Şimdi Ara

Hifi Uyumlu Çalan Sistemler ,Tavsiyeler, Bilgi Paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlık altına fiyat performansı iyi olan ürünleri ve uyumlu çalan sistemlerin yazılması amacı ile açtım. Gerek eski konular , gerek her markanın başlığı olmayışı, gerek açılmış tavsiye istenen konuların silinip gitmesi ... Burada tek konuda fazlaca bilgi oldukca yararlı olur diye düşünüyorum.

    Burada kabaca sistemi (amfi-hoparlör) yada daha detaylı , hangi bütçe-fiyatta f/p ürünü oldukları yani ederlerini ve hangi tarzlarda iyi çaldıklarını yazarsak yararlı olur diye düşünüyorum.

    Ayrıca piyasada çok bilinmeyen , iyi bileşenlerden oluşup uyumsuz çalan sistem yada çok zor sürüldüğü için kötü çaldığı sanılan ürünler, tamamen parasına göre çöp olan ürünler sebebleri vs

    Konuyu canlı tutup bilgi bikimlerimizi ve tecrubelerimizi esirgemeyelim. Aklımıza geldikce , dinledikce yazalım. Bende fırsat buldukca yazacağım. Önceden genel bir başlık vardıysa uyarın. Lütfen gereksiz polemiklere girip konuyuda kirletmeyelim.

    İyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apache Air Fighter -- 29 Aralık 2017; 0:53:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Tekrar üst seviyelere bir dönelim. Usher 8871'den bahsederek başlayayım. İlk olarak tri vista 300 ile beraber kullandım. Ancak uyumsuz oldu, istediğim derin frekansları alamadım. Sonra tabi malum Antelion'a geçiş yaptım. Bağladığımda vaay dedim ilk başta iş varmış dedim. Ses dinamikleşti, istediğim derin frekanslar geldi ama bu sefer de amfi mi fazla geldi diye düşünmeye başladım. Çift 25cm bass sürücü speaker araba bass'ı gibi her bass sesde ortalığı yıkmaya başladı. Yani amfi A+B şeklinde çalma opsiyonu olsa bir çift daha tak onuda sürsün o denli. Tamam sahne genişledi , detaylar arttı ama tam pop müzik sistemi oldu. Normal vokal dinlediğimiz zaman slow da s ve f harflerinin parlaması yine gitmedi. Bendir desen vitrini titretiyo sanki hiç dinlemedik. Sesde öyle yüksek değil. Tri vista amfiyi de verdiğim arkadaşta cremona m ile dinleyince daha iyi ses duydum kesinlikle. Sadece amfimin para karşılığı olan sistem benim sistemimden iyi çalmışdı. Tabi kaşıntı tuttu. Sonra sisteme denemek için bir tane cremona m takıp duyunca dedim ki tamam benim iş sonus faber. Aynı zamanda rahatladımda. Sonradan amati furura aldım ama onda cremona ile aradaki fiyat farkını alamadım. Yine kaşıntı tuttu. Amati şık her ortamda kullanılabilinicek bir speaker ama fiyatının hoparlörümü bence değil neden ? Üste belli bir miktar daha verip stradivari alınca dedimki amati varken ben müzik dinlemiyormuşum. Stradivarı yi ben extreme de demo da etmiştim ama gryphon yoktu o esnada. Muazzam bir uyum yakaladım. Derin frekanslar ineceği kadar iniyor, uzaması gerekince uzuyor, gerekince tak diye uzamayı kesiyor muazzam bir bass detayı var. Black pearl de oturduğum 3 metrelik masif ağaç koltuğu masaj koltuğuna çevirdi dayak yemiş gibi oldum. Bir tek Jl de daha önce böyle bir olay yaşamıştım. Maslak da aida da dinledim ancak olay uyumda. Yoksa para çöpe gidiyor. Şuan rock metal hariç -zaten dinlemem- ne taksam mutlu ediyor gerisi yalan. Aynı bütçede daha iyi çalan bir sistem dinlemedikce benim için bu son nokta artık. 20 yıl boyunca al sat kazık ye ye ye insan doğruyu buluyor. Zaten konuyu açma sebebimde okuyanların aynı hatayı yapmaması, yardımcı olmak.

