Şimdi Ara

his hd 5750 den zotac gtx550 ye geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • amd 960t @3.3ghz quad işlemci 8gb 1600mhz ddr3 ram 400w High power güç kaynağı ve his hd5750 sistemim. Ati den vazgeçmek istiyorum sebebi ise sürekli oynamakta oldugum league of legends oyununda sistemim gayet yeterli olmasına ragmen fps teamfightlarda bazen 30 lara kadar düşüyor ve beni rahatsız ediyor. Nvİdia ya geçmek istiyorum fakat hd5750 den gtx 550 ye geçmek sizce mantıklı mı ? hd6850 al diyebilrisiniz fakat dediğim gibi ati nin bazı oyunlarda verdiği problemlerden bıktım. Bu iş eski kartımı bi arkadaşa sattıktan sonra aşşa yukarı 70tl ye mal olacak. Power ım yeterli olur mu ayrıca ? NOT: Ne olur şimdi ATI vs NVIDIA tartışmasına girmeyin BU KONUDA sadece görüşlerinizi almak istiyorum...

• Tarışmaya girmeyelim de.... Nvidianın da problem çıkardığı oyunlar yok değil. GTX460'dan HD 5870'e upgrade yaptım diye söylüyorum. Neyse. 400 watt bence yeterli olmaz. Çünki GTX 550 pek upgrade olmaz, Upgrade'e değecek kart da genelde daha çok güç ister. Öncelikle ati istemediğine emin misin? Örneğin ben HD 7870'i bekliyorum, 7000 serisi çok sağlam geliyor. Onun dışında Nvidia GTX 600 serisini de bekleyebilirsin. Beklemeyeceksen de En az High Power 500w ile GTX 560ti sistemine uygun olur.
    edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerokeso -- 27 Ocak 2012; 4:32:34 >
  • Problem şu ki benim pwer tam sınırda güç üretiyor yani bir üst seviye kartlara geçer isem powerı da değiştirmem gerekli :( ona sebep gtx550ti nin ötesine gidemiyorum.ati den vazgeçmek istiyorum evet +70tl hd5750--->gtx550ti mantıklı mıdır? Tabi ki power in yeteceğinden emin olmalıyım :(
  • bende de e8400 + 2x2 gb 1066 mhz mushkin + 500 Seagate + sappihre hd 4870 + 700 w fsp epsilion config var. son oynadığım assasin creed oyunun da ekran kartı beni üzdü, 2012 e kadar hiç sorunum yok idi. bu nedenle bende bir haftadır araştırma yapıyordum, nihayetinde dün kararımı verdim, vatan mağazalarında geçerli olan %25 indirimden faydalanmak için kart almaya karar verdim.

Bütçeme göre 2 seçeneğe kadar indirdim.

1- XFX HD 6870 1 gb 256 bit -> 349 TL

2- Asus DirectCU GTX560 1 gb 256 bit -> 366 TL

Her ikisi de düz modeller ve indirimli fiyatları. Performans olarak ati daha önde ve fiyat olarak da biraz daha ucuz, ancak ben bu sefer Nvidia tercih ettim. Nedenine gelince ;

* Şu an kullandığım kart HD 4870, ondan önceki kart Ati 9550 GE, ondan önceki kartımda ati ... artık buna bir son vermek istedim.

* Ati karşısında yaşadığım bazı sorunları mesela oyunlarda yaşanan veya bazı yazılımsal hataların giderimi için ati nin çok geç tepki vermesi

* Oynadığım bazı oyunların nvidia tarafından destekleniyor olması

Ben bu kriterlere göre baktım, arkadaşımla da istişare yaparak Ati 6870 in biraz daha ucuz ve biraz daha performanslı olmasına rağmen Asus GTX560 tercih ettim. Bakalım bu kart bize neler gösterecek.

• Peki eğer hd 6850 alır isem 400w High power güç kaynağım yeterli olur mu sizce ? amd x4 960t işlemci 8gb ddr3 ram 500gb hdd 1 fan gigabyte m68mt-s2 anakart
  • quote:

Orijinalden alıntı: metoneto85

Peki eğer hd 6850 alır isem 400w High power güç kaynağım yeterli olur mu sizce ? amd x4 960t işlemci 8gb ddr3 ram 500gb hdd 1 fan gigabyte m68mt-s2 anakart

400W çalıştırır fakat zorlayabilir,ilerde değiştirmeniz gerekebilir.
  • quote:

Problem şu ki benim pwer tam sınırda güç üretiyor yani bir üst seviye kartlara geçer isem powerı da değiştirmem gerekli :( ona sebep gtx550ti nin ötesine gidemiyorum.ati den vazgeçmek istiyorum evet +70tl hd5750--->gtx550ti mantıklı mıdır? Tabi ki power in yeteceğinden emin olmalıyım :(

Bekle ve hd7850 alırsın 6930-6950 arası performans vermesi bekleniyor, 7850 + oc 6950'yi sollarsın gibime geliyor. 95w max tdp'si olacağı belirtiyor ve daha az ısınıp, daha az güç çeken çok ama çok daha güçlü kart, oc potansiyelide iyi olacaktır. şubatın 12.günü tanıdımı yapılacak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: diemcizone

quote:

Problem şu ki benim pwer tam sınırda güç üretiyor yani bir üst seviye kartlara geçer isem powerı da değiştirmem gerekli :( ona sebep gtx550ti nin ötesine gidemiyorum.ati den vazgeçmek istiyorum evet +70tl hd5750--->gtx550ti mantıklı mıdır? Tabi ki power in yeteceğinden emin olmalıyım :(

Bekle ve hd7850 alırsın 6930-6950 arası performans vermesi bekleniyor, 7850 + oc 6950'yi sollarsın gibime geliyor. 95w max tdp'si olacağı belirtiyor ve daha az ısınıp, daha az güç çeken çok ama çok daha güçlü kart, oc potansiyelide iyi olacaktır. şubatın 12.günü tanıdımı yapılacak.

+1

• bence de biraz bekle 2 3 ay içerisinde eski nesiller baya ucuzlar ona göre seçim yaparsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.