Şimdi Ara

Hırslı olmak için napabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keynesinkızı -- 16 Şubat 2026; 12:23:44 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ben hırs denilen şeyi çok tasvip etmiyorum. Aksine azimli olmak benim hedefim. Azimli olmakla hırslı olmak arasında ne fark var diye sorarsan azimli olmak kendini geliştirmeye kendini daha iyi yapmaya ve başarıya ulaşmak için bunu hedef belirlerken, hırslı olmak yükselmek veyahut da bir yere varabilmek için diğer insanları da çekinmeden harcayabilecek bir ruh halini barındırır. Yani azimli olmakta hedef tamamen kendinken hırslı olmakta diğer insanları gözetip yeri geldiğinde onların da ayağını kaydırbilme karakteri ister. Bu yüzden kendine hırslı olmak hedefini değil azimli olmak hedefini koyman lazım, sonrasında da dün kendin için ne yaptıysan bugün daha fazlasını yapmak, eğer ulaşmak istediğin hedef çok büyükse bunu küçük ve yapılabilir adımlara bölmek her başarılan adım sonrasında kendine küçük bir ödül koymak ve sadece kararlı olup çok istemek yeterli

Güzel bir söz var nefsine zor gelen hakkında hayırlıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 16 Şubat 2026; 12:41:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Azim beni bir sonucu ulaştırmıyor güç kazandırıyor ama istediğim sonuca hala varmamis varsamda çok geç varmış oluyorum hırslı insanlar kazanıyor. Hırs hareketlilik barındırıyor azim daha yavaştan alma olmasada olur kafasi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Aksine azim kendin için her şeyi yapabilme becerisini beraberinde getiriyor. Yani benim bile şirketin kapanırken projeleri artık firmalara devrederken mailler içerisinde birilerini görüp mail uzantısından işte kullanıcılarını erişip oradan şirket sahibi ile görüşüp kendi işimi bağlayabilme mesela kimseyi de aşağı çekmeden tamamen kendi azimle yapabildigim bir şey. Ama diğer türlü ağ işsiz kaldım tüh tüh vah vah deyip dövünmek ah çok kötü oldu diye üzülmek yersiz hani sonuçta yapılabilecek bir şey varsa yapılacakları kafada planlayıp programlayıp ona göre küçük parçalara bölüp sırasıyla işleri tamamlandığında neticesinde tüm işte tamamlanmış oluyor

Azimle defecation eylemi gerceklestiren, betonu deler mi diyorsun?

İşte bu zaten kendin yapabileceğin bir işlem bu betonu delme işi. Diğer türlü hırslı olan betonu deler derlerdi

Hayatta kendi adına başarılar elde etmiş bile olsan, bunlar seninle bilrikte mezara gidecek, yani tatmin geçici, ölüm tek gerçek..

Öyle düşünme abi burada sonuçta yaptığın her şey seninle mezara gelecek değil. Ölümde bir gerçek ama nihayetinde önce yaşıyoruz yani öleceğiz diyerek dil öğrenmeyelim öleceğiz diyerek bir şeyler yapmayalım mı boşverelim mi gidip varımızı yolumuzu satıp 250 metre² yer alıp domatesimizi biberimizi tavugumuzla hayatta mı kalmaya mı çalışalım. Burada anlatmak istediğim biz öleceğiz ancak sahip olduğumuz bilgi birikimine çocuklarımıza aktarcağız onlara miras bırakacağız evet ben öldükten sonra benim için Tufan ama soyun ve ailem nihayetinde yaşamaya devam edecek

Onları yap, cünkü geldin, keyif almaya bakacaksın, kendini de gelistirirsin ama mesela sadece başarı için tüm hayatı harcamak da akıllıca değil. Önemli olan mutlu olmaya çalışmak diyorum, yoksa keyif kaçıracak bir şeye dönüşür hayat..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Şubat 2026; 13:55:54 >

Şimdi Atatürk’ün çok güzel bir sözü var aslında o da şu

Strateji yanlış olduğunda taktik doğrular başarıya götürmez

Bu ne demek yani stratejinin yanlışsa şayet yanlış bir strateji kurmuşsan ve bu strateji de yapılacakları küçük parçalara bölmüşsem bile ve hatta tüm o küçük parçalarda başarılı olsan bile stratejinin yanlış olduğu için var varman gereken veya veyahut da varmak istediğin noktaya varamıyorsun

Yani öncelikli olan azimli hırslı olmaya çalışmak değil öncelik olarak bir strateji belirlemek ve gerçekten bunu çok iyi belirlemek stratejiyi belirledikten sonra da bu benim ana yol haritam diyerek bu strateji benimsemek çünkü strateji benimsersen beynin de arka planda senin düşünmediğin şeyleri tasarlar ve planlar

