Şimdi Ara

Hızı katlamam gerekli , bonding ile..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir evde hem adsl hemde kablonet olduğunu düşünelim.

birinin hızı 512 kbps adsl diğeri 256k kablonet...

ikisini birleştirip 768 kbps olarak olarak download da kullanmak istiyorum nasıl yapabilirim.. Yani internet paylaştırmanın tam tersi...

internette yaptığım araştırmalara göre , router tarzı programlarla olabiliyor. sanırım 3 ethernette gerekebilir...

bu işi yapan program varmıdır.. Bilen varsa söylesin.

yardım lütfen..

• walla mantık olarak, tabı benım dusuncem

bı dosyayı ıkısınden bırden ındıremezsın ama , ıkı farklı dosyayı , bırını bırınden dıgerı dıgerınden ındırırmıssın gıbı gelıo..

ama bu kadar ugrasmak yerıne bırını kapatık dıgerını hız arttırımına gıtsen ?

son cevap bılmıyorum
  • aptalca bir şey söylicem ama yine de dene bu 2 hat kaplosunu bağla tek kablo yap sonra bağla bilgisayara gir hızını ölç denemekte fayda var
  • quote:

Orjinalden alıntı: cefucsa

aptalca bir şey söylicem ama yine de dene bu 2 hat kaplosunu bağla tek kablo yap sonra bağla bilgisayara gir hızını ölç denemekte fayda var

• Her sorunu hallettik artık böyle fantastik problemlerle uğraşıyoruz galiba.Allah başka dert vermesin ne diyim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cefucsa

aptalca bir şey söylicem ama yine de dene bu 2 hat kaplosunu bağla tek kablo yap sonra bağla bilgisayara gir hızını ölç denemekte fayda var

supeerr
  • zamanın da bende sormuştum. incele bakalım

http://forum.donanimhaber.com/m_7008748/mpage_1/key_//tm.htm#7030251
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hmm komşunun kablosundan otlanıcan yani

peki şimdi bende bi tane 3GB 512 kotalı war bi tane de 1024 kotasız ben bunların hızını birleştirsem hızım 1,5 Mbit olup kotayı aşmamam için günde kaç saat download yapmam gerekir?

hmmm :D sanırım ileride ÖSS soruları bu şekilde olucak..

• arkadaşım benim bununla ilili bir çalışmam oldu baya bi kastırdım..
    öncelikle yukardakilerin hepsi saçma.. 1. windows xp nin içindeki köprüleme işe yaramıyo. (köprünün asıl amacı backup hat gibi davraanıyo)
    2. si iki tane ethernet takıp bir dosyayı 1.den 2.dosyayı 2.den çekme die bişi yok..
    bu işi yapan bir cihaz var.. ismi balance router deniyo (yük dengeliyici) cihazın görevi bir kaç bağlantıyı aynı cihazda toplayabiiyosun asıl amacı hat kesilmelerine karşı backup hattı devreye sokmak..jenarötür misali.. ama bir görevide iki hattı birleştirip tek bir hatmış gibi gösterip verim almak..
  • Arkadaslar bu mumkundur. Su anda sistem degişikliği yapıp eski 512x2 baglantımı 2048x2 olarak tekrar düzenledim ve ortalama 380kb ile download mümkün.

Gerekli bilgileri yamıştım ama tekrar hatırlatmak gerkirse;
    1- Mid point
    2- win gate
    3- biraz net work bilgisi.

Win gate ili iki ortamıda internet olarak blirliyoruz ve bir tanede vpn olarak dusundugmuz sanal bir cıkıs veriyoruz 127.0.0.1 olabilir (local için) ama eger zaten 3. ethernetim var diyosanız ona verebilirsiniz neti diger pclere dagıtmak isterseneiz
    neyse local için 127.0.0.1:80 portuna yönlendirip explorer baglantı ayarlarına 127.0.0.1 port olarak 80 (bu portu kendiniz belirliyorsunuz) default 80dir. Ardından midpointe gelip gecerli internet baglantısını loop back edilmiş 127.0.0.1 gösteriyorsunuz ve hızın keyfine varıyorsunuz.

