapmalıyım? Üçüncü sene mi? Pdr mi? Hukuk mu? Türk Dili ve Edebiyatı mı?

Edit: Yazım yanlışı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zordurumsinyali -- 14 Temmuz 2017; 13:29:45 >

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hukuk için ölüp bitmiyorsan pdr yaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl bi eziyet çektin lisede

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nsnsfsfs

Nasıl bi eziyet çektin lisede

Uzun hikaye bro.

• quote:

Orijinalden alıntı: koğuş ağası

Hukuk için ölüp bitmiyorsan pdr yaz

Aslında ölüp bitiyorum ama avukatlık için değil, hakimlik için. Onda da torpil olayı beni vazgeçirmeye itiyor. Pdrde özel sektörde nasıl çalışılıyor? Onu anlayamadım, psikolog gibi mi?

• Kardesim hayat senin ama ailenin goruslerini sakin ihmal etme unutmaki senin kötülüğünu istemiyorlar. Ailenin durumunu zorlamayacaksan hukugu bi dusun derim. Ama yok aileme yuk olmak istemiyorum diyorsan pdr yazabilirsin. Torpil konusunu kafana takma o zamana kadar neler olacak kim bilir. Biraz kadere guven bu konuda. Zaten 2. Senenmis bir sene daha o stresi kaldirmak gercekten zor. Ilk senemde kazandim cok sukur eger kazanamasaydim cok kotu olabilirdim. Tavsiyem ailenle oturup konusman sakin unutma bu senin hayatin. Iyi dusun onunde zaman var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    emrah hoca babalara geliyor
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Zordurumsinyali kullanıcısına yanıt
    http://www.firatyalcin.com/2014/07/pdr-bolumu-hakkinda-cevabi-merak-edilen-sorular.html?m=1

Burayı oku bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • %50 ye yolluyorsa şanslısın düşün derim. Benim babam %75 e bile yollamıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mbklchanged

Kardesim hayat senin ama ailenin goruslerini sakin ihmal etme unutmaki senin kötülüğünu istemiyorlar. Ailenin durumunu zorlamayacaksan hukugu bi dusun derim. Ama yok aileme yuk olmak istemiyorum diyorsan pdr yazabilirsin. Torpil konusunu kafana takma o zamana kadar neler olacak kim bilir. Biraz kadere guven bu konuda. Zaten 2. Senenmis bir sene daha o stresi kaldirmak gercekten zor. Ilk senemde kazandim cok sukur eger kazanamasaydim cok kotu olabilirdim. Tavsiyem ailenle oturup konusman sakin unutma bu senin hayatin. Iyi dusun onunde zaman var

Kardo kadere çok bıraktık, bu haldeyiz. Liseyi özel okudum, üniversiteyi özel okumak inan koyar bana. Evet, bi de benim gibi biri için 3. Sene cidden 60 yaşına gelirim gibi ama gönlüm 3. Senede. başka bölümler düşünmeye başladım ama bilmiyorum kararsızım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zuni

%50 ye yolluyorsa şanslısın düşün derim. Benim babam %75 e bile yollamıyor.

%50 ama liseyi de özelde okudum.

• Seneye 2.5milyonu geçik kişi giricek sınava heralde. Bune hertaraf mezuna kalacaklarla dolu. %50 yolluyorsa git dostum liseyide özel okulda okumuşsun durumun vardır babana sıkıntısı olmaz en azından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: koğuş ağası

http://www.firatyalcin.com/2014/07/pdr-bolumu-hakkinda-cevabi-merak-edilen-sorular.html?m=1

Burayı oku bence.

Oooo iş uzun, bi de ofis mi açacağım? Gene para lazım yani, özel sektör için. bi de "askeriyeden tutunda polis teşkilatına kadar birçok çalışma alanımız var." demiş, bu da devlete atanmak oluyor, değil mi? Pdrcilerin bu kısımlara atanması zor feğil mi? Psikolog olmak lazım diye biliyorum ben, askeriyede veya polis teşkilatında çalışmak için.

• Annem babam ve abim avukat ustam bende hukuk istiyordum ama sonradan ailemle konuştukça sayısal seçip tıp kazandım çevremde de o kadar hukuk isteyen var çevresi çok geniş biri değilsen avukatlığı düşünme bile derim, hakim savcılığı kazanırım diyorsan %50 burslu hukuk yaz ama atatürk üniversitesine gitmek istemiyorum diyorsun hakim savcı olunca da kurulu düzenin olmayacak 2 yılda bir taşınacaksın farklı şehirlere bunu göz önünde bulundur benim oyum pdr bu yüzden

• quote:

Orijinalden alıntı: hzaltun

Seneye 2.5milyonu geçik kişi giricek sınava heralde. Bune hertaraf mezuna kalacaklarla dolu. %50 yolluyorsa git dostum liseyide özel okulda okumuşsun durumun vardır babana sıkıntısı olmaz en azından.

o zaman bi de temel liselerin obpyi şişirmesine bakarsak, biz obpsi düşükler seneye kalsak yandık desene. %50 burslu okutacağına bana araba alsın, ya da kendimi geliştirici kurslara versin o parayla diye düşünüyorum, özel lisede okuduğumda çok sıkıntı çekmiştim. Özel üniversitedekilerin de burnu havadadır diye korkuyorum.

• Kardeşim 32 bine Erzincan hukuk gelme ihtimali var şehir olarak Erzurum'dan biraz daha iyidir. Gidip geçiş için kendini zorlayabilirsin. Garantiye almak istiyorsan alta %50 hukuk yazarsın. Şehirden çok ben bu bölümü ne kadar istiyorum diye düşün. Geçen sene 40 binden mezuna kaldım hukuk için. Erzincan hukuk dahi gelse gidecektim. Neyi ne kadar istediğini düşün ona göre tercih yap derim. Pdr içinse deu gelebilir. Şehir olarak düşünüyorsan doğma büyüme İzmirli biri olarak tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: chak131

Annem babam ve abim avukat ustam bende hukuk istiyordum ama sonradan ailemle konuştukça sayısal seçip tıp kazandım çevremde de o kadar hukuk isteyen var çevresi çok geniş biri değilsen avukatlığı düşünme bile derim, hakim savcılığı kazanırım diyorsan %50 burslu hukuk yaz ama atatürk üniversitesine gitmek istemiyorum diyorsun hakim savcı olunca da kurulu düzenin olmayacak 2 yılda bir taşınacaksın farklı şehirlere bunu göz önünde bulundur benim oyum pdr bu yüzden

Üstad ben çevresi hiç geniş değilim, avukatlığızaten düşünmüyorum, hakim olduktan sonra tayin çıksın tamam ama 4-5 yıl üniversite hayatını da yaşayayım diyorum, lise hayatımı yaşayamadım çünkü, o yüzden Atatürk Hukuk konusunda kararsız kaldım.

• Zordurumsinyali kullanıcısına yanıt
    İstanbulda okuyorum yapmak istediğim her şeyi yapabilirim ama gene evde bilgisayar oynuyorum hocam bilemiyorum çok alemci biriyim dersen tabi senin kararın ama orta düzey bi insansan orada da keyfini çıkarırsın

• Zatı Muhterem kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de 18 beklerken 25 geldi. Çoğu kişinin böyle. Pdr yazmadan önce hukuk düşünüyorsan Erzincan yaz bu sene gelebilir belki hiç belli olmaz. Bu sene anladık ki mezuna da kalınmaz. En mantıklısı dediğiniz gibi geçiş yapmak. Hayırlısı olsun şimdiden

• quote:

Orijinalden alıntı: beniseninandir

Kardeşim 32 bine Erzincan hukuk gelme ihtimali var şehir olarak Erzurum'dan biraz daha iyidir. Gidip geçiş için kendini zorlayabilirsin. Garantiye almak istiyorsan alta %50 hukuk yazarsın. Şehirden çok ben bu bölümü ne kadar istiyorum diye düşün. Geçen sene 40 binden mezuna kaldım hukuk için. Erzincan hukuk dahi gelse gidecektim. Neyi ne kadar istediğini düşün ona göre tercih yap derim. Pdr içinse deu gelebilir. Şehir olarak düşünüyorsan doğma büyüme İzmirli biri olarak tavsiye ederim

Knk bölümü de istiyorum da, şehiri de istiyorum, benimki biraz "hem ayranım dökülmesin, hem de ..." anladınız bölümü ne kadar istediğimi de sorguluyorum zaten, hakimlikte torpil olduğu için ama Hukuktan vazgeçmekle vazgeçmemek arasındayım. Ben "mezun olunca ne olacağım?" diye çok düşünüyorum, o yüzden. Bi yandan hakim olduğumda sevdiklerimi yetkilerimle daha iyi koruyabilirim diye düşünüyorum, bu alana da ilgim de var.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.