Şimdi Ara

´´ Hindistan’da yeni bir tür kertenkele keşfedildi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hangi özellikler euyuyorsa odur.

Göründüğü kadarı ile bu bir yılan. Zehirsiz olabilir.
  • ilginç bir ºey yılana çok benizyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ömer
    .......
    Dutta’ya göre yılanlar, bin yıllardır devam eden bir evrim süreci sonucunda kollarını ve bacaklarını kaybederek bugünkü hareket özelliklerine kavuºtular. ...

Bazı bilim çevreleri bu cümleyi tam tersine ºöyle söylemiyor mu:

".......’ya göre ......lar, bin yıllardır devam eden bir evrim süreci sonucunda kollarını ve bacaklarını kazanarak bugünkü hareket özelliklerine kavuºtular. "

Ya da:
    ".......’ya göre kuºlar, bin yıllardır devam eden bir evrim süreci sonucunda kanat ve telek ve tüy kazanarak bugünkü hareket özelliklerine kavuºtular. "

Birileri kol ve bacak kaybederken,
    Birilerinin kol ve bacak kazanması hangi doğal ilkeye dayalıdır?!

Bana kalırsa bu noktada evrimci bilim adamları tam bir devekuºu komedisi içindeler:
    Eyy devekuºu uçsana!
    ªeyy ben deveyim!
    Eyy devekuºu yük taºı!
    ªeyy ben kuº'um!

• bu tür hakkında birşey bilmiyorum ama bir belgeselde hiç kullanmadıgı küçük bacakları olan bir yılan görmüştüm.bu yaratıktada buna benzer bir durum olabilir.
  • yılan gibi
  • Yılana benziyor fakat adaptasyon geçirmiş kertenkelede olabilir.
  • Tür olarak yeni keşfedilmiş olabilir fakat bu şekilde ayaksız kertenkeleler bilinen birşey. Bunların yılandan farkı, kafa yapılarının kalın ve silindirik oluşu ve gözkapaklarının bulunmasıdır. Hatta halk arasında bunlara "kör yılan" denir.

(hatta geçenlerde bir magazin programında konuklara yılan gösterip korkutuyorlardı, oysa gösterdikleri yılan değil tamamen zehirsiz ve zararsız olan ayaksız kertenkele idi. Zaten silindirik kafa yapısından ve hareketli göz kapaklarından durum hemen anlaşılacağı halde yine de konuklar korkudan çığlık atıyorlardı)

Eşey hücrelerinde görülen mutasyon sonucu kollar va bacaklar kaybedilebilir, bunun örneklerini insanlarda bu şekilde gerçekleşen doğumlarda görüyoruz,

Ancak buradaki olay mutasyon değil tamamen doğal seçilim. Zaman içinde ayaklar kayebedilir. İskeletinde arka ayak kalıntıları bulunan yılanlar olduğu gibi, bu şekilde ayaksız kertenkeleler de vardır.

´´ Hindistan’da yeni bir tür kertenkele keşfedildi.

http://reptile.fisek.com.tr/kerten.htm
    http://www.fotokritik.com/359376

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaotika -- 1 Haziran 2007; 14:24:32 >

• ===============
    lyılan
  • @ömer hocam mutasyon ilkel calılardan geliºmiº calılara doğrumu artıyo yoksa geliºmiº canlılardan ilkel canlılaramı geçende öss denememde kaçırdım bu soruyu
  • vay be zehirlimi acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: was

quote:

.......
    Dutta�ya göre yılanlar, bin yıllardır devam eden bir evrim süreci sonucunda kollarını ve bacaklarını kaybederek bugünkü hareket özelliklerine kavuºtular. ...

Bazı bilim çevreleri bu cümleyi tam tersine ºöyle söylemiyor mu:

".......�ya göre ......lar, bin yıllardır devam eden bir evrim süreci sonucunda kollarını ve bacaklarını kazanarak bugünkü hareket özelliklerine kavuºtular. "

Ya da:
    ".......�ya göre kuºlar, bin yıllardır devam eden bir evrim süreci sonucunda kanat ve telek ve tüy kazanarak bugünkü hareket özelliklerine kavuºtular. "

Birileri kol ve bacak kaybederken,
    Birilerinin kol ve bacak kazanması hangi doğal ilkeye dayalıdır?!