Not: eger baglantıdan %100 verim bekliyorsanız hayal kırıklıgına ugrayabilrisiniz arkadaslar max verim %80 gerci o bile iyi.. neyse fazla zırvalamayalım.
    Durum budur. Network balancer yerine bu 2 programla işinizi halledebilirsiniz.

Şu anda kurulu sisitemim;

( Modem (2048kbps) \
    (-----------------------------> [Win server 2003 ent] (3 ethernet 2 wireless 1 LAN)-->24x2 Port->
    ( Modem (2048kbps) /

----->Switch ------> Sistemdeki Pc notebook IMAC printshare Vs.. vs...

Saygılarımla MiNiK_eSeK

• inanırmısınız bende hep bunu düşünmüşümdür avaba böle yapsam hızım artar mı die
  • yanı 2 baglantıyı ıkı ayrı ethernetle bılgısayara gırıp
    programsal olarak mı cozdun olayı ?

ayrıca ustume vazıfe olmayabılır ama bunu nıcın kullanıyorsun 2048x2 baya yuksek bı hız, vede fıyatıda baya yuksek olmalı ?

quote:

Orjinalden alıntı: MiNiK_eSeK

Arkadaslar bu mumkundur. Su anda sistem degişikliği yapıp eski 512x2 baglantımı 2048x2 olarak tekrar düzenledim ve ortalama 380kb ile download mümkün.

1- Mid point
    2- win gate

Win gate ili iki ortamıda internet olarak blirliyoruz ve bir tanede vpn olarak dusundugmuz sanal bir cıkıs veriyoruz 127.0.0.1 olabilir (local için) ama eger zaten 3. ethernetim var diyosanız ona verebilirsiniz neti diger pclere dagıtmak isterseneiz
    neyse local için 127.0.0.1:80 portuna yönlendirip explorer baglantı ayarlarına 127.0.0.1 port olarak 80 (bu portu kendiniz belirliyorsunuz) default 80dir. Ardından midpointe gelip gecerli internet baglantısını loop back edilmiş 127.0.0.1 gösteriyorsunuz ve hızın keyfine varıyorsunuz.

Not: eger baglantıdan %100 verim bekliyorsanız hayal kırıklıgına ugrayabilrisiniz arkadaslar max verim %80 gerci o bile iyi.. neyse fazla zırvalamayalım.

( Modem (2048kbps) \
    (-----------------------------> [Win server 2003 ent] (3 ethernet 2 wireless 1 LAN)-->24x2 Port->
    ( Modem (2048kbps) /

Saygılarımla MiNiK_eSeK

• MiNiK_eSeK peki NAT ı hangi ip den yapiyo?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakalli -- 7 Temmuz 2006; 11:00:02 >
  • biraz daha açarmısın şu olayı , paylaştırmak istemesem wingate yeterli olurmu , bu arada wingate ne işe yarıyor... ???

bekliyorum...

quote:

Orjinalden alıntı: MiNiK_eSeK

Arkadaslar bu mumkundur. Su anda sistem degişikliği yapıp eski 512x2 baglantımı 2048x2 olarak tekrar düzenledim ve ortalama 380kb ile download mümkün.

1- Mid point
    2- win gate

( Modem (2048kbps) \
    ( Modem (2048kbps) /

Saygılarımla MiNiK_eSeK

• pardon wingate demişim midpoint ne işe yarıyor , bu program internette yok onun yerine baika bir şey çıkıyor ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: RSS_02
    yanı 2 baglantıyı ıkı ayrı ethernetle bılgısayara gırıp
    programsal olarak mı cozdun olayı ?

ayrıca ustume vazıfe olmayabılır ama bunu nıcın kullanıyorsun 2048x2 baya yuksek bı hız, vede fıyatıda baya yuksek olmalı ?

