Şimdi Ara

HIFI ses sistemi problemi yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evimde 1991 model Japon yapımı Kenwood S7M amfi ses sistemi kullanıyorum.

Ses sistemini kullanırken evde farklı bir alet; fırın, çamaşır makinesi, elektrikli ocak, ütü çalıştırdığımda inanılmaz derecede hışırtılar oluyor ve müzik dinleyemez hale geliyorum. Problemin nedeni ne olabilir? Aklıma gelenler:

Yetersiz topraklama, amfinin içindeki voltaj regülatörünün eski olması..

Elektrikçi incelediğinde voltaj regülatörü takılmalı dedi ama voltaj ile alakayı kuramadım.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim

• Elektrik tesisatınızı kontrol ettirin , ana sigortadan itibaren gevşek bağlantı , yüksek akım çeken cihazların çalıştırılması sonucu gevşek bağlantılarda ark oluşturur ,yangına bile sebebiyet verebilir , meydana gelen ark oluşumu amplifikatörünüzde cızırtılara sebep olur .
    uzun yıllar önce aynı durumu yaşadım ,sorun apt girişindeki ana sigortanın klemensinin iyi sıkıştırılmamış olmasından kaynaklıydı .
    sorun faz uçta olabileceği gibi nötr hattı kaynaklıda olabilir
  • Verdiğiniz bilgilerden ötürü teşekkür ederim. Deneyip sonuçlarını yazacağım.
  • Elektrik sistemimi kontrol ettirdim. Sigortadan fazları ayırdık. Başta hiçbir problem yok gayet net ses geliyordu. Şuan ses çok derinden geliyor sonuna kadar sesi açmama rağmen derinden ses alıyorum. Sizce ne yapmalıyım? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Sistemi kullanamamak çok can sıkıcı...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haribara H kullanıcısına yanıt
    Bağlantı kablolarınızı kontrol edin , cihazı tanımıyorum ,kompakt müzik setimi . kompakt setlerde bazen sokat yuvaları sorun olabiliyor . oksit veya pin eğrilmesi kırılması gibi .
    Tüm kontrollerinize rağmen sorun yaşıyorsanız ,arıza sözkonusu olabilir .
    kolay gelsin .
  • Bahsettiğiniz ev aletleri ayrı ayrı çalışırken, ses sisteminizin elektrik beslemesini takmış olduğunuz prizde şunları bir ölçün:
    - Faz-nötr arası gerilim
    - Faz-toprak arası gerilim
    - Nötr-toprak arası gerilim
    - Kenwood şasisi ile priz toprağı arası gerilim

Kenwood'un elektrik fişinde toprak bağlantısı varsa onu yalıtıcı bantla (veya birkaç kat yalıtıcı bantla) kapatıp bir de öyle deneyin/dinleyin sesi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses Sistemi - Tavsiye - Yardım
    9 yıl önce açıldı
    ses sistemi için yardım
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.