Şimdi Ara

Hocalara değil, babalara geldik (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git

Hocalara değil, babalara geldik

(En Son Oy Tarihi: 15.7.2017)
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmkanın varsa %50 burslu hukuk tabiki soru mu bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chak131

İstanbulda okuyorum yapmak istediğim her şeyi yapabilirim ama gene evde bilgisayar oynuyorum hocam bilemiyorum çok alemci biriyim dersen tabi senin kararın ama orta düzey bi insansan orada da keyfini çıkarırsın

Orta düzey birisiyim ama cinsiyetim buna elverişli değil. Erzurum'da çok kısa değil ama, hafif dizimde etek giyeceğim, hemen "aaaa" falan. Alkol içeceğim, hemen yumruk falan. İzmirde bunları yapsam kimse dönüp bakmaz bile mesela, bu yönde diyorum. Bilecikteyim mesela şu an. Dün köy düğününe gittim, bi kadın iç çamaşırının silüeti gözüken düğün elbisesi giymiş, hemen ayıplandı falan. Ben gelemem böyle şeylere, hem Hukuk okuyacağım, stresliyim, hem de bu baskılara gelemem. Ojemi, rujumu kırmızı sürmeyi seviyorum, hemen "Aaa" Erzurum, Erzincan aynı bizim Bilecik gibi köy yerleri. Ayrıyeten ki bizim Bilecik Doğuda değil, Marmarada olmasına rağmen böyleyse, Doğuda bunları yapsam kimbilir kim beni kurşuna dizer.

• Zordurumsinyali kullanıcısına yanıt
    Çok da doğuda olmayan bir yerde yaşıyorum asla etek falan giyemezsin hafif açık bile giyemezsin öyle beklentilerin varsa İzmir,İstanbul,Ankara iyi hatta en iyi tercih İzmir için seneye kalmak olabilir deu hukuk hedefin olur .

O konuda haklılık var, avukat olup 2 bin lira maaşla başka avukatların yanında da çalışılabiliyor. En azından ilk yıllarda sorun değil dersen %50 hukuk avantajlı olacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: Redbrown

Tek derdin bu olsun

Tek derdim bu değil zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Blackberrypink

Çok da doğuda olmayan bir yerde yaşıyorum asla etek falan giyemezsin hafif açık bile giyemezsin öyle beklentilerin varsa İzmir,İstanbul,Ankara iyi hatta en iyi tercih İzmir için seneye kalmak olabilir deu hukuk hedefin olur .

• Kardeşim, sana hukuk 3.sınıf öğrencisi olarak bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum.

Öncelikle hakimlik istiyorum ama torpil var pdr istiyorum ama ataması sıkıntı, edebiyat istiyorum ama o pdr'den de sıkıntı falan diyerek belli bir yere varamazsın. yani bunun sonu yok. her bölümün bu tarz şeyleri var. tıp ta da tus var mesela. yani var oğlu var.

Bence olaya yapmak istediğin meslek hangi bölüm/fakültede ise öyle bak. Yani hakimlik istiyorum demişsin. o vakit kesin hukuk yazmalısın. sen şimdi sevdiğin hayalini kurdugun mesleği seçeceksin. şu aşamada bu kadar iş bulma ve gelecek kaygısına düşmen, torpil olduğunu düşünmen bence doğru değil. sen hakimlik mi istiyorsun o zaman doğru adres hukuk fakültesi. bu durumda pdr vs. senin için 2. 3. 4. alternaifler konumunda olmalı. çünkü sen hakimlik istiyosun.

sıralaman 32 bin. bence fena sayılmaz. totaldeki kontenjan artışını da göz önüne alırsam erzincan erzurum hukuka girme şansın hiç de az değil hatta bana göre gelir bile.

hal böyleyken tercihinin ilk sıralarını 26-27 binlik hukuklardan başlatmanı tavsiye ederim.

diğer bir ihtimalde mezuna kalman. 3.sene belki ankara hukuk yapabilirsin. ama belki pdr bile zor gelebilir. bunu bizzat tecrube ettiğim çok yakın bir arkadaşımdan biliyorum maalesef. yani risk. tamamen kendine güven meselesi. sonucta soruları uzaylılar hazırlamıyor ve sen de 32 bin seviyesinde hiç de fena bir öğrenci değilsin. ama diyorum ya o da risk işte harp olur darp olur giremezsin, üzer.

eğer mezuna kalmak mı yoksa erzurum erzincan hukuk mu arasında kalırsan da bence sadece bunları yazarsın tercihe gelirse amenna gelmezse zaten mezuna hazırlamış olacagın için kendini tam gaz devam edersin. yani diğer pdr edebiyat seçeneklerini söylemiyorum hiç çünkü bence onları yazarsan yazık edeceksin kendine çünkü hayalin hakimlik.

senin yerinde olsaydım erzurum erzincan puanındaki hukukları yazardım kesin.

şimdi maddi durumunuzu bilmediğim için %50 bursluya git ya da gitme tavsiyesi veremem, sen bunu bizlerden daha iyi biliyosun. yani benim planlarım arasında özel okul çok bulunmazdı ama ille hukuk diyorsam da ailemle değerlendirip yazardım çok büyük ihtimal.

ayrıca şuna da değineyim. şimdi sen hakimlikte torpil dönüyor falan diye düşünüyosun. doğru da düşünüyosun aslında ama hukuk fakültesi mezunu olmuş birinin yapabileceği bir çok iş var. hayat senin karşına ne çıkarır bilinmez. bakarsın okulda birilerini tanırsın beraber büro açarsınız. bakarsın staj yapmaya birinin yanına girersin oraya alışıp devam edersin. bakarsın hakim savcı sınavlarında başarılı olursun. bakarsın okulda ar. gör. olarak kalırsın bakarsın noter bakarsın devlette kpssde 84-85 puana Bursa İstanbul İzmir Ankara gibi yerlerde avukat olursun. daha bu listeyi uzatabilirim ama gerek yok. yani bölüm bu konuda iyi. sen şimdi hakimlikte torpil dönüyo diye yazmazsan gerçekten yazık olacak. çünkü ne bu konuda çok bilgilisin (şu an için haliyle normal) ne de bu kadar gelecek kaygısı yapmayı gerektirecek bir durum var.

Saygı ve Sevgilerimle ...

• Hocam küsüratın kaç bende 32 bindeyim

Kıbrıs tam buralu hukukları yazmayı düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeTeRPaNN -- 14 Temmuz 2017; 15:32:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeTeRPaNN

Hocam küsüratın kaç bende 32 bindeyim

Kıbrıs tam buralu hukukları yazmayı düşünüyorum

32.663

Erzincanı ya da 50 burslu okutacağına son tercih olarak kıbrısları yaz benim 32332 aynısını yapıcam

• Arkadaşlar asıl olay hangi üniversite meselesi bunun ayırdına varın lütfen. Kendi bölümüm olduğu için biliyorum ki bu ülkede daha kadavrası olmayan, hocasını çevre illerdeki fakültelerden getiren tıp fakülteleri var. Olaya hukuk pdr diye baayın x-hukuk x-pdr diye bakın. Hukuğu daha iyi biryerde okumak için bile mezuna kalan tanıdıklarım varken siz hukuk istiyordum ama pdr yazacam diyorsunuz. Yapmayın. Aylaklık yapmayıp düzenli ders çalışılan bir sene kayıp değildir.

Ha tabi benim.zamanımda haftaiçi dershaneleri vardı. Ders çalışmak için yeterli motivasyonu bulmak zor değildi şimdi sizler ne yaparsınız bilemicem

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.