Şimdi Ara

Himedia Q3 - Q5 Quad & Q10 Pro (4K+H265+HDR+10Bit) (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.265
Cevap
49
Favori
259.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    q3 ile q5 arasındaki fark 1gb. ram farkımıdır? Başka farklar varmıdır?
  • Q5'te fazladan bir USB 2.0 çıkışı daha var. Ayrıca 2 GB bellek ve 1 Gbit ağ bağlantısı da var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 16 Aralık 2014; 14:35:14 >
  • Q3 alınır mı, açıkçası sancaktan almak benim için daha cazip, şimdi fiyat da iyi bence ithalat ürünü olarak.

Ancak ingilizce firmware ve DTS oalyı ne durumda?
  • Q3 lerde firmware ingilizce geliyor (türkçe altyazı+menü var)
    DTS ve HD sesler OK!
  • Sancak Bilgisayar kullanıcısına yanıt
    Cihaz için stok tarihi veremiyorsunuz yalnız anladığım kadarı ile, 10-15 gün yazmışsınız umarım çok bekletmez.

Havale 279 TL kampayasından yararlanmak istiyorum ama parayı ancak önümüzdeki pazartesi gönderebilirim havale olarak, beni de listeye ekleme şansınız var mı?
  • Q3 e bu saatten sonra para verilmez. bu kadar düşük donanıma bu kadar yüksek para verilmez.
    Sancak ta doğru dürüst ürün getirsin bi zahmet. kendi istediğini değil, alıcıların talep ettiğini.
    kaç aydır. millete q5 getireceğiz diyor sonra durum ortada işte. gidin çinden alın. böyle satıcılara para yedirmeyin. 100 dolar cıvarında aliexpreste bir sürü satılan var. bir de kampanya yapmışmiş ta indirimmiş felan aldanmayın bu yalanlara.

racerant arkadaş bas bas bağırıyor beelink alın tronsmart alın diye hala duymuyorsunuz.

.neyse para sizin keyf sizin. istediğinizi yapın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirgen -- 16 Aralık 2014; 18:46:30 >
  • dirgen kullanıcısına yanıt
    Aslında doğru söylüyorsunuz hocam, tüketiciyi dinlemeyen kurumdan alışveirş yapmamak lazım.
  • Q3 4k videoları takılmadan oynatabilirmi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

quote:

Orijinalden alıntı: eaglemania

dsmart modül takılabiliyor mu arkadaşlar?

Hayır.

Teşekkürler hocam.

Modül takılabilen, aynı zamanda DTS HD vs sesleri çözebilen, .iso ve BMDW formatlarını açabilen (BD-50) bir media player'lı receiver arıyorum :(
  • quote:

quote:

quote:

Hayır.

Teşekkürler hocam.

Modül takılabilen, aynı zamanda DTS HD vs sesleri çözebilen, .iso ve BMDW formatlarını açabilen (BD-50) bir media player'lı receiver arıyorum :(

Öyle bir receiver olduğunu sanmıyorumş olsa bile fiyatı anormal olacaktır. Aslında aklıma şu geldi, Eweat EW902 diye bir cihaz var. Geçen gün denemek için ben aldım evde duruyor. O cihazın HDMI girişi var ve cihazı açınca karşılama ekranında HDMI girişinden gelen görüntüyü gösteren geniş bir pencere bulunuyor. Ben denemedim ama sanırım oradan uydu cihazını bağlayıp cihazı kullanırken aynı zamanda istenirse uydu yayını da izlenebiliyor. Cihaz her türlü ses ve görüntü formatını ve ISO'ları açıyor ancak şu anda yazılımında bazı eksiklikler var o yüzden tavsiye etmiyorum. Bunlar giderildikten sonra alınabilir. Yalnız buradaki Antutu ve deli gibi performans meraklısı arkadaşlara hitap etmez, baştan söyleyeyim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hayır.

Teşekkürler hocam.

Öyle bir receiver olduğunu sanmıyorumş olsa bile fiyatı anormal olacaktır. Aslında aklıma şu geldi, Eweat EW902 diye bir cihaz var. Geçen gün denemek için ben aldım evde duruyor. O cihazın HDMI girişi var ve cihazı açınca karşılama ekranında HDMI girişinden gelen görüntüyü gösteren geniş bir pencere bulunuyor. Ben denemedim ama sanırım oradan uydu cihazını bağlayıp cihazı kullanırken aynı zamanda istenirse uydu yayını da izlenebiliyor. Cihaz her türlü ses ve görüntü formatını ve ISO'ları açıyor ancak şu anda yazılımında bazı eksiklikler var o yüzden tavsiye etmiyorum. Bunlar giderildikten sonra alınabilir. Yalnız buradaki Antutu ve deli gibi performans meraklısı arkadaşlara hitap etmez, baştan söyleyeyim.

Enigma 2 tabanlı cihazları XBMC'ye entegre edebiliyorsunuz. Enigma2 receiverlarda android cihazlar gibi birçok uygulama eklenti vs destekliyor. Uzun süredir kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: dirgen

Q3 e bu saatten sonra para verilmez. bu kadar düşük donanıma bu kadar yüksek para verilmez.
    Sancak ta doğru dürüst ürün getirsin bi zahmet. kendi istediğini değil, alıcıların talep ettiğini.
    kaç aydır. millete q5 getireceğiz diyor sonra durum ortada işte. gidin çinden alın. böyle satıcılara para yedirmeyin. 100 dolar cıvarında aliexpreste bir sürü satılan var. bir de kampanya yapmışmiş ta indirimmiş felan aldanmayın bu yalanlara.

racerant arkadaş bas bas bağırıyor beelink alın tronsmart alın diye hala duymuyorsunuz.

Yanlışlık olmasın hiçbir markayı öne çıkarmak gibi bir niyetim yok aslında

Genelde video kalitesinin ön planda olmasını bekleyenlere kesinlikle Himedia öneriyorum. Hazır İngilizce yazılımı da çıkmışken.

Yok ben hızlı internet, hızlı oyun ve geniş android desteği istiyorum ise RK3288 öneriyorum.
    Hatta şu sıralar kullandığım Ugoos UT3 ü çok beğendim. Linux Ubuntu ve Android deneyimi güzel.
    Chrome os desteği de yakında geliyor.

Bütçede sıkıntı yok barebone kullanabilirm diyenlere Intel NUC diyorum. Onbdan aldığım keyfi hiçbirşeyden almıyorum diyebilirim. Ama 500$ maliyeti yüksek bir meblağ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 17 Aralık 2014; 10:30:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bora2004

Q3 4k videoları takılmadan oynatabilirmi.

evet
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hayır.

Teşekkürler hocam.

Aynen hocam, dediğiniz gibi olsa bile fiyatı anormal olacaktır.

Ama bana şuan her ikisi de lazım. Tek cihazda olsa süper olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: dirgen

Q3 e bu saatten sonra para verilmez. bu kadar düşük donanıma bu kadar yüksek para verilmez.

1) bir kere Q3 ile Q5 arasında çok çok az farklar var ve fiyat avantajından dolayı Q3 getiriyoruz , ayrıca Q3 modeli daha yeni çıktı.

2) elimize 7-8 tane Allwiner , RK3288 vb... numune cihaz geldi ve medya oynatımı konusunda (görüntü&ses kalitesi) hiç biri Q3 ün yanından bile geçemiyor.
    bizim hitap ettiğimiz asıl kitle medya oynatıcı meraklıları olduğu için (seko92 nin dediği gibi) öncelik görüntü&ses kalitesi olduğundan diğer cihazları tercih etmiyoruz. Bırakın Q3 Quad'ı , Q12-II bile bahsettiğiniz cihazlardan görüntü & ses kalitesi konusunda çok daha başarılı.

3) bahsettiğiniz cihazların sadece görüntü & ses kalitesi haricinde ( samba , network , EXT3 .. vb ) konularında ciddi sıkıntıları var. dolayısıyla NAS kullanıcılarına bu tip cihazları sattığınız andan itibaren başınıza bela almışınız demektir.

4) Aliexpress'ten çok uygun fiyata Himedia , Egreat vb... aldığını zannedip cihazı bize servis amaçlı gönderen en az bir düzine kişiye " cihazınız orjinal değil , clone'dur ve malesef birşey yapamıyoruz" dediğimi çok çok iyi hatırlıyorum.

5) şu kişi bunu demiş , bu kişi onu demişe biz bakmayız , bizim baktığımız iyi olduğunu düşündüğümüz bir çok cihazın numunesini alıp getiririz.
    daha sonra onlarca farklı testi yapıp , birçok yönden objektif karar verdikten sonra ithalata karar veriyoruz.
    yani bu cihazları yapan hiç bir firma bizim babamızın oğlu değil ...
    ayrıca antutu tarzı test programlarının teoride verdiği ile pratikteki gerçekler çok farklı olabiliyor , buna kaç defa şahit oldum.

(dediğiniz gibi ) .neyse para sizin keyf sizin. istediğinizi yapın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancak Bilgisayar -- 17 Aralık 2014; 13:30:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: the wade

Cihaz için stok tarihi veremiyorsunuz yalnız anladığım kadarı ile, 10-15 gün yazmışsınız umarım çok bekletmez.

Havale 279 TL kampayasından yararlanmak istiyorum ama parayı ancak önümüzdeki pazartesi gönderebilirim havale olarak, beni de listeye ekleme şansınız var mı?

ödemeyi yaptığınız zaman bize PM ile ad-soyad-adres-telefon bilgisi gönderiniz , listeye eklenirsiniz.
  • bu tip bir cihaz alırken ne istediğini bilmek önemlidir.mesala ben görüntü ve sese önem veririm.onun dışında bütün formatları sorunsuz oynatsın yeterlidir.
    rockchip bir çok model deneme şansım oldugundan çok yanaşmıyorum.himedia cihazlarının goruntu ve ses olarak bana göre tatmin edecek konumda.q10 istememin nedeni ise hdd takıyor olabilmemiz.
    suçlayıcı birbirini ezmeye çalışan yazılar hoş değil.
    racerant çok güzel açıklamış zaten.aynen bende katılıyorum dediklerine.
    himedia ve dune bence amacı film izlemek olanlar için uygun cihazlar üretiyor.
    RK3288 cihazlar benim ilgimi çekmiyor ama bu demek değildi kötü cihazlardır.onlarıda kendi kullanma isteklerine göre alacak insanlar vardır.
    sancak bilgisayar haricinde medya oynatıcı işini düzgün yapan bir firma daha yok.bu iyi bir şeymi kötü bir şeymi bilmiyorum.sancak bilgisayar gibi düzgün iş yapan firmaların artması lazım.çin sitelerinde kazıklanmak kimsenin hoşuna gitmez herhalde

q10 cihazların gelmesi 2 - 3 ayı bulur mu?birde dune tarafından bir gelişme var mı?
    şu an elimdekiyle idare ediyorum eğer 3 - 4 ay sonra dune veya himedia gelişmesi olursa bekleyebilirim.teşekkürler . @Sancak Bilgisayar

• Himedia'lar için medya oynatıcı diyebiliriz ama şunu da unutmamak lazım ki üzerindeki Mali 450MP8 yabana atılacak bir grafik işlemcisi değildir, canavar gibi oyun da oynatır. Ben akşam saatlerinde buraya yazdığım yorumların çoğunu Himedia üzerinde yazıyorum. Torrent ve Digiturkplay dahil her işimi görüyor yani...

Dune'da ne gelişme olacak anlamadım ? Yeni cihaz mı var ? Ben Dune'un Android cihaz çıkarmasını bekliyorum. Sigma Designs SMP8758 SoC cipsetini tanıtmış. 4 çekirdekli A9 işlemci ve VXP görüntü işleme birimi var. Bunu kullanan bir cihaz Dune'dan gelirse mükemmel olur. Bu arada Sigma Desings firmasının başkan yardımcısı ve mültimedya cihazları kısmının genel müdürü Mustafa Özgen isimli bir Türk

http://www.sigmadesigns.com/management.php?id=11

• Evet , mustafa bey ile zamanında mailleştiğimiz oldu.
    Ancak Dune HD tarafında henüz net bir şey yok , olduğu zaman zaten amiral gemimiz dune olduğu için onların da ithalatı olacaktır.
    Son bilgi olarak Dune HD TV-205 modelinin piyasaya sürüleceğinden bahsedildi ancak bu bilgi henüz kesin değil ve ne zaman olacağı da belli değil.

Himedia Q10 ların fiyatı çok pahalı olduğu için belki de yeterli talep alamadığından sürekli olarak piyasaya çıkışı ertelendi.
    Zannediyorsam , ingilizce versiyonluları (overseas) bu ay sonu gibi piyasaya sürüleceği bilgisi vardı , bakalım ne olacak.

Biz Q10 ların da ithalatını ciddi olarak düşünüyoruz.
    Ancak sorun şu ki , Q10 ların çindeki fiyatı bile 2000Yuan = Usd323 = 760TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancak Bilgisayar -- 17 Aralık 2014; 13:44:06 >
  • Sancak Bilgisayar kullanıcısına yanıt
    Sancak bey bahsettiğiniz üzere çin sitelerinden alınan q10 yada q5 ler size teknik servis için geldiğinde orjınal olmadığı için geri gönderildiğini söylemişşiniz.
    Peki sizden ricam benim gibi sabırsız müşterilerinizi bekletmemek için çinden orjinal olarak satın alabileceğimiz site ve linkleri paylaşır iseniz size duyulan güven daha da artmış olacaktır. Parası olan alır parası olmayan alamaz :)
    Fiyat açısından çinden alanlar benden alamaz korkunuz veya şirket politikanız var ise PM yolu ilede gönderebilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.