Sonrasında bu stratejiyi küçük adımlara küçük operasyonlara bölmek. Çünkü büyük bir strateji veyahut da uzun yıllar sürecek bir plan insanda oluşabilecek motivasyon düşüşlerine veyahut da arada alınacak başarısızlıklara göre yapılamaz bir hedefe dönüşebilir. Bu yüzden motivasyonu sürdürebilmek için de işin küçük bölümlere ayrılması şarttır bunlar tercihen kısa sürelerde halledilebilecek işler olmalıdır. Yani İngilizce öğrenmek gibi bir hedef koyulmuşsa kendisine ve İngilizce öğrenmek de büyük bir planın aslında bir parçasıysa, İngilizce öğrenmeyi bile konu konu ayırarak işleri konu bazında çözüp sonrasında İngilizce öğrenme işini tamamladım diyebilmek gerekir. Yani tüm konular tamamsa İngilizcede otomatik olarak tamamdır

Tabii burada hedefi de doğru koymak lazım İngilizce öğrenme örneğinde gidersek öğrenciyi B bir mi C1 mi seviyesinde öğrenmek gibi gerçekçi de bir hedef koymak lazım.

Dünyada yapılacak o kadar çok işim var ki kendim için hazırladığım bir kanban board bile var. Çünkü bütün mevcut işler kafamı o kadar kurcalıyor ki bunları Anker halinde her an task küçük işler halinde taslar önem sıra sıra dizerek nasıl ilerleyebileceğimi ancak böyle belirleyebiliyorum. Çünkü kafanda çok iş olduğu zaman hangi işten başlayacağımı veyahut da hangi işi ne zaman yapacağımı veyahut da işler göz korkuttuğu için başlayamama endişesi taşıyorum. Bu yüzden de işleri tercihen bir günde tamamlanabilecek küçük parçalara ayırıyorum ve o şekilde yapıyorum. Yoksa motivasyon kaybı veyahut da moral dususu oldukça olası. Her bir küçük iş parçacı bittiği zaman bir işi bitirdiğim için mutlu oluyorum ve işin tamamına yaklaştığım için de motive olabiliyorum

Güzel yaklaşım evet kücük parcalara bölerek ve "acaba olmayacak mı?" şeklinde hırslanmadan aziimle sebat ederek yapılmalı, böylelikle hem muhtemel hayal kırıklıgını da en başından engellemis olursun. Yoksa hırs yapmak cok kolay zaten, hepimizden iyiler var onlara bakıp kıskanırız ve hırslanırız zaten..

Ama bu hırs kavramı her şeye hırslı yaklaşmakla doğru bir çözüm değil. Yani en önemli şey insanın kararlılığı ve bu kararlılık kapsamında da azmi.

Ben mesela başkalarına bakıp hırslanmam sonuçta ne olduğumuz belli ne yapabileceğimiz belli genişleyebileceğimiz Çap belli. Yani ne kendini fakir komşunla kıyasla ne de Sabancılarla doğanlar’la kıyasla. Sadece kendine bak ve stratejinin doğrultusunda ne yapman gerektiğine odaklan. Bölmenin en büyük faydalarından birisi de bir küçük parçada başarısız olduğunda o parçayı başka bir başarıyla doldurabiliyor musun veyahut da o küçük hedefi değiştirebiliyor musun buna bakmak lazım. Tabii ki hayatta her şey beklendiği gibi gitmiyor küçük iş parçalarından birinin hataya uğraması veya başarısız olması o küçük parçayı başka bir yöntemle tekrar denemek veyahut da değiştirmek ve strateji odağını kaybetmemek açısından çok kıymetli

Hayatımda hiç kimseyi kıskanmadım onda niye var bende niye yok demedim. Sadece başkasında gördüğüm bir şeyi ben bunu istiyor muyum diye düşündüm istiyorsan ne kadar istediğimi planladım eğer çok istiyorsan bununla ilgili bir strateji oluşturup atılacak adımları belirledim. Sonuçta başkasında gördüğün bir arabayı bir evi beğenebilirsin ancak sana gelen her mal sonuçta bir kar amacı gitmiyorsan bir yükümlülükle gelir bunu da analiz edebilmek için çalışma yapman gerekir. Eğer sana gelecek şey yükümlülükleri sana getirisini karşılayamıyorsa belki de en baştan vazgeçmek gerekir. Misal birisi bana 15 metre yat hediye etse ben ya satarım ya istemem çünkü onun yükümlülüğü ile ugrasmak istemem. Eşdost gezdir beni diyecek, ben belki dağa gitmek istediğimde de zoraki yatırım var diyerek denize açılacağım, sonuçta bu mal benim isteklerimi manipüle edecek. Tüm bu analizler kapsamında istiyor muyum istemiyor muyum veyahut da bana ne katacak bunları düşünmek gerek

