Şimdi Ara

hnj

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HELICOPTERPILOT -- 2 Mart 2009; 22:48:46 >

• Müthiş değerler, teşekkürler konu için.

90 beygir olanlar daha mı az yakıyor?
  • dhtrh

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HELICOPTERPILOT -- 2 Mart 2009; 22:52:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: defiantly

quote:

Orjinalden alıntı: Legend10

Müthiş değerler, teşekkürler konu için.

90 beygir olanlar daha mı az yakıyor?

hayır aksine 110bg ler daha az yakıyor,aynı miktarda yakıt ile daha fazla güç üretebiliyorlar.
    fabrika verileri aynı diye hatırlıyorum 110 ve 90 lığın

Teşekkürler.

Konuyu dağıtmış gibi olmayalım da bir de 1.4 Hdi'lar var sanırım, 1.6 Hdi ile kıyaslarsak onlarda durum nedir? Hangisi az yakar bu tarz bir kullanımda?
  • Bence 110 bglik şehir dışında biraz daha az yakabilir ama şehiriçinde hissedilir derecede fazla yakar.
  • quote:

buna göre tüketim maliyeti

60/1.41=4.25
    4.25*2.46=10,4ytl(100km gidiş maliyet)-->~10ykr/km

NOT:Dizel mi benzinlimi alsam diyen arkadaşların özellikle dikkatine sunuyorum
    saygılarımla

Bende 110 hp liğini 3.5 sene kullandım.94bin km de sattım.Maalesef hiçbir zaman dediğin değerlere ulaşamadım.Öyle 90 la gitmeye falan dayanamıyorum.Çok hızlı olmasada 120 nin altına düşmüyordum bu ortalamayı 5.5-6 litre civarına çekiyordu.
    Şimdi bu en son dediğin yapılan km ile ilgili,yoksa senede 10bin km yapacak adama "hır hır" hiç tavsiye etmem
  • Tebrik ederim. Ben de 1 depo ile 1250 km yapınca kimse bana inanmamıştı. Ankara - Silifke - Ankara arası yapmıştım. Depoda az miktarda mazot kalmıştı ayrıca.

Yanlız senin sapman çok az. Benimki artık yol bilgisayarına göre %10 u geçmeye başladı.Araç 4.lt gösteriyorsa hesaplayınca 4.5 lt çıkıyor.

Eskiden dizel 406 mız vardı. Motor hacmi büyük olmasına ragmen, sakin kullanımda 1500 km yol rahat yapıyordum:) Dizelde hacim ve beygir arttıkca, sakin kullanımda arac daha az yakar. Sehir içi daha fazla yakar.

Tekrar bu güzel deger icin tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum.

Saygılar.
  • gdhjjjjj

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HELICOPTERPILOT -- 2 Mart 2009; 22:41:29 >
  • Yok artık daha neler.

1800-1900 km.leri ancak sürtünmenin 0 olduğu uzay boşluğunda görürsün. Belki aslanınla beraber marsa bile gidebilirsin.

Bende dizel kullanıyorum full depo 45 litre ile kastıra kastıra 1050 km ancak gördüm.

quote:

aslında inanılmayacak bir durum yok.fotoğrafla belgelersin yaptığın sonuçları inanılır.ben 1.6hdi ile kasmaya kalkan bir adamın rahat 1800-1900km leri görebileceğine eminim...

herkese saygılar
  • hocam sendekide peygamber sabrı derler ya ondan herhalde

helal olsun.bide motosiklet olayı vs yaşamıştın

yoksa daha a fazla yol yapacaktın herhalde

biraz daha kasarsan peugeot nun yakıt rekorunu kıracaksın sanırım.

bence iletişime geç.rekor vs kır 308 hediye ederler belki

• bedava be bu araç bizim c1den de az yakıyo ama sen hiç basmamışın anladığım kadarıyla 90 ı geçtin mi ?
  • Hocam tebrikler,PSA motorları iyi iş başarıyor bu segmentte...Bir alt segmentte de Multijet rüzgarı esiyor.VW inşallah adam akıllı bir dizel yapar da rekabet artar.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Legend10

Teşekkürler.