Bana kalırsa bu noktada evrimci bilim adamları tam bir devekuºu komedisi içindeler:
    Eyy devekuºu uçsana!
    ªeyy ben deveyim!
    Eyy devekuºu yük taºı!
    ªeyy ben kuº'um!

Uzuv kaybı yada uzuv eklenmesi, ortama göre değişen (dış ortama göre) sonuçlar. O anki çevresel faktörler ne gerektiriyorsa, hayvanlar da ona göre evrim geçiriyor.

Aslında evrim ya da evrilme diye tabir ettiğimiz şeyi çok yanlış anlıyorsunuz. (belki de yanlış anlatılıyor)

Bu nedenle basitçe anlatmak istiyorum. Diyelim ki;
    Elimizde bir x canlısı ve sıcak bir ortam var. Bu x canlısı üç adet yavru meydana getirdi diyelim. Bu üç canlıdan biri eğer ortama diğerlerinden daha fazla uyum sağlayabiliyorsa o ve onun yavrularının sayısı artar. daha az uyum sağlayanlar ise gittikçe azınlık olup nesli tükenir.

alın size yeni bir tür.

Evrim teorisinin dediği işte bu. (basitleştirirken birkaç ufak hata yapmış olabilirim, anlamadığınız şeyleri sorabilirsiniz)

• Bu tür evrimsel gelişim mutasyonla değil doğal seleksiyonla açıklanır.

O ortama uyum sağlayabilen uyumlu bireyler hayatta kalırken diğerleri yaşayamazlar. Böylece doğal seleksiyon gerçekleşir.

Ayaklı olmanın dezavantaj olduğu bir ortamda ayaksız olan bireyler hayatta kalır. Bu bireylerin genleri devam eder. Mesela ayaklı kertenkeleler düşmanları tarafından kolayca avlanıp nesilleri tüketilmiş olabilir. Buna rağmen ayaksız olan bazı bireyler dar yarıklara girebildikleri için düşmanlarından korunup genlerini aktarmış olabilirler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: can.holy

quote:

quote:

.......
    Dutta ya göre yılanlar, bin yıllardır devam eden bir evrim süreci sonucunda kollarını ve bacaklarını kaybederek bugünkü hareket özelliklerine kavustular. ...

".......ya göre ......lar, bin yıllardır devam eden bir evrim süreci sonucunda kollarını ve bacaklarını kazanarak bugünkü hareket özelliklerine kavustular. "

Uzuv kaybı yada uzuv eklenmesi, ortama göre değişen (dış ortama göre) sonuçlar. O anki çevresel faktörler ne gerektiriyorsa, hayvanlar da ona göre evrim geçiriyor.

Çevresel faktörler aynı değil mi!
    Kol ve bacak yürümek içinse, niye birinde yok olup diğer birinde gelissin!
    Bu noktada evrim izahlarının maskaralık sınırında olduğunu düşünüyorum.
    Bu tür tersi izahları yapanlar insanlığı aptal mı sanıyorlar.
    Bu da yeni bir din çeşidi olsa gerek.
    Din her nevi şeye hep inanma ister ve bekler.
    Oysa bilim böyle doğmatik, tenakuz içinde ve ikircikli olamaz.
    işine gelince, yürümek istedi kol bacak oluştu!
    işine gelmeyince, çevre faktörlerinden kol ve bacak köreldi!

Buna inanan var mı?
    BU İDDİANIN DELİLİ, O CANLININ KENDİSİ DEĞİLDİR,
    DELİL, ONU BU ŞEKLE SOKAN SEBEP OLMALIDIR VE BUYRUN ONU İZAH EDİNİZ.

• quote:

çevresel faktörler aynı değil mi!

Çevresel faktörler elbette aynı olabilir. Ancak türlerin (diyelim ki yılan) o noktaya gelene kadar geldiği yollar farklı olabilir. Farklı yollardan demek istediğim şey nedir diye soracak olursak; yılan'ın bacağını kaybetmesi için gereken süre, milyon yıllarla ölçülüyor (bu da bir varsayım). Bu süre zarfında o çevresel faktörlerin değiştiği ya da yılanın bulunduğu çevresel faktörlerin (göç örneğin) değiştiği varsayılıyor. Demek istediğimi özetlemek gerekirse, türlerin son konumları (çevresel faktörleri) aynı olsa bile o noktaya farklı noktalardan gelmiş olmaları bu çeşitliliği doğuruyor. (Evrim teorisine göre)

quote:

Kol ve bacak yürümek için elbette, ancak hayvanların ana gayelerinden biri yürümek değil, hareket etmektir. Bu, yürümek, yüzmek ya da sürünmek şeklinde olabilir. Yılan da pek ala hareket edebiliyor. Hatta çoğu ayaklı hayvandan daha hızlı. Kol ve bacağın yok olması, yılan için bir dezavantaj sağlamamış, aksine bazı durumlarda avantaj sağlamıştır. (Hızlı saldırmak için vücudunu bir yay gibi gerer, örneğin)

quote:

Hayır, değil. Evrim teorisi, yaşamı doğaüstü veya tanrısal müdahele gerektirmeyen, doğal bir süreç olarak açıklar. Tanrı'nın olmadığını söylemez, söyleyemez. Evrim bilimi açısından bakıldığında Tanrı olabilir de olmayabilir de. Halbuki yaratılışçılar açışından bakıldığında, yaşamın Tanrı olmadan açıklanamayacağı hususu dinsel inançların temellerinden biridir. İlahi yaratılış, ahlak sistemlerinin temelini oluşturur. Tekvin'in kelimesi kelimesine doğru olduğunda israr eden yaratılış bilimciler, evrimin anlatılmasının Tanrı'ya karşı bir saldırı olduğuna inanırlar.* Bilim ve din arasındaki fikir çatışması yanlış anlaşılmalar yüzünden bu şekilde sürüp gidecektir.

Tüm bu anlattıklarımın üzerine birşeyin üzerinde önemle durmak istiyorum. Evrim teorisi, adı üstünde henüz bir teoridir. Ve kanıtlanmamıştır. Benim anlattıklarımın ileride tersi de ispatlanabilir. Benim anlatmak istediğim şey, bilimin "hayat"ı tanımlamak için öne sürdüğü en olası senaryo olan "evrim teorisi"nin ne demek istediği sadece.

*TUBİTAK, Charles Darwin, 2005

• quote:

.......... çevresel faktörlerin değiştiği ya da yılanın bulunduğu çevresel faktörlerin ...

Yılan,
    Havada mı yaşamaya başladı da artık yerde yürümek sona erdiğinden çevresel faktör değişti?
    Yürümek ve hareket etmek bir ihtiyaçtır. Yılanın bu somut durumu ve ihtiyacı sürdüğüne göre?
    Kol ve bacakların körelmesi düşünülemez.
    Sözüm elbette siz kıymetli @can.holy arkadaşımdan dışarıdadır fakat
    Bendeniz bu izah tarzlarını yaratılış mucizeleri ile eşdeğer buluyorum.

"Milyonlarca yıl sonra " adlı bir Tanrı var
    ve
    "Çevre tanrısı" ile birlikte herşeyi yapabiliyorlar?

Selam saygı ve sevgiler...
  • quote:

Yılan, Havada mı yaşamaya başladı da artık yerde yürümek sona erdiğinden çevresel faktör değişti?
    Yürümek ve hareket etmek bir ihtiyaçtır. Yılanın bu somut durumu ve ihtiyacı sürdüğüne göre?

Çevresel faktörlerde illa bu kadar keskin dönüşler olmak zorunda değil. Şu şekilde daha açıklayıcı olabilirim. Ortamdaki bitki türlerinin değişmesi ya da iklimin değişmesi bile türlerdeki çeşitlenmeye yol açabilir. Bahsettiğim çevresel faktörler sınırsız çeşitlilik gösterebilir.

Yılan'ın elbette hareket ihtiyacı devam ediyor. Zaten hareket de edebiliyor. Ancak bahsettiğim şey yılanların evrilme süreci içinde bu hareket etme şeklinin bu çevresel faktörler eşliğinde değiştirmiş olması olasılığı.

Bu noktada kendimden de bir yorum eklemek istiyorum. Evrim teorisi, herhangi bir dini ya da belirli bir insan grubunu temsil etmediğinden, geniş çevrelere benimsetilme gibi bir kaygısı yok. Yani, bilim, evrim teorisi vardır, buna da inanacaksınız diye birşey söylemiyor. İşin bu kısmıyla ilgilenmiyor. Diyor ki; bu kadar çeşitlilik var; acaba nasıl oluyor? neden oluyor?