    Edit: İmla
  • Faydali konu olur, tebrikler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk bir kaç ürünü yazayım vakit bulmuşken.



    Tri Vista 300 Entegre Amfi ile başlamayı uygun görüyorum. Zamanında severek kullandığım bir amfiydi. 3500-4000 dolar civarında fiyat bandında benim ilk alıcağım amfidir. Ses tipi rock-metal hariç her müziğe gitmekte. Tabi bunda 4 ohm da 600 watt verebilmeside önemli, güçlü olması hareketli parçalarda başarılı olmasını sağlıyor. Uyumlu olduğu hoparlörlere gelirsek en başta Cremona M derim. (Yalnız 'M' olmayan modelinde bass sesler uzayıp gidiyor -parça hareketlenince- tavsiye etmem) Cremona M ile aynı fiyat bandında ve 100 de 100 uyumlu çalan bir ikili. Bütçesinde alınabilinecek neredeyse en iyi ses. Cremona M zaten 3000-4000€ arası en doğruya yakın ses veren 3-5 speakerdan birisi, bir çok kişiye görede en iyisi bütçesinde. Ayrıca tri vista 300 amati gibi kendinden 3-4 kat pahalı bir speakerla dahi çok güzel sonuçlar vermekde. Genel kıyaslama yaparsam kesinlikle gryphon diablo'dan daha iyi bir amfidir, gönül rahatlığı ile ikisinide dinlemiş biri olarak söyleyebilirim. İki ürünüde bütçesine uyan arkadaşların listesine alması tavsiye edilir.



    Fırsat buldukca her bütçeye uygun, fazlaca ürünler yazmaya çalışacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kef R700 ve Marantz Pm14 S1 ikilisi 2016 yazında dinlemiştim extreme'de. Şunu kesinlikle söyleyeyim ses tahta gibi dümdüzdü. Bass seslerde derinlik yoktu. Hem amfi yetersiz kalıyordu hemde ses tatlı-sıcak değildi. Kısacası uyumsuz bir ikiliydiler. Oldukça zevksiz bir ses vardı. Zaten sonra pm14'ü r700 demosundan kaldırmışlardı.

    Ls50'ye gelince muazzam amfi seçen bir speaker. Kesinlikle bookshelf'e göre zor sürülüyor. Genel yapıda sıcak ve bookshelf e göre güçlü denilebilen bir amfi lazım. Musical Fidelity A5'in de sesi düze yakın olduğundan uyumsuz oldular. Yani amfinin güçlü olması hiç bir şey ifade etmedi. Bağladığınız amfinin karakterinin baskın ve belirli bir güce sahip olması lazım. Mesela Marantz Pm14 Mkii KI gibi bir amfi.
  • 16 bin liralık hoparlor bir o kadarlık belki daha fazla eden amfi ile tahta gibi çalacaksa ve bu konu da son derece göreceli bir mevzuysa geçmiş olsun abi hepimize o zaman.bide bunlar orta sınıfın başlangıcı herhalde öyle aman aman şeyler de değil yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 29 Aralık 2017; 15:10:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerinanç

    16 bin liralık hoparlor bir o kadarlık belki daha fazla eden amfi ile tahta gibi çalacaksa ve bu konu da son derece göreceli bir mevzuysa geçmiş olsun abi hepimize o zaman.bide bunlar orta sınıfın başlangıcı herhalde öyle aman aman şeyler de değil yani.

