Şimdi Ara

Himedia Q3 - Q5 Quad & Q10 Pro (4K+H265+HDR+10Bit) (100. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.265
Cevap
49
Favori
259.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar herkes işlemciden yani cpu'dan bahsediyor ama görüntüyü oynatan yani kaliteyi belli eden gpu değil mi.Masaüstü cihazlarda bu işi ekran kartı yapar, mediaplayerda cpu mu yapıyor.Bu yeni çıkıcak cihazda PowerVR G6110 ekran kartı var.Q10 modelinde ne vardı.

• Q3 ile q10 arasında sadece ram ,ön panel ve hdd farkı mı var?ikisi arasında kaldım

• quote:

Orijinalden alıntı: xbr

Arkadaşlar herkes işlemciden yani cpu'dan bahsediyor ama görüntüyü oynatan yani kaliteyi belli eden gpu değil mi.Masaüstü cihazlarda bu işi ekran kartı yapar, mediaplayerda cpu mu yapıyor.Bu yeni çıkıcak cihazda PowerVR G6110 ekran kartı var.Q10 modelinde ne vardı.

Q5, Q10'da Mali 450 MP8 var. Bunların çipseti Hisilicon Hi3798C, yeni çıkacak modelin ise Rockchip 3368. Görüntüyü oluşturan işlemcidir bu doğru ama çok bilmiyorum yazılımdan anlayan arkadaşlar daha iyi bilirler, sanırım işlemciyi ya da çipsetini üreten firma cihaz üreticilerine kendi cihazlarına uyarlamaları için bir temel yazılım da veriyor. Bunu da aynı çipsetine sahip cihazların yazılımlarının aynı menülere sahip olmasından tahmin ediyorum. Rockchip firmasının ürettiği hiçbir çipseti daha Himedia'lar ayarında video oynatamadı. Ben bunu bu olduğunu bahsettiğim temel yazılımın Rockchip'te iyi yapılamamasına bağlıyorum çünkü onların grafik işlemcileri de her zaman Mali'nin daha üst modelleri oldu. Umarım PowerVR ile bu da değişir. Oysa Hilisilicon her zaman işini mükemmel yapan çipsetleri piyasaya sürdü.

Yok eğer asıl iş Himedia'daysa yani Himedia'nın yazılımları sayesinde bu cihazlar bu kadar iyiyse o zaman zaten sorun yok. Yine canavar gibi bir cihaz göreceğiz demektir. Böyle olma ihtimali de yüksek çünkü Himedia kadar geniş ve sorunsuz ses formatı desteğine sahip cihaz da yok gibi bir şey... Demek ki Himedia da kendinden bir şeyler katıyor. Ben Q5 Quad'ı ilk aldığımda daha 1.0.2 yazılımındaydı ve tek sorunu H265 videolarda birkaç saniyede bir olan takılmalardı. 1.0.3'te o da düzeldi. Şu anda 1.0.8 kullanıyorum ve daha o zamandan beri yapılan bir sürü iyileştirmelerin etkisini hissetmedim çünkü 1.0.3'te bile cihaz medya oynatıcı olarak mükemmeldi.

O sebepten, benim eskiden yaptığım yanlışa düşüp custom yazılımı bol olan, geliştirilmeye açık cihazları değil, daha en baştan sorunsuz çıkan cihazları satın alın, sinir hastası olmayın. Ugoos'çu arkadaşlar hala Android bilmem kaçı, Windows'u çıkacak diye bekliyorlar ama çıkmayacak, çıksa da doğru düzgün çalışmayacak. Düzelene kadar da yeni modelleri çıkacak. Andoid dünyasında o olacak bu olacaklarla zaman kaybetmeyin, hazır olanını alın geçin, diğerini olduğunda alırısnız. Bakın Eweat aylardır adam olmadı, hiçbir zaman da olmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 7 Ağustos 2015; 9:11:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetius

Q3 ile q10 arasında sadece ram ,ön panel ve hdd farkı mı var?ikisi arasında kaldım

Hayır, işlemcileri arasında da fark var. İşlemci farkı çok önemli değil ama Q10'da bellek 2 GB, ağ bağlantısı 1000 Mbit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetius

Q3 ile q10 arasında sadece ram ,ön panel ve hdd farkı mı var?ikisi arasında kaldım

Hayır, işlemcileri arasında da fark var. İşlemci farkı çok önemli değil ama Q10'da bellek 2 GB, ağ bağlantısı 1000 Mbit.

