Şimdi Ara

Hızlı Şöförler, İyi Makas Atanlar.. Bir Gelin ÖNEMLİ.! 2020 edit (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
361
Cevap
37
Favori
27.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok güzel düşünmüşsünüz, umarım konu bazılarına yararlı olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetyasir45

çok güzel düşünmüşsünüz, umarım konu bazılarına yararlı olur

Aynen.

• quote:

Orijinalden alıntı: Combalac

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetyasir45

çok güzel düşünmüşsünüz, umarım konu bazılarına yararlı olur

Aynen.

senin arabayla zor oluyordur yavaş gitmek 2004 model vectra öneriyorum sana, istesende gitmiyormuş

• Frank Lapidus kullanıcısına yanıt
    Abicim ben 18 yaşındayım 4 senedir araba kullanıyor ehliyetsiz en çılgın dönemler olarak geçiyor aramızda ama ne bir arabayı kaçırayım ne makas atayım hız yapılacak olan yolda yaparım babam zaten birşey demiyor ona ama şehiriçinde çok görüyorum adam 110 120 yapıştırıyor ne kadar korna yesemde max 90 la giderim trafik bencilliği affetmez herkesi düşünmek gerekir ben bu mantıkla sürerim he çok dalga geçtiler ama aldırış etmiyorum sadece böyle maximum 1 km olan yollar var market falan bizim evin orda yalan yok orda bende emniyet kemeri takamıyorum çünkü boğazı kesiyor benim bu yazıyıda benim yaşımdakiler okurda belki benim tarzımda kullanırlar diye yazdım hepinize iyi günler abilerim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gitarist1186

Bu konunun "şiddetle" sabitlenmesini rica ediyorum. Nasıl yapıldığını bilmiyorum fakat moderatörleri haberdar etmeyi bilen varsa lütfen bu ricamı iletsin.. Biraz önce hız yaparak eve geldim, bu yazıyı okuduktan sonra kız arkadaşıma mesaj atarak bir daha hız yaparsam bu iki olsun dedim.. O kadar duygulandım ki anlatamam.. Şuandan itibaren tövbe ettim hız yapmaya.. Videoyu 3. dakikadan sonrasında izleyemedim, dayanamadım..

Kim ne derse desin, bu forumun gördüğü en anlamlı konu olmuş.. Teşekkürler Frank Lapidus..

ben teşekkür ederim, benimde bazen içimden çok geliyor, biraz adrenalin yaşayalım diyorum ancak bu konu ve yaşadıklarım aklıma geliyor, kendimi frenliyorum. Lütfen herkes dikkatli olsun, genelde başa bir bela gelmeden bu tarz konularda pek akıllanamıyoruz çünkü

• Malesef insanımız hızı seviyor bu bir gerçek.Yavaş gitsem bile hızlı gitmeye zorluyorlar.Ya selektör yapar ya arkadan vuracakmış gibi yapar ya da korna çalar.İnsan başına gelmeden öğrenmiyor bazı şeyleri.
    Böyle yararlı konular olmalı.Up.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

Orijinalden alıntı: asityanığı

quote:

İçinde bulunduğun yol ve aracın fiziksel sınırlarını zorlamadığın, davetsiz misafirlere hazırlıklı olduğun, hatalara pay bıraktığın sürece sıkıntı yaşamazsın. Kimse bana şehir içi 50'yi geçme otobanda 120'yle git demesin..

o kaza yapanların hepside mutlaka senin gibi düşünüyor du bence hepsi kendine güveniyordu arabasına güveniyordu yola güveniyordu ama neticede kaza yaptılar değilmi trafik kuralları ne için hız sınırlamaları ne için konuluyor acaba ortamı germeye gerek yok lafı uzatmayayım

Benim gibi düşünselerdi kaza yapmamış olurlardı. Kendine veya aracına güvenmekle alakalı bir durum değil, sınırlarını bilmekle alakalı bir durum. Bahsi geçen kişilerin neden kaza yaptığını irdelemek isterdim sizinle ancak ilk mesajda belirtilen kazaların nasıl gerçekleştiğini ayrıntılarıyla bilmiyoruz. Madem öyle, bir forumdaşın koyduğu videodaki kazalara bakalım isterseniz:

1. Kaza:
    Davetsiz misafirlere hazırlıksız yakalanmak..

*40 yıllık şoför olan babamın bana söylediği en önemli hususlardan biri, "Dikkat et kenarda duran aracın arkasından insan fırlayabilir. Bilmediğin/göremediğin bölgelerin olduğu yolda yolda hızlı gitmeyeceksin"

Sen yaya geçidinden geçen yayalar için davetsiz misafir tabirini kullanıyorsan, bu kişilerin geçmeleri gereken en doğal yerden geçmelerine rağmen onlara yol veren Transit sürücüsünün yanından hızla geçmeye çalışan sürücü gibi saygısızca-kurallara uymadan-başkalarının canını tehlikeye düşürecek şekilde araç kullanıyorsan ve bu gibi durumları hazırlıksız yakalanmak olarak isimlendiriyorsan;
    kusura bakma ama sürücü belgeni sadece polis çevirmesinde görevli memura vermek üzere taşıyorsun demektir. O koltuğa oturup direksiyonu kavradığın anda, kendini dünyadan soyutlayıp sadece "sen"mişcesine hareket etmek hiç kimseye yakışmaz.

