Şimdi Ara

'Himedia Q5 Smart TV Box' ANAKONU (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.100
Cevap
16
Favori
81.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Android deneyimi, özgürlüğünü ve rahatlığını bilmeyenler ve bu işlerden çok çakmayanlar bilgisayardan devam edebilirler evet.
    Çok bir şey değil android telefon bile kullanan, az biraz ucundan haşır neşir olmuş insanlar için "mp" olarak biçilmiş kaftan, yapabileceklerinizin sınırı yok.
    Bir de diğer cihazlarla olan görüntü kalitesini fark edip bu iyi bu berbat diyebilecek kapasitedeki göze sahipseniz zaten hobi olarak üzerinizdeki mikropları, bakterileri falan inceleyebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sah!n -- 27 Kasım 2013; 17:52:19 >

• Bu cihazı severek kullanan yokmu.Genelde alanlar bir ay kullanmadan elden çıkarmak istemiş.Görüntü kalitesi pc ye göre nasıldır.
    Ben uzun bir süredir kullanıyorum ve bugüne kadar cihazla ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Haftada 8-10 film izliyorum. Diğer özelliklerini pek sık kullandığım söylenemez. Ara sıra tarayıcısını kullanıp maç özetleri izliyorum, imdb uygulaması ile film tanıtımlarına bakıyorum falan. Cihaza kablosuz mause bağladım o nedenle kumandaya falan da gerek olmadan kullanıyorum. Ha şimdi bir player'a ihtiyacım olsa alır mıydım? Sanmam. Büyük bir ihtimalle Egreat serisinden bir model alırdım.

GA-990XA-UD3 F12 REV 1.1 BOARD - AMD FX-8320 3500MHZ(SİMDİLİK) CPU -COOLER MASTER 212 SOGUTUCU -2133MHZ (SİMDİLİK)4X2GB =16GB GEIL EVO CORSA DDR3 RAM - CORSAIR - 128GB Force GS (560MB Okuma / 535MB Yazma) - 500x2 GB 1TB SEAGATE BARACUDA RAİD - POWEWRCOLOR ATİ 4870 1GB RAM DDR5 4800MHZ -ACER S235HLABII 23 inç 2ms Led Monitör - Aerocool VS-9 550W 8 Fan Yuvalı GAMER CASE
  • quote:

Orijinalden alıntı: selcukbaba

bu cıhazda torrent ındırme ozellıgı var bılıyorum pekı buna pc ıle torent ara yuzune ulasmak mumkunmu (vm vs. harıc)

Windows ile android sistemi yönetemiyorsunuz fakat PC'ye torrent dosyası indirip samba üzerinden Q5'e atarsınız, ordan da torrenti başlatırsınız, ben öyle yapıyorum, kolay oluyor.
    Ya da PC'nizdeki torrent dosyasına Q5'ten ulaşabilirsiniz.

Bu cihazları PC ile kıyaslamak çok mantıklı değil.
    Ben de daha önce MP olarak boşta duran dizüstü bilgisayarımı (HTPC olmasa da) kullanmıştım.
    Bir kere MPlerdeki işlemci tamamen video izlemeye yönelik yani bu konuda başarılılar.
    Artı PC'de çözünürlüğü yükseltirseniz ki en az 720p yapıyorsunuz, 3 metre mesafeden fare imlecini bile göremezsiniz.
    Harcadığı enerji, ilk yatırım maliyeti vs. liste uzar gider.
    Neticede herşeyin bir yapılış amacı var. MP'ler de bu iş için yapılmış.

Ben Q5'i severek kullanıyorum, Androidi'in ne olduğunu bilmeyenler bu cihaza hiç yaklaşmasınlar zaten.
    Ram çok kuvvetli olmasa da gereken programları sorunsuz çalıştırıyor.
    Ama ben oyun oynayım, farklı programlar yükleyim derseniz cihaz buna pek müsade etmiyor.
    Facebook'ta, youtube'da, nette gezinebilirsiniz, flash player genelde sıkıntısız çalışıyor.
    Müzik dinlersiniz, flac desteği var. Torrent sorunsuz, takı takır indiriyor.
    Ve daha önce de belirttmiştim, Android cihazlar arasında DTS desteği olan (HDMI pass through) nadir cihazlardandır.

• quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

bu cıhazda torrent ındırme ozellıgı var bılıyorum pekı buna pc ıle torent ara yuzune ulasmak mumkunmu (vm vs. harıc)

Windows ile android sistemi yönetemiyorsunuz fakat PC'ye torrent dosyası indirip samba üzerinden Q5'e atarsınız, ordan da torrenti başlatırsınız, ben öyle yapıyorum, kolay oluyor.

Ben de daha önce MP olarak boşta duran dizüstü bilgisayarımı (HTPC olmasa da) kullanmıştım.
    Bir kere MPlerdeki işlemci tamamen video izlemeye yönelik yani bu konuda başarılılar.
    Artı PC'de çözünürlüğü yükseltirseniz ki en az 720p yapıyorsunuz, 3 metre mesafeden fare imlecini bile göremezsiniz.

Ben Q5'i severek kullanıyorum, Androidi'in ne olduğunu bilmeyenler bu cihaza hiç yaklaşmasınlar zaten.
    Ama ben oyun oynayım, farklı programlar yükleyim derseniz cihaz buna pek müsade etmiyor.
    Facebook'ta, youtube'da, nette gezinebilirsiniz, flash player genelde sıkıntısız çalışıyor.
    Ve daha önce de belirttmiştim, Android cihazlar arasında DTS desteği olan (HDMI pass through) nadir cihazlardandır.

sambadan torent lerı nereye atıcaz ? yanı at boxtan ekle demek ıstıyorsun galıba

GA-990XA-UD3 F12 REV 1.1 BOARD - AMD FX-8320 3500MHZ(SİMDİLİK) CPU -COOLER MASTER 212 SOGUTUCU -2133MHZ (SİMDİLİK)4X2GB =16GB GEIL EVO CORSA DDR3 RAM - CORSAIR - 128GB Force GS (560MB Okuma / 535MB Yazma) - 500x2 GB 1TB SEAGATE BARACUDA RAİD - POWEWRCOLOR ATİ 4870 1GB RAM DDR5 4800MHZ -ACER S235HLABII 23 inç 2ms Led Monitör - Aerocool VS-9 550W 8 Fan Yuvalı GAMER CASE

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

sambadan torent lerı nereye atıcaz ? yanı at boxtan ekle demek ıstıyorsun galıba

Hocam şimdi, PC'den Q5e bağlanıp içindeki dosyaları görüyosunuz ya onu diyorum.

• Hımedia Q5 ile hangi marka klavye ve mouse'lar uyumludur?

Diğer başlığa kimse bakmadığından buradan yazayım diyorum. Q5 II elime ulaştı, gerçekten çok iyi bir cihaz. Görüntü Dune'dan biraz geride gibi (çok da emin değilim aslında) ama sesler Dune'dan daha iyi nedense. Bazı sorularım var, Q5'ten tecrübesi olan arkadaşlar belki cevaplayabilirler.

- Digiturkplay, konum bilgisini açmama rağmen, konum bilgisi isteyip çalışmıyor. Aynısı uygulama aynı ayarlarla Tronsmart Prometheus'ta çalışıyor. Ne yapmamız lazım ?
    - DVD ISO dosyasını açmak isteyince hiçbir şey olmuyor. Açmıyor ama hata da vermiyor. Q5 DVD-ISO'yu doğrudan açıyor mu ? Benim DVD ISO'da mı hata var diyeceğim ama aynısı Dune'da açılıyor. DVD ISO'yu kendim yaptım, acaba yaparken bir uyumsuzluk mu oluyor ? Windows'ta Film DVD'sini ISO yapmak için bedava bir yazılım önerebilir misiniz ?
    - Cihazda arka planda çalışan uygulamaların penceresine ulaşmanın bir yolu var mı ? Bir uygulamaya girip çıkıldığında uygulama arka planda çalışsın istemiyorum. Gerçi tekrar aynı uygulamaya girince Himedia uygulamayı baştan çalıştırıyor gibi geldi, belki de çıkınca otomatik kapatıyordur.
    - Cihazın ts dosyaları ile ilgili bir sıkıntısı var. Oynatırken arada saliselik takılma yapabiliyor. Sanırım yazılımın oturmamasından kaynaklı birşey. Ts video ile normalde bir işim olmuyor aslında ama huylanıyorum işte...