Cevap için teşekkürler

• Seko92 S kullanıcısına yanıt
    Guncel Rockchip ve Hisilicon arasindaki fark benim gordugum sesteki passtrough konusu. Yetenakli bir AVR niz varsa sesin tum olanaklarini Rockchip ile alamiyorsunuz

Hormetler
    Hocam aynen iş yazılımda bence çünkü görüntüyü cpu işlemez Gpu işler. Himedia'nın yazılımcıları bence çok iyi yoksa donanım olarak Mali 450 çok çok eski.Umarım bu sene Helio X20 (Samsung S6 işlemcisi Exinos 7420 ayarında) işlemcili ve Mali T880 Gpu (Samsung S6 Gpu'su T760) kullanan cihazlar çıkar ve buna uygun yazılımla görüntüde mükemmelleşir.Yıl olmuş 2015 biz hala görüntü kalitesi tartışıyoruz.2012'den beri 4-4 lük cihaz çıkmadı. Ayrıca Intel Core M serisinin Mediaplayer ve Mediastick lerde Ekim ayından itibaren kullanılacağını açıkladı.

• xbr kullanıcısına yanıt
    Mesele sadece görüntü kalitesi değil. Ondan çok daha önemli olan, akıcı ve kırılmadan oynatma konusu var. Bu açıdan Himedia ve Realtek cihazlar kadar iyisini görmedim. Hiçbir Rockchip cihaz o kadar iyi oynatamıyor. RK3288 de dahil. Çoğu kişi de bundan rahatsız olmuyor, mesela Himedia'da Kodi ile oynatma yapıldığında bana göre izlenmeyecek kadar atlama oluyor ama bu şekilde izleyenler var.

Hocam görüntü kalitesi derken saydığınız kriterlerde içinde aslında . sorun Rockchip'de olamaz zira işlem kapasitesi olarak Rk3288 Hisilicon'ların çok üzerinde. Aslında Rockchip'li ve Hisilicon cihazların ekran kartları aynıysa bence farkı yazılım belirliyor.Şöyle bir örnekte verebilirim;Oyun konusunda Nvidia grafik işlemciler Amd 'den daha iyi fakat iş Film izleme kalitesine gelince Amd çok daha iyi.Ben Tronsmart S89-H kullandım. Kodi de hiçbir sıkıntı yaşamadım.Mx player'da da aynı şekilde sıkıntısız kullandım.Benim amacım Pc'den kurtulup ufak sessiz ve indirme yapabilen görüntü kaliteside PC ayarında olmasada ona yakın bir cihaz bulabilmekti. Tronsmart ın görüntü kalitesini beğenmedim, onun dışında 3188'li başka bir Android cihaz da kullandım onunda görüntü kalitesini beğenmedim.10.000 bitrate'lik filmler sanki 3.000 bitrate'lik gibi gözüküyor du yukarıdaki 2 cihazda da.Sizin Eweat ve Zidoo konusundaki yorumlarınızı da dikkatle okudum.Sizden ricam bu gibi cihazları AMD 6000 serisi Ekran kartı ve üzeri bir ekran kartlı PC ile kıyaslamanız o zaman gerçek görüntü kalitesini anlayabilirsiniz.

• Ben her zaman için TV'de izlediğim görüntüyü bilgisayar ekranındakinden daha çok beğeniyorum. Bence bilgisayar ekranı sanki görüntüdeki hataları daha belirgin hale getiriyor, TV biraz daha yumuşatıyor. Belki de bilgisayara daha yakından baktığımız için öyle geliyordur. Rockchiplerin görüntü kaliteleri tek kelime ile berbat. Bunu ilk 3066'da görmüştüm. 3288'li Ugoos'un görüntüsü daha iyiydi ama oynatım esnasında mutlaka ufak tekek pürüzler çıkıyordu. Himedia'da da çıkabiliyor tabi çok nadir de olsa ama Himedia'da çıkıyorsa diğerlerinde kat kat fazlası oluyor. Film'de ripleme hatası yoksa Himedia'da da hata çıkmaz. Ben Himedia'nın görüntü kalitesini çok iyi buluyorum. Eskiden Dune 301 kullanırdım, ondan hiçbir farkı yoktu ki o zamanlar daha quad cihazı almamıştım, Q5 II kullanıyordum.

