Şimdi Ara

His 4870 iceQ 4+ Full Screen sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba. Forumda yeniyim :) Ekran kartımla ilgili bir problemim vardı sizinle paylaşmak istedim.

Ekran kartım : His radeon 4870 iceQ 4 512mb 256bit
    işlemcim: amd phenom x4 9650
    ramler: 2x2 ocz dual chnl ddr2 800
    anakart: asus m3a (meşhur sorunlu anakart)
    işletim sistemi: windows 7 ultimate 64bit
    ekran kartı sürücüsü 9.11

Kartı aldığım günden beri bütün video paylaşım sitelerine (isim veremiyorum yasakmı değilmi bilgim yok) izlediğim herhangi bir videoda tam ekran yapamıyorum. Yapıyorum fakat yaptıktan 2 - 3 saniye sonra görüntü gidip geliyor fare imleci normalden 3 4 kat büyüyor ve işletim sistemi kasılarak çalışıyor. Bazende hiç çalışmayıp mavi ekran verip kitleniyor. Herhangi bi overlock vs ayar hicbir oynama yapmadım kart üzerinde 2 adet güç kablosuda takılı. Isılara gelicek olursak direk kopyalıyım :

Sıcaklıklar	 
    Anakart 46 °C (115 °F)
    CPU 54 °C (129 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #1 31 °C (88 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #2 31 °C (88 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #3 31 °C (88 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #4 31 °C (88 °F)
    GPU Diode (DispIO) 66 °C (151 °F)
    GPU Diode (MemIO) 71 °C (160 °F)
    GPU Diode (Shader) 69 °C (156 °F)
    GPU VRM 55 °C (131 °F)
    Seagate ST3320620AS 46 °C (115 °F)
    WDC WD10EAVS-00D7B1 46 °C (115 °F)

Soğutucu Fanlar
    CPU 2033 RPM
    Grafik İşlemci (GPU) 989 RPM (15%)

Voltaj Değerleri
    CPU Çekirdek 1.04 V
    +3.3 V 3.26 V
    +5 V 5.00 V
    +12 V 11.78 V
    VBAT Akü 3.28 V
    GPU VRM 1.10 V

Current Values
    GPU VRM 13.55 A

Şuan boştaki ısılar bunlar. Sorunun ısıyla alakalı olduğunuda hiç sanmıyorum. Çünkü sadece fullscreen yaptığımda alıyorum hatayı. gom player media player gibi programlarda fullscreen yapinca hiç bir sorun yaşamıyorum. sadece video paylaşım sitelerinde oluyor. sitelerde sorun olması imkansız cünkü diğer bilgisayarlarımda herhangi bi problem yok. Hatanın sebebini anlıyabilmek için windows günlüklerine baktım herzamanki gibi yetersiz bir bilgi : atikmdag görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve başarıyla bu durumdan kurtuldu.
    Bilmem nekadar faydası olur bu bilginin. 3 farklı işletim sistemindede aynı sorunları yaşadım. farklı ekran kartları taktığımda ise sorun olmuyor. hd2600 2400 vs gibi kartlarda hiç bi sorun yaşamadım. Aynı sorunu yaşayan başka arkadaşlar varmıacaba merak ediyorum. Bir çözüm yolu varmıdır yoksa kartı servisemi vermek gerekir ne yapcağımıda şaşırdım açıkcası. Okuduğunuz için teşekkrler. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sphenix -- 5 Aralık 2009; 23:30:53 >

• flash player ile ilgili bir sorun olabilir. eğer oyunlarda bir sorun yoksa sorun ekran kartının kendisinden kaynaklanmıyordur. belki bir ihtimal sürücüsünden olabilir. bir de formatlayıp temiz kurulum yapmayı denedin mi? sistemde kalan diğer ekran kartı sürücüleri sebep olmuştur.

mesela ben 2 çekirdekten 4 çekirdeğe geçtiğimde işlemcinin sürücüsü vs. olmamasına rağmen temiz kurulum yapmayınca 2 çekirdek görmüştü o yüzden sende de daha önceden taktığın bir aygıt varsa. temiz kurulum yap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 5 Aralık 2009; 4:05:19 >
  • flashı kendi sitesinden çekiyorum hep. oyunlarda hiç bisorun yaşamadım şuana kadar.sürücülerden kaynaklı olabilrmi bilmiyorm her sürücü cıktıgında güncelliyorum hiç bi faydası dokunmadı. Evet formatlayıp temiz kurulumda yaptım hatta 3 farklı işletim sistemi denedim yine aynı =) sistemde genelde eski driver ları tutmuyorum. =) Birkezde şeyde olmuştu sanırım yüzüklerin efendisinin son filmi vardı bende 8gb boyutunda dvd rip olmasılazım 720p değilde bir üstüydü galiba 1080p mi ne oluyor tam bilmiyorm ^^ onu açtığmdada aynı sorunu yaşıyodum. fakat başka videolarda sorun yaşamıyorum. çok garip bi durum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.