Şimdi Ara

Himedia Q3 - Q5 Quad & Q10 Pro (4K+H265+HDR+10Bit) (98. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.265
Cevap
49
Favori
259.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erdote

quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Seko92

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dousk

Aynen abi kodi üzerinden. Kodinin ayarlarına girip sistem/ses çıkışı altında kanalı 5.1 yaptım az aşağıdaki doğrudan geçişi, dd(ac3) destekli alıcıyı ve dts destekli alıcıyı etkinleştirsim. Dd ve dts seslere sorun yok kodinin kendi oynatıcısında.

Necat atladığın bir şey var..
    Kodi ile başlamıyor filim varsayılan olarak himedianın kendi oynatıcısı devreye giriyor,yani otamatik olarak seçili..
    Filimleri başlatmadan önce,bir filim seç tam ok basıp başlatacağın kısımda, kumanda dan menü tuşuna bas,çıkan ekrandan kullanarak oynat seçeneğine gel ,
    Ok bas cıkan ekranda himedia ve dvdplayer seçenekleri var,,dvd seceneği kodi nin kendi oynatıcısı.
    Dene bakalım dvd seceneğinden,,hışırtımı var yoksa dts mi

Yani şimdi Kodi içerisinden film açarken kendi medya oynatıcısı devreye girdiğinde mi DTS ses gelmiyor anlamadım ? Böyle bir şey mümkün değil. İkincisi de şu, birkaç kez yazmışımdır, Kodi film oynatırken kare atlatıyor. Sanırım pek çok kişi bunun farkında değil.

Seko 92 yanlış anlamışsın
    Tam tersi bir durum söz konusu,,
    Kodi oynatıcı ile dts ses bende yok,,bol bol hışırtı geliyor,doğrudan aktarmayı kapatıyorum bu seferde iki kanal ses geliyor. 5+1 hatta 7+1 seçiyorsun ama bir etkisi olmuyor.
    Dediğin gibi kodi de atlama yapıyor,akıcılık yok zaten..sesde yok,sadece altyazı işini iyi yapıyor..

Kodi'nin ayarlarında Ses çözüsünün sesi çözebildiğini belirtip DTS, AC3 çözebildiğini ayrı ayrı işaretlemek gerekiyor. Ondan sonra çözecektir. Atlatma konusunun da seslerle alakası yok, cihaz Kodi'deyken donanımsal hızlandırma yapamıyor.

Denemediğim işaretleme kalmadı ,bende çalışmıyor,AVR ile alakalı bir durum olabilirmi, zaten himedia benim avr de sıkıntılar yapıyor.

Alıntıları Göster
    Aynen abi kodi üzerinden. Kodinin ayarlarına girip sistem/ses çıkışı altında kanalı 5.1 yaptım az aşağıdaki doğrudan geçişi, dd(ac3) destekli alıcıyı ve dts destekli alıcıyı etkinleştirsim. Dd ve dts seslere sorun yok kodinin kendi oynatıcısında.

Necat atladığın bir şey var..
    Kodi ile başlamıyor filim varsayılan olarak himedianın kendi oynatıcısı devreye giriyor,yani otamatik olarak seçili..
    Filimleri başlatmadan önce,bir filim seç tam ok basıp başlatacağın kısımda, kumanda dan menü tuşuna bas,çıkan ekrandan kullanarak oynat seçeneğine gel ,
    Ok bas cıkan ekranda himedia ve dvdplayer seçenekleri var,,dvd seceneği kodi nin kendi oynatıcısı.
    Dene bakalım dvd seceneğinden,,hışırtımı var yoksa dts mi

Yani şimdi Kodi içerisinden film açarken kendi medya oynatıcısı devreye girdiğinde mi DTS ses gelmiyor anlamadım ? Böyle bir şey mümkün değil. İkincisi de şu, birkaç kez yazmışımdır, Kodi film oynatırken kare atlatıyor. Sanırım pek çok kişi bunun farkında değil.

Seko 92 yanlış anlamışsın
    Tam tersi bir durum söz konusu,,
    Kodi oynatıcı ile dts ses bende yok,,bol bol hışırtı geliyor,doğrudan aktarmayı kapatıyorum bu seferde iki kanal ses geliyor. 5+1 hatta 7+1 seçiyorsun ama bir etkisi olmuyor.
    Dediğin gibi kodi de atlama yapıyor,akıcılık yok zaten..sesde yok,sadece altyazı işini iyi yapıyor..

Kodi'nin ayarlarında Ses çözüsünün sesi çözebildiğini belirtip DTS, AC3 çözebildiğini ayrı ayrı işaretlemek gerekiyor. Ondan sonra çözecektir. Atlatma konusunun da seslerle alakası yok, cihaz Kodi'deyken donanımsal hızlandırma yapamıyor.