    Ses karakteri açısından o sistem kendi bütçesinde ses tonu tahta gibi çaldı. Amfi veya hoparlör başka sistemlerde uyum içinde gayet iyi çalabilir. Ayrıca daha düşük bütçede daha iyi bir ses de alabilirsin. Olay uyumda bitiyor. Konudaki sonraki mesajımda buna değineceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işte zaten problem bu uyumu yakalayabilmek.binlerce seçenek arasından bu nasıl olacak bilmiyorum.bütçe sağlamsa onu sat öbürünü al yapıp bizzat deneyerek doğruyu bulma şansın var ama herkesin yapabileceği birşey değil bu.ha mağazalarda yapacağın dinletilerde yardımcı olabilir ama aynı ortam nasıl sağlanır ne kadar sağlıklı netice alınır açıkçası muamma bence.eskiden bizim okul yıllarımızda falan ne güzeldi ya bi paynır ceybiel kolon bi tekniks amfi al bağla deke pikaba bitti gitti.niye bu kadar zorlaştı bu işler kapitalizmin sonuçlarımı çözemedim ben.kablo muhabbetini de bu forumda duydum ilk ona hiç girmiyorum,sonra baktım ohoo kıyametler kopuyor bu konuda dünyada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 29 Aralık 2017; 16:42:39 >
  • Geçen sonbahar Ankara'ya işim düştüğünde oradaki arkadaşım gel epicon dinleyelim dedi beni bir hifi mağzına soktu. İç kısımda epicon 6 yanlarında epicon 8. Amfi ise luxman 550ax a kanalından 8e bağlı b kanalından 6 ya. Her neyse slow bir ensturmansal bir parça ile başladık. Dedim kulaklarım tıkandı heralde heralde uçaktan oturu epicon 8 böyle değildir dedim. Ses tuhaf geldi bir şeyler eksikdi. Sonra dedik 6'yı dinleyelim birde. Epicon 6 bir girdi dedik tamam. Epicon 8'i 550ax süremedi, hakkını veremedi. Ama epicon 6 ile gayet hoş detaylı bir ses aldık. Zaten öncedende kağıt üstü hareket etmiyordum o esnada hepten teknik verilere göre hareket etmeme kararı aldım. Ax550 20watt bir amfi çünkü ve 88db epicon 6'yı,sürmesini beklemezdim dinlemesem. Oradaki arkadaş da zaten abi 590ax istedik ama gelmedi dedi. Bu da böyle bir önemli ama tuhaf bir tecrube, neden tuhaf çünkü epicon 8 ile 6 arasındaki ses farkı sanki arada 3 sınıf fark varmış gibiydi.

    Edit: Hassasiyete bağlı karışıklık giderildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apache Air Fighter -- 1 Ocak 2018; 20:15:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hadi bakalım, kavga dövüş olmadan ilerlesin inş. başlık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Apache Air Fighter

    Geçen sonbahar Ankara'ya işim düştüğünde oradaki arkadaşım gel epicon dinleyelim dedi beni bir hifi mağzına soktu. İç kısımda epicon 6 yanlarında epicon 8. Amfi ise luxman 550ax a kanalından 8e bağlı b kanalından 6 ya. Her neyse slow bir ensturmansal bir parça ile başladık. Dedim kulaklarım tıkandı heralde heralde uçaktan oturu epicon 8 böyle değildir dedim. Ses tuhaf geldi bir şeyler eksikdi. Sonra dedik 6'yı dinleyelim birde. Epicon 6 bir girdi dedik tamam. Her ikisininde hassasiyeti aşırı yüksek tamam ama olay kağıt üstünde bitmiyor işte. 112db de olsa epicon 8'i 550ax süremedi, hakkını veremedi. Ama epicon 6 ile gayet hoş detaylı bir ses aldık. Zaten öncedende kağıt üstü hareket etmiyordum o esnada hepten teknik verilere göre hareket etmeme kararı aldım. Oradaki arkadaş da zaten abi 590ax istedik ama gelmedi dedi. Bu da böyle bir önemli ama tuhaf bir tecrube, neden tuhaf çünkü epicon 8 ile 6 arasındaki ses farkı sanki arada 3 sınıf fark varmış gibiydi.

    Epicon 8 in hassasiyeti 89db, 112 dediğiniz max spl miş. 20 wattlık luxmanın sürememesi gayet normal diye düşünüyorum.




  • aticus3 kullanıcısına yanıt
    Teşekküler, sizde PMC'den bahsedip katkı verebilirseniz sevinirim



    Oldukca iyi yazılar var hakkında ama daha önceden dinleyip tanıdığım bir marka değil malesef ki denk gelemedim hiç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birazda işe yeni başlayan arkadaşlara katkı vereyim. Öncelikle düşük bütcede güzel bir oyun+film+müzik sistemi kurmak mümkün. Nasıl ?