30x2=60 ytl. telekom çalışanı tarifesi ben de olsam kesin yapardım. ayda 50 lira 256 ya verebilecek güçteyim, 2x2048 için 60 ytl bayıla bayıla veririm.
  • o ha
    o arkadas telekomda mı calısıyor ?

pekı bı eve ıkı adsl hattı baglanmıo dıe duymustum yalan bu yanı ?

he bı de bısı daha

gozun doysun , allahtan 4 x 2048 yapmamıssın
  • Yoo telekomda calıstıgımım kim soyledi arkadaslar uydurmayalım.
    Ben bir öğrenciyim.
    sorulara sıradan cevap verelim;

1- Bu sistem kendi evimde kuruludur arkadaslar (siteye wireless olarak yayın yapmakktayım)
    2- Nat'ı olarak İstedigin bir serverinkini verebilirim sistemim biraz karmaşık ama benim tercihim 2003e dhcp kurmak oldu ve dogal olarakta modemleirn ikisinide 2003e yonlendirdim dısarıdan baglantıda (uzak masaüstü problem cıkardıgından radmin ile işimi görüyorum. eger radmin:4889da problem varsa 3889 olarak belirlediğim ikinci porttan ulaşıyorum.)
    3- Evet eğer dağtmak istemiyorsan sadece wingate işini görür.
    4- Mid point bir aralar ortalarda gezinin bir programdı o sıralarda indirmiştim (2003yılıydı yaliba) eğer bulamazsanız yardımcı olmaya calısırım.
    Bu arada arkadaslar sisteme baglı 50ye yakın cihaz var benim aradak server niyetine kullandıgım pcler dahil olmak üzere.

Bu arada arkadasım benim degil kulanıcıların gözü doymuyor allahtan network balancer kurdum 2003e de downloadlar normale dondü.
    Son zamanlarda bir tane daha 2048 almayı düşünüyorum umarım sorun çıkmaz.

Buarada evet Telekom çalışanı falan değilim hatta çalışan hiç değilim :)

SAYGILARIMLA MiNiK_eŞeK

• sen onlara parayla mı satıyorsun netı
    yoksa herkes ortak mı ?
  • Tabikide sonucta ortak olarak kullanıyoruz.
    Sistem kurulumu ve sistem tabanı (access pointler, wifi kartlar, kablolama, server kurulumu vs.. vs..) bana ait onlar sadece 4096kbps için 25ytl aylık veriyorlar.
    Onun dısında sisteme müdahele etme hakları yok!
    Sistemde 10dan fazla kişi vrsa Network balancer devreye giriyor ve herkese Max 768kpbs veriyor eger sayı 20ye cıkarsa 512 30u gecerse 384kbps ile limitleniyor.
    Özel ihtiyçlar için 80 haricinde 79 nolu portu back up direck out yani acil direk baglantuı yaptım tabi bunada satte max 200mb sınırı koydum. Sistem yaklasık 4 aydır işliyor yeni yeni oturmaya başladı!

Bu arada sisteme uzaktan bglantı ile calısmlarım var. (S60 tabanlı telefonum ile php3 ile yazdıgım programcıkla sisteme kimler baglı ip ve mac adresleri ne kac saattir server dahil diger kullanıcılıar acık sistem restart shutdown ) gibi özellikler verdim şimdilik deneme aşamasında sistem cpu ve ram oranı over load olursa mms ile mesaj geliyor (hattınızın telsim olması gerekiyor) şu anlık verebilecegim bilgiler bunlar arkadaslar.

Sistemde çok fazla kablo kullanmamaya calıstım. bugun itibari ile toplam Access point sayım 6 oldu 2 modem 1web server (SUse 10.1) 1 dhcp server (win 2003) network balancer ile kurulu basit bir sistemim var.

bu arada 85.99.xxx.xx nolu statik ipye sahip bir arkadasım var benim serverimdan ne istiyor hala anlmış değilim.

NOT: Arkadas eger buralardaysan nedir istediğin söylede yardımcı olalım :) ikide birde attack uyarı mms'ini almaktan bıktım :)

Neyse sistemi merak eden arkadaşların umarım merağını giderebilmişimdir.

SAYGILARIMLA MiNiK_eŞeK

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.