|
Merhaba arkadaşlar, geçen ay bazı kaşıntı ve cilt sorunları ile doktora gittim doktorum durumdan şüphelendi bazı kan testleri yaptırttı hemen ertesi günü hem sifiliz, hem hiv pozitif olduğumu öğrendim. Haftada bir olmak üzere toplamda 3 dozluk penisilin grubu bir antibiyotik olan deposilin vurularak sifiliz tedavim başarıyla bitti fakat hiv tedavim ömür boyu sürecek. Bu günlerde doktorlarım bana en uygun ilacın hangisi olduğunu belirleme aşamasındalar önümüzdeki hafta içerisinde bana uygun görülen ilaçla ömür boyu sürecek olan tedaviye başlayacağım. Tahliller neticesinde Cd4 163’e düşmüş yani bağışıklığım epey zayıflamış 5 yıldan fazladır hiv enfeksiyonum varmış ve farkında değilmişim. gelelim iyi habere; uygun ilaçlarla, bu bazı kişilerde tek bir ilaç bazılarında ikili kombinasyon ile düzenli kullanıldığında virüs her ne kadar vücuttan tamamen atılamasa da birkaç ay içerisinde kontrol altına alınarak çok düşük seviyelere geriliyor hiçbir sorun yaşamadan gayet sağlıklı bir şekilde hayata devam edebiliyoruz. Bağışıklık sistemi 1 yıl içerisinde kendini toparlıyor ve cinsel yolla bulaşıcılığı ortadan kalkıyor. Hiv ile ilgili merak ettiklerinizi sorabilirsiniz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0ADA69E37 -- 18 Mayıs 2023; 9:18:23 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

2 Mobil
Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt