Şimdi Ara

Hiremco X3 Turbo HD mi Baff HD 2000 mi yoksa ne? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
7.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kl_emre_1905

Merhaba

Atlanta Hdbox ın flashı ne kadar?işlemcisi bu cihazlarla aynı mı?

Selam,

Atlanta HD box'ta flash(çakan bellek) 8 MB.tır. Cihaz giriş seviyesi bir cihazdır. İşlemcisi
    bahse konu cihazdan farklıdır. yani ALI çipset'li değildir.

* ALI işlemcili ve Türkiye'de satılan bazı cihazların marka ve modelleri; Seul HD,
    Yumatu HD, Baff 2000 HD, Next 18500 HD

Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Orijinalden alıntı: zeus_1907

quote:

quote:

seoul 250liraya hd,pvr,newcamd,cccam tüm özellikleri veriyor, 2yıl sonra olduki bozuldu g.harici tamiri illaki yapılır
    diğer 500liralık cihazlarla kıyaslayınca ha 500liralık makinayı 4-5 sene kullanmışsın ha 250liralık seoulü 2sene sonra çöpe atıp bitane daha almışsın gene aynı paraya geliyor ki eminim 2değil 10sene sıkıntı yaşatmıcak bu cihaz.

Turbo HD'de;

* PVR fonksiyonu ile her türlü flexibiliteye sahip bir şekilde kayıt yapamazsınız!

* Newcamd paralı server bulmak zordur.

* Cccam'da sık sık donmalar ve cihazı kitleme hatası mevcuttur.

Tamircilerde en ucuz tamirin 40 - 50 TL. olduğu düşünülürse, Tuner değişiminin kaça
    yapılacağını varın siz düşünün !!!

Ayrıca cihazdan nefaseti yararlanamadıktan sonra, mevcut HD cihazların onda bir fiyatında
    olsada birşey değişmez.

Saygılar, sevgiler.

newcamd bulmak resmen çocuk oyuncağı, yanlış bilgi vermeyin.cccam v26 ile daha yeni geldi onu denemedim ama v27 ile sorunsuz çalışacakmış ki şu anda bile sorunsuz kullananalar varmış.

Hiç bir zaman yanlış bilgi vermedim. Sizin server üyeliğinden yararlanmadığınız belli oluyor.

Cccam kesinlikle sorunlu çalışıyor! Hatta sorunsuz çalıştığı iddia edilen Atlanta'nın 1.70 sonraki sürümlerinde sorunlu çalışmaya başladı. Yani bu işler -miş'le, muş'la yürümez, yürümüyor.

Kolay gelsin.

tam aksine sizin birşey bilmediğiniz belli oluyor, günlerdir hem newcamd hemde cccam kullanıyorum, newcamdi hem ss2de hemde hiremcoda sorusuz kullanıyorum ccamı ss2de kullandım hiremcoda henüz denemedim. bu markaya karşı saldırgan tavırınıza anlam veremiyorum.

hiremcoyu öven cümleden analizle server kullanmadığımı anlamanızda medyumların bile beceremeyeceği birşey.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

seoul 250liraya hd,pvr,newcamd,cccam tüm özellikleri veriyor, 2yıl sonra olduki bozuldu g.harici tamiri illaki yapılır
    diğer 500liralık cihazlarla kıyaslayınca ha 500liralık makinayı 4-5 sene kullanmışsın ha 250liralık seoulü 2sene sonra çöpe atıp bitane daha almışsın gene aynı paraya geliyor ki eminim 2değil 10sene sıkıntı yaşatmıcak bu cihaz.

Turbo HD'de;

* PVR fonksiyonu ile her türlü flexibiliteye sahip bir şekilde kayıt yapamazsınız!

* Newcamd paralı server bulmak zordur.

* Cccam'da sık sık donmalar ve cihazı kitleme hatası mevcuttur.

Tamircilerde en ucuz tamirin 40 - 50 TL. olduğu düşünülürse, Tuner değişiminin kaça
    yapılacağını varın siz düşünün !!!

Ayrıca cihazdan nefaseti yararlanamadıktan sonra, mevcut HD cihazların onda bir fiyatında
    olsada birşey değişmez.

Saygılar, sevgiler.

newcamd bulmak resmen çocuk oyuncağı, yanlış bilgi vermeyin.cccam v26 ile daha yeni geldi onu denemedim ama v27 ile sorunsuz çalışacakmış ki şu anda bile sorunsuz kullananalar varmış.