Bu yüzden yolun ve yol şartlarının gerektirdiği hızda seyretmeden önce çevreni ve doğabilecek tüm ihtimalleri gözden geçireceksin.

• Donanımhaber/Otomobil Genel'den öğrendiğim arabalar hakkında ki en yararlı bilgiler arasındaki en önemlisi ne zaman olursa olsun kemer takmak en son 5 dakikalık yolda eniştemin yanında kemerimi taktım bana soruyor neden taktın kemerini ne olucak diye bana bunu soran eniştem trafik kazasında neredeyse parmaklarını kaybediyordu adam yine akıllanmamış.Babam kemer takmayı 50 mi 60 mı küsüratlı kemer ceza yedikten sonra alıştı iyi ki o cezayı yemiş diyorum her zaman nereye gitse kemerini takıyor.Çevirmeyi yapan polis babam 5 dakikalık yoldan geliyorum abi deyince iyi tamam geç demek yerine ben sana nereden geliyorum diyerek azarlayıp cezayı yazdığı içinde teşekkür ediyorum üstünden rahat 3 4 yıl geçti o zamandan beri hep kemer takıyor babam
  • quote:

Orijinalden alıntı: can_dmr

http://www.youtube.com/watch?v=oaPQ8AVpGTw birde böyleleri var

Bu ve bunun gibi soytarıların sonlarının bir tır dorsesinde olmasından başka bir şey dilemiyorum..
  • arkadaslar trafik kurallarina azami riayet edelim. sorun sadece asiri hiz ve emniyet kemerinin takilmamasi degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: cliffsalih

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: asityanığı

quote:

İçinde bulunduğun yol ve aracın fiziksel sınırlarını zorlamadığın, davetsiz misafirlere hazırlıklı olduğun, hatalara pay bıraktığın sürece sıkıntı yaşamazsın. Kimse bana şehir içi 50'yi geçme otobanda 120'yle git demesin..

o kaza yapanların hepside mutlaka senin gibi düşünüyor du bence hepsi kendine güveniyordu arabasına güveniyordu yola güveniyordu ama neticede kaza yaptılar değilmi trafik kuralları ne için hız sınırlamaları ne için konuluyor acaba ortamı germeye gerek yok lafı uzatmayayım

Benim gibi düşünselerdi kaza yapmamış olurlardı. Kendine veya aracına güvenmekle alakalı bir durum değil, sınırlarını bilmekle alakalı bir durum. Bahsi geçen kişilerin neden kaza yaptığını irdelemek isterdim sizinle ancak ilk mesajda belirtilen kazaların nasıl gerçekleştiğini ayrıntılarıyla bilmiyoruz. Madem öyle, bir forumdaşın koyduğu videodaki kazalara bakalım isterseniz:

1. Kaza:
    Davetsiz misafirlere hazırlıksız yakalanmak..

*40 yıllık şoför olan babamın bana söylediği en önemli hususlardan biri, "Dikkat et kenarda duran aracın arkasından insan fırlayabilir. Bilmediğin/göremediğin bölgelerin olduğu yolda yolda hızlı gitmeyeceksin"

Sen yaya geçidinden geçen yayalar için davetsiz misafir tabirini kullanıyorsan, bu kişilerin geçmeleri gereken en doğal yerden geçmelerine rağmen onlara yol veren Transit sürücüsünün yanından hızla geçmeye çalışan sürücü gibi saygısızca-kurallara uymadan-başkalarının canını tehlikeye düşürecek şekilde araç kullanıyorsan ve bu gibi durumları hazırlıksız yakalanmak olarak isimlendiriyorsan;
    kusura bakma ama sürücü belgeni sadece polis çevirmesinde görevli memura vermek üzere taşıyorsun demektir. O koltuğa oturup direksiyonu kavradığın anda, kendini dünyadan soyutlayıp sadece "sen"mişcesine hareket etmek hiç kimseye yakışmaz.

Bu yüzden yolun ve yol şartlarının gerektirdiği hızda seyretmeden önce çevreni ve doğabilecek tüm ihtimalleri gözden geçireceksin.

Tamam oyle yaparım. Simdi sana laf anlatmaya uğraşamam..

