Şimdi Ara

hız sabitleme, c.control gereklimi...? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
477
Cevap
5
Favori
21.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Olmazsa olmaz değil ama olursa da iyi olur.
    Hali hazırda kullandığım araçta yok, kısmet olur da değiştirirsem hız sabitleyici de hem de adaptif olsun isterim.
  • malzemec kullanıcısına yanıt
    Hyundai ix35'imizde var.Bazı geçiş yollarında (Erzurum) 4. Viteste 50'ye sabitliyorum hem yakıt tüketimini az tutuyor hem de insan ibreye, gaza dikkat etmesine gerek kalmadan rahatça yaslanıp yolun keyfini çıkarabiliyor. Zaten gaza ya da frene basınca otomatik olarak devredışı kalıyor, kullanışlılık açısından da 5 yıldızlı yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: malzemec

e 5 karayolunda hız sınırı 70 km...
    gelde sabit 70km,saat hızı tuttur.
    yeni aldığım golf 1,2tsı aracımda c. control yok vw. servisi 1,00tl ye takarım dedi,
    iyice ihtiyaç olduğunu düşünüyorum,

yıl 2014 c.control yok yazıık verılen paraya
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusau

quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

quote:

Orijinalden alıntı: dusau

quote:

Uzun yolda, yardımcı melek gibi,
    Almak şart oldu,
    Doğru kullanımda, c.c.
    Çok faydalı,
    Yorulmadan seyahat etmenizi sağlıyor.
    1000 tl ye kıymamın vakti geldi...

http://www.aliexpress.com/item/OEM-Original-2014-Skoda-Octavia-Cruise-Control-System-CCS-Stalk-Multifunction-Steering-Wheel-Module/1777956174.html

Size maliyeti kargo dahil 172 $(365 TL) olacak malı 1000 liraya kitliyorlar ha. Çok iyi öpüyor vw servisleri. Gerçi diyelimki 100 dolar sınırını aştığı için 28 dolarda vergisi var desek 60 lira da o 425 lira yapar.50-75 de servis ücreti alsalar düz hesap 500. Kimse kusura bakmasın özel serviste takıyolarsa 500 e, 1000 liraya garantisi devam edecek diye taktırmam. Sonuçta ikiside mecburen orijinal parça takacak. Bilmiyorumda 500 e 700 falan olsa hadi garanti hatrına katlanılır derimde. hiç sormasanız genel servise aracınızda cruise control olup olmadığını nerden bilipte müdahele edip garanti dışı bırakıcaktı. Kaç tane araç satıyorlar sonuçta cruise control dediğiniz o kadarda dikkat çekecek bir şey değil.

Bir yer işletmek kolay değil. Bu sebeple dışarıdan yaptırılan işlerin iki katına falan yapılmasını garipsemiyorum. O mekanın kirası var, yatırımı var kredisi var, var oğlu var... Adam tabii ki maliyet+usta masrafından fazlasını isteyecek.

Ayrıca linkteki ürün yan sanayi...

Hocam bilmediğimden soruyorum, yan sanayi olduğunu nasıl anladınız?
    Birde linkteki satış yapan adamda elbet kar ediyor. Bu ürünün vw Servisi'ne maliyeti emin olun daha azdır. Adam distribütör mutlaka daha indirimli alıyordur. Makul bir kara kimsenin bir şey diyeceği yok. Ancak garanti bozulmasın ayağına piyasa fiyatının 2 katına kitlemek iş değil. Özel servisten 500 lira teklif almış. Onlar mekan kirası ve saydığın masrafları yapmıyor mu, elbetteki yapıyor. Ancak yan sanayi takarak belki masrafları azaltıyor olabilirler ancak 2 katı fark olur mu?
    Benim arabada italyan orijinal cruise control ünitesi 80 Euro İtalyan ebayda. Biraz Almanca olsa eminimki bu parçayı çok daha ucuza Almanya üzerinden bulunabilir.

OEM ürün yazıyor ya o yan üretim manasında.
    Kar mevzusu ise bayağı karışık. Elbette daha ucuz olabilir ama piyasada dengeler var. VW de kendini bir yerde konumlandırılmalı.

• quote:

manuel araçlarda c. control kullanan arkadaş varmı?

var. Ben.
  • Artık sadece cruise control değil, adaptif cruise control gerekli.. Ayarlayacaksın hızını, öndeki arabayla mesafeni, sonra sen sadece direksiyonla ilgileneceksin..
  • Benim için gerekli, hız sınırını aşmak istemiyorum ama pedala da sürekli daha fazla yüklenmek istiyorum, Beyaz Show'un psikopat tiplemesi gibi oldu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

manuel araçlarda c. control kullanan arkadaş varmı?

