Şimdi Ara

Hız,uzay ve modern fizikle ilgili her şey

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu konuya ilgiliyim diyorumki herkes bildiği birkaç şeyi paylaşırsa bu konuyla ilgili bilgimiz artar.ben bildiklerimi anlatayım.şu an aklıma gelenleri tabi.öncelikle evrenin sürekli genişlediğini hepimiz biliyoruz.evrenin bir sonu vardır bu sondan sonra ne başlıyor.evrendeki karadelikler süpernova patlamaları sonucu oluşuyor.karadelikleri göremiyoruz bunun sebebi her şeyi içine çekmesi ve o inanılmaz çekim kuvvetinden dolayı ışık bile karadeliklerden kaçamıyor.bir de akdelikler var acaba ak delikler karadeliklerin içine giren maddelerin dışarı çıktığı noktalar mıdır?Hız arttıkça madde enerjiye dönüşür ve zaman yavaşlar.hız ışık hızına ulaştığında da zaman durur.eğer ışık hızını geçebilirsek de geçmişe gitmek mümkün olacak.şu an ışık hızına erişip bir yerden bir yere gitmek çok güç gözüküyor ancak ışık hızına ulaşmadan ışık hızını da geçmek mümkünmüş.4.boyut zaman oluyor,5.boyutta bilinç olduğu düşünülüyor.ben zihnin basit bir mantıkla düşünürsem çok hızlı olduğunu düşünüyorum belki çok saçma belki yanlış ama mesela ışıkla güneşe 8 saniyede gidiyorum ama bilincimle dğşünerek anında güneşin üstünde olabiliyorum somut olarak belki geçemiyorum ama soyut varlığa indiğimde de zihnimden hızlısı yok.aslında higgs bozonu geçen sene cernde bulunmuştu bu higgs bozonu daha alt yapısının soyut bir alem olduğu düşünülüyor.bizim zihnimşzin de bu soyut alemin bir parçası olduğunu düşünüyorum.şu an aklıma gelenler bunlar.eğer sizler de yardım ederseniz ve beyin fırtınası yaparsak bu konu halkkında bilgilerimizi genişletebiliriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Up

• Up

• Bu konu hakkında bilgisi olan yok mu ya hiç

• Daha maddenln fiziksel boyutunu çözememişken blrde soyut boyutu çözmemiz hemde materyalist yaklaşımla çözmemiz mümkün değildir ve olmayacaktır. Zihin beyinle sınırlanmış olsada beyin sadece araçtır. Ruh ve ilahl kudret her canlının her zerresinde hüküm sürer Allah'ın varlığı sonsuz olması haseblyle de evrenin ve zerrenin Allah olmadan açıklanması da mümkün değildir.

• Işık dan daha hızlı olmak için kütlenizden sıyrılmanız lazım.çünki hız arttıkça kütle sonsuza yakınsar ve ısıgın hizindaysaniz kütlenizin limiti sonsuz olur..böylece zihnimde ben daha hizlıyım diyebilirsiniz..Çünki yerdegistirmek için kütlenizden sıyrıldınız ve sonsuz kütle sorunsalıyla bir bağınız kalmadı..Zaten bilim görerek değil genelde düşünerek ilerler.Uzak bir yıldız sistemine gidip tüm mekanizmasını görmek yerine oraya düşüncelerimiz çok daha hızlı gider ve ortaya matematiksel teoriler çıkar....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İLGİNÇ BİR ZEKA SORUSU!!
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tamam işte ışık hızına ulaşmadan d ışık gızı geçilebilirmiş bu teorik olarak mümkün

• Arkadaşlar konu konu gidilebilir bu başlık altında. İleriye de miras bırakmış oluruz.

1.Işık nedir ve ışık hızı nedir ? Işık hızını aşarsak neler olur ?

Bu konu hakkında yeterli tartışmayı yaptıktan sonra adım adım ilerleyebiliriz. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kumandanlogar -- 27 Mayıs 2015; 22:22:34 >
  • kumandanlogar K kullanıcısına yanıt
    Mantıklı kardeşim dedipin gibi yapalım

• quote:

Orijinalden alıntı: kumandanlogar

Arkadaşlar konu konu gidilebilir bu başlık altında. İleriye de miras bırakmış oluruz.

1.Işık nedir ve ışık hızı nedir ? Işık hızını aşarsak neler olur ?

Bu konu hakkında yeterli tartışmayı yaptıktan sonra adım adım ilerleyebiliriz. Saygılar.

ÇMB, Evrim Ağacı, “Işığa Dair En Temel Bilgiler: Işık Hızını Neden Geçemeyiz?'',
    http://www.evrimagaci.org/makale/515

okumanızı öneriririm
  • Işık hızı son hız, geçilemeyen hız da değil; bu da bir kenarda kalsın. Takyon?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lightyeaR

Işık hızı son hız, geçilemeyen hız da değil; bu da bir kenarda kalsın. Takyon?

