farz edelim ki şike yapmışlar. şuanda şikecileri kurtarıyorlar deriz
farz edelim ki şike yapmamışlar. demekki yapsak böle olacak diyip belkide korkudan bulaşmadıkları bu işlere bulaşacaklar.
sonuçta türk futbolu bitmiştir ölmüştür gitmiştir.
başımız sağolsun
quote:
Orijinalden alıntı: Jean Jacques Sarbi
quote:
Orijinalden alıntı: brkmania
quote:
Orijinalden alıntı: Z.K
quote:
Orijinalden alıntı: calypsoo
olurmu oyle sey asilsiz ciksa boyle bir operasyon yapamazlardi.. bu pislik cezasiz kalmamali 50 yil boyuncada konusulmali
Balyoz,Ergenekon'a da inanıyorsundur sen şimdi
fb liler şike operasyonuna inanmaz gsliler inanır gs fb nin yerinde olsaydı; gsliler inanmayıp fbliler inanacaktı
balyoz, ergenekon da böyle bi şeyleri körü körüne destekleyenlerle; bi şeylere körü körüne karşı çıkanlar: bi taraf tabi var derken, diğer taraf sen de bunu yedin di mi havasında
her şey ne kadar basit di mi? oturduğun yerden kendi düşüncenden olanlar yapmaz yapamaz, karşındakilerse kesin yapar...
Olaya taraftar açısından hiç bakmadım.
Bu olaylar hangi takımın başına geliyor olsaydı da, şüpheyle yaklaşacaktım. Mantıklı bir insanın yapması gerekendir bu. (şüpheyle yaklaşmak) Fanatizm altında başkalarının dayatmalarını kendi fikrim sanıp forumlarda coşmazdım. (sana hitap etmiyorum burada, genel)
Savunmayı baştan sona okudum. İddiaların %90'nına gayet de yeterli cevaplar verilmiş. Ama yine de kulüp tarihimiz boyunca hiçbir teşvik olayında FB yer almamıştır diyemem. İnanması güç zira buna. Diğer kulüpler de yer almamıştır diyemem, aynı şekilde.
işte olması gereken bu zaten ben genelleme yapmışım ama bunda senin gibi düşünüler dahil değil
quote:
Orijinalden alıntı: eco2003
quote:
Orijinalden alıntı: Daxteroy
Herkes tapeler, kanıtlar ortada falan diyor; ama eğir oturup düzgün konuşalım. Kimse kanıtları ortaya koyamıyor. Çanta muhabbeti ya da Aziz Yıldırım'a dair suçlamalar bana asılsız gibi gelmeye başladı. Siz nasıl düşünüyorsunuz bilmiyorum; ama iddianamenin %90 nı kesinlikle faso fiso çıkacak.
İddianemeyi okuduğunu zannetmiyorum.Küme düşme olmayacak diyorsun.Haklı olabilirsin.Kulübünün başkanı olan Yıldırım Demirören şikecileri(her kim yaptıysa) koruma ve kollama misyonuyla adaylığını koydu.Muhtemelen şike yapan olsa dahi düşürmeyecek.Ama fifa Türk futbolunu küme düşürecek.Her neyse,fenerliler yanıt veremiyor sen bir beşiktaşlı olarak" eğri oturup düzgün konuşursan" şu konuşmanın ne anlama geldiğini bize açıklarsan seviniriz..
