Şimdi Ara

Hipergamik bir yaratıkta vicdan olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Az önce aklıma takıldı. Güce tapan lookisme tapan bir varlık vicdan sahibi olabilir mi? Bu yaratık kendi çocuğu olduğunda ona hangi gözle bakar? Onun üzerinden övünmek ve güç gösterisi sergilemeye mi çalışır yoksa, onu gerçekten vicdanen sever mi?

Hipergaminin tatmin olarak bir son noktası var mıdır? Yoksa maymun iştah misali ver allahım ver tarzı doymak bilmez mi? Eğer öyleyse en iyi lookism'e sahip olsa da en iyi maddiyata sahip olsa da, daha iyisini bulduğunda sahip olduğunu satar mı?

Hipergamik menopoza girer mi? Gençliğindeki tavlama gücünün azaldığını farkedince depresyona doğru çekilir mi?

Hipergamik bir gün yaptığı güce tapma olayının yanlış olduğu kanısına varır mı? Bunu pişmanlık olarak ele alıp "acaba diğerine bir şans versem daha mutlu bir hayatım olur muydu" diye düşünür mü?

Hipergamik için etik ve ahlak ne anlam ifade eder? Güce tapan birisi için ahlak kuralları önemli midir? Yoksa güce giden yolda her şey onun için mübah mıdır? Eğer öyleyse, kendi başına kendinden güçlü bireyler yüzünden bir olay geldiğinde, olaya objektif şekilde yaklaşıp durumu kabul mu eder yoksa, mızmız çocuklar gibi "neden başıma bunlar geliyor?" diye ajitasyon mu yapar? Eğer öyleyse bu onun için bir çelişki değil midir?

• Up deneme, konu gözüküyor mu?

• knk hayatta adaletin ası bile yok kötüler daha da kötü olmak için yarışıyor yapacak bir şey yok

• Tanrı kadınlara güvense zar koymazdı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

Ondan bende emin oldum hamzam. Hani iyiler olarak biz kötü olmayıp iyi mi yaptık kötülük mü yaptık kendimize bilmiyorum.

• Tanrı bile güvenmiyorsa biz neden güvenelim hocam?

• İyi olmak bizim tercihimiz değil bünyemiz kotulugu kaldirmiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Köpekte ki hastalık nedir ?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Herkesin bazı iç güdüleri vardır. Mesele o içgüdüleri ne denli kontrol edebildiğindir. Biz erkekler de daha iyi arabalara vs. özeniriz ama buna ulaşmak için neler yapabileceğin önemli.

Hipergamik dediğin kadınlar eğer bir yerde durmayı bilirlerse çok sorun yaşamıyorlar. Yani kafalarındaki tipe uygun birisini bulup hayatına devam edebiliyorlar. Ama durmayı bilmeyenler de genelde bekar anne olarak hayatlarına devam ediyor. Eskiden pek yoktu bu durum o yüzden sonları ne olacak bilemiyoruz.

Vicdan olayına da çok takılma hocam. Sen de başkasına vicdansız görünüyor olabilirsin. Mesela hayatında kaç kere o çöp toplayan çocuklara bir çikolata vs. alıp verdin gibi soruları kendine de sorabilirsin.

• urugakhina U kullanıcısına yanıt

Kimseye çikolata almam hocam. Hayvanları da beslemem. Bu vicdansızlık olarak değil, yardım edilen varlık sürekli başkalarına bağımlı hisseder kendisini. Yani yardım ettiğimizi sandığımız canlıya aslında kötülük yapıyor olabiliriz. Bu açıdan hiç bakmışmıydınız?

• Bak o da başka bir bakış açısı. Ama o an aç olan o şahıs için senin yaptığın şey vicdansızlık olarak görülebiliyor. Bunun daha büyüğü afrikadaki aç insanlar için yardım mı gönderilmeli yoksa tarım aletleri gönderilip kendilerine yetseler daha mı iyi gibi.

Hipergami olayına da öyle bakabiliriz. Bu laf genelde kadınlar için söylenir ama bence hem kadınlarda hem erkeklerde olan bir şey. Tabi beklentiler farklı oluyor. Herkes karşısındakinden bazı şeyler bekliyor. O beklentiye en yakın olanı da eş olarak istiyor kendisine. Evet biraz vicdansız bir bakış açısı bu. Ama insanların geneli böyle.

Ben bahsi biraz daha artırayım. Afrikalılara hiç bir şey göndermeyelim kendileri çabalayıp ülkelerini geri alsınlar kendileri üretsinler. Tıpkı diğer ülkelerin insanlarının yaptığı gibi.

Alıntı

metni:
    O beklentiye en yakın olanı da eş olarak istiyor kendisine.

İşte burada istediği şeyden doğan bir sonuç yüzünden şikayet etme hakkı ne kadar var bunu tartışmak gerekiyor. Aslında şikayet dediğimiz olay üzüntü ve korku gibi amaçsız bir olaydır.

Hipergamik hayatının sonuna kadar hipergamik olmak zorundadır. Aksi takdirde kendiyle çelişmesi muhtemeldir.

• O da olabilir tabiki. Bunun vicdani olup olmadığı da tartışmalı işte.

Hipergami ile istedigini elde edip etmedigine veya imkanı kalıp kalmadığına göre degişir bence o iş. İnsan bir sürü şey için istek duyabilir ama ulaşamayacağımızı bilince dururuz değil mi.

Buradakilerin çoğu süper lüks bir spor araba vs. ister ama nasıl olsa alamayacağımız için üzülüp kafayı yemeyiz genelde.

Hipergamik olanların duracağı yer de o oluyor genelde

Kadın olmadığım için asla anlayamayacağım galiba. Dışardan izlediğim kadarıyla maymun iştahlı ve istediğini elde etmek için etiği hiçe sayabiliyorlar.

Bence pekte dur durak noktaları yok gibi geliyor. Yaratılan hedefle alakalı olabilir. Doktorla evlenmeyi hedefler onu gerçekleştirir. Ama dürtüsel olarak daha iyisini ister mi veya onu seçtiği için pişmanlık yaşar mı merak ettiklerim bunlar.

• Ben de gorduklerim kadarıyla yorum yapalirim tabi ama gordugum kadarıyla kadınlar bazen cok daha uzun vadeli dusunebiliyor.

İş evliliğe gelince cogu insan mantığa bakıyor bunun kadını erkegi yok. Beklenen şeyler farklı oluyor sadece

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.