Bana göre cihazın performansı son derece yeterli. Internette de yeterli, genel kullanımda da. Wifi stabil 135 Mbps ile bağlanıyor. Test videolarında falan bana mısın demiyor. Bu cihazların Windows'la kıyaslaması bile olmaz. Digiturkplay izlemek için arada eşimin laptopunu bilgisayara bağlıyordum, büyük ekranda kullanımı Android yanında işkence gibi oluyor. Hayatta çekilecek dert değil. Himedia tüm işler için gayet iyi bir cihaz. Böyle olduğunu bilseydim ne MK808'i ne de Prometheus'u ne de Dune'u alırdım. Kumanda olayı bile başlı başına tercih sebebi. Mükemmel çalışan bir kumandası var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 29 Kasım 2013; 15:13:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

Ben Q5 II'de Logitech MK 240 kullanıyorum, süper bir set, görüntüsü de çok güzel. Mini klavyelere veya touchpad'li klavyelere boşuna para harcamayın.

Diğer başlığa kimse bakmadığından buradan yazayım diyorum. Q5 II elime ulaştı, gerçekten çok iyi bir cihaz. Görüntü Dune'dan biraz geride gibi (çok da emin değilim aslında) ama sesler Dune'dan daha iyi nedense. Bazı sorularım var, Q5'ten tecrübesi olan arkadaşlar belki cevaplayabilirler.

- Digiturkplay, konum bilgisini açmama rağmen, konum bilgisi isteyip çalışmıyor. Aynısı uygulama aynı ayarlarla Tronsmart Prometheus'ta çalışıyor. Ne yapmamız lazım ?
    - DVD ISO dosyasını açmak isteyince hiçbir şey olmuyor. Açmıyor ama hata da vermiyor. Q5 DVD-ISO'yu doğrudan açıyor mu ? Benim DVD ISO'da mı hata var diyeceğim ama aynısı Dune'da açılıyor. DVD ISO'yu kendim yaptım, acaba yaparken bir uyumsuzluk mu oluyor ? Windows'ta Film DVD'sini ISO yapmak için bedava bir yazılım önerebilir misiniz ?
    - Cihazda arka planda çalışan uygulamaların penceresine ulaşmanın bir yolu var mı ? Bir uygulamaya girip çıkıldığında uygulama arka planda çalışsın istemiyorum. Gerçi tekrar aynı uygulamaya girince Himedia uygulamayı baştan çalıştırıyor gibi geldi, belki de çıkınca otomatik kapatıyordur.
    - Cihazın ts dosyaları ile ilgili bir sıkıntısı var. Oynatırken arada saliselik takılma yapabiliyor. Sanırım yazılımın oturmamasından kaynaklı birşey. Ts video ile normalde bir işim olmuyor aslında ama huylanıyorum işte...

Bana göre cihazın performansı son derece yeterli. Internette de yeterli, genel kullanımda da. Wifi stabil 135 Mbps ile bağlanıyor. Test videolarında falan bana mısın demiyor. Bu cihazların Windows'la kıyaslaması bile olmaz. Digiturkplay izlemek için arada eşimin laptopunu bilgisayara bağlıyordum, büyük ekranda kullanımı Android yanında işkence gibi oluyor. Hayatta çekilecek dert değil. Himedia tüm işler için gayet iyi bir cihaz. Böyle olduğunu bilseydim ne MK808'i ne de Prometheus'u ne de Dune'u alırdım. Kumanda olayı bile başlı başına tercih sebebi. Mükemmel çalışan bir kumandası var.

iso için ben bu programı kullanıyorum.ucretsizdir.

http://www.freeisocreator.com/

• quote:

Ben Q5 II'de Logitech MK 240 kullanıyorum, süper bir set, görüntüsü de çok güzel. Mini klavyelere veya touchpad'li klavyelere boşuna para harcamayın.

Q5 II'de kullanıyorsun. Q5'de de uyum sağlar sanırım değil mi? Digitürkplay için fakegps programı ile açılıyor. Digitürk M.H. ile konuştuğumda bu cihaz root sorunu olan bir cihaz olduğundan bir de yurtdışı kaynaklı cihaz olduğu için digitürkplay'de sorun yaşanıyor. Kendiliğinden ekran kararması ve ana menüye geri gönderme vs. sorunlar yaşanıyor.