Asil sorun ne biliyormusun bu adam sifreli konusma yapma ihtiyaci neden duydugu ? Anlamadiginiz olay bu takip edildigini biliyorsa bunu yapar banada tuhaf gelende bu. Aziz yildirim mevki ve konumu nedeniyle bu islere sifreli konusmalara kalmasini cözemiyorum zaten bu durumda süphesi olsa 7 8 lira icin adam kesilen bir ülkede masa kullanirdi. Hikaye bu olaylarin hepsi yapmistir yapmamistir hic bir zaman demedim ama mantiksiz geliyor. Daha öncede söyledim muterem küfür eden sahis en ykain arkadaslarina bile, Federasyon eski baskani, Emre belezoglu cünkü daha bu olaylar baslamadan mesaj olayi patladiki o mesajin nereden ne zamanda atildigini bulmak oldukca kolaydi ve bazi futbolcu ve yöneticilerki bazilari belediye takimlari ve kendi belediye calisanlari hakkinda yapilmayan islemlerle gercek bile olsa kimseyi tatmin edemezler. Bu konuda adam kollama islerine girip ahlaki olmayan isler yaparsan sonuda böyle olur Fenerbahce taraftari aptal degil gercek somut deliller sunsalar 100 % 80 den fazlasi zaten destegini cekmis olurdu. Benim spor sever olarak inancim ve güvenim yok Aziz Yildirimida günahim kadar sevmem ama arkadas sen ilce teskilatini iddanameden cikartacaksin, belediye takimlariki bunlarin geneli senin belediyelerin olucak gereken islemi yapmiyacaksin cogundan ifade bile almiyacaksin, dargin konusmayan 2 kisiyi ayni örgüte sokacaksin üstelikte bunlarin bulusup konustuguna dair ses kaydin bile yokken yada vidyo cekimin, gene bazi adamlar hisim akraba yada kendi adamamiz diye es geciceksin. Bu konularda salliyan sahislar konu kendi takim ve oyuncularina geldiginde özellikle milli takimda para paylasim olayalrinda temizlik vs vs demiyordu kimse. Aziz yildirimin simdi suclu sucsuz bulunmasi bile kimseyi tatmin etmiycek o kadar rezilce isler varki ortada sucsuz dense o damga asla unutulmuyacak Feneliler savunacak diger takim taraftarlari gözünde hala bakis acisi belli yada tam tersi durumda Fenerliler kabul etmiyecek cünkü bu isleri tezgahliyanlar ellerine yüzlerine bulastirmis. Aci olanda ne biliyormusunuz rahatca konusmaktan bile korkuyor olmamiz
yav he he
quote:
Orijinalden alıntı: mancukya
quote:
Orijinalden alıntı: eco2003
quote:
Orijinalden alıntı: Daxteroy
Herkes tapeler, kanıtlar ortada falan diyor; ama eğir oturup düzgün konuşalım. Kimse kanıtları ortaya koyamıyor. Çanta muhabbeti ya da Aziz Yıldırım'a dair suçlamalar bana asılsız gibi gelmeye başladı. Siz nasıl düşünüyorsunuz bilmiyorum; ama iddianamenin %90 nı kesinlikle faso fiso çıkacak.
İddianemeyi okuduğunu zannetmiyorum.Küme düşme olmayacak diyorsun.Haklı olabilirsin.Kulübünün başkanı olan Yıldırım Demirören şikecileri(her kim yaptıysa) koruma ve kollama misyonuyla adaylığını koydu.Muhtemelen şike yapan olsa dahi düşürmeyecek.Ama fifa Türk futbolunu küme düşürecek.Her neyse,fenerliler yanıt veremiyor sen bir beşiktaşlı olarak" eğri oturup düzgün konuşursan" şu konuşmanın ne anlama geldiğini bize açıklarsan seviniriz..