• Konu çok güzel olmuş, bütün msjları okumadım daha önce verilmiş olabilir, 190 km/h kaza testi;

Konu hakkındaki yorum:
    -Herkes kendinden sorumlu değil maalesef trafikte kaza yapınca hiç suçsuz insanlarada olan oluyor.
    - Türkiyenin kanayan yarasıdır bu trafik kazaları. Bunun en büyük sebebi ehliyet almadaki kolaylık ve araba fiyatlarının çok pahalı olmasından dolayı hala tofaşlara binilmesi. Ama en büyük sebebi cehalet yani eğitimsiz ehliyet vermek.
    Eğitimden kasıt; Yoğun şehir trafiği eğitimi, Karlı- buzlu yolda sürüş eğitimi , Yağmurlu havada sürüş eğitimi, Otobanda sürüş, Lastik patladığında, araba bozulduğunda yapılması gerekenler, Kırmızı ışıklarda neden durulması gerektiği gerekirse kaza videolarıyla, Mahalle arasında ve köy yolları tarzı yollarda niye yavaş gidilmesi gerektiği kaza videolarıyla, Trafiği okuma eğitimi gibi gibi bir çok aşamalı bir eğitimden geçilmiyor. Tek günlük uygulanan bir sınav bazıları yerine başkasını sokuyor onda da.
    Herkes en iyisini biliyor, taksiciler, yaşlı amcalar, Kırmızı ışıkta sağ şeritte duranın sağına girenler. Normalde ehliyet verildiğinde 3-5 yılda bir kontrol ederek yetersiz durumlar oluşmuşsa ehliyeti geri almak gibi bir sistem oluşmalı. adam 30 yıl önce almış ehliyetini gözü görmüyor, refleksi yok ama ehliyeti var. İyi araba kullanma, hızlı gitmeyle eş anlam kazanmış bu ülkede. Bir yeri güvenli gitmeniz önemli değildir, önemli olan kaç saatte gittiğinizdir.Zira bir yere gittiğinizde sorguya çekilirsiniz bu konuda kaç saatte geldin ? Verilen cevap beğenilmeyerek ben daha kısa sürede gidiyorum o yolu gibi bir cevap duyulması da muhtemeldir İyi araba kullanan insanlar sinyal vermez, çünkü gerek duymaz. Emniyet kemeri takmaz çünkü gerek yok kaza yapmaz. Bunların değişmesi lazım. Bu konuda maalesef en acı örneklerini gördük.

Konu sahibine de ayrıca teşekkür ederim. Eğer bir kaç cahili biraz eğitebildiyse ne mutlu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dusau -- 12 Haziran 2014; 3:40:32 >

• Bundan yaklaşık 3 ay gibi bir sür önce, saat gece 23:30 civarların da spordan çıkmıştım. O günde yağmur yağmıştı, yollar baya ıslaktı.

Ara yoldan, ana yola çıkmak için bekliyorum. Yolda da kimse yok, sağ tarafımda ana yolda taksici durmuş müşteri için bekliyordu arabadan inmiş.

Sol taraftan ana yolda son sürat bir araç geliyordu, saçma sapan hareketler yaptı arabayı bir anda sağa sonra sola kırmaya başladı, arabanın içini hafif görebiliyordum
    yanında kız arkadaşıyla gülüşüyorlardı.

Aradan 2 saniye geçti geçmedi bir anda arabayı kaydırdı eleman, son hızla tam taksici aracına binmek için kapıyı açtığında taksi arabasına bindirdi. Kız arkadaşı ön camdan çıktı, taksici kapı ile araba arasında sıkıştı.

Tabi benim elim ayağım öyle bir birbirine dolandı ki, arabayı kaldıramadım. Stop ettirdim baktım o şekilde gidemicem yanlarına, indim arabadan, el frenini bile çekmeyi unutmuşum arabam kaymaya başladı atladım arabaya el frenini çektim. Koşa koşa sonra yanlarına gittim.

Çocuk sürücü koltuğunda sadece acıdan bağıran adama bakıyordu. Arabayı geri çek, geri çek adam can çekişiyor diye bağırdım çocuğa. Çocukta tepki yok, çocuğu arabadan çıkardım, bindim sürücü koltuğuna arabayı geri geri aldım. Adam sıkıştığı yerden yere kapaklandı.
    Ambulansın numarayı bile çeviremedim. Kız arkadaşının nabızı atmıyordu elimle ona bakıyordum bir yandan ambulansı ararken. Taksi şöförünün bütün kafasından kan geliyordu, montumu çıkardım taksicinin kafasını sardım tampon yapmaya çalıştım. Kemerimi çıkartıp montu iyice sıkı sıkıya bağladım kafasına, tampon etki göstersin diye.

Etrafta ben harici kimse yoktu, sonra bir tane araç daha yanaştı apar topar onlarda geldi, ne oldu filan diye soru soruyorlardı bir şey diyemedim o an.

Daha sonra taksi şöförünü hastaneye kaldırdılar.

Kız olay yerinde öldü, çocukta sanırım şu anda içeride.

Taksi şöförünü kurtarmışlar, daha sonra ailesi bizim eve ziyarete geldiler teşekkür etmek için.

Ama olan kız arkadaşına oldu, hergele iki üç hareket yapıcak diye kız arkadaşını hayatından etti.

Hala aklıma gelir o anlar, gece bazen uyuyamam.

Sonuç olarak hız felaket getirir, hayattan gencecik insanları da böyle kopartır. Siz siz olun dikkatli kullanın aracınızı, emniyet kemerinizi takın.

• Pink Floyd kullanıcısına yanıt
    Su testisi su yolunda kırılır. Taksiciye bir şey olmaması sevindirici. Ancak kız istemese o çocuğun yanına binmeyebilirdi. Ya da en azından emniyet kemeri takıp adam gibi sür diye uyarabilirdi. Böylelikle hala hayatta olabilirdi. Maalesef ülkemizdeki cehaletin en acı örneklerinden birini yaşamışsınız. Ben tıp okumama rağmen sizin kadar soğukkanlı bir müdahele yapamayabilirdim. Sizi ayrıca bu konuda da tebrik etmek isterim. Çocukta muhtemelen çok bir ceza almadan salıverilir, ama ölümlü kaza olduğu için 3-4 ay içerde tutabilirler. Olan taksiciye ve kıza olmuş maalesef yazık olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: melihktk

Abicim ben 18 yaşındayım 4 senedir araba kullanıyor ehliyetsiz en çılgın dönemler olarak geçiyor aramızda ama ne bir arabayı kaçırayım ne makas atayım hız yapılacak olan yolda yaparım babam zaten birşey demiyor ona ama şehiriçinde çok görüyorum adam 110 120 yapıştırıyor ne kadar korna yesemde max 90 la giderim trafik bencilliği affetmez herkesi düşünmek gerekir ben bu mantıkla sürerim he çok dalga geçtiler ama aldırış etmiyorum sadece böyle maximum 1 km olan yollar var market falan bizim evin orda yalan yok orda bende emniyet kemeri takamıyorum çünkü boğazı kesiyor benim bu yazıyıda benim yaşımdakiler okurda belki benim tarzımda kullanırlar diye yazdım hepinize iyi günler abilerim :)

Bende bu arkadaşa benzer kullandım arabayı.4-5 yıl ehliyetsiz 1 senedir ehliyetli kullanıyorum .Arka koltukta kemer takmıyorum ama ön tarafta hep kemer kullanırım .Hız sınırı,takip mesafesi vs. bütün kurallara uymaya çalışırım ancak bazı sivri zekalılar yolda hep rahatsız ediyor ama zamanla alıştım .

• :/

• böyle yorumları gördükçe gerçekten içimden bir parça kopuyor adeta..
  • Mutlaka Kemer takin.takmayanlari uyarin zorla taktirin.

Abs,eps,hava yastigi hepsinden once kemer gelir.

• Hız yapmayı sevmem heryerde işe uygun davranırım.
    Emniyet kemeri takıyorum diye acemi sayılıyorum.
    Sinyal veriyorum diye acemi ilan ediliyorum.
    Millete yol veriyoruz diye acemi sayılıyorum.
    Arabanın orasını burasını ellemeyip ufak dokunuşlarlar güzelleştirip, serseri aracı yapmadıgım için acemiyiz.
    1.6 dizel aracımla daha şehir içinde 70'i geçmedigimiz için acemi sayılıyoruz.
    Neyse varsın acemi saysınlar, ben yinede duyarlyıım sıkıntı yok benim için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schneeflocke

Hız yapmayı sevmem heryerde işe uygun davranırım.
    Emniyet kemeri takıyorum diye acemi sayılıyorum.
    Sinyal veriyorum diye acemi ilan ediliyorum.
    Millete yol veriyoruz diye acemi sayılıyorum.
    Arabanın orasını burasını ellemeyip ufak dokunuşlarlar güzelleştirip, serseri aracı yapmadıgım için acemiyiz.
    1.6 dizel aracımla daha şehir içinde 70'i geçmedigimiz için acemi sayılıyoruz.
    Neyse varsın acemi saysınlar, ben yinede duyarlyıım sıkıntı yok benim için.

Abarttiginizi düşünüyorum ailem olsun arkadaslarım olsun arabama binen veya ben babamin aracını kullanırken emniyet kemeri takiyor herkes .

1 kisi de vay acemi demedi . Aynı sekilde yol bos olmadıgı sürece sinyal vermeden şerit değiştirmedim yine 1 kisi acemi demedi .

Aksine duyarlı olmak guzel bir sey aferin sana diyenler oldu .

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.