    Öncelikle 900 lira bandına kadar bulup bulabileceğiniz en iyi amfi vsx920-921 dir. Sırf müzik olarak dahil. Çünkü belli bir gücü vardır ve biamp yapılıncada güzel stereo performansı sunabilmektedir. Buna revolution r3 gibi zor sürülen kulelerde dahildir. Ayrıca o fiyatlarda zaten kelepir bir şey bulmadıkca en iyi cihaz.



    Ucuz hoparlör kurulumuna gelince tannoy mx serisini tek gecerim. Neden ? Çünkü ortada 150 lira fiyat etiketinin çok çok üstünde ses veren bir center var mxc. Bu center çift bas sürücü ve mx1 bookshelf modelinden daha büyük ve daha iyi çalıyor ama şaşırtıcı olarak mx1'in çiftini en düşük 300 liraya bulursunuz. Mxc ise ortalıkda zaten kaynıyor zamanında muazzam satmış ürün zamanın heco victa serisi diyebilirim mx serisi için. Anlayacağınız mx1 almak yerine surround olarakda mxc almanız daha mantıklıdır. 3 adet fiyatı 450 yapıyor. Mx3 de yaklaşık 500-600 liraya düşüyor. Toplam sistem maliyeti ise 2000 lira bandında oluyor. Kule kullanmak istemeyen yine önleride mxc yapabilir. Maliyet 1700 civarı olur öyle. Kablolama ise ön takıma audioquest X2 , arkalara ise 10 liralık bir kablo iş görür mesela G2.



    Bu sistem özellikle elinde logitech-edifier gibi şeyler kullanan arkadaşlara önerilir. Sadece hdmi çıkışı ile ekran kartından amfiye giriş yapıcaksınız. Ses kartınızıda böylelikle boşa çıkar satabilirsiniz.



    Böyle bir bütçesi olan ve yeni başlamak isteyen bir arkadaşa kesinlikle önereceğim bir sistemdir. Zamanla bass eklersiniz. Ön takımı yükseltir, mx3'leri arka yaparsınız. Opsiyonunuz çok olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tekrar üst seviyelere bir dönelim. Usher 8871'den bahsederek başlayayım. İlk olarak tri vista 300 ile beraber kullandım. Ancak uyumsuz oldu, istediğim derin frekansları alamadım. Sonra tabi malum Antelion'a geçiş yaptım. Bağladığımda vaay dedim ilk başta iş varmış dedim. Ses dinamikleşti, istediğim derin frekanslar geldi ama bu sefer de amfi mi fazla geldi diye düşünmeye başladım. Çift 25cm bass sürücü speaker araba bass'ı gibi her bass sesde ortalığı yıkmaya başladı. Yani amfi A+B şeklinde çalma opsiyonu olsa bir çift daha tak onuda sürsün o denli. Tamam sahne genişledi , detaylar arttı ama tam pop müzik sistemi oldu. Normal vokal dinlediğimiz zaman slow da s ve f harflerinin parlaması yine gitmedi. Bendir desen vitrini titretiyo sanki hiç dinlemedik. Sesde öyle yüksek değil. Tri vista amfiyi de verdiğim arkadaşta cremona m ile dinleyince daha iyi ses duydum kesinlikle. Sadece amfimin para karşılığı olan sistem benim sistemimden iyi çalmışdı. Tabi kaşıntı tuttu. Sonra sisteme denemek için bir tane cremona m takıp duyunca dedim ki tamam benim iş sonus faber. Aynı zamanda rahatladımda. Sonradan amati furura aldım ama onda cremona ile aradaki fiyat farkını alamadım. Yine kaşıntı tuttu. Amati şık her ortamda kullanılabilinicek bir speaker ama fiyatının hoparlörümü bence değil neden ? Üste belli bir miktar daha verip stradivari alınca dedimki amati varken ben müzik dinlemiyormuşum. Stradivarı yi ben extreme de demo da etmiştim ama gryphon yoktu o esnada. Muazzam bir uyum yakaladım. Derin frekanslar ineceği kadar iniyor, uzaması gerekince uzuyor, gerekince tak diye uzamayı kesiyor muazzam bir bass detayı var. Black pearl de oturduğum 3 metrelik masif ağaç koltuğu masaj koltuğuna çevirdi dayak yemiş gibi oldum. Bir tek Jl de daha önce böyle bir olay yaşamıştım. Maslak da aida da dinledim ancak olay uyumda. Yoksa para çöpe gidiyor. Şuan rock metal hariç -zaten dinlemem- ne taksam mutlu ediyor gerisi yalan. Aynı bütçede daha iyi çalan bir sistem dinlemedikce benim için bu son nokta artık. 20 yıl boyunca al sat kazık ye ye ye insan doğruyu buluyor. Zaten konuyu açma sebebimde okuyanların aynı hatayı yapmaması, yardımcı olmak.

    Edit: İmla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apache Air Fighter -- 1 Ocak 2018; 13:34:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Orta seviyeden devam. Sırada Jamo'nun Danimarka'da imal ettiği concert serisi var. Genelde bu işe yakın zamanda başlanyaların pek bilmemesi normal çünkü eskiler biraz. Piyasa da çok düşmezler.



    Seslerine gelirsek. Hayatımda Concert11 ve Concert8'i gücü en çok seven ilk 5 hoparlör arasına sokarsam yanlışlık yapmam. Ses tonları yumuşuşak tane tane çalan, altları önde olan bir seri. Bunu tabiki seas sürücülere borçluyuz. Daninarka üretimi üst seviye kalitede yapılarınıda unutmamak lazım. İç yapı en can alıcı noktalardan.



    Gücü seviyorlar demiştim. Sting 'shape of my heart' gibi slow sakin parçalarda Pm11-Pm14 KI gibi amfilerle concert 11 , pm17 gibi amfilerle concert 8 gider. Jazz müzikde de fena olmaz. Ancak Michael Jackson Streetwalker gibi hareketli ve yoğun altlar içeren parçalarda çuvallarsınız. Çünkü ben concert 11'i pm14 ki ile kullandım cd17 de kaynakdı. Concert 8'i de yan sistemde ufak oda da pm17 st17 cd17 set ile kullanıyordum. Orasıda çuvallaıyodu. Sonra ufak oda lazım olunca bookshelf sistemi satmak zorunda kaldım. Concert 11'e iyice dönünce zamanla memnuniyetsizlik oluşmaya başladı. Hoparlörü satmak bile aklıma geldi. Neyse gel zaman git zaman musical fidelity a5 düştü. Pm14 ki ile takas istediler. Önce denemem lazım dedim. 4 ohm 400watt amfi bir çaldı ki marantz ı daha takmadım. Tüm karışıklık gitti hareketli parçlarda. Basslar uğultuyu kesti sahne genişledi tabi sesdeki sıcaklık biraz azaldı ama benim için pek önemli değildi. Ses zaten hem speaker hem amfi sıcak çalınca fazla yumuşamıştı. Sonra takasa girip fark aldım. Zaten ufak sistemi satmıştım fark da alınca 8871'leri satıp amati futura aldım. Neyse Amati gelene kadar acaba bunlar tri vista ile nasıl çalar dedim. Tri vista kenardaydı daha satmamıştım gryphon'a takmak yemedi. İyiki de yememiş. 40 metra kare salonda kapıda camlar sesi biraz daha açsam inicekti.(Shaggy - Hot Shot) Bu seferde uçmaya başladılar. Zaten bir gün sonra amatiler gelince söktük. Musical fidelity ile uzun süre kullandım. Stradivari de alınca daha yan stereo sistem işini de bıraktım şuan sr7010 ile biamp bağlılar. Tam sürebiliyomu hayır, ama çokda fena değil zaten sinemada-oyunda yeterli fazlasıyla.



    Concert 8'e gelirsek onu da sonradan krell kav300i ile dinlediğimde gayet başarılıydı. Gözümü kapasam karşında bookshelf var deseler hayatda inanmazdım. Bookshelf den beklenmiyecek bir gövdesi vardı. Sattığıma o gün pişman oldum.



    Günümüzde sıfır satılsa en az 6000 € civarı fiyat etiketi olur concert 11'in. Güçlü entegresi olan arkdaşlar için söylüyorum bulursanız amfinizi alıp gidip dinleyin. 2000€ ve altında bulursanız ,güzel güçlü entegre ile mükemmel olur bütçesinde. Concert 8 de yine 1000€ ve altı fiyatı eder diyebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.