Şimdi Ara

Hindistan'da dünyayla hiçbir teması olmayan kabile, ABD'li misyoneri ok ve yayla öldürdü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kuzey Sentinel Adası'nı ziyaret eden bir ABD vatandaşı, dünyanın geri kalanıyla hiçbir teması olmayan kabile üyelerinin ok ve yaylarının hedefi oldu.
    Hindistan'ın Andaman ve Nikobar Adaları'na bağlı Kuzey Sentinel Adası'na ayak basmak, ABD vatandaşı John Allen Chau'nun canına mal oldu.

    Misyoner olduğu söylenen Chau, Kuzey Sentinel Adası'nda dünyanın geri kalanıyla hiçbir temasa girmeden, koruma altında ve dokunulmazlığa sahip olarak yaşayan Sentinel kabilesinin üyeleri tarafından öldürüldü.

    BBC'nin Hint medyasından aktardığına göre, ABD vatandaşını tekneyle adaya götüren balıkçılar, adamın yerliler tarafından ok ve yayla öldürüldüğünü söyledi.

    Hindistan'da Andaman ve Nikobar Adaları'nın yerli halkıyla temasa geçilmesi yasak. ABD vatandaşını yasaları çiğneyerek adaya götürmekle suçlanan 7 balıkçı gözaltına alındı.Hindistan hükümeti 2017'de çıkardığı bir yasal düzenlemeyle Andaman kabilesinin fotoğraflarının çekilmesini de yasaklamıştı.

    Bu yasal düzenlemeler nedeniyle ABD'li misyoneri öldürenlerin polis tarafından yakalanıp yargı önüne çıkarılması mümkün değil.

    Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan bir Hindistan yetkilisi, "Yerliler ok atmaya başlamış, ancak adam buna rağmen ilerlemeye devam etmiş. Balıkçılar yerlilerin adamın boynuna ip dolayıp bedenini sürükleriklerini gördüklerini anlattı. Onlar da korkup kaçmışlar" dedi.

    BBC Hintçe Servisi'nden Subir Bhaumik, "Polis için zor bir iş. Yerlileri gözaltına dahi alamazlar. Yasalara aykırı" değerlendirmesini yaptı.

    Andaman kabilelerinin korunması için dünya çapında kampanyal yürtülüyor. 'Jarawa' ve 'Sentinelese' olarak adlandırılan iki kabile hâlâ avcı-toplayıcı halklar olarak yaşıyorlar. Dış dünyayla temasa geçmeleri halinde salgın hastalıklara yakalanıp ölebilecekleri uyarıları yapılıyor.

    Kabile halklarının bağışıklık sisteminin basit nezle virüslerine karşı dahi savunmasız olabileceği düşünülüyor.
    Hindistan'da dünyayla hiçbir teması olmayan kabile, ABD'li misyoneri ok ve yayla öldürdü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Sevap bonusu kazanamadan ölmüş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupalılar, Amerika kıtasına geldiğinde, orada yaşayan insanların çoğu silahlarla değil, çiçek, kızamık ve grip sebebiyle öldü. Haberde de söylendiği gibi aynısı bu kabiledekilere de olabilir.
  • Pokemonda oraya bi ışınlanıp bakayım lure basmışlar mı pokestoplara merak ettim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bizim ulkenın yarısınında dunyayla hıcbır teması yok ama ok ve yay kullanmıyorlar yenı metodlar gelıstırdıler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shifisitert -- 22 Kasım 2018; 13:21:43 >
  • adamlar çalışıyor kardeşim. baksanıza kabileye bile misyoner göndermişler.
    bizim sözde müslüman imamlar,şeyh ise ahçak tv programlarında ahkam kesiyor. elini taşın altına koyup da Allah ın mesajını bu yamyamlara iletelim diyen müslüman yok koca İslam coğrafyasında.
  • shifisitert S kullanıcısına yanıt
    hangi ülkelere gittin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anka356

    hangi ülkelere gittin
    Hiçbir ulkeye gitmene gerek yok bir ulkeyı gezerek yapılan yol kopru ve kaldırımlarla gelişmşilik seviyesini anlayamazsın canım kardeşim









  • Şimdi abd bu kabileye ekonomik savaş açar
  • shifisitert S kullanıcısına yanıt
    Saçma bir şekilde abarttığın için sordum da ok yay falan.. hani kendi kendime dedim çok farklı ülkeleri gezipte kıyaslama falan mı yaptı arkadaş
  • Hahah kaynak amerika hayrani solcular mi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerliler adamı odun ateşi üstünde kebap yapmıştır.Akıllı bir adam oraya gitmezdi.Tam bir doğal seçilim olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anka356

    Saçma bir şekilde abarttığın için sordum da ok yay falan.. hani kendi kendime dedim çok farklı ülkeleri gezipte kıyaslama falan mı yaptı arkadaş
    yoo abartı yok gerceklerı konustum goruyorsunkı artık anlamıssındır zaten dımı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: T-E-K-

    Hahah kaynak amerika hayrani solcular mi

    Amerika ekonomik anlamda günümüzün en sağcı devletlerinden biri bizim solcular olsa olsa Almanya falan kıskanırlar, bu arada arkadaşın verdiği bilgi doğru araştırsan azcık bulursun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • T-E-K- kullanıcısına yanıt
    Yeterli araştırmayı yaparsan görebilirsin kabile binlerce yıldır izole yaşadığı için bağışıklık sistemi dünyanın geri kalanı ile aynı değil bizim kolaylıkla atlatacağımız bir hastalık onların ölümüne neden olur coğrafi keşiflerde avrupalı kaşiflerin taşıdığı kızamık grip zatürre su çiçeği gibi hastalıklar milyonlarca yerliyi öldürdü öyle hemen atlayıp adam ile alay edeceğine araştır bilmiyorsan sus.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı adaya geçmişte uğrayan bir ingiliz gemisi adadaki yerlilerle iletişim kurmaya çalışıyor onları gemiye alıp hediyeler verip ağırlıyorlar gemidekilerden hastalık kapan yerliler hastalanıp ölmeye başlıyor ingilizlerde sağ kalanları adaya bırakıp gidiyor yerlilerde dış dünyadan gelenleri düşman bilip yaklaşana saldırmaya başlıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünya ile teması olmayan kabile derken bu insanlar uçuyor filan mı acaba ? Nasıl dünyaya temas etmeden duruyorlar merak ettim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Okyanusun ortasında bir ada yaklaşana saldıran yerliler var hindistan hükümeti girişi yasaklamış tamamen izoleler ilkel bir şekilde yaşıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shifisitert S kullanıcısına yanıt
    kardeşim amerikada bulundum ve şehirlerini gezdim, abartıyorsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anka356

    kardeşim amerikada bulundum ve şehirlerini gezdim, abartıyorsun
    yıne anlamadın off off
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.