Hiç bir zaman yanlış bilgi vermedim. Sizin server üyeliğinden yararlanmadığınız belli oluyor.

Cccam kesinlikle sorunlu çalışıyor! Hatta sorunsuz çalıştığı iddia edilen Atlanta'nın 1.70 sonraki sürümlerinde sorunlu çalışmaya başladı. Yani bu işler -miş'le, muş'la yürümez, yürümüyor.

Kolay gelsin.

tam aksine sizin birşey bilmediğiniz belli oluyor, günlerdir hem newcamd hemde cccam kullanıyorum, newcamdi hem ss2de hemde hiremcoda sorusuz kullanıyorum ccamı ss2de kullandım hiremcoda henüz denemedim. bu markaya karşı saldırgan tavırınıza anlam veremiyorum.

hiremcoyu öven cümleden analizle server kullanmadığımı anlamanızda medyumların bile beceremeyeceği birşey.

Server kullanmadığınızı söylemedim. Server üyeliğinden yararlanmadığınızı söylemiştim.

Neyse, anlayan anladı zaten...

Hoşçakalınız.

• çok şey bildiğini sanıp her ortamda bunu belli etme çabasında olanlar rezil olur her daim.
  • quote:

çok şey bildiğini sanıp her ortamda bunu belli etme çabasında olanlar rezil olur her daim.

Dolaş, dolaş !... Biraz dolaşman ve araştırman lazım.
  • ürün satıcıları yahut firma çalışanlarının kavglarından artık bu forumda adam akıllı bilgi almak çok güç.. Yazık..
    Biri ürünü karaladıkça karalıyor,Biri yücelttikçe yüceltiyor.. olan biz bilgi arayanlara oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: REM1903

ürün satıcıları yahut firma çalışanlarının kavglarından artık bu forumda adam akıllı bilgi almak çok güç.. Yazık..
    Biri ürünü karaladıkça karalıyor,Biri yücelttikçe yüceltiyor.. olan biz bilgi arayanlara oluyor.

sadece buraya saplanıp kalmaman esas işi uydu alıcılar olan forumlara bakman daha iyi olacaktır, bazıları nedense takıntılı olmuşlar artık o firmalardanmı atılmışlar yada başka bir durummu bilemiyorum ama opel toyota honda bütçesi olan adama bunlar yaramaz sen git ferrari yada bugatti al demek büyük bir başarı değil.

bu fiyata bu cihaz çok iyi durumda, haa dersenki çok param var ozaman 500lira üstü olanları alırsın kimsede bişey diyemez ama aynı özellikleri 2misli pahalıya almış olursun

• ben de hiremco almayı düşündüğümden forumu komple okudum iyisini al 10 yıl falan kullanırsın diyen var çok komik teknoloji bu kadar hızlı ilerlerken zaten 2 yıllık cihazın garanti süresi bittiğinde bile değiştirmeyi düşüneceğini tahmin ediyorum. zaten 2 sene 250 liralık bir cihazı kullan at nolacak (o da en kötü ihtimal bozuldu diyelim yani neden illa ucuz diye bozulacak diye birşey yok) 2 sene fazla kullanıp antika olarak saklarsın pahalı olanı. forumlardan bilgi almak gerçekten zorlaştı toyotacı focusu kötüler focuscu toyotayı intelci amd yi amd ci intelciyi keşke herkes objektif yaklaşsa şurada ben alıp şansımı deneyeceğim sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: REM1903

ürün satıcıları yahut firma çalışanlarının kavglarından artık bu forumda adam akıllı bilgi almak çok güç.. Yazık..

doğru söze ne denir
  • serkangüzel adlı şahısın uydu forumu olan turkeyforumdan süresiz banlandığını tesadüfen öğrendim. anladığım kadarıyla ban sebebi buradada devamlı kötülediği seoul markası. Aylardır burdada gözlemlediğim kadarıyla seoul markasını acımasızca eleştirirken diğer markaları nedense pek eleştirmeye değer bulmuyor. Bende x3 sahibiyim ve almadan önce serkangüzelin yorumları neredeyse beni bu cihazı almaktan vazgeçirecekti fakat gerek seoulun turk malı olması gerek ulkemızın en cok satan uydularından biri olması gereksede şirketin bünyesinde bulunan ve zaman zamanda turkey forumda yazan DREJO nikli elektronik mühendisi ve seoul çalışanı arkadaşımızın sürekli güncellemeler yaparak ve kullanıcı yorumlarını dikkatye alarak çalışmalar yapması beni bu cihazı almaya yöneltti. cihazım x3 ve yazılımla kart paylaşımı dahi kullanılabiliyor. Cihazımda çok memnunum. görüntü kalitesi güzel, p2 yazılımıylada kanal geçişleri hızlı. ısınma olayı ise rahatsız edici seviyede değil. bu cihazdan dahaiyileri yokmu tabiki var fakat verdiğim paranın karşılığını son kuruşuna kadar hakediyor diyebilirim.

