Şimdi Ara

'Himedia Q5 Smart TV Box' ANAKONU (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.100
Cevap
16
Favori
81.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende aynı soruyu soracaktım. XBMC çalışmıyor. Logosu geliyor açılmadan önce hazırlık yapıyor. Sonra siyah ekran gelip uygulama kapanıyor. Bide Q5 in yeni güncellemeleri yok mu yada takip edebileceğimiz bir yer var mı ?
    Cihazdaki Media Center nasıl kullanılır? Filmler için mizuu kurdum, iş görüyor, aynı işi yapabilen mp3 ve foto programları tavsiye eder misiniz? Özellikle mp3 lerde album artları okuyabilecek, id taglere göre dizebilecek bir program?

Orijinalden alıntı: Tolgan

Benim bir sorum var,
    Q5'i evdeki networke dahil ettik diyelim. Filmler, müzikler ve resimleri networkten oynatacağız. Bunun için en güzel çözüm nedir?
    Cihazdaki Media Center nasıl kullanılır? Filmler için mizuu kurdum, iş görüyor, aynı işi yapabilen mp3 ve foto programları tavsiye eder misiniz? Özellikle mp3 lerde album artları okuyabilecek, id taglere göre dizebilecek bir program?

bi çözüme ihtiyacın yok. bilgisayardan ip ile, q5 den media center ile... video için mx player ve kendi oynatıcısı. muzik için poweramp tek geçerim. hatta para verip prosunu satın aldım .aslında standart google music player aynı işi görüyor normalde androidde. ancak q5'te poweramp harici hiç bir program muziklerin etiketlerini görmüyor.hepsinin bilinmeyen sanatçı klasorunde topluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: spartakus35.5

quote:

Orijinalden alıntı: albati

Cihazın sistemsel bazı özellikleri fabrika çıkışı kapalıdır.
    Bazı programlar bu sistemsel özellikleri kullanmak için yetkilendirilirler ki işini yapabilsin.
    Bu olaya root denir.
    Mesela Set DNS adlı dns değiştiren program rootsuz çalışmaz.
    Q5'e nasıl root atılacağı birkaç sayfa önce paylaşıldı.

Ben sizin dediğiniz programları yükledim ama işe yaramadı dtplay yine konum uyarısı veriyor. Ya da bir yerde hata yapıyorum.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.incorporateapps.fakegps.free bu programı kurduğunuz zaman sorun olmuyor.Programı çalıştırıyorsunuz haritadan ilk önce bir yere çift tıklıyorsunuz ve işaretleme yaptıktan sonra sağ alt kısımdaki butona tıklıyorsunuz "play" işareti daha sonra Digiturk playi çalıştırıyorsunuz sorunsuz izliyorsunuz.Root yapmaya gerek yok uygulamayı çalıştırmak için.

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Rheorcyn

quote:

Orijinalden alıntı: spartakus35.5

quote:

Cihazın sistemsel bazı özellikleri fabrika çıkışı kapalıdır.
    Bazı programlar bu sistemsel özellikleri kullanmak için yetkilendirilirler ki işini yapabilsin.
    Bu olaya root denir.
    Mesela Set DNS adlı dns değiştiren program rootsuz çalışmaz.
    Q5'e nasıl root atılacağı birkaç sayfa önce paylaşıldı.

Ben sizin dediğiniz programları yükledim ama işe yaramadı dtplay yine konum uyarısı veriyor. Ya da bir yerde hata yapıyorum.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.incorporateapps.fakegps.free bu programı kurduğunuz zaman sorun olmuyor.Programı çalıştırıyorsunuz haritadan ilk önce bir yere çift tıklıyorsunuz ve işaretleme yaptıktan sonra sağ alt kısımdaki butona tıklıyorsunuz "play" işareti daha sonra Digiturk playi çalıştırıyorsunuz sorunsuz izliyorsunuz.Root yapmaya gerek yok uygulamayı çalıştırmak için.

Saygılar...

Paylaşım için çok teşekkürler. Programı kurdum. Şu anlık çalışıyor. Konum sorusu çıkmadı. Fakegps programında yer bildirimini dtplay açtığım her zaman yapmam gerekiyor mu yoksa sadece bir kereye mahsus mu gps'yi çalıştırmam lazım?

• Merhaba, Benim tüm sistem salonda kurulu. q5, amfi, tv vs. Tüm hdd ler q5e bağlı ve pc tel vs ile tüm arşive q5 üzerinden kablosuz ağdan bağlanabiliyorum. Sorum şu.

Diğer bir odaya bir tv almak istiyorum. Smart özellikli tv lerden q5e bağlanabilen var mı? Yani tv'den q5'e bağlı hddler üzerindeki medaiları (videolar özellikle) oynatabilir miyim?

Varsa 32" led/lcd tv önerilerinizi alabilir miyim? Yada araştırırken hangi özelliğin var olmasına dikkat etmeliyim?

Orijinalden alıntı: hapsikoli

Merhaba, Benim tüm sistem salonda kurulu. q5, amfi, tv vs. Tüm hdd ler q5e bağlı ve pc tel vs ile tüm arşive q5 üzerinden kablosuz ağdan bağlanabiliyorum. Sorum şu.

Diğer bir odaya bir tv almak istiyorum. Smart özellikli tv lerden q5e bağlanabilen var mı? Yani tv'den q5'e bağlı hddler üzerindeki medaiları (videolar özellikle) oynatabilir miyim?

Varsa 32" led/lcd tv önerilerinizi alabilir miyim? Yada araştırırken hangi özelliğin var olmasına dikkat etmeliyim?

Q5'te wi-fi hotspot var tvnizi onunla bağlarsınız fakat medya oynatma işini bilemiycem.
    İnternete bağlı ise otomatik güncelliyor olması lazım. Güncellemiyor ise tarih saat ayarlarını bir kontrol edebilirsin.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hapsikoli

Merhaba, Benim tüm sistem salonda kurulu. q5, amfi, tv vs. Tüm hdd ler q5e bağlı ve pc tel vs ile tüm arşive q5 üzerinden kablosuz ağdan bağlanabiliyorum. Sorum şu.

Q5'te wi-fi hotspot var tvnizi onunla bağlarsınız fakat medya oynatma işini bilemiycem.

kardeşim merhaba sen nasıl yaptın peki anlatır mısın bende olmadı. programı açıyorum zaten istanbul işaretli enable wifi falan yazıyor. nasıl yapacağız local search falan diyor yapıyorum bekledim 20 dk bulmadı bir şey nasıl yapacağız anlatırmısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madada256 -- 19 Eylül 2013; 20:51:24 >

• Ayarlar'da more'a basınca "portatif wi-fi noktası" çıkıyor.
    Onu aktive edince cihazın router gibi dağıtıcı olması gerek, yalnız ethernetten aldığı interneti wi-fi olarak veriyor. Tam bir router gibi değil.
    Gerçi az önce ben uğraştım çalışmadı ama siz de bir deneyin isterseniz.

Pc den internet üzerinden q5i kontrol edebileceğim bir yol var mıdır?

Örneğin Ofisteyken evdeki q5e bağlanıp u torrent i çalıştabileceğim, torrentleri ewkleyip ektive edebileceğim bir yol gibi. Bunun için en pratik yöntem team weaverın pc versiyonu gibi q5 masaüstünü pcden kontrol edebilmek ancak team weaver ile sadece pcden pc ye yada q5ten pcye bağlantı sağlayabiliyoruz.

Pc den q5in masaüstünü görüntüleyebileceğim bir app veya yöntem önerebilir misiniz?
  • Daha önce bu tarz media oynatıcı kullanmadım. Ev sinema sistemi var. Açıkcası aynı filmleri izleyip görüntü kalitesi için kıyaslama yapmayı düşünmedim. Cihazın ses ve görüntü kalitesini yeterli buldum. Bu oynatılan film kalitesiyle de alakalı bir durum tabii. Cihazın hızı gayet yeterli. İnternet performasından pek bir şey beklemeyin. Bu gibi cihazlarda amaç internet kullanmaksa hiç düşünmeyin derim. Ancak internet sitelerini açma hızı iyi diyebilirim. Belki ben yoğun olarak kumandasını kullandığım için bilgisayardaki rahatlığı bulamamış olabilirim. Masaüstü kablosuz logitech klavye mouse takınca hemen çalıştı. Sadece denemek için takmıştım. Klavye mouse düşünülüyorsa logitech k400 mantıklı bir seçim olabilir. Klavye üstünde touchpad var. Dizi uygulamaları güzel çalışıyor, takılma falan yok. Film uygulamaları uygulamadan kaynaklı olarak geç açılıyor. Hepsini ayrıntılı inceleyemedim. Tvyo uygulamasını beğendim, iyi çalışıyor. Digiplay konum bilgisi istediği için açılmadı. Rootla belki açılır. Şimdilik laptoptan devam izlemeye. Torrent hızı iyi. Özellikle tTorrent uygulamasıyla aynı anda 7-8 tane film indirdim. HiControl uygulamasını çalıştıramadım. Belki bendeki telefonla alakalı bir durum olabilir. Genel olarak eksik yönlerini veya benim çalıştıramadığım özelliklerini yazdım. Diğer artı yönlerini tek tek yazmadım. Bu forumda bahsedilen her şeyi fazlasıyla karşılıyor diyebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: seydibaba