Asil sorun ne biliyormusun bu adam sifreli konusma yapma ihtiyaci neden duydugu ? Anlamadiginiz olay bu takip edildigini biliyorsa bunu yapar banada tuhaf gelende bu. Aziz yildirim mevki ve konumu nedeniyle bu islere sifreli konusmalara kalmasini cözemiyorum zaten bu durumda süphesi olsa 7 8 lira icin adam kesilen bir ülkede masa kullanirdi. Hikaye bu olaylarin hepsi yapmistir yapmamistir hic bir zaman demedim ama mantiksiz geliyor. Daha öncede söyledim muterem küfür eden sahis en ykain arkadaslarina bile, Federasyon eski baskani, Emre belezoglu cünkü daha bu olaylar baslamadan mesaj olayi patladiki o mesajin nereden ne zamanda atildigini bulmak oldukca kolaydi ve bazi futbolcu ve yöneticilerki bazilari belediye takimlari ve kendi belediye calisanlari hakkinda yapilmayan islemlerle gercek bile olsa kimseyi tatmin edemezler. Bu konuda adam kollama islerine girip ahlaki olmayan isler yaparsan sonuda böyle olur Fenerbahce taraftari aptal degil gercek somut deliller sunsalar 100 % 80 den fazlasi zaten destegini cekmis olurdu. Benim spor sever olarak inancim ve güvenim yok Aziz Yildirimida günahim kadar sevmem ama arkadas sen ilce teskilatini iddanameden cikartacaksin, belediye takimlariki bunlarin geneli senin belediyelerin olucak gereken islemi yapmiyacaksin cogundan ifade bile almiyacaksin, dargin konusmayan 2 kisiyi ayni örgüte sokacaksin üstelikte bunlarin bulusup konustuguna dair ses kaydin bile yokken yada vidyo cekimin, gene bazi adamlar hisim akraba yada kendi adamamiz diye es geciceksin. Bu konularda salliyan sahislar konu kendi takim ve oyuncularina geldiginde özellikle milli takimda para paylasim olayalrinda temizlik vs vs demiyordu kimse. Aziz yildirimin simdi suclu sucsuz bulunmasi bile kimseyi tatmin etmiycek o kadar rezilce isler varki ortada sucsuz dense o damga asla unutulmuyacak Feneliler savunacak diger takim taraftarlari gözünde hala bakis acisi belli yada tam tersi durumda Fenerliler kabul etmiyecek cünkü bu isleri tezgahliyanlar ellerine yüzlerine bulastirmis. Aci olanda ne biliyormusunuz rahatca konusmaktan bile korkuyor olmamiz
Eline sağlık.
quote:
Orijinalden alıntı: ForeverMetal
quote:
Orijinalden alıntı: Faux Carnival
quote:
Orijinalden alıntı: Mat_Cuborn
quote:
Ben sunu soyluyorum sadece, gecen sene ekran basinda kendimizi yiyip bitirdigimiz maclar aynen iddianamede cikti. Tesaduf mu?
Arti bir takim ne kadar iyi olursa olsun, her mac iyi oynayamaz, her macini kazanamaz. 16/17 ise tam bir komedi zaten. Takim cok iyidir, cogu macini kazanir. Belli sebeplerden dolayi kazanamayacagi maclar olur. (hakem, konsantrasyon bozuklugu, sans) Iste asil onemli olan maclar da onlardir zaten! Bunlar sike ile kazanilirsa bu goruntu cikar ortaya. Yoksa biz Fenerbahce kotu oynuyordu falan demedik hicbir zaman.
Ates olmayan yerden duman cikmaz, unutmayin.
Hangi maçlarda kendini yiyip bitirdin söyle hele.
Sivas, Karabuk, Buca, Eskisehir. Bu seneki maclara objektif olarak bakarsaniz anlayacaksiniz zaten demek istedigimi.
Tutturmuşsunuz bir Karabük, Eskişehir, şike var dediğin Karabük maçında girdiğimiz pozisyon sayısı 2'yi 3'ü bulmaz, Lugano 1 pozisyon forvete çıktı, defanstan seken top önünde kaldı ve golü attı, 1-0 kazandık, hatta karşı takım kalecisi uzatmalarda bizim ceza sahasına geldi, gol aramaya. Konuşacak maç istiyorsan ben sana söyleyeyim, bizim 90+6'da direkten dönen ve Santos'un tamamlamasıyla 1-0 kazandığımız, golü yedikten sonra gözyaşlarına boğulan Gaziantepspor oyuncuları ile birkaç hafta sonra Trabzona giden ve güle oynaya maçın ilk yarısını 3-0 yenik kapatan Gaziantepspor oyuncularını konuşabilirsin? Veya Karabük demişsin, bizim ittire kaktıra 1-0 kazandığımız Karabük maçını Trabzonspor'un terlemeden 4-0 kazanmasını neden konuşmuyoruz? Yukarıda Sivas, Buca yazmışsın yine, Trabzonspor karşısında önce öne geçen, sanki sonra pişman olmuş gibi attığı golden sonra hemen hatasını telafi eden ve santradan gol yiyen 2 takım daha yazmışsın. Şike diyorsan, şikenin kralı "hatır şikesi", "gönül şikesi" diye paşalar gibi yapıldı geçen sene, işinize gelen bu olmadığı için konuşacak tek konu Fenerbahçe sizin için, geriye kalan konularda kafanızı kuma gömmek daha hoşunuza gidiyor.
Gerçekten çok doğru bir tespit. Fenerbahçe'nin şike yapıp yapmadığı hakkında şüphelerim vardı, acaba, bir ihtimal diyordum, ama savunmalar sonucunda iddaalar boş çıktı. Yazdığın maçlar bana göre daha çok soru işareti oluşturacak türde
quote:
Orijinalden alıntı: Nevzat-FC INTER
quote:
Orijinalden alıntı: ForeverMetal
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Mat_Cuborn
quote:
Ben sunu soyluyorum sadece, gecen sene ekran basinda kendimizi yiyip bitirdigimiz maclar aynen iddianamede cikti. Tesaduf mu?
Arti bir takim ne kadar iyi olursa olsun, her mac iyi oynayamaz, her macini kazanamaz. 16/17 ise tam bir komedi zaten. Takim cok iyidir, cogu macini kazanir. Belli sebeplerden dolayi kazanamayacagi maclar olur. (hakem, konsantrasyon bozuklugu, sans) Iste asil onemli olan maclar da onlardir zaten! Bunlar sike ile kazanilirsa bu goruntu cikar ortaya. Yoksa biz Fenerbahce kotu oynuyordu falan demedik hicbir zaman.
Ates olmayan yerden duman cikmaz, unutmayin.
Hangi maçlarda kendini yiyip bitirdin söyle hele.
Sivas, Karabuk, Buca, Eskisehir. Bu seneki maclara objektif olarak bakarsaniz anlayacaksiniz zaten demek istedigimi.
Tutturmuşsunuz bir Karabük, Eskişehir, şike var dediğin Karabük maçında girdiğimiz pozisyon sayısı 2'yi 3'ü bulmaz, Lugano 1 pozisyon forvete çıktı, defanstan seken top önünde kaldı ve golü attı, 1-0 kazandık, hatta karşı takım kalecisi uzatmalarda bizim ceza sahasına geldi, gol aramaya. Konuşacak maç istiyorsan ben sana söyleyeyim, bizim 90+6'da direkten dönen ve Santos'un tamamlamasıyla 1-0 kazandığımız, golü yedikten sonra gözyaşlarına boğulan Gaziantepspor oyuncuları ile birkaç hafta sonra Trabzona giden ve güle oynaya maçın ilk yarısını 3-0 yenik kapatan Gaziantepspor oyuncularını konuşabilirsin? Veya Karabük demişsin, bizim ittire kaktıra 1-0 kazandığımız Karabük maçını Trabzonspor'un terlemeden 4-0 kazanmasını neden konuşmuyoruz? Yukarıda Sivas, Buca yazmışsın yine, Trabzonspor karşısında önce öne geçen, sanki sonra pişman olmuş gibi attığı golden sonra hemen hatasını telafi eden ve santradan gol yiyen 2 takım daha yazmışsın. Şike diyorsan, şikenin kralı "hatır şikesi", "gönül şikesi" diye paşalar gibi yapıldı geçen sene, işinize gelen bu olmadığı için konuşacak tek konu Fenerbahçe sizin için, geriye kalan konularda kafanızı kuma gömmek daha hoşunuza gidiyor.
Gerçekten çok doğru bir tespit. Fenerbahçe'nin şike yapıp yapmadığı hakkında şüphelerim vardı, acaba, bir ihtimal diyordum, ama savunmalar sonucunda iddaalar boş çıktı. Yazdığın maçlar bana göre daha çok soru işareti oluşturacak türde
quote:
Orijinalden alıntı: mymi
Tamamını okudum. Tatmin olmadim. Belkide kullandirma karsiliginda sike yapildı.Yani manisa dediki bize borc ver 5-6 ay vade ile geri oderiz azizde tamam ama macıda isteriz demis olamazmı?
