Şimdi Ara

Hızlı şarj yalanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu son 1 senedir nedir bu furya hızlı şarj olayı. Bunu sizin gibi bilgili kişilerin farketmemesi tuhaf ama bu hızlı şarj olayı yalan arkadaşlar. Şimdi cep tellerinde 2 adaptör vardı.
    2000mah civarı için kullanılan 1A ve 3000mah civarı için kullanılan 2A şarj cihazı.
    Mesela galaxy s4 1A adaptör ile geliyordu ve 2600mah bataryasını 160dk civarında tamamlıyordu eve biraz fazla. ŞU an ise s7 hızlı şarj ile geliyor ve 100 dakikada 3000mah batrayayı dolduruyor.
    Güya teni çıkab bişey bu ancak benim 2012 kasımda aldığım note 2 de de 2A adaptör var 3.5 sene önceki telefon bakın ozamanlar yoktu hızlı şarj güya yeni çıkmış. Ve 3100mah bataryasını tam 110-120dk arası dolduruyor şimdi size soruyorum zaten bu hızda şarj ediyordum ben samsung vs nasıl bunu yeni teknoloji olarak tanıtıyor ki?

• Senin gibi Amper arttıkça, dolum hızı artar diye düşünen çok arkadaş var.

Şimdi senin dediğine bakarsak adaptor degerleri 1A/h ya da 2A/h
    Yani saatte 1000mAh dolduruyor. Yani 2000mAh'lik bi pili 1A ile 2 saatte dolduruyosun bunun onune gecemezsin.
    Bu Quick-Charge yeni bişey değil, ortaya yeni çıktı ve bütün işlemcilerde yer veriliyor. Simdi eski islemcilere donersek hani quick-charge olmayanlara. 1000mAh pilli bi telefon düşün. İslemci 1A/h'den daha otesini desteklemiyor. Yani 1A adaptorde kullansan 1 saat bekleyeceksin 2A kullansan da 1Adan fazlasini cekmedigi icin yine 1 saat bekleyeceksin.

Quick-Charge dediğin şey olabildiğince pile zarar vermeden hızlı sarj olmasini sagliyor.
    Olayin ozeti destegi olmayan, 1A adaptorlu bi telefona 2A adaptorde taksan yine ayni surede sarj oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xotac -- 28 Şubat 2016; 13:26:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aferna*

Senin gibi Amper arttıkça, dolum hızı artar diye düşünen çok arkadaş var.

Şimdi senin dediğine bakarsak adaptor degerleri 1A/h ya da 2A/h
    Yani saatte 1000mAh dolduruyor. Yani 2000mAh'lik bi pili 1A ile 2 saatte dolduruyosun bunun onune gecemezsin.
    Bu Quick-Charge yeni bişey değil, ortaya yeni çıktı ve bütün işlemcilerde yer veriliyor. Simdi eski islemcilere donersek hani quick-charge olmayanlara. 1000mAh pilli bi telefon düşün. İslemci 1A/h'den daha otesini desteklemiyor. Yani 1A adaptorde kullansan 1 saat bekleyeceksin 2A kullansan da 1Adan fazlasini cekmedigi icin yine 1 saat bekleyeceksin.

Quick-Charge dediğin şey olabildiğince pile zarar vermeden hızlı sarj olmasini sagliyor.
    Olayin ozeti destegi olmayan, 1A adaptorlu bi telefona 2A adaptorde taksan yine ayni surede sarj oluyor.

Bende ondan bahsediyorum ayrıca kanıtım var s4 ün kutusundan çıkan 1A adaptör ile note 2 tam 200dk da şarj olurken kendi kutusundan çıkan 2A asaptör ile 110-120dk arası oluyor. Şimdi sizin dediğinize göre bu iş bataryanın dayanıklı olması felansa benim note 2 bataryası dayanıksız mı 2A ile dolmaya, Samsung dayanıksız olsa koymazdı heralde içine. E ben quick charge olan telefon ile olmayan Note 2 gibi zaten 2A adaptör ile gelen bir telefon arasında fark göremiyorsam bu teknoloji pek de matah bişey değil.

• nbacıshaquılle kullanıcısına yanıt
    Bu quick-charge senin 1,5 saatlik dolum sureni 1 saate falan düşürmüyor. Benim sana dedigim 1A'dan yuksegini desteklemeyen bi islemciye 2A takarsan farkeden birşey olmuyor. Sende bana orjinal adaptoru 2A olan telefona 1A takip aradaki farka bak diyosun.

2A desteklemese zaten dedigin gibi koymaz.
    Quick-Charge'nin esprisi acil bi işin oldugunda belirli miktara kadar mesela 30dkde %50-60 civari doluyor. Geriye kalan %40 ise normal Amper degerin ne kadar ise ona göre doluyor.

Yani simdi 1000mAh pil düşün ve 1A adaptör.

333mAh'i sana 20dk de dolduruyor hesapladiginda. Quick-Charge olayida burda giriyor devreye. Sana 20dk de 333 degilde 500-550 dolduruyor. Ondan sonrası normal olarak doldurmaya devam ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.