Daha önce bu tarz media oynatıcı kullanmadım. Ev sinema sistemi var. Açıkcası aynı filmleri izleyip görüntü kalitesi için kıyaslama yapmayı düşünmedim. Cihazın ses ve görüntü kalitesini yeterli buldum. Bu oynatılan film kalitesiyle de alakalı bir durum tabii. Cihazın hızı gayet yeterli. İnternet performasından pek bir şey beklemeyin. Bu gibi cihazlarda amaç internet kullanmaksa hiç düşünmeyin derim. Ancak internet sitelerini açma hızı iyi diyebilirim. Belki ben yoğun olarak kumandasını kullandığım için bilgisayardaki rahatlığı bulamamış olabilirim. Masaüstü kablosuz logitech klavye mouse takınca hemen çalıştı. Sadece denemek için takmıştım. Klavye mouse düşünülüyorsa logitech k400 mantıklı bir seçim olabilir. Klavye üstünde touchpad var. Dizi uygulamaları güzel çalışıyor, takılma falan yok. Film uygulamaları uygulamadan kaynaklı olarak geç açılıyor. Hepsini ayrıntılı inceleyemedim. Tvyo uygulamasını beğendim, iyi çalışıyor. Digiplay konum bilgisi istediği için açılmadı. Rootla belki açılır. Şimdilik laptoptan devam izlemeye. Torrent hızı iyi. Özellikle tTorrent uygulamasıyla aynı anda 7-8 tane film indirdim. HiControl uygulamasını çalıştıramadım. Belki bendeki telefonla alakalı bir durum olabilir. Genel olarak eksik yönlerini veya benim çalıştıramadığım özelliklerini yazdım. Diğer artı yönlerini tek tek yazmadım. Bu forumda bahsedilen her şeyi fazlasıyla karşılıyor diyebilirim.

seydibaba'nın yorumlarına katılıyorum Ek olarak:

- Açamadığı video/ses formata rastlamadım. 3D formatlar hariç. Hiç denemedim. kullanmıyorum. 20-30 gb kadar dosyaları rahatlıkla oynattım. Daha fazlasını denemedim.
    - Alt yazılarda hiç bir problem yok. Renk boyut konum vs ayarları oldukça detaylı.
    - Cihaza çok fazla yüklenmezsen stabil çalışıyor. Yani bulduğun her uygulamayı indirince çok hata vermeye başlıyor. Temel ve bilindik uygulamaları yüklemek gerek.
    - uTorrent ile surunsuz 7/24 indirme yapabiliyorum. Çoklu indirme, indirme hızı vs hiç bir problem yok.
    - Bilgisiyar ve diğer cihazlara ağ üzerinden bağlanmada dosya transferinde hiç bir problem yok
    - kontrol için kendi kumandası yetersiz. Kullanımı zor bir kumanda. Telefon ile kontrol uygulaması sorunsuz çalışıyopr (HiControl) ancak çok pratik değil. Bence en pratik yönetim şekli kablosuz maus. Taktığım bi kaç mausu sorunsuz anında tanıdı. microsoft standart mausunu kullanıyorum. Her zeminde optiği iyi çalışmıyor Bu mausla alakalı bir şey. Düz bir zemin istiyor. Oysa kablalu bir a4 mausum var battaniye üzerinde bile çok iyi çalışıyor. Diğer markaları deneyebilrisin.
    - Kalvyeye bence gerek yok. Zaten yazı olarak maksimum kullanıcı adın/şifren, arama tagları, browsera adres gibi kısa şeyler olacaktır. Ekranda açılan mini klavyeyi maus ile girdi yapabiliyorsun. Bundan daha fazlasını yazmak için kullanacaksan klavye düşünmek gerekir.
    - Browser öyle çok çok hızlı değil. Pek de kullandığımı söylemem. Pratiklik olarak pcden bir farkı yok. Hızı da fena değil.(Pc ile kıyaslanamaz, Ağır kalır, ama kotu değil.)
    - Diğer applar, tvyo, dizi film uygulamalarında bir sorun yok. Çerezlik olsun diye izleyebileceğin filmleri 720 ye kadar izletiyorlarr. Yani bir web sitesinden izlemekten farklı bir deneyim değil. Hatta daha iyi daha az reklama maruz kalıyorsun.
    - Bağlantıları giriş ve çıkışları yeterli (3 usb, hdmi optik vs) Ama bazen keşke bir hdmi daha olsa diyorum. tamamen şımarıklıktan. elzem değil.
    - Takılı hddyi okuma hızı gayet iyi ancak ilk açılışta 2 Tblık hdd yi görmesi 2-3 dk alabiliyor. Oysa tvnin kendi media playerı anında görüyor. Flash disklerde bu kadar beklemiyorsun.
    - Özetle film izlicem, ses sistemini kullanıcam, yüksek boyutlu dosya oynatıcam, biraz da cihazlarla uğraşmayı severim diyorsan birebir. Yok hiç uğraşmıyım iki tuşu menusu olsun istediğimi yapayım fazlasını istemiyorum pratik olsun yeter diyorsan bence media player al.

• Q5-II kullanıcıları hangi versiyon yazılım kullanıyorsunuz ?
    Denon 1911 Receiver
  • internet üzerinden Pc den q5i kontrol edebileceğim bir yol var mıdır?

Harici klavye kullanıyorsanız örn. "Logitech k400" "External Keyboard helper pro" programını kurun.Türkçe dil desteği var ve ekran klavyesi çıkmıyor.

Torrent için : "Atorrent pro" yükleyin sorunsuz çalışıyor.

Browser için - fire fox

Video için : Mx player özellikle online film izlemek için.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.