• Az önce verdiğim yat örneğinde de gidersek, yat almak da aslında bir hedef veya bir strateji olamaz. Strateji bu bağlamda denize açılmak olmalıdır. Yani ben denize açılmak istiyorum, şuraya gitmek istiyorum ve buraya gitmek için ve denize açılmak için neye ihtiyacın var bunu planlamak gerekir. Mesela denize açılmak istediğimde bile yat alıp onun külfet ile ugrasmak veya kiralayarak riske atmak yerine bazı denizci ve tekne sahipleri cüzi bir ücret karşılığında hem teknede çalışacak hem de bu seyahatte yanında olmasını isteyecek kişiler arıyorlar, eğer benim amacım denize açılmaksa Stratejim yat almak değil denize açılmanın yollarını araştırarak benim için en az külfetli ve hedefime odaklı çözümü bulmak. Çoğu insanlar stratejilerini yanlış kurup fiyat almaya odaklanıp varını yoğunluğu buna bağlayıp bir çok da maddi yükümlülük altına girip sonrasında da mutsuz olmaktadır. Mesela limanda tekne üzerinde gördüğünüz bir adama bu tekne satılık mı diye sorduğunuzda üzerinde satılık ibaresi olmadığında bile satılık der ve sizinle özelliklerini ve fiyatını konuşmaya başlar bile. Çünkü aldığına pişmandır. Beklentileri karşılanmamıştı. O adam stratejisini başarıya ulaştırdığı için ilk etapta mutlu olmuştur ancak stratejisini yanlış kurgulamıştır

Yat mevzusu benim cok hosuma giden bir şey, onu aldım mı bir sürü ek gider var tam zengin isi ama denizde kendi başına, gürültüsüz ortamda yaşamak mükemmel bir şey, o yüzden zenginler yat hstasıdır zaten. Düşün ki, 15 metre yatın var, içerisi lux villa gibi.. Hem geziyorsun, hem denizde takılıyorsun, muteşem bir ayrıcalık.. Cok zengin olsaydın bence buna hayır demezdin.. Blok gibi parası olan adamlar var mesela, o masraflar adamlara koymuyor, saydıgım ayrıcalıklara sahip olmak icin kazığa oturmaya razı geliyorlar.. Yani yat mevzusu parası bol olan icin büyük ayrıcalık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Şubat 2026; 14:40:4 >

Bugün parayı denkleştirip 12 metre bir yat alsan ve kendini zenginler kulübüne girmiş gibi hissetsem bile park ettiğin yerde yanına 15 20 metre bir yat Yanaştığı anda senin zenginliğin de keyfin de mutluluğun da ne yazık ki sönecektir. Bu yüzden de eğer yalnız başına denize açılmak istiyorsan yat kiralamak kendini küçük bir Zodyak bot almak vesaire ihtiyacını da çözecektir. evet zenginlerin bulunduğu bir ortamda bulunuyorsan yatın olmadığı için bile seni yargılayabilirler. Hatta bu yargılamaya daha fazla maruz kalmamak için gidip bir yat da alabilirsin. Ama senede kaç gün binersin külfeti getirisini karşılar mı bunları iyi hesap etmek gerek ama soyledigim gibi yat almak bir hedef bir strateji olmamalı denizde açılıp yalnız kalmak istiyorsan bunu nasıl yapabileceğine kafa yorma gerekir dediğim gibi yat almak tek çözüm değil

Yani oyle Almanya'dan Porsche Boxster S fakir porsche almak gibi basit bir sey degil yat sahibi olmak, kaziga oturuyorsun ama Herr oluyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Şubat 2026; 14:45:39 >

İşte insanın motivasyonu veya hedefi yat almak ise diğer hedeflerini ne yazık ki ya o kadar odaklanıyorsun ya da o kadar emek veremiyorsun bu da hedeflerin arasında bazılarından vazgeçmek veyahut da bazılarının hedeflediği kadar iyi olmaması demek. Bu da insanın azmini ve enerjisini birden fazla yere dağıttığında ya maliyeti yükselmesi ya da kalitenin düşmesi ile sonuçlanıyor

Ben her zaman eldeki bir kuşun ağaçtaki beş kuştan daha iyi olduğuna inanırım bu yüzden de metrelerce büyüklüğündeki bir yatın hayalinden ise üç metrelik bir botun gerçekliği beni daha çok cezbeder. Üstelik denizden korkacak mıyım denizi sevecek miyim gibi endişeleri de tartmak ve ölçmek için ucuz bir yoldur.

Misal dün yaşadığım yer Kucukkuyu’da öyle bir fırtına vardı ki kesinlikle o gün o denizde olmak istemezdim. Ve hatta liman bile öyle bir haldeydi ki limanda bir Teknem olmasını dahi istemezdim

Hacim bska zenginler karsisinda eziqlenme durumu mutlaka olurdu ama hem denizdesin hem lux konforlu takiliyorsun. Yoksa eziqlenmek hayatin her alaninda mumkun olan bir sey, 184 boyundayim 194 var, 40 ysindayim 20 ysinda olanlar var, burjuvayim komprador olanlar var, muhendisim, fizik profesoru var, uni hstanesinde 129 iq olculdum, 150 iq olan var hepsi de isterse beni eziqler ben de onlari bska seylerden eziqlerim, bir yamuk bulurum mutlaka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Şubat 2026; 15:2:26 >

İşte eziklenmek yersiz. Ha geçen sene 5 metre teknen vardır bu sene 10 metre vardır. Dünkü halinden iyiysen eziklenmeye gerek yok. Sonucta dünden iyi haldeysen kendini kotu hissetme. Milletin 50m teknesi dert olmasın sana. Sadece kendine bak kendine odaklan. Kendin neyi arttırabilirsin ona bak

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.