senin bu acabalarınla Fenerbahçe küme düşürülsün o zaman. hukukta var mı böyle bir durum? adam harika savunma yapıyor hergün gazetelerden birebir takip ediyorum tape diye geçen konuşmalardaki kişiler farklı, yanlış adamlarla anlamsız cümleleri birleştirme uğraşları. hayatında karabük e gitmemiş birini kurye olarak karabüke şike vermiş gibi gösterme. aziz yıldırım bu yöntemle iddianameyi çürütür. bakalım süreç başladı neler olacak
demirören gerçekleri görecek vede hem kendi takımı hemde bizi yakacak bir karar almayacak..tff başkanlıgına gelmesının en önemlı nedenının fb nın durumundan çok kendı takımını kurtarmak oldugunu düşünüyorum..
quote:
Orijinalden alıntı: gunsnroses1
demirören gerçekleri görecek vede hem kendi takımı hemde bizi yakacak bir karar almayacak..tff başkanlıgına gelmesının en önemlı nedenının fb nın durumundan çok kendı takımını kurtarmak oldugunu düşünüyorum..
Zaten Kulüpler Birliği Başkanı olarak Fenerbahçemiz dediği için demediklerini bırakmadılar. Daha sonra GSmiz Bursamız da dedi ama hala Fenerbahçe'yi kurtarmaya geliyor diyorlar. 8 sene bjk başkanlığı yapmış adam Fenerbahçe'yi kurtarmaya geliyor. Yersen...
sahada şike olup olmadığını maçı izleyerek kanıtlamak ya da anlamak imkansız burda önemli olan aziz yıldırım ve ekibinin şike ve teşvik için girişim yapıp yapmadığıdır ki şu ortaya konanlar yaptığını gösteriyor ve bu futbolda "şu an için" suç..
quote:
Orijinalden alıntı: malumatfuruş
quote:
Orijinalden alıntı: Sevinckan_216
quote:
Orijinalden alıntı: ax
mahkemede kanıtlanır kanıtlanmaz orasını bilmem.şikenin olduğu açıkça tapelerde belli.bunu okumayı sökmüş düzeni bilen herkes anlar.şike olmasaydı bu kadar tantana çıkarmıydı.fb yöneticilerinin tutumları,aziz yıldırımın açıklamaları,federasyonun tutumu,y.d nin söylemleri hepsi birer kanıt anlayana.gerisi boş...
hala tapelerde şike var diyor şaka gibi....
enteresan mahkeme yoktur dese de şike var derler
Mahkemede şike var derse sizin hayır yok aslında diyeceğiniz gibi mi?
quote:
Orijinalden alıntı: joé black
sahada şike olup olmadığını maçı izleyerek kanıtlamak ya da anlamak imkansız burda önemli olan aziz yıldırım ve ekibinin şike ve teşvik için girişim yapıp yapmadığıdır ki şu ortaya konanlar yaptığını gösteriyor ve bu futbolda "şu an için" suç..
Şike soruşturmasında yargılanan 8 kulüp varken sadece Aziz Yıldırım ve ekibi. Sizin için önemli olan sadece Fenerbahçe bu yazdığınızdan bu anlaşılıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: aLCoHoL111
quote:
Orijinalden alıntı: malumatfuruş
quote:
Orijinalden alıntı: Sevinckan_216
quote:
Orijinalden alıntı: ax
mahkemede kanıtlanır kanıtlanmaz orasını bilmem.şikenin olduğu açıkça tapelerde belli.bunu okumayı sökmüş düzeni bilen herkes anlar.şike olmasaydı bu kadar tantana çıkarmıydı.fb yöneticilerinin tutumları,aziz yıldırımın açıklamaları,federasyonun tutumu,y.d nin söylemleri hepsi birer kanıt anlayana.gerisi boş...
hala tapelerde şike var diyor şaka gibi....
enteresan mahkeme yoktur dese de şike var derler
Mahkemede şike var derse sizin hayır yok aslında diyeceğiniz gibi mi?
biz hala mahkemeyi bekliyoruz. ax'ın mesajına yorum olaraktır o mesajı iyice okursan inanmamaya şimdiden başlamış.
quote:
Orijinalden alıntı: MoNSTeR1907
quote:
Şike soruşturmasında yargılanan 8 kulüp varken sadece Aziz Yıldırım ve ekibi. Sizin için önemli olan sadece Fenerbahçe bu yazdığınızdan bu anlaşılıyor.