ayrıca serkan güzel sana bir soru soru sormak istiyorum. Türk malı olan bir cihazı bu kadar kötülemenin sebebi nedir? Drejoyla şahsi bir sorununmu var veya seoul firmasının sahipleriyle?

• quote:

Orijinalden alıntı: Harun

serkangüzel adlı şahısın uydu forumu olan turkeyforumdan süresiz banlandığını tesadüfen öğrendim. anladığım kadarıyla ban sebebi buradada devamlı kötülediği seoul markası. Aylardır burdada gözlemlediğim kadarıyla seoul markasını acımasızca eleştirirken diğer markaları nedense pek eleştirmeye değer bulmuyor. Bende x3 sahibiyim ve almadan önce serkangüzelin yorumları neredeyse beni bu cihazı almaktan vazgeçirecekti fakat gerek seoulun turk malı olması gerek ulkemızın en cok satan uydularından biri olması gereksede şirketin bünyesinde bulunan ve zaman zamanda turkey forumda yazan DREJO nikli elektronik mühendisi ve seoul çalışanı arkadaşımızın sürekli güncellemeler yaparak ve kullanıcı yorumlarını dikkatye alarak çalışmalar yapması beni bu cihazı almaya yöneltti. cihazım x3 ve yazılımla kart paylaşımı dahi kullanılabiliyor. Cihazımda çok memnunum. görüntü kalitesi güzel, p2 yazılımıylada kanal geçişleri hızlı. ısınma olayı ise rahatsız edici seviyede değil. bu cihazdan dahaiyileri yokmu tabiki var fakat verdiğim paranın karşılığını son kuruşuna kadar hakediyor diyebilirim.

ayrıca serkan güzel sana bir soru soru sormak istiyorum. Türk malı olan bir cihazı bu kadar kötülemenin sebebi nedir? Drejoyla şahsi bir sorununmu var veya seoul firmasının sahipleriyle?

Ya bilmedigimden soruyorum, isinma bu aletlerde ne kadar onemli, birde yani neden rahatsiz etsinki yanimizda tasimiyoruzki ben plastik folyo kismini cikardim, oyle duruyo bugune kadar hic dikkatimi cekmedi bu meret isiniyomu diye

bu arada sanirim drejonun yazisiydi urun cikmadan once galiba tuketicilere sorulmus uydu alicisnin arka kismi daha uzun olsunmu diye, sanirim bizde kisa olsun demisiz, urun bu yuzden sanirim boyle tasarlanmis, yani belki uzun olsaydi isinma hic olmazdi, EMIN DEIGLIM AMA SANIRIM BOYLE BISEY OKUMUSTUM

• quote:

Orijinalden alıntı: Harun

serkangüzel adlı şahısın uydu forumu olan turkeyforumdan süresiz banlandığını tesadüfen öğrendim. anladığım kadarıyla ban sebebi buradada devamlı kötülediği seoul markası. Aylardır burdada gözlemlediğim kadarıyla seoul markasını acımasızca eleştirirken diğer markaları nedense pek eleştirmeye değer bulmuyor. Bende x3 sahibiyim ve almadan önce serkangüzelin yorumları neredeyse beni bu cihazı almaktan vazgeçirecekti fakat gerek seoulun turk malı olması gerek ulkemızın en cok satan uydularından biri olması gereksede şirketin bünyesinde bulunan ve zaman zamanda turkey forumda yazan DREJO nikli elektronik mühendisi ve seoul çalışanı arkadaşımızın sürekli güncellemeler yaparak ve kullanıcı yorumlarını dikkatye alarak çalışmalar yapması beni bu cihazı almaya yöneltti. cihazım x3 ve yazılımla kart paylaşımı dahi kullanılabiliyor. Cihazımda çok memnunum. görüntü kalitesi güzel, p2 yazılımıylada kanal geçişleri hızlı. ısınma olayı ise rahatsız edici seviyede değil. bu cihazdan dahaiyileri yokmu tabiki var fakat verdiğim paranın karşılığını son kuruşuna kadar hakediyor diyebilirim.

Selam,

Öncelikle bir iki yanlış duyumu düzeltmekle başlayalım...

SEUL markası Türkiye'de Merih Video'ya tescil edilmiş bir markadır. Burası doğru !

Seul X serisi cihazlarının tamamında ALI Çipset bulunmakta olup, orijin çip üreticisi Kore'li firmadır.

Merih Video X serisi cihazların board üretimini kendisi yapmıyor. Maliyer avantajı nedeniyle, Çin'de board ürettirmektedir. Kendi tesislerinde ise, kasalanmaktadır.

Markanın acımasızca eleştirilmesi hususuna gelince;

Hiç bir zaman marka üzerinden eleştiride bulunmadım. ALI çip'li cihazlar Türkiye'de hangi marka adı altında satılırsa satılsın, eleştirim tamamı içindir. Yada sizin yorumunuza göre acımasızca eleştirdiğim ALI tasarımına sahip ürünlerdir. Forumlarda gezininiz bakalım ALI çip'li diğer markaları, eleştirim var mı? yok mu?

Son paragraftaki sorunuza gelince;

Ne firmayı tanırım, ne de çalışanını... Ayrıca meslek alanım elektronik enstrümanlar olup, yurtdışında maaşla çalışmaktayım. Yine ayrıca meslek alanım elektronik enstrüman olmasına rağmen, uydu sektörü ile uzaktan yakından ilgim bulunmamaktadır. Zaten bu hususu mesajlarımda çeşitli kereler açıklamışımdır. Mesajlarımı dikkatli incelemiş olsaydınız, bu hususu sormayacaktınız, bende bu açıklamayı tekrar yapma ihtiyacı hissetmeyecektim.

Zamanında SD X3 ile HD x3'ü detaylı test ettim. Kapasiteye matuf, donanımsal yetersizlikler nedeniyle, beğenmedim !!! Tabi daha bir çok eksiklik var ama eksikliklere bu mesajda değinmek, bu konuyu okuyup, anlamaktan uzaklaştırır. (Diğer eksik ve aksak hususları okumak isteyenler, geçmiş mesajlarıma göz atabilirler.) Gözlemlerim ne ise, objektif olarak yansıttım. Tespitlerimin parelelindeki tespitleri, İngilizce'si, Rusça'sı olan arkadaşlar, aynısı yurtdışı forumlarda da okuyabilirler.

Aslında bu tip mesajlara yanıt vermek istemiyorum. Ancak foruma giren kullanıcıların %90'ı eski mesajları okumamaktadır. Konuyu ilgisine alanları bilgilendirmek amacıyla, yazmak zorunda kalıyorum.

Tabi buraya kadar olan yaptığım gerekli açıklamalardan sonra;

Sizin mesajınızı yorumuna göre, firma ve marka mağdur bırakılmış gibi bir durum ortaya çıkmaktadır. Halbuki, eleştirim ALI çip'li cihazların problemlerine yöneliktir. ALI çip'li diğer marka ve modeller; Next 18500HD, Yumatu full HD, Baff 2000HD v.b.

Sonuç olarak; markayı ve firmayı zor durumda bırakma tarzından mesajınız konuyu çarpıtma tekniği açısından ustaca yazılmış diyebilirim.

Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.

Saygılar, sevgiler.

• ALI = Acer Laboratories Incorporated
    23 yıllık firma, öyle çakma çip üreticisi değil.
    Ürünleri gayet fiyat / performans alanında yarışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TikaMasala -- 4 Ağustos 2010; 21:59:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratremix

ALI = Acer Laboratories Incorporated
    23 yıllık firma, öyle çakma çip üreticisi değil.
    Ürünleri gayet fiyat / performans alanında yarışır.

Peki çakma çip üreticisi kim?

Topu topu dünyada 5 - 6 çipset üreticisi var ve hepside alanında tecrübeli firmalar !?

ALI ise, ucuz board'ları tasarlayıp, geliştirip, board üreticilerine sunması !!! Yani firma
    uydu cihazları alanındaki politikasını, ucuz ve en az maliyetle elde edilebilecek ürünlere
    odaklamıştı !!! Ayrıca firma bu politikasında, çip'lerini uydu cihazlarında kullandırmaya
    başlamadan önce ilan etmişti...

Ucuz, diğer bir deyişle; donanım kapasite değerleri yetersiz ve minimum software gereksinimi ile kullanıma sunulan sorunlu cihazlar ??? İlaveten board'ların Çin'de kalite standartlarınında altında üretilmesi !?

İşte başından beri karşı olduğum hususlar bunlardır !...

Fiyat alanında yarışabilir ama performans alanında sapır sapır döküldüğü, su götürmez bir gerçektir.

Saygılar, sevgiler.

• gel sana hiremco x3 turbo hd satayım.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=41847459
  • tv için samsungmu vestelmi desem nedersin samsungmu dersin bilmiş arkadaşım.
    madem bukadar ileri düzeydesin biliyorsunki vestelde panelleri samsungdan lgden alıyor, ayrıca sony samsung pioneer philips ..... hepsi çinde korede üretiyorlar ürünlerini, yani çinde üretilen korede tayvanda üretlien bu markalar senin mantığına göre dandikler.
  • Tv konusunun uzmanı, @albani üstat'tır.

Mesajınızı görürse mutlaka yanıtlayacaktır.

Dikkatli okumamışsınız !... Maliyet avantajı nedeniyle Çin'de ürettiriyor demiştim.

İsterseniz en kaliteli elektronik ürünü, en uygun maliyetle Çin'de ürettirebilirsiniz...

İsterseniz de, standartların altında ürettirerek, çok çok uygun maliyet avantajına
    sahip olabilirsiniz ! Yani Çin'de; siparişi veren firma nasıl mal istiyorsa, ona göre
    mal üretilir... Çin fason çalıştığı için üretimin kalitesinden siparişi veren sorumlu olur.

Saygılar, sevgiler.

• 3-4 aydır 3-4 HD markası cihaz TEST eden biri olarak sana ATLAnta HD öneririm kolay Menü ve cccam client olarak (yani sadece alıcı)
    çok iyi performanslı çalışıyor. şu marka şöyle kötü çalışıyor diye karalama yapmak istemiyorum..

Fazla maliyetli cihaz istemediğin için olanlar içerisinde en sorunsuz cihaz diyebilirim..
    Alırsan haklı olduğumu göreceksin....

NOT : Maddi anlamda alabilme durumun varsa Dreambox 500 HD alırsan çok daha vermli ve stabil çalışan bir cihaz...
  • baff hd 2000 aldım konya sokaktan 250 e inanın goruntu kalitesinden performansına kadar 4 x4 luk cihaz atlantaya gidip vereceginiz paraya inanın yazık 1.1.76 yazılım var newcamd ccam vs sorunsuz kesinlikle.
  • ya off be abicim bu konuya gelene kadar 50 tane konu okudum, her kafadan bir ses herkes bir şey söylüyor.. herkes bir markanın fanatikliğini yapıyor (buda nasıl bir şeydir hangi amaca hizmet eder anlamadım) Aynen bu konuyu açan arkdaş gibi isyan noktasındayım bu karşılıklıtan sanırım hiç bir şey almıycam bu gidişle..

Ben şunu istiyorum abi, hem MKV vb. 720p lik filmleri usb veya takılacak hardisk vasitasıyla oynatsın hemde server lı bir HD receiver zöelliği olsun CCam hesabıyla kullanalım. Çok şey mi istiyorum ya. Bunu istiyorum abi tek cihazda .. bu nedir bir sürü zımbırtı yaa..

Yok o çin malıymış o alınmazmış yok bu bilmem neymiş yok onun tipi bozukmuşş, yok berikinin müşteri hizmetleri küfür ediyormuş.. oymuş buymuş.. yau kafayı yiyeceğim arkdaş şurda altı üstü 250 ytl lik şey alıyosun ya .. ferrarimi alıyosun..

Evet ben 350 ytl ye kadar para verebilirim ama mkv Hd film oynatacak ve CCam ile Hd kanalları açacak.. Böyle bir cihaz varmı yok mu ? Yoksa beş kuruş parada vermem.. Cihaz şaha gelip taklada atsa almam bu özellikler olmadığı müddetçe hele geri kalan zımbırtıların hiç bir önemide yok benim için .. ayrıca müşteri hizmetleride küfürlü konuşabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zupper79 -- 19 Ocak 2011; 17:38:10 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.