Şimdi Ara

Hipofiz bezimde Makro Adenom görüldü (Endoskopik Transsfenoidal yöntem ile kurtuldum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Konuyu sağlıklı yaşam bölümünde açmıştım ancak ilgi görmediğinden dolayı buraya da açma gereği duydum. Bu yüzden hepinizden özür diliyorum. Admin arkadaşlardan ricam; lütfen konuyu silmeyiniz ya da taşımayınız. Çünkü bir kaç gündür fena halde demoralize bir haldeyim.

Septoplasti (burun kıkırdağı) ameliyatım öncesi yapılan tomografi ve hemen ardından çekilen MR sonrasında, ne yazık ki hipofiz bezimde 17-18 mm. civarı adenom görüldü. Büyüklüğünden dolayı makro sınıfına giriyor.

Bir kaç hormon testi yapıldı, sonuçlar bir haftaya kadar çıkacak. Ancak bu tip adenomlarda en yaygın görülen görme kaybı imiş. Göz sinirlerine yaptığı baskıdan dolayı görme kaybının olup olmadığıyla ilgili testler de yapıldı.

Görme alanımda sorun yok, görme keskinliği ile ilgili de adenomun göz sinirlerine bir baskısı görülmedi. Ancak şiddetli baş ağrısı ve stres belirtileri bende mevcut. Adenomdan kaynaklandığı düşünülüyor. Adenoma bağlı diğer belirtiler bende yok. Bunlardan biri olan cinsel isteksizlik de şimdiye kadar yaşamadım.

Ne yazık ki teşhis erken değil arkadaşlar. Doktorum (Denizli Özel Sağlık - Opr.Dr. Erdinç Altıncık) bu adenomun uzun zamandır olduğunu söylüyor. Ancak acil ameliyat gerektiren bir durum şu aşamada yok. Eğer görme ile bir şikayetim olmuş olsaydı, o zaman acil ameliyat gerekiyormuş. Sanırım bu da Allah'ın bir lütfu.

Sonuçlar çıktıktan sonra duruma göre ameliyat ya da ilaç tedavisi önerilecek. Ancak ben ameliyat için biraz korkuyorum çünkü hipofiz bezinde oluşabilecek bir komplikasyonda hormon dengemin ciddi anlamda bozulacağını biliyorum.

Bu ameliyatı yaşayan ya da gözlemleyen oldu mu? Ameliyat sonrasında ağrı vs. neler yaşanıyor? Çalışma hayatına ne zaman dönebilirim? Ameliyatı burundan girerek endoskopi ile gerçekleştiriliyor diye biliyorum.

Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Sağlıkla gelen ekleme: Arkadaşlar, Pamukkale Üniversitesi beyin cerrahi ana bilim dalı başkanı Sn. Prof. Dr. Feridun Acar tarafından septumdan girilerek endoskopik transsfenoidal yöntem ile (burundan) 23 mm.'lik adenomumdan kurtuldum.

Ameliyat sırasında kanama minimal olduğundan, septumda açılan kesit yapay dokuyla kapandıktan sonra burnuma tampon koyulmadı. Ameliyat sırasında beyin zarım tümörü küret ile alma işlemi sırasında yırtılabilir ve buna bağlı burundan beyin sıvısı kaçağı oluşabilir idi, bu olunca da burna kocaman tamponları dayıyorlar. Benim zar biraz kalın olduğundan yırtılma falan olmamış çok şükür =)))

Ameliyattan kuş gibi çıktım, sadece narkozun verdiği yoğun baş dönmesi vardı. İlk 3 gün saçma sapan baş ağrıları devam etti ama çok sert değil, hafif ağrılar idi.

Ameliyattan sonraki ilk 24 saat boyunca idrar takibi yapıldı, vücuda giren sıvı ile çıkan sıvının miktarına bakıldı, anormallik görülmedi. Hipofiz tümörü ameliyatlarından sonraki bir kaç gün aşırı sıvı kaybı görülebileceği söylenmişti (ameliyat sırasında hipofizde oluşabilecek komplikasyondan ötürü, en sık görülen komplikasyon buydu).

Arkadaşlar, ameliyatın üstünden 1 ay geçti, sıfır baş ağrısı ile yaşamak harika bir duyguymuş

Patoloji sonucum da şu şekilde: DİSTORFİK KALSİFİKASYON İÇEREN HİPOFİZ ADENOMU. Kısaca tümörüm iyi huylu arkadaşlar.

Benzer rahatsızlığı yaşayan arkadaşlar olursa, içtenlikle yardımcı olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joya20 -- 22 Mayıs 2017; 17:41:3 >

• dostum geçmiş olsun sağlık gibisi yok bunu çok iyi anlayabiliyorum ben de salı günü kıl dönmesi ameliyatı olucam bunun haricinde anüste anal fissür teşhisi var iyi bir doktora bulamazsam totomu tutamayabilirim. tabii ki sağlığın değerini anlamak için çok kötü şeyler yaşamak gerekmiyor fakat bu gibi durumlar bunu çok iyi kavratıyor insana. görmeyle ilgili herhangi bir sorun veya bunun olabilitesi bile beni yıkabilirdi senin adına cidden üzüldüm.
  • Faulen kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun dostum.

Dediğin gibi, maalesef bu tarz şeyler yaşayınca sağlığın kıymetini daha iyi anlıyoruz. Gerek var mıydı? Allah'ın takdiri. Diyecek söz yok. Kaldı ki mümkün mertebe sağlıklı besleniyorum, sırf spor olsun diye işe bile yürüyerek gidiyorum. Ama işte, olacağı varsa oluyor.

Zaten bendeki olay; görme ile ilgili sinir uçlarına bir baskı olsaydı, o zaman acil ameliyat gerekiyordu. Şu aşamada bir aciliyeti yok ama elbette ameliyat şart yüksek ihtimal, ilerisi için özellikle.

Sanıyorum testlerden sonra önümüzdeki 2 hafta içerisinde ameliyat olacağım. Gene buradan paylaşacağım sonuçları.
  • Sağlıkla gelen ekleme: Arkadaşlar, Pamukkale Üniversitesi beyin cerrahi ana bilim dalı başkanı Sn. Prof. Dr. Feridun Acar tarafından septumdan girilerek endoskopik transsfenoidal yöntem ile (burundan) 23 mm.'lik adenomumdan kurtuldum.

Ameliyat sırasında kanama minimal olduğundan, septumda açılan kesit yapay dokuyla kapandıktan sonra burnuma tampon koyulmadı. Ameliyat sırasında beyin zarım tümörü küret ile alma işlemi sırasında yırtılabilir ve buna bağlı burundan beyin sıvısı kaçağı oluşabilir idi, bu olunca da burna kocaman tamponları dayıyorlar. Benim zar biraz kalın olduğundan yırtılma falan olmamış çok şükür =)))

Ameliyattan kuş gibi çıktım, sadece narkozun verdiği yoğun baş dönmesi vardı. İlk 3 gün saçma sapan baş ağrıları devam etti ama çok sert değil, hafif ağrılar idi.

Ameliyattan sonraki ilk 24 saat boyunca idrar takibi yapıldı, vücuda giren sıvı ile çıkan sıvının miktarına bakıldı, anormallik görülmedi. Hipofiz tümörü ameliyatlarından sonraki bir kaç gün aşırı sıvı kaybı görülebileceği söylenmişti (ameliyat sırasında hipofizde oluşabilecek komplikasyondan ötürü, en sık görülen komplikasyon buydu).

Arkadaşlar, ameliyatın üstünden 1 ay geçti, sıfır baş ağrısı ile yaşamak harika bir duyguymuş

Patoloji sonucum da şu şekilde: DİSTORFİK KALSİFİKASYON İÇEREN HİPOFİZ ADENOMU. Kısaca tümörüm iyi huylu arkadaşlar.

Benzer rahatsızlığı yaşayan arkadaşlar olursa, içtenlikle yardımcı olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joya20 -- 22 Mayıs 2017; 17:41:16 >

• Geçmiş olsun hocam çok sevindim.
  • Gercekten cok sevindim dostum sağlıktan ote bir sey kesinlikle yok benimde mide problemim vardı o cozüldü suan ise sağlıktan baska hic bir seyi takmaz oldum durumuna gercekten sevindim
  • Geçmiş olsun hocam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler arkadaşlar =)

Tümörün iyi huylu olduğunu duyduğumda dünyalar benim oldu. Çok şükür atlattık =)
  • Okumadım ama geçmiş olsun.
  • geçmiş olsun ameliyatın başarılı geçtiğine sevindim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.