Konuyu dağıtmış gibi olmayalım da bir de 1.4 Hdi'lar var sanırım, 1.6 Hdi ile kıyaslarsak onlarda durum nedir? Hangisi az yakar bu tarz bir kullanımda?

bildiğim kadarıyla 1.4hdi 75 bg olan 307 ler var 2005 ve öncesi yapım onlarda motor biraz kuvvetsiz kaldığından kasaya göre yakıt sarfiyatı özellikjle şehir içinde artıyor diye biliyorum.bu sebeple 307 almayı düşünüyorsan tavsiyem 1.6hdi 110 bg liklerden olacaktır en fazla ekonomiyi sağlamak için.

sevgili lotus1
    aslında inanılmayacak bir durum yok.fotoğrafla belgelersin yaptığın sonuçları inanılır.ben 1.6hdi ile kasmaya kalkan bir adamın rahat 1800-1900km leri görebileceğine eminim...

eğer motosiklet olayı,5-6 araba ile kırmızı ışıkta tatlı kapışmalar,alanyadan gazipaşa denen yer arasındaki berbat yol ve şehir içi 300km gitmiş olmasam sonucun 1 depo ile 1700 km lere dayanacağına eminim hiç kasmadan, sadece sakin 90 a yakın hızlarla sürerek

bu sonuç aslında çok iyi bir sonuç değil benim için kasıp konya ankara arasında yol bilgisayarı verisinin 2.7 lt/100km olduğu zamanları hatırlıyorum...
    inşallah herkes daha düşük değerler hakalarda yakıt istasyonlarına daha az paralar kaptırırız:)

herkese saygılar

rahat 1800-1900km leri görebileceğini söylemişsin aynı motorlu aracı bende kullandım 1900km görebileceğini sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unforgiven3 -- 15 Şubat 2009; 11:39:30 >

• trhtyjıyuk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HELICOPTERPILOT -- 2 Mart 2009; 22:37:49 >
  • aynı motorun değişken turbo geometrili 110 luk versiyonunu kullanıyorum ve şunu söyleyebilirim ki eğer istanbul trafiği gibi bir şehir içi kullanımınız varsa tüketim 6.5-7lt/100km civarında olacaktır.

90km/h cc ile 4 litre,120 civarı 5-5.5,150 ye kadar olan otoban kullanımlarında 6-6.5,150 ve üzeri hızlarda ise isterseniz sürekli overboost gidin ortalama 7-7.5 litreyi geçmiyor 100 kmde.
  • dizel era ile 4.2 lt/100 km değerine ulaşıyorum sakin kullanımda ş. dışı.....şehir içi: 5.8 lt..
  • tebrik ederim arkadaşım güzel değerler elde etmişsin.bende buna benzer yaptığım bir testte benzinli focusumun 100 km de 4.7 litre yaktığını ölçmüştüm.abartı gibi görünsede senin aracının 1 depoyla 1800 km yapacağına inanırım.fakat bu değeri yakalaman için rüzgarsız ve fazla eğimi olmayan bir yol bulman lazım.tabi bu menzile ulaşman içinde son vites 1300-1400 devirlerinde gitmen lazıımki bu da biraz sakıncalı dizel araç için.

not:yakıt testinde
    -gidilen yolun kalitesi ve eğimi
    -lastik basınçları
    -araç ağırlığı
    -yakıt kalitesi
    -gaza basış biçimi
    -hava durumu

vs çok çok önemlidir.tüm bu şartlar en iyi şekilde sağlanırsa inanılmaz değerler elde edilebilir.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: anchorman

Yok artık daha neler.

1800-1900 km.leri ancak sürtünmenin 0 olduğu uzay boşluğunda görürsün. Belki aslanınla beraber marsa bile gidebilirsin.

Bende dizel kullanıyorum full depo 45 litre ile kastıra kastıra 1050 km ancak gördüm.

[

bu dediğim değerler hayal değildir zaten peugeot 308 1.6hdi 110bg otomatikler Türkiye'de kırılan rekor 1800km civarında:)

urban racer, anchorman en sonunda valla beni TOSFED i çağırttırıp rekr denemesi yaptırtacaksınız:D

şaka bir yana
    bu segmentte rekor 308 1.6hdi da nerede okuduğumu hatırlamıyorum ama afrıkada yanlış hatırlamıyorsam 2000 kusur km yapmışlar 1 depo ile

saygılar

Rekoruda kırarsın sen korkulur valla senden

• güzel değer bayağı sabırlıymışsınız tebrikler walla..
    1800 km çok zor görünüyor gibi şehir içi kullanım olmasa belki 100 km felan daha artabilir menzil..
    bence doğrusunu yapmışsınız belki 1-2 saat geç gittiniz ama 50-60 tl'niz cebinizde kaldı en önemlisi hayati risk taşımadan sorunsuz bi yolculuk..
    geçen sene bende 2006 corsa dizel ileşehirler arası 1 lt ile 26 km yapmıştım sanırım zaten dizelin amacı bu..
  • marsa gitmeye gerek yok.
    peugeot 308 1.6 hdi otomatik ile 100 km de ortalama 3,45 lt yakıt tüketildi.
    resmi olarak belgelendi.

istanbul-antalya-istanbul arası yapıldı.
    bildiğim kadarı ile bu güzergahta düzgün yol ya da otoban yok.
    buna rağmen 60 lt depo ile teorik olarak 1739 km yol yapılabiliniyor kaba bir hesaplama ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0C8FEE75E -- 15 Şubat 2009; 14:29:38 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.