Ben kullanıyorum. Acayip rahatlik. 1saatlik yolda dahi ayağını kullanmadan gitmekle kullanarak gitmenin arasindaki yorgunluk farkini cc kullanıp faydasını görenler bilir.

Gereksiz diyenler bence ya bu donanımı hiç kullanmadı yada kullanmasına rağmen aracında olmamasından fesatlanıyor.başka bir açıklaması olamaz (nokta)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hız sabitleyici benim olmazsa olmazım, öbür türlü uzun yolda amalelik surekli gaza basmak.

• Düz vites ise bence güzel bir şey.

Otomatik vites ise gerek yok.
  • Ben pek kullanmiyorum eger etrafta radar yoksa ama babam müptelasi yavas gittigi icin freni bile kullanmiyor direksiyondan azaltip arttiriyor, ayrica cc ile sanki daha cabuk hizlaniyor gibi geldi bana

• Kesinlikle faydasını görürsünüz...
    Şehir içi az olsa da uzun yolda yakıt tasarrufu sağlar...
    Manuelde kullanılır...
    Sağladığı konforda artısı olur...
  • Integrale I kullanıcısına yanıt
    Teknolojiye yetişilemiyor, önce c. Control vardı,
    Şimdi akıllısı çıktı :
    Adaptif cc.
    Hepsi ayrı bi konfor...

• 1 ay önce astra ya taktırdım.

350 tl'den 190 tl'ye kadar indiler.

fiyat kırmayı bileceksin
  • malzemec kullanıcısına yanıt
    i20'de kullanıyorum hocam. Olmazsa olmaz bir donanım.

• Cc+otomatik. Tercihen DSG. Uzun yolu keyfe dönüştürür. Manuel ile kullanımını tecrübe etmedim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az once 600 km yolu tek sofor geldim topuklarim uyustu hissetmiyorum suanda bir dahakine insallah c.c olani aliriz. C.c olanida kullandim, imkaminiz varsa taktirmanizi tavsiye ederim boyle rahatlik yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: kalemist3

quote:

Orijinalden alıntı: zarinca

Cahiliğimi mazur görün ama hız sabitleyici otomobil kullanmadığım için her zaman için merak etmişidir ;

Hız sınırlama ve sabitleme aynı donanımsal özellik mi ?

Diğelim ki otomobilinizi 90 hıza sabitlediz elinizii ayağınızı çektiniz kolunuzuda dayadınız müzik dinliyorsunuz ve otomobil aynı hızda giderken birden ileride yavaş giden bir otomobili gördünüz ne yaparsınız [ Sakın toslarım demeyin ] Otomotik olarak otomobil algılama yapıyor mu vede yavaşlıyor mu yoksa siz mi mudahele ediyorsunuz ?

frene dokunduğun an devreden çıkar c.c. kendisi fren yapmıyor ama yokuş aşağı aracın hızlanmasını engelliyor yokuş yukarı daha çok gaz veriyor yani araç hep aynı hızda kalıyor. Ama adaptif c.c yapıyor
    http://www.youtube.com/watch?v=CkEipB8lvOA

sol şerit boş ve herkes 130 la gidiyor
    bizde olsa otobanda 70 le sol şeritte giden bir mal olurdu

• quote:

Orijinalden alıntı: heatblast

quote:

Orijinalden alıntı: kalemist3

quote:

Orijinalden alıntı: zarinca

Cahiliğimi mazur görün ama hız sabitleyici otomobil kullanmadığım için her zaman için merak etmişidir ;

Hız sınırlama ve sabitleme aynı donanımsal özellik mi ?

Diğelim ki otomobilinizi 90 hıza sabitlediz elinizii ayağınızı çektiniz kolunuzuda dayadınız müzik dinliyorsunuz ve otomobil aynı hızda giderken birden ileride yavaş giden bir otomobili gördünüz ne yaparsınız [ Sakın toslarım demeyin ] Otomotik olarak otomobil algılama yapıyor mu vede yavaşlıyor mu yoksa siz mi mudahele ediyorsunuz ?

frene dokunduğun an devreden çıkar c.c. kendisi fren yapmıyor ama yokuş aşağı aracın hızlanmasını engelliyor yokuş yukarı daha çok gaz veriyor yani araç hep aynı hızda kalıyor. Ama adaptif c.c yapıyor
    http://www.youtube.com/watch?v=CkEipB8lvOA

sol şerit boş ve herkes 130 la gidiyor
    bizde olsa otobanda 70 le sol şeritte giden bir mal olurdu

Ehliyet almak çok çok zor olmalı diyorum karşı çıkıyorlar.

• brkçlk kullanıcısına yanıt
    Sıkı pazarlık...
    Bu sırada memleket KAYSERİ herhalde:))

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.