Ve sonunda doğru yanlış birşey buluyor, bunu açıklıyor.

Kişisel olarak eklemek istediğim birşey daha var. Anneannem'in bir sözü vardır. Bu söz, bu konudaki düşüncelerimi de tam anlamıyla açıklıyor.

Anneannem der ki:

"Allah'ım; evrim sürecinde, sen insana nasıl bir akıl verdin ki; insan kendisinin aslında ne olduğunu arıyabiliyor."

Ben bu konuda kendim adına bundan daha iyi bir açıklama bulamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyaz Rus -- 3 Haziran 2007; 19:21:47 >

• quote:

Anneannem der ki:

"Allah'ım; evrim sürecinde, sen insana nasıl bir akıl verdin ki; insan kendinin aslında ne olduğunu arıyabiliyor."

Ben bu konuda kendim adına bundan daha iyi bir açıklama bulamıyorum.

özür diliyorum anlayamadım. anneannenizin tam olarak ne demek istediğini açıklayabilir misiniz?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

.......
    Dutta ya göre yılanlar, bin yıllardır devam eden bir evrim süreci sonucunda kollarını ve bacaklarını kaybederek bugünkü hareket özelliklerine kavustular. ...

".......ya göre ......lar, bin yıllardır devam eden bir evrim süreci sonucunda kollarını ve bacaklarını kazanarak bugünkü hareket özelliklerine kavustular. "

Çevresel faktörler aynı değil mi!
    Bu noktada evrim izahlarının maskaralık sınırında olduğunu düşünüyorum.
    Bu tür tersi izahları yapanlar insanlığı aptal mı sanıyorlar.
    Din her nevi şeye hep inanma ister ve bekler.
    Oysa bilim böyle doğmatik, tenakuz içinde ve ikircikli olamaz.
    işine gelince, yürümek istedi kol bacak oluştu!
    işine gelmeyince, çevre faktörlerinden kol ve bacak köreldi!

Buna inanan var mı?
    BU İDDİANIN DELİLİ, O CANLININ KENDİSİ DEĞİLDİR,
    DELİL, ONU BU ŞEKLE SOKAN SEBEP OLMALIDIR VE BUYRUN ONU İZAH EDİNİZ.

Was, abi siz sevdiğim saygı duyduğum bir insansınız ama bu tepkiler biraz subjektif ve duygusal tepkiler olmamış mı? Ortada artık bir biyoloji dalı olmuş konu var. Dünyanın saygın üniversiteleri, saygın bilimadamları verilerin ışığında böyle bir teori ortaya atıyorlar ve siz buna maskaralık diyorsunuz. Ayrıca kol ve bacak neden yok olmasın? Bu insan sağduyunuzla tuhaf gelebilir, belki de bir hayvanın kolunu bacağını kesmek gibi alglıyorsunuz oysa doğanın işleyişi böyle değil.

quote:

Yılan,
    Havada mı yaşamaya başladı da artık yerde yürümek sona erdiğinden çevresel faktör değişti?
    Sözüm elbette siz kıymetli @can.holy arkadaşımdan dışarıdadır fakat
    Bendeniz bu izah tarzlarını yaratılış mucizeleri ile eşdeğer buluyorum.

"Milyonlarca yıl sonra " adlı bir Tanrı var
    ve
    "Çevre tanrısı" ile birlikte herşeyi yapabiliyorlar?

İnsan mantığımız ile tek bir duruma göre yorum yaparız. Bir kertenkele düşünürüz, kolunun bacağının kesilip öylece kalakaldığını düşünürüz. Kol ve bacak gibi işe yarar organlar nasıl yok olsunki deriz. Oysa bu ayaksız kertenkeleye baktığımız zaman gövdesinin ne kadar uzamış ve omurgalarının ne derecede hareket yeteneği kazanmış olduğunu görürüz. Evrim sürecinde başka bir yola girilmiştir.

Şimdi siz inanan bir insan olduğunuz için bir tanrı ve bir fail bulma eğilimindesiniz, istediğiniz gibi düşünmekte özgürsünüz.

• aabi resmen yılan o yaa. bunun gibi keşfedilmeyi bekleyen kimbilir kaçtane hayvan türü vardır
  • soyuna sopuna bakın anası veya babası yyılandır onun
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.