• Q5 II'de de çalışacaktır diye düşünüyorum yalnız Q5 II'de klavyenin standart ayarlarla @ simgesini basmamak gibi bir sıkıntısı var. Ben External Keyboard Helper Pro yazılımını kullanıyorum. Ya şimdi farkettim, enter yapınca alt satıra geçmiyor. Tronsmart'ta bu sorunlar yoktu, bir gariplik var.
  • quote:

Q5 II'de de çalışacaktır diye düşünüyorum yalnız Q5 II'de klavyenin standart ayarlarla @ simgesini basmamak gibi bir sıkıntısı var. Ben External Keyboard Helper Pro yazılımını kullanıyorum. Ya şimdi farkettim, enter yapınca alt satıra geçmiyor. Tronsmart'ta bu sorunlar yoktu, bir gariplik var.

Androidde klavye olarak Swift key bir numaradır tavsiye ederim.
    Markette free versiyonu var bir deneyin isterseniz.

Teşekkürler ama ben gerçek klavye kullanıyorum..

Seko92 yaw şu meretin internet hızı nasıldır yanılmıyorsam daha önceleri rk3066-rk3188 tarzı stick ile kıyaslarsan sonuç ne olur ?dizimagtan dizi izlemek, ve hürriyet tv izlemek, donanım haberde gezmek için düşünüyorum...

Orijinalden alıntı: ekrem.kolu

quote:

Teşekkürler ama ben gerçek klavye kullanıyorum..

Seko92 yaw şu meretin internet hızı nasıldır yanılmıyorsam daha önceleri rk3066-rk3188 tarzı stick ile kıyaslarsan sonuç ne olur ?dizimagtan dizi izlemek, ve hürriyet tv izlemek, donanım haberde gezmek için düşünüyorum...

Bağlantı hızı Andoid Stick'ler ile kıyaslanamaz. Bir kere bunda adam gibi anten var. Mesela IMDB uygulamasındaki fragmanları 720p'de kesintisiz oynatıyor. Yazılım güncellemesi öncesi Youtube videolarını da en yüksek kalitede takılmadan izliyordum. Yarın becerebilirsem, sakin kafayla kablosuz ağ üzerinden bilgisayara ve Dune içerisindeki harddiske bağlanıp oradan film oynatmayı deneyeceğim. Tronsmart SD filmleri bu şekilde oynatıyordu ama HD filmlerde takılmalar oluyordu.

• Sancak Bilgisayar kullanıcısına yanıt
    Selam, iyi forumlar. Benim Hi media q5 e 1.1.5 versiyonu yükledim ve herşey stabil çalışıyor cihazdan çok memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maverickfrt -- 1 Aralık 2013; 13:14:28 >
  • Daha önce çalışan hi media ve hi control uygulamalarını artık çalıştıramıyorum. Cepten programı çalıştırıyorum ama Q5 e bağlanmıyor. Aynı wi-fi deyim. konu hakkında acil yardımcı olabilir misiniz sancak bilgisayar yetkilileri? Tşk. Bu sorunu başka bi arkadaşta yazmış geçmişte ama cevap alamamış. yardımlarınızı bekliyorum.

Orijinalden alıntı: ANIL74

Daha önce çalışan hi media ve hi control uygulamalarını artık çalıştıramıyorum. Cepten programı çalıştırıyorum ama Q5 e bağlanmıyor. Aynı wi-fi deyim. konu hakkında acil yardımcı olabilir misiniz sancak bilgisayar yetkilileri? Tşk. Bu sorunu başka bi arkadaşta yazmış geçmişte ama cevap alamamış. yardımlarınızı bekliyorum.

Aynı sorun bende de var. Yardımcı da olunmuyor malesef. 1.1.4 yazılım versiyonunu yükleyip deneyin deniyor. 5 defa denedim hiç bir işe yaramadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sah!n

quote:

Orijinalden alıntı: ANIL74

Daha önce çalışan hi media ve hi control uygulamalarını artık çalıştıramıyorum. Cepten programı çalıştırıyorum ama Q5 e bağlanmıyor. Aynı wi-fi deyim. konu hakkında acil yardımcı olabilir misiniz sancak bilgisayar yetkilileri? Tşk. Bu sorunu başka bi arkadaşta yazmış geçmişte ama cevap alamamış. yardımlarınızı bekliyorum.

Aynı sorun bende de var. Yardımcı da olunmuyor malesef. 1.1.4 yazılım versiyonunu yükleyip deneyin deniyor. 5 defa denedim hiç bir işe yaramadı.

aşağıdaki linkten de bir dener misiniz.

http://v.himedia-tech.cn/Apps/HiControl.apk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.