Denemediğim işaretleme kalmadı ,bende çalışmıyor,AVR ile alakalı bir durum olabilirmi, zaten himedia benim avr de sıkıntılar yapıyor.

sevgili Erdote,

forumda sordugumda SPMC ile bir uygulamadan bahsediliyor asagıya ekleyeyim...sen dene istersen..
    resimde bu..

You can choose to use the Kodi internal player from within Kodi after you've installed Himediawrapper using the 'play using' option as shown above.

Of you want the Kodi player to be default (as you might for some add-ons) then this cannot be done once Himediawrapper has been installed. The workaround solution is to install both Kodi and SPMC (from here is up-to-date not Play Store version:http://spmc.semperpax.com/). So install first the HiMediawrapper so that works on then Kodi install and then SPMC.

That gives you Kodi with choice of player and SPMC with Kodi player. SPMC has a few small modifications that make it better for Android boxes, otherwise it's stock Kodi.

If you're playing media from within Kodi using Himediawrapper then the settings that matter are the Android settings. So Settings - More - Sound: HDMI Output: RAW, SPDIF Output: Close (for HDMI audio), HBR Degrade Output: RAW 7.1.

For the Kodi internal player, the 5.1 channel audio settings should be like this. System - Settings - System, Settings level set to Advanced:

• aalikemal kullanıcısına yanıt
    Sevgili : aalikemal
    Bende 3-2-1-1 TB'lik HDD'ler var.Dark ile şu ana kadar herhangi bir takılma sorunu yaşamadım.Arşivim 720 ve 1080p MKV dosyalar ile dolu.Ama dark DTS HD MA'yı çözmüyor.Bu nedenle Q10 düşünüyorum.Hele bir de sağlam bir Flac desteği varsa 1 taşla 2 kuş vuracağım.
  • atm41 A kullanıcısına yanıt
    Sevgili atm41,
    Öncelikle süper bir haber verdiğiniz söylemek isterim.Ağzından bal damlıyor.Tam aradığım kişisin.
    DSD de varsa muhteşem olur.Senden bu konuda feedback bekliyorum.Stereo için cihazın müzikal kalitesi nasıl acaba?
    Ben pio N50A alacağım gri renk bulamadığım için bekliyorum.Olmadı Almanya'dan bakacağım.Bu cihaz yüksek kalitede DSD ve Flac destekliyor ise networ player'e gerek kalmıyor.
    Süper...
  • Bakın tesadüfen bir şey buldum :

http://www.iandroidtvbox.com/himedia-h7-iii-android-tv-box.html

Himedia h7, Rockchip 3368 kullanıyor (8 çekirdekli) ve fiyatı 59.99 $

İyi midir kötü müdür bilemem. Bazı özellikleri Quad'ların gerisinde kalmış.
  • atm41 A kullanıcısına yanıt
    Bu resimdeki görüntünün aynısını defalarca denedim,,bende çalışmıyor,,,çok kuvetli hışırtı var,,ses bile yok ne zamanki sesi geçirme dersem o zamanda 2,0 ses geliyor..
    Enteresan ya sizde çalışan bende neden çalışmaz,,garip.......
  • erdote kullanıcısına yanıt
    Abi o çok kuvvetli hışırtı dediğin bende ac3 seslerde oluyor. Sendede durum aynı olabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maximus698

Sevgili atm41,
    Öncelikle süper bir haber verdiğiniz söylemek isterim.Ağzından bal damlıyor.Tam aradığım kişisin.
    DSD de varsa muhteşem olur.Senden bu konuda feedback bekliyorum.Stereo için cihazın müzikal kalitesi nasıl acaba?
    Ben pio N50A alacağım gri renk bulamadığım için bekliyorum.Olmadı Almanya'dan bakacağım.Bu cihaz yüksek kalitede DSD ve Flac destekliyor ise networ player'e gerek kalmıyor.
    Süper...

dsd ve flac multi bile calıyor..kendi oynatıcısı ile...
    denememi istediğin birsey olursa soyle deneyeyim..
    ben pio pd30 u sattım bu her isi cozuyor ama tabii kaliteli bir dsd network alıcaz canım sonra ..
    kolay gelsin..
  • quote:

Bu resimdeki görüntünün aynısını defalarca denedim,,bende çalışmıyor,,,çok kuvetli hışırtı var,,ses bile yok ne zamanki sesi geçirme dersem o zamanda 2,0 ses geliyor..
    Enteresan ya sizde çalışan bende neden çalışmaz,,garip.......

bende de calısmıyor erdote ..
    spmc ile denemeler yap diyor..yazı..hepsini kaldır once siteden spmc ındır sonra kodi kur dene bakalım..sonuc nedir?
  • quote:

Bende 3-2-1-1 TB'lik HDD'ler var.Dark ile şu ana kadar herhangi bir takılma sorunu yaşamadım.Arşivim 720 ve 1080p MKV dosyalar ile dolu.Ama dark DTS HD MA'yı çözmüyor.Bu nedenle Q10 düşünüyorum.Hele bir de sağlam bir Flac desteği varsa 1 taşla 2 kuş vuracağım.

