Şimdi Ara

Hızlı İnternet İçin Ultrabook Tavsiyesi.Sizce Bunlardan Hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İnternete çok yoğun olarak giren birisiyim.Bu girişleri hızlı bir şekilde ve kasmadan,donmadan yapacak,hafif,bir ultrabook arıyorum.En önemlisi İnternette Hız ve hafiflik.Oyun oynamam.
    Aşağıdaki ultrabookları ,özellikle ilk sıradaki sony'i çok beğendim.Siz ne dersiniz? Ne tavsiye edersiniz? ( İnternette hızlı ve hafif olan 11,6 - 14 arası notebookta tavsiye edebilirsiniz)

1 - Sony SVT13112FX/S Ultrabook http://www.gold.com.tr/U213913/Sony-SVT13112FX-S-Ultrabook (Biraz fiyatı bana göre yüksek ama bunu beğendim)
    İşlemci Tipi Intel Core i5
    İşlemci Hız Aralığı 1.7 GHz Turbo Boost ile 2.6 GHz'ye kadar
    Sistem Belleği 4 GB DDR3 1333 Mhz. (Max.8 GB) Ram
    Sabit Disk Kapasitesi 500 GB
    Pil Süresi (Max) 7 Saat

2 - Samsung NP350U2B-A0BTR Ultrabook http://www.electroworld.com.tr/p/samsung-np350u2b-a0btr-notebook/
    Intel Core i5 2450M 2,5GHz
    İşlemci Hızı (GHz) : 2,5
    4GB RAM
    750GB HDD

3 - Asus Vivobook X202E-CT009H http://www.electroworld.com.tr/p/asus-epc-x202e-ct009h-ultrabook-intel-core-i3-4gb-500gb-windows8-11.6-hd-led-ekran/
    Intel Core i3-3217U
    İşlemci Hızı (GHz) : 1,8
    4GB DDR3 SDRAM
    500GB SATA HDD

4 - HP Pavilion 14-B030ET Ultrabook http://www.electroworld.com.tr/p/hp-pavilion-14-b030et-ultrabook/
    Intel Core i3-2367M İşlemci
    İşlemci Hızı (GHz) : 1,4
    4 GB DDR3 Bellek
    32GB SSD+500GB HDD
    14" HD BrightView LED Ekran

• Sizlerden bilgi alabilirsem çok iyi olacak.
    Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • "Hızlı İnternet İçin Ultrabook"

Hızlı internet için internet hattının hızlı olması lazım. Oyun da oynamıyacakmışsın. i3 işlemci yeter sana o zaman. Örnek koydukların arasından herhangi birisini alabilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DayLight66

"Hızlı İnternet İçin Ultrabook"

Hızlı internet için internet hattının hızlı olması lazım. Oyun da oynamıyacakmışsın. i3 işlemci yeter sana o zaman. Örnek koydukların arasından herhangi birisini alabilirsin.

Teşekkürler DayLight66

Tek beklentim Bilgisayarın internette gezerken kasıp donmaması.Hızlı olması.Sitelere girişte veya videolarda takılıp kalmaması,bekletmemesi. Bilgisayarda oyun oynamam fakat çok fazla internete girerim.

İnternette hızlı dolaşmak için İşlemci tipimi (i3,i5) daha önemlidir yoksa işlemci hızımı (aşağıdaki 1,7 Ghz)daha çok önemlidir?

İlk sıradaki Sony SVT13112FX/S yi çok beğendim. Ama sony bilgisayarda nasıldır bilmiyorum.Fiyatıda az değil aslında 1.699-TL(Bu bilgisayara bu fiyat değermi?
    http://www.gold.com.tr/U213913/Sony-SVT13112FX-S-Ultrabook

» İŞLEMCİ :Intel Core i5-3317U 1.7 Ghz. (Turbo Boost Tek. ile 2.60Ghz.), 3MB Intel Akıllı Bellek
    » RAM :4 GB DDR3 1333 Mhz. (Max.8 GB) Ram
    » SABİT DİSK :500 GB SATA (5400 Rpm) HDD + 32 GB MLC Hybrid
    » EKRAN KARTI :Intel HD 4000 DDR3 Max. 1796 MB Ekran Kartı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalkaya19 -- 18 Ocak 2013; 22:15:17 >

• Sony iyidir. Eğer bu kadar bütçen varsa tavsiye ederim.
    İşlemci konusunda da zaten i3 lerin saat hızı i5 lerden düşük oluyor. Yani i3 1.3ghz ise i5 1.7 oluyor. Birde i5 lerde gerek duyulduğunda bunu 2.5ghz'e kadar çıkabiliyor(turbo boost denilen özellik i3 lerde yok)

İnternet ve ofis kullanımı için i3 yeter i5 uçurur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sony iyidir. Eğer bu kadar bütçen varsa tavsiye ederim.
    İşlemci konusunda da zaten i3 lerin saat hızı i5 lerden düşük oluyor. Yani i3 1.3ghz ise i5 1.7 oluyor. Birde i5 lerde gerek duyulduğunda bunu 2.5ghz'e kadar çıkabiliyor(turbo boost denilen özellik i3 lerde yok)

Bilgi için çok teşekkür ediyorum.
    Sony'i gerçekten cok begendim. I5 işlemcisi ile birde internette ucurdumu keyfine doyum olmaz.
    Tekrar Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartalkaya19

quote:

Sony iyidir. Eğer bu kadar bütçen varsa tavsiye ederim.

Bilgi için çok teşekkür ediyorum.
    Sony'i gerçekten cok begendim. I5 işlemcisi ile birde internette ucurdumu keyfine doyum olmaz.
    Tekrar Teşekkürler

quote:

İnternette hızlı dolaşmak için İşlemci tipimi (i3,i5) daha önemlidir yoksa işlemci hızımı (aşağıdaki 1,7 Ghz)daha çok önemlidir?

Yıl olmuş 2013, hiçbirisi önemli değildir.

Abartıp 20-30 TL ye çok eski bir işlemci ve ram e sahip bir bilgisayar almamışsanız, kalan bütün konfigurasyonlar için, internet hızı ve browserın takılmamasının bilgisayar konfigurasyonu ile alakası yok.

Hakettiğinin fazlasını vererek 150 TL ye bulabileceğin bir Core2duo makina bile şu anda alabileceğin 6000 TL lik bir bilgisayar kadar hızlı internete girmene imkan verir. Browserlar Ram i verimli kullanamadıklarından ram in 4 den az olmaması avantaj sağlar.

Süper hızlı bir internet için her ay yaklaşık 120 TL ye yakın para ödemen gerekiyor. Çünkü genellikle bu fiyatın altındaki tüm tarifelerde adil kullanım kotası var ve hızınız ne olursa olsun sizi sınırlar. Videolarınız geç yüklenmeye başlar.

Örneğin ttnet de 8LİMİTSİZ tarifesi akk uygulamıyor bildiğim kadarıyla fakat fiyatı 119 tl.

Sadece internet için bilgisayar alıyorsanız, ne alırsanız alın, tarifeniz iyi değilse düşündüğünüz gibi bir internetiniz olmayacak.
    Internet hızınız iyiyse ortalama veya üstün donanımlı, hangi bilgisayarı kullandığınızın çok önemi yok, elimdeki e6200 4 GB ramli bilgisayar da , i7 8 GB ramli hp workstation kadar hızlı internete giriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escape_ -- 19 Ocak 2013; 13:52:50 >

• asus iyimiş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.