Takyon nedir hocam ? Açar mısınız ? Bu başlık bu kadar yavaş ilerleyemez ana konu olana kadar devam. Hizmetimiz bilime, insanlığa.
  • Kardeşim siz yardırın ben meşgulum müsait olduğumda iyice basarız bu konuya şimdi bilimsel kanıtlı bilgi veremiyorum bütüm var ona çalışıyorum haklısın bu konu önemli yardırın siz Ben gelicem

• Benim uc sorum var birincisi kauntum-parcacik fizigi ikincisi kuantum kimyasi ve ucuncusu de parcacik fizigi ile ilgili:

Nukleonlarin-kuarklarin dalga fonksiyonlari nedir ?

Neden 3D-Schrodinger denklemini cok elektronlu atomlara uygulayamiyoruz ?

Fotonun isik hiziyla gitmesinin ispati fotonun enerjisinin hxnu=mc^2, hxnu/c=mc, h/dalgaboyu=mc, h/h/mv=mc, mv= mc olmasi mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bbalmkb14

arkadaşlar bu konuya ilgiliyim diyorumki herkes bildiği birkaç şeyi paylaşırsa bu konuyla ilgili bilgimiz artar.ben bildiklerimi anlatayım.şu an aklıma gelenleri tabi.öncelikle evrenin sürekli genişlediğini hepimiz biliyoruz.evrenin bir sonu vardır bu sondan sonra ne başlıyor.evrendeki karadelikler süpernova patlamaları sonucu oluşuyor.karadelikleri göremiyoruz bunun sebebi her şeyi içine çekmesi ve o inanılmaz çekim kuvvetinden dolayı ışık bile karadeliklerden kaçamıyor.bir de akdelikler var acaba ak delikler karadeliklerin içine giren maddelerin dışarı çıktığı noktalar mıdır?Hız arttıkça madde enerjiye dönüşür ve zaman yavaşlar.hız ışık hızına ulaştığında da zaman durur.eğer ışık hızını geçebilirsek de geçmişe gitmek mümkün olacak.şu an ışık hızına erişip bir yerden bir yere gitmek çok güç gözüküyor ancak ışık hızına ulaşmadan ışık hızını da geçmek mümkünmüş.4.boyut zaman oluyor,5.boyutta bilinç olduğu düşünülüyor.ben zihnin basit bir mantıkla düşünürsem çok hızlı olduğunu düşünüyorum belki çok saçma belki yanlış ama mesela ışıkla güneşe 8 saniyede gidiyorum ama bilincimle dğşünerek anında güneşin üstünde olabiliyorum somut olarak belki geçemiyorum ama soyut varlığa indiğimde de zihnimden hızlısı yok.aslında higgs bozonu geçen sene cernde bulunmuştu bu higgs bozonu daha alt yapısının soyut bir alem olduğu düşünülüyor.bizim zihnimşzin de bu soyut alemin bir parçası olduğunu düşünüyorum.şu an aklıma gelenler bunlar.eğer sizler de yardım ederseniz ve beyin fırtınası yaparsak bu konu halkkında bilgilerimizi genişletebiliriz

Bir paragrafa bu kadar yanlış bilgi nasıl sığar. Fiziğin temel kavramlarını anlamadan fiziğin ileri konuları tartışılmaz.
    Hız, bir cismin aldığı yolu zamana bağlayan kavramdır. Fizikteki hız kavramı cisimler için geçerlidir,
    düşünce hızı diye bir kavram yok fizikte.

• quote:

Orijinalden alıntı: savarog

quote:

Orijinalden alıntı: Bbalmkb14

arkadaşlar bu konuya ilgiliyim diyorumki herkes bildiği birkaç şeyi paylaşırsa bu konuyla ilgili bilgimiz artar.ben bildiklerimi anlatayım.şu an aklıma gelenleri tabi.öncelikle evrenin sürekli genişlediğini hepimiz biliyoruz.evrenin bir sonu vardır bu sondan sonra ne başlıyor.evrendeki karadelikler süpernova patlamaları sonucu oluşuyor.karadelikleri göremiyoruz bunun sebebi her şeyi içine çekmesi ve o inanılmaz çekim kuvvetinden dolayı ışık bile karadeliklerden kaçamıyor.bir de akdelikler var acaba ak delikler karadeliklerin içine giren maddelerin dışarı çıktığı noktalar mıdır?Hız arttıkça madde enerjiye dönüşür ve zaman yavaşlar.hız ışık hızına ulaştığında da zaman durur.eğer ışık hızını geçebilirsek de geçmişe gitmek mümkün olacak.şu an ışık hızına erişip bir yerden bir yere gitmek çok güç gözüküyor ancak ışık hızına ulaşmadan ışık hızını da geçmek mümkünmüş.4.boyut zaman oluyor,5.boyutta bilinç olduğu düşünülüyor.ben zihnin basit bir mantıkla düşünürsem çok hızlı olduğunu düşünüyorum belki çok saçma belki yanlış ama mesela ışıkla güneşe 8 saniyede gidiyorum ama bilincimle dğşünerek anında güneşin üstünde olabiliyorum somut olarak belki geçemiyorum ama soyut varlığa indiğimde de zihnimden hızlısı yok.aslında higgs bozonu geçen sene cernde bulunmuştu bu higgs bozonu daha alt yapısının soyut bir alem olduğu düşünülüyor.bizim zihnimşzin de bu soyut alemin bir parçası olduğunu düşünüyorum.şu an aklıma gelenler bunlar.eğer sizler de yardım ederseniz ve beyin fırtınası yaparsak bu konu halkkında bilgilerimizi genişletebiliriz

