Şimdi Ara

Hiç stresden burnunuz kanadı mı? İlk defa böyle bir şey yaşadım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün hayatımda ilk defa böyle bir şey yaşadım . Tabi sabahtan öğlene günüm kabus gibiydi veya kamera şakası gibiydi anlam veremedim . Yine başladı şu ümiversite gittim derse ne bi umursayan ne bi bakan . Yapa yalnız takılıyorum yine . Etrafıma her baktığımda herkesin sevgilisi var herkesin arkadaşı var takılıyolar öyle . Acayip içerledim yine . Çıktım dersten yolda yürürken resmen intihar edesim geldi . Nereye baksam sevgili her yer öyle . Ya da kız arkadaşını almış geziyor . Ben yalnız geldim yalnız gidiyorum . Arkamı dönüyorum biri sevgilisyle konuşuyor telefonda azarlıyor sevgilisini, sağa dönüyorum el ele geziyolar her yerde böyle . Öyle içerledim ki bu sefer . Resmen bu yalnızlığın bu yıkımın zirvesini yaşadım . Eve geldim kafamı camdan çıkartıyorum yine el ele geziyo sevgililer kabus sandım uykudayım sandım . Acayip iğrenç bi duygu yalnızlık . Açtım bi müzik oturdum öyle düşünüyorum ama bu duyguyu size anlatamam . Çok zirvesini yaşadım bu sefer ağlamaklı düşünüyorum . Koluma sıcak bir şey damladı sonrası geldi öyle kan . Acı falan hissetmedim ama kendi kendime ne haldesin falan dedim . Korktum da baya . Nolcak bu halimiz yav

• Yapