Şimdi Ara

Hiç Türk Bilim Adamı, Filozof, Sanatçı Olmaması (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
2
Favori
3.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: w_wallace

quote:

Orijinalden alıntı: 440cdx

quote:

5.Çinde binlerce yıldır yerleşik ama onlar batıdan geri durumunun cevabı: Aydınlanma çağı ve arkasından gelen sanayi devrimidir.Orda bunlar yoktur.

Bu son 10 senede bayağı değişti.

Bugün bendeki printerın parçasına bakıyorum, türkiye de pahalı maalesef.

Elin Çin'lisi fabrikalarında çoktandır ATI ekran kartı çiplerinden bilmem neye her cacığı üretiyor.

Mikron bazında entegre üretiyorlar fabrikalarında artık.

Hemde öyle 5-10 adette değil.

Mesela Ati ekran kartımın ana çipi yanmış Shenzen'den bakıyorum fiyatlara, yahu kardeşim adam diyor ki ben aylık 1.000.000 adet sana üretirim istersen adet başına 10 Usd olur diyor yada 5-10 tane alırsan
    adet başına 50-60 usd olur diyor.

Yav arkadaş adamlar iphone çıktıktan 1 ay sonra aynısının kopyasını 1:1 yapacak hale gelmişler.

Biz daha ne yapalım ki burada ? Bizde Zorlu tekstil fabrikası açtı diye sevinelim duralım.

Elin Çin'lisi kendi görünmez savaş uçağını baştan aşağı kendi yapmış be...

Biz daha doğru düzgün kömür madeni işletemiyoruz insanlarımız 3-5 kuruşa eşşekten beter bir şekilde dünyanın en rezil şartlarında ölüyor.

Biz Çin'in yaptığı sıçramayı ve yükselişi hiçbir zaman yapamayız bu şekilde.

Tabi öyle hata ilerde süper güç bile olucaklar bence ama hala bilimde önde olamıcaklar.Çünkü ona uygun eğitim vs ordada yok.Bir çin mühendis hala alman mühendis seviyesinde değil.Yani üretim var ama yaratıcılık,buluşculuk zayıf hala.

ekleme:Gerçi amerikadada eğitim seviyesi yüksek değil,bu yüzden bilim adamlarını dışardan kapıyor,%90'ı dışardan geliyor (dahi vizesi diye bir vize var).Ama çin dışa kapalıdır,göçe açık bir ülke değildir.Ciddi doktrin değiştirmeleri gerek ya kendi insanını yetiştiricek yada dışardan beyin kapmaya çalışıcak,ortamını hazırlayıp.

Bilim ve araştırma anlamında Amerikalı liseliler bizim liselilerinden beter.Eminim ki bizim anadolu teknik,fen,kolej öğrencilerimizden çok daha boş işlerle uğraşıyorlar.Belli zaten internetteki videolardan,haberlerden,paylaşımlardan fakat dediğiniz gibi ABD'yi ayakta tutan diğer ülkelerdeki parlak öğrencilerin yaptıkları.Devşirme sistemi kısacası

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

quote:

quote:

quote:

5.Çinde binlerce yıldır yerleşik ama onlar batıdan geri durumunun cevabı: Aydınlanma çağı ve arkasından gelen sanayi devrimidir.Orda bunlar yoktur.

Elin Çin'lisi fabrikalarında çoktandır ATI ekran kartı çiplerinden bilmem neye her cacığı üretiyor.

Mesela Ati ekran kartımın ana çipi yanmış Shenzen'den bakıyorum fiyatlara, yahu kardeşim adam diyor ki ben aylık 1.000.000 adet sana üretirim istersen adet başına 10 Usd olur diyor yada 5-10 tane alırsan

Yav arkadaş adamlar iphone çıktıktan 1 ay sonra aynısının kopyasını 1:1 yapacak hale gelmişler.

Biz daha ne yapalım ki burada ? Bizde Zorlu tekstil fabrikası açtı diye sevinelim duralım.

Biz daha doğru düzgün kömür madeni işletemiyoruz insanlarımız 3-5 kuruşa eşşekten beter bir şekilde dünyanın en rezil şartlarında ölüyor.

Tabi öyle hata ilerde süper güç bile olucaklar bence ama hala bilimde önde olamıcaklar.Çünkü ona uygun eğitim vs ordada yok.Bir çin mühendis hala alman mühendis seviyesinde değil.Yani üretim var ama yaratıcılık,buluşculuk zayıf hala.

ekleme:Gerçi amerikadada eğitim seviyesi yüksek değil,bu yüzden bilim adamlarını dışardan kapıyor,%90'ı dışardan geliyor (dahi vizesi diye bir vize var).Ama çin dışa kapalıdır,göçe açık bir ülke değildir.Ciddi doktrin değiştirmeleri gerek ya kendi insanını yetiştiricek yada dışardan beyin kapmaya çalışıcak,ortamını hazırlayıp.

Bilim ve araştırma anlamında Amerikalı liseliler bizim liselilerinden beter.Eminim ki bizim anadolu teknik,fen,kolej öğrencilerimizden çok daha boş işlerle uğraşıyorlar.Belli zaten internetteki videolardan,haberlerden,paylaşımlardan fakat dediğiniz gibi ABD'yi ayakta tutan diğer ülkelerdeki parlak öğrencilerin yaptıkları.Devşirme sistemi kısacası

Aslında bence tamda öyle değil.Tamam abd'de liselerindede eğitim kötü ama orda çocuklar aşırı ezber,yük karşısında ezilmiyorlar.Sosyal imkanlar ve teknik imkanlar kat ve kat daha fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 17 Kasım 2014; 0:34:39 >

• Mimar Sinan kayserili hristiyan turk tur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    Ha.ne diyordunuz sayın vatandaşımız ?

• Bazı milletlerin karakteristik özelliğidir bu...

Mesela, islamiyetden önce türkler, yunanlılar gibi görkemli heykeller yapamıyordu. Yaptıkları eserler ilkokul çocuklarının oyun hamurlarıyla yaptığı işlere benziyor. Aynı dönemde yunanlılar, sanki etden kemikten heykeller yapıyordu. Sanat olayı bence karakteristik bir özellik ve istisnalar dışında bizim toplumumuzda çok kuvvetli değil.

Bilim konusu ise maddiyatla eşdeğer. Dünyanın en zengin kütüphanesi Bağdat şehrindeydi birzamanlar. Çünkü ticareti tavan yapıyorlardı ve barış içindeydiler. Türkler, bu toprakları sahiplenmek için savaşmışlar, girerken zaten savaşarak girmişler, devam ettirmek için yine savaşmışlar. Karakteri savaşmak ve mücadele üzerine olan bir toplumun , sükunete geçipte kendine ve çevresine zaman ayırması çok zor.
  • Kimi arkadaşlar "Türkler savaşçı milletti o yüzden bilimde geri kaldı" gibi çıkarımlar yapmış.

Sanırsın bilim alanında öne çıkan üç büyük etnik topluluk Cermenler, İngilizler, Japonlar savaşçı milletler değil...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

quote:

quote:

quote:

Aslında bence tamda öyle değil.Tamam abd'de liselerindede eğitim kötü ama orda çocuklar aşırı ezber,yük karşısında ezilmiyorlar.Sosyal imkanlar ve teknik imkanlar kat ve kat daha fazla.

Amerika'da lise eğitimi kötüdür demedim.Kötü de değildir zaten dediğiniz gibi ama mesele okulun verdiğinden ziyade öğrencilerin aldığıdır.Öğrenciler boş olduktan sonra okuldaki eğitimin pek önemi yok.Ergenlik döneminin sebepleri ne yazık ki.Lakin dediğiniz gibi her halükarda bizim öğrencilerimize göre daha sorgulayıcı ve daha araştırmacı olacakları kesin.

• quote:

Ha.ne diyordunuz sayın vatandaşımız ?

Yav şöyle adamları ne muhattaba alıyorsunuz sizin sıkıntınız bu.Eline bir kitap alıp 1 metre sakal bırakınca dinin temsilcisi mi oluyor bu cahil herifler?

• Gülümseyen Tarih G kullanıcısına yanıt
    Bu saydığın ülkelerin hiçbirinin savaşçı kabiliyeti,karakteri türklerle kıyaslanamaz bile... Haçlı ordularını toplayıp, türkler karşısında aldıkları hüsran malumdur.
    Kabaca tabirle; At - Avrat - silah mantığından bahsediyoruz. Eskiden 5 yaşında silah kuşanan bir millet diye tabir edildiğinide unutmamak lazım..

Bilimde geri kalmışlığın elbette tek bir nedeni olamaz. Ben sadece bir tanesine örnek verdim.
  • Türkleri hep savaşçı olarak görmek yanlıştır. Uygurlar gibi kültürde ve bilimdse ileri gitmiş fazla savaşçı olmayan Türk devletleride vardır İslamiyetle aynı dönemde müslüman olmayan bir Türk devleti olarak... Yani toplumun yaşayış tarzı ana belirleyici oluyor bu konuda.

Araplara gelecek olursak. Arapların 2 yüzyıllık bir dönemde bilim açısında bir özgürlük dönemi vardır. Din adamları tarafında fazla zorlanmazlar ama zaman içinde özellikle İbn-i Arabi'nin öncülüğünü üstlendiği bilim karşıtı felsefe Arap coğrafyasında hakim olunca bilimi söndürmüştür. Günümüzde bile islam dünyasında bu felsefe hakimiyetini sürdürmektedir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 17 Kasım 2014; 16:46:28 >
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    Yok sayın vatandaş...İbretlik bir video olarak özel bir yeri var...Yoksa dikkate değer bir tarafı yok .
  • bilime onem mi veriliyor?
    sorman hata bunu.
    bilim turkiyede kapidaki paspasdan daha degersiz

• Konuyu acan adamin imza-avatar heval oldugunu gosteriyor zaten.

• Periah kullanıcısına yanıt
    Herşey ihtiyaçdan , var olma çabasından doğar.
    Türkler, bileklerine güvenen toplumlar oldukları için bu konuda rahat hareket etmişler. Ta ki; mesafe açılıncaya kadar.
    Japonlar, küçücük ada da özellikle 2.dünya savaşından sonra yaşam mücadelesi vermişler. Aslında Japonya ve Güney korenin kaderi ortak. ABD...

Din konusuna gelirsek... Din, elektriğe benzer. Dışarıdan eve gelen elektrik, bütün makinalar için aynı elektrik olsada, buzdolabına girince soğutur, fırına girince ısıtır. Enerji aynı enerji kaynağı fakat donanım sayesinde sonuç farklı oluyor.
  • Bence genç yaşta (6-10) çocuklarq Iq testi yapılmalı ve Iq'si belirlo bir seviyenin üzerindekiler bambaşka okullardokullarda devlet destekli eğitilmeli..Ezberci değil tamamen herşeyi mantıkla ve düşünerek öğreten bir sistem..Bu sistem öğrenciyi gerçekten çok yorar ama zaten zekasına göre alınacak bu öğrenciler ve yaratıcılık, düşünme gücünü arttırma programlarıyla üstesinden gelinir diye düşünüyorum

• DARUNnars kullanıcısına yanıt
    Bu çocuk geri zekalı deyip okuldan atılan, sonra o çocuğun şov yaptığı durumlar da var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dawinter

Bu çocuk geri zekalı deyip okuldan atılan, sonra o çocuğun şov yaptığı durumlar da var.

İşte sorunda bu hocam çocuğa gerizekalı diyen sistem çocuğu tanımiyor...Demekki kapasitesi var o çocuk şov yapabilecek konuma gelene kadar ne acılar çekmiştir en başından buna adapte olmuş bir çocuk hazırlasalar Türkiye bu kadar ezilen bir ülke olmazdı

• DARUNnars kullanıcısına yanıt
    Parayı verenin kaliteli eğitim alabildiği bir ülke malesef...
  • Haklısınız hocam bunların farkında olmamızda birşey benceb İyi forumlar..

• bizim her şeyden önce 2 tane problemimiz var :)

1- alçaklık kompleksi

2- yükseklik kompleksi

yani ne zaman ki normal oluruz işte o zaman ortaya bir şeyler çıkabilir

biraz eleştirsen : sen Türk düşmanısın ,Osmanlı düşmanısın ,Din düşmanısın diye devam eder gider

iyi birşeyler olsa bu defa göklere çıkartma olayları tavan yapar

yahu arkadaş biz ne zaman gerçekleri olduğu gibi kabullenmeyi öğreneceğiz ?

yok işte doğru dürüst tarihe geçecek bilim adamı veya çok ünlü bir insanımız yok ,yani bunu kabul etmek niye bu kadar zor geliyor ?

hadi eskileri geçtik peki şimdi dünyaca bilinen kaç tane ünlümüz var ?

yahu oturduğunuz mekanda dahi şöyle bir sağa, sonra solunuza bakın ve söyleyin bunların ne kadarını Türkler bulmuş ?

efendim Atak helikopteri yaptık

ee işte ne güzel

yook bunla biter mi ?

dünya liderinden tut da ,millisinden ,% 100 nü kendimizin ürettiğine kadar uçacak vatandaş :)

ondan sonra eleştirince kızıyorlar ,hatta hainliğe varan suçlamalar geliyor

yahu be zalim o zaman bir araştır ,bak bakalım bu helikopterin projesi bize mi ait ,parçaları bu ülkede mi üretiliyor ,üretiliyorsa fabrikaları nerede ?

biz bunu söyleyince kafa dank ediyor ama bizim insanımız hiç kabul edip bitirir mi ?

başlar artık ,eskiden şu da yoktu ,zamanla o da olacak vs.vs.

bre zalim o zaman hani bu helikopterin tamamı bu ülkeye aitti :)

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.