Şimdi Ara

Hiçbir şey yapmadan Bir Gün Boyunca Kaç Kalori Yakılıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
18.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gün boyu yiyeceklerle alınan kaloriyi de ayarlayıp kilo almanın önüne geçmek için her insanın metabolizmasının ne yaktığını bilmesi gerek diye düşünüyorum.

Yaş, Cinsiyet, Kalıtsal durumlar hatta bulunulan ortamın sıcaklığı bile etkiliyor yakılan kaloriyi, haliyle kesin bir şey söylenemiyor.

Bilgisi olan arkadaşlar bi zahmet

• vücudundaki her kilo için 20 kalori yakılıyo günde
  • 68 kiloluk bir yetişkin bir erkeğin bazal metabolizması saatte 72kcal harcar.Artık kilona göre orantı kurarak kendi bazal metabolizmanı bulabilirsin.

Bu da kilo başı 25.4 kcal yapar,tabi bu yetişkin erkek için , kadınlarda,yaşlılarda,çocuklarda değişiktir muhakkak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kamikazeden

68 kiloluk bir yetişkin bir erkeğin bazal metabolizması saatte 72kcal harcar.Artık kilona göre orantı kurarak kendi bazal metabolizmanı bulabilirsin.

Bu da kilo başı 25.4 kcal yapar,tabi bu yetişkin erkek için , kadınlarda,yaşlılarda,çocuklarda değişiktir muhakkak.

Bazal metabolizma biraz daha farklı bir durum, uzun süreli açlıktan sonra dinlenme halindeki metabolizma hızı olarak hesaplanıyor

wooferbal'ın bahsettiği kaba hesap için biraz daha uygun.

• 1500-2000 Kalori Bitter'im.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bitter

quote:

68 kiloluk bir yetişkin bir erkeğin bazal metabolizması saatte 72kcal harcar.Artık kilona göre orantı kurarak kendi bazal metabolizmanı bulabilirsin.

Bazal metabolizma biraz daha farklı bir durum, uzun süreli açlıktan sonra dinlenme halindeki metabolizma hızı olarak hesaplanıyor

wooferbal'ın bahsettiği kaba hesap için biraz daha uygun.

ona birşey demedim zaten hocam,hatta wiki'ye göre tanım şu:

"Bazal metabolizma hızı, yemekten 12 saat sonra tam dinlenme anında vücudun sadece yaşamaya yetecek fonksiyonlarını sürdürecek kadar ihtiyacı olan enerji."

burda bir sorunumuz yok zaten,verdiğim bilgiyi de mühendislik okuyanların bildiği Yunus A. Çengel'in "mühendislik yaklaşımıyla termodinamik" kitabından aldım,elinde olanlar için eksi basımlarda 3üncü bölüm sonu,yenilerinde 4üncü bölüm sonunda bulunuyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: fuducuk

1500-2000 Kalori Bitter'im.

Bana yeter

quote:

ona birşey demedim zaten hocam,hatta wiki'ye göre tanım şu:

"Bazal metabolizma hızı, yemekten 12 saat sonra tam dinlenme anında vücudun sadece yaşamaya yetecek fonksiyonlarını sürdürecek kadar ihtiyacı olan enerji."

burda bir sorunumuz yok zaten,verdiğim bilgiyi de mühendislik okuyanların bildiği Yunus A. Çengel'in "mühendislik yaklaşımıyla termodinamik" kitabından aldım,elinde olanlar için eksi basımlarda 3üncü bölüm sonu,yenilerinde 4üncü bölüm sonunda bulunuyor.

Umduğu ilgiyi bende asla bulamasa da ben de sahibim o kitaba.

Az sonra bakacağım umarım doğrudur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.