Android aleminde custom yazılım yapılabilen cihazlardan görüntü anlamında çok bir şey beklemeyin. Tronsmart, Minix, Ugoos, Beelink vs. bunlar Himedia'yı sadece Antutu testinde geçerler. Film oynatmada ise yanından geçemezler. RK3368 kullanan Himedia için ise şimdilik aynı şeyi söyleyemem, beklemek lazım. Çıktığında bir ihtimal alıp, deneyip sonra birinden birini satabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 10 Ağustos 2015; 8:59:57 >

• Arkadaşlar farklı bir sorum olacak..

Himedia'ya bağlı harddisklerin ne kadarının kullanıldığını ve ne kadar boş yer kaldığını nasıl görebiliriz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bilgisayar derken monitör karşısında film/dizi izlemekten bahsetmiyorum.Benim bilgisayarım 5 yıldır tv'ye bağlı ve şuana kadar Amd ekran kartından daha iyi görüntü veren bir player'a rastlamadım.Wd Media Player,Egreat Rs6 Mediaplayer, Tronsmart S89-H, Minix X8 ve Rockchip 3188'li cihaz sahip olduklarım.Maalesef hepsini sattım.Bu haftasonu arkadaşım Himedia Q5 getiricek bide onu denicam Amd karşısında.

• Q10 dün geldi cihazı taktım ama 1-2 yerde takıldım.
    Torrent kısmında,utorrenti indirdim ama harici hdd taktığımda bir türlü gösteremedim hddye indiremedim.
    Klavyede de android klavye türkçe yapmama rağmen i . harfleri çıkmıyor çözümü var mı

Merhaba,
    bilgisayar vs Himedia Q5. Yapacağınız test ve karşılaştırma çok ilginç olacak. Karşılaştırma sonuçlarını bilgisayar
    ve 4K destekli Q5 özelliklerini yazarak ve fotolar ekleyerek bizlerle paylaşırsanız çok memnun oluruz. Kolay gelsin.
  • aalikemal kullanıcısına yanıt
    Tabiki.Yalnız 4K Tv im yok.Testi Sony 46 Hx850 serisi televizyonumda veya Arkadaşın Sony 55W805 serisi cihazında yapıcaz.
    Getireceği Q5 Quad değil mi ?

• mehmetius kullanıcısına yanıt
    Utorrent'de indirme yeri değiştirilemiyordu diye hatırlıyorum sma emin de değilim. Atorrent istenilen diski seçmeye izin veriyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

Utorrent'de indirme yeri değiştirilemiyordu diye hatırlıyorum sma emin de değilim. Atorrent istenilen diski seçmeye izin veriyordu.

Atorrent utorrent hepsi aynı.sancak bilgisayarda görüştüğümde ayarlardan depolama alanından taktığım hdd yi işaretelmem gerektiğini söyledi ama öyle bir menü bulamadım kafayı yiyecem :)

• Arkadaslar sancaktan himedia q3 almiştim. Rahat kullanabilmek mele f10 deluxe air mouse aldım. Ancak, mouse açdıktan bir süre sonra kendini kapatıyor air mouse calismiyor. İade mi etsem aliexpresste kendi dukkanından aldım meleenin. Var mi bir cozumu, yardım lutfen...

Bir de adres yazdıktan sonra enter ve go tuslarına basıyorum ama calismiyor..

Edit: bilgisayarda windows7de denedim bütün tuslar calısıyor mouse kendi kendine durmuyor hicbir sırun yok.. Himedia q3 1.8 kullanıyorum hala 1.9 gecsem duzelir mi acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvven -- 11 Ağustos 2015; 23:19:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 9899100101102
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.