Bir paragrafa bu kadar yanlış bilgi nasıl sığar. Fiziğin temel kavramlarını anlamadan fiziğin ileri konuları tartışılmaz.
    Hız, bir cismin aldığı yolu zamana bağlayan kavramdır. Fizikteki hız kavramı cisimler için geçerlidir,
    düşünce hızı diye bir kavram yok fizikte.

Aslinda düşünce dediğimiz şeyin de nöronlar aradinda elektriksel paylaşim olduğunu düşünürsek bahsedebiliriz. Sonuçta fizik evrensel kurallari belirliyor, geri kalan her şey bu kurallara uymak zorunda.

• Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Sinirsel ileti hızından bahsedilir o durumda ve tamamen kimyasal iletilerle iletilen elektrik akımından oluşur. Ve ışık hızı ile karşılaştırıldığında son derece düşük bir hızdır. Öyle Mars'ı hayal ettik diye anında Mars'ta olduğumuzu düşünerek " düşünce hızı " diye bir kavram uydurmak saçmalamaktır.

Şunu da ilave edeyim;

http://en.wikipedia.org/wiki/Nerve_conduction_velocity

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 31 Mayıs 2015; 18:03:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

Sinirsel ileti hızından bahsedilir o durumda ve tamamen kimyasal iletilerle iletilen elektrik akımından oluşur. Ve ışık hızı ile karşılaştırıldığında son derece düşük bir hızdır. Öyle Mars'ı hayal ettik diye anında Mars'ta olduğumuzu düşünerek " düşünce hızı " diye bir kavram uydurmak saçmalamaktır.

Şunu da ilave edeyim;

http://en.wikipedia.org/wiki/Nerve_conduction_velocity

Fizikte hiz kavrami cisimler icin var, dusunce icin yok demissin. Ben de dusunce dedigin seyin noronlar arasi bir iletisimden ibaret olmasi dolayisiyla dusunce hizinin olabileceginden bahsettim. Isik hizi ile de herhangi bir kiyaslamaya gitmedim bu konuda.Sonra sen de dusunce hizi diyen birinin sacmaladigini iddia edip, nerve cond. Velocity linki vermissin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mephalay -- 1 Haziran 2015; 8:34:50 >

• şu hız arttıkça kütle artar diye birileri bir fikir atmış ortaya herkes balıklama dalmış gidiyor. Bu fikre göre de saçma sapan çıkarımlar yapılıyor. İşin kötüsü bu çıkarımlara da fizik yasası diyorlar... KEndi elleriyle kendilerini bağlıyorlar m yoksa milleti aptal yerinemi koyuyorlar anlamadım. Teori o kadar açık ve net. Neresinden tutupta yanlış anlıyorlar çözemedim. Bir benzetme verelim. Fizikteki pek çok yasa denilen zımbırtı hep bu mantıkla işliyor. bir araba düşünün. sadece 4 tekerleği var. doğrudan tekerlerin üstüne ağırlık koyup sonra bu ağırlıkla tekerleri döndürmeye çalışıyorlar. elbette tekerler bu ağırlığı etkisi ile dönmeye zorlanır. Bu zorlanmayı aşmak için daha fazla enerji vermek zorunda kalınır. Bunu yan etkisi tekerlerde ısınma, aşınma vb. Fizik teorileride böyle elektirk yasalarıda böyle.. hiç birinin aklına kütleyi tekellerin üstüne değilde aksın üstüne koymak gelmez. Var olan kütleyi tekerin değil tekerleri taşıyan aksın üstüne koyduğunda daha kısıtlı bir enerji ile yol alırsın. fizikte ise durduran kuvveti iten kuvvete dönüştürürsün. Bunu başardığında ise ortaya çıkan ışık hızından hızlı gitme değil, zaman ve mekanda atlamalardır. Merak etmeyin onuda biz yapacağız Allahın izni ile...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.