Merhaba,
    DMM 3TB. hdd yi bile sorunsuz görüyorsa ekstrası Kodi ve internet olan Himedia cihazına ihtiyacınız yok gibi görünüyor.
    Zaten, flac dosyaları DMM' de başarılı bir şekilde çözüyor. HD sesler konusunda kullandığım avr de böyle bir özellik olmadığı
    için herhangi bir yorumda bulunamıyorum.
  • blckmgcmn34 B kullanıcısına yanıt
    Q 10 hayırlı olsun kardes.birsey soracam. Bende Q3 var bunda torrent bikerede 8 gb kadar indirme basarili. Peki senin Q10 da durum nasıl. 15 20 gb indiriyormu. Ve hızlı indiriyormu kapasite saglammi bir bilgisayar kadar.cevabin için şimdiden teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: ozcan69

Q 10 hayırlı olsun kardes.birsey soracam. Bende Q3 var bunda torrent bikerede 8 gb kadar indirme basarili. Peki senin Q10 da durum nasıl. 15 20 gb indiriyormu. Ve hızlı indiriyormu kapasite saglammi bir bilgisayar kadar.cevabin için şimdiden teşekkürler

Hocam merhaba
    Teşekkür ederim temenniniz için. 35 gb lik blu ray indirirken dahi hiç sıkıntı yok. Sonuna kadar internet in tüm hızını kullanıyor. 50 mbit superonline fiber kullanıyorum. 6 mb hızla indiriyor. Kullandığım program bittorrent.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Super ozaman masa üstü laptop gerek yok demek.takir takip çalışıyorsanız . Kaca aldınız ve sancak bilgisayardanmi aldiniz cin malını rotlumu cihaz. Ozaman benim q3 vermem lazim

• Torrentleri nasıl indiriyorsunuz acaba? Biraz açıklama yapabillir misiniz rica etsem..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam

Bende q10 aldım fakat filmlerimin olduğu harici 2tb lık hdd yi taktığımda , kendi oynatıcısı görüyor Kodi hiçbir şekilde görmüyor.

Ben daha önce minix h8 kullanıyordum daha önce izlediğim filmleri q10 da izleyince kalite açısından q10 un çok iyi olduğunu
    söyleyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aalikemal

quote:

Merhaba,
    DMM 3TB. hdd yi bile sorunsuz görüyorsa ekstrası Kodi ve internet olan Himedia cihazına ihtiyacınız yok gibi görünüyor.
    Zaten, flac dosyaları DMM' de başarılı bir şekilde çözüyor. HD sesler konusunda kullandığım avr de böyle bir özellik olmadığı
    için herhangi bir yorumda bulunamıyorum.

Merhaba,
    DMM'de DHH görme sıkıntım yok ama dediğim gibi DMM DTS HA MA'yı çözmüyor.Ayrıca, Flac dosyalarını bir müddet okuyor sonra okumama durumuna geçiyor.Bu nedenlerden dolayı Q10 düşünüyorum.Ama sanırım öncelikle UHD TV'ye geçmek gerek, sonrasında bunu almak kaçınılmaz olacaktır.
    Teşekkürler...

• mrh. bende son zamanlarda sürekli kodiden durup dururken çıkma var. bu sorunu yaşayan ve çözebilen var mı çözdüyseniz naasıl çözdünüz şimdiden teşekkürler. kodi 14.2 helix sürümünü kullanıyorum cihazda 1.09 yazılım yüklü daha önce cihaza kürdan yöntemiyle format attım ve kodiyi baştan yükledim ama sorun çözülmedi.
  • Q10 alan arkadaşlar hayırlı olsun güle güle kullanın.Cihazın birde görsel ve veya yazılı incelemesini yapmanız cihazı alacak arkadaşlara(benim gibi) yardımcı olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghettomania

Q10 alan arkadaşlar hayırlı olsun güle güle kullanın.Cihazın birde görsel ve veya yazılı incelemesini yapmanız cihazı alacak arkadaşlara(benim gibi) yardımcı olur.

Katılıyorum...
    Atrı ve eksileriyle detaylı bir inceleme paylaşılırsa bizim gibi alacak olanlara fikir verecektir.

• Bu yeni model full 4K destekli ve HDMI 2.0 desteği var Sancak Bilgisayar
    getirirse benim tercihim olur.
  • işlemci nedir acaba hemen atlamamak lazım..
  • 
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.