Şimdi Ara

Bir Almancı, bana Türk ordusunun AKP sayesinde süper güce ulaştığını iddia etti !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçenlerde bir Almancıyla tartıştım. Doğma büyüme Almanya’da. Bana dedi ki:

“Yatıp kalkıp AKP’ye şükredelim. AKP sayesinde hem NATO hem de Amerika, Türkiye’ye diz çöküyor. Yabancı basında bile Türk ordusunu övüyorlar.”

“CHP başta olsaydı, şu an Türk ordusu Suriye ordusu gibiydi,” falan dedi.

Türkiye’de güya ekonomik kriz yokmuş, sadece fiyat pahalılığı varmış. 60 bin liradan aşağı maaş veren işletme yokmuş, her yer iş kaynıyormuş.

Bir de bana dedi ki, Almanya’da her gün firmalar iflas ediyormuş. 2030 senesinde Almanya’da sosyal devlet, sağlık sistemi falan güya tamamen çökecekmiş sağ partiler güçlendiği için.

Bir de dedi ki, Ümit Özdağ’ı ve Ekrem İmamoğlu’nu iyi ki hapse atmışlar. Güya onlar Türk değilmiş, devşirmeymiş; hapiste çürümelilermiş.

Bir de dedi ki, güya Almanların kanında ırkçılık varmış. Bütün Almanlar, içten içe Dazlak takımına hayranlık besliyormuş. Ayrıca, Almanlar LGBT’ye izin veriyor diye, onların sapık olduğunu iddia etti.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarafsiz Goz -- 27 Nisan 2025; 14:27:20 >

• Onu bir daha görürsen bu ülkeye gelmemesini söyle lütfen

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İddia ettiği şeyi hebele hübele olarak algıladım.Yurtdışında şu tiplerle muhattap olmamak için yabancı taklidi yapıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu hükümet benim dediğimi yapsaydı her gurbetciden gişelerde para kesseydi adam başı 100 euro bakalım böyle konuşabilecekmiydi klasik gurbetci

ak orduya gelince güçlü falan değil dua edin hiç bir ülkeyle savaşmasın evet son dönemlerde hürjet iha kaan altay falan yapıldı yapılıyor ama seri üretimleri yok sayılı yapılıyor hep bayraktar hariç

teknoloji bakımından birçok yatırım yapılıyor ama yeterli değil

türkiye her alanda bitti bana göre iş eğitim güvenlik iş güvenliği yaşam standartları herkesin bildiği şeyleri yazıyoruz yıllardır birşey değişmiyor hergün tvde haber kanalları dijital medyada görüyoruz kadın ölümleri çocuk ölümleri trafik kavgaları silahlı olaylar say say bitmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tundra202006 -- 28 Nisan 2025; 10:6:46 >
  • Türkiye de hem muhalefet hem iktidar yanlısı TV lerde ciddi bir propaganda var.

Dışarıda ki Türkler bu propaganda savaşına çok fazla mağruz kalmadıkları için daha farklı düşünmeleri normal.

Almanya da Türklere karşı ırkçılık var evet. Dünyanın heryerinde vardır. Bu yüzden milliyetçi ve sağ görüşlü düşünceleri daha çok benimserler. Etki tepki meselesi. Sende ırkçılığa mağruz kalsan sende ateşli bir milliyetçi olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timsah-16 -- 28 Nisan 2025; 10:34:17 >
  • alamancıların tuzu kuru uzaktan bilip bilmeden sallıyorlar

• Kurulu düzenii bozsun gelsin
    60 bin tl ile işe başlasın

Hep bunlar Euro sevgisinden.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mavi kartlıların %3-5 i tekrar türkiye vatandaşlığını almış, çifte vatandaşlık hakları olmasına karşın başvurmamışlar. burada yaşamayı bırakın ceplerinde türk kimliğini dahi taşımazlar. ama fırsatını buldunmu alamanya şöyle kötü böyle kötü, batıyoruz, siz orada bizden daha iyi yaşıyorsunuz diye saçmalarlar.

• 81 il dışında yaşayıp ahkam kesenler bana samimi gelmiyor.

Makarnaya ekmek banan kitle bile daha samimi en azından aç yaşasa bile amacı biat etmek kul köle olmak kandırılmak falan. Kendince bir amacı var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.