şu anda mahkemede en ciddi şekilde ve yönetiminden diğer isimlerle birlikte yargılanan tek isim aziz yıldırım..
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: MoNSTeR1907
quote:
şu anda mahkemede en ciddi şekilde ve yönetiminden diğer isimlerle birlikte yargılanan tek isim aziz yıldırım..
Orası öyle, bu soruşturmanın başlangıcı ne kadar Olgun Peker de dense Fenerbahçe ön planda. Aziz Yıldırım 3 Temmuz'da gözaltına alındı, Olgun Peker ağustos ayında... Soruşturmanın bir saçmalığı da bu mesela :)
@anelka39 şakamısın sen,o linki bir oku önce teşvik primi veren bjk
7*2 14 gün bölüm cezası alması gerekirken bakalım bu elemanada 3 uyarı puanı mı verilecek
quote:
Orijinalden alıntı: HeartQuake
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Tamamını okudum. Tatmin olmadim. Belkide kullandirma karsiliginda sike yapildı.Yani manisa dediki bize borc ver 5-6 ay vade ile geri oderiz azizde tamam ama macıda isteriz demis olamazmı?
Sen tatmin olmadıysan tamam hemen geri çekiyoruz savunmayı. Hey allahım ya Adam daha nasil kanitlayabilir bana bi aciklar misin?
Ben yalan demedimki dogru olabikur dedim.Kanitlayamazsa ne olacagi belli. Manisa baskani dostum borc verdim diyor. İyiymis sen inandıysan mesele yok.
0 lirayla şike nasil yapılır bana bir anlat.
O konularda camia olarak siz daha bilgilisiniz, bize laf düşmez.
Cevap veremeyince hemen çamur.Sizede bu yakışır.
parayı olmadık yerlere bölüştürürsün olur biter...
Hala kimse kimseyi anlamıyor. İnsanları ne mahkemenin sonuçları bağlar, ne TFFnin kararı. İnsanlar kendi algıladıkları biçime göre karar verirler ya da vermezler. Mahkemeden şike de çıksa, PFDK amatöre de düşürse takımları beni tatmin etmiyor ise etmez. Tam tersi de geçerli. Ha senin görüşün de çok da umurumuzda diyenler de haklıdır. Ama durum bu. Nice azılı katiller delil yetersizliğinden çıkar, nice suçsuzlar da deliller üstüne yıkılmıştır hapis yatar. Ben düşünürüm, delillere bakarım, savunmalara bakarım, sahaya bakarım, vicdanıma bakarım. Kafamda bir şey oluştururum. Ona göre şu vardır, bu vardır derim. Unutmayın burada suçlu ya da suçsuz bulunacak insanlar kanunlar karşısında suçlu ya da suçsuzdurlar, kafamızda değil. Bir penaltı olur hakem verir, erman penaltı penaltı gibi olacak der, çakar dünyanın her yerinde penaltı ama ben vermem der. Maçı izleyenin de kafasında bir fikir oluşur. Sonuçta penaltı verilmiş ise penaltıdır ama herkesin de kendine göre fikri vardır. Ayrıca insanların bu şike davasına niye takıldıklarını da çözemiyorum. Tapedeki konuşmalar, ilişkiler şikeden daha iğrenç işler bana göre. Bir tarihte şimdi hatırlayamadım bir rakibimiz İStanbul'a gelecekti. Paraları yoktu. Bizim yöneticiler biz karşılayalım demişti de Süleyman SEBA küplere binmişti. Öyle şey olmaz diye. Nerelerden nerelere geliyoruz.
16:00 İbrahim İşçen: Aziz Başkan "Kongreye çocuklarını al gel" der, onlar benim gerçek çocuklarım. Sanki muhalefete adamlarla gitmişim gibi gösterilmiş.Kongreden bir gün sonra Hulusi Belgü gelip, benden araba aldı. Yani herkesle iyi geçinirim, kimseyi korkutmam. Maçlar için futbolcularla görüşmelerim yok. Trabzon teşvik dedikoduları yayılmıştı. Başkanım bana "Ahmet Çelebi'yi tanıyorsun, konuş araştırsın" dedi ben de Ahmet Çelebi'ye gidip "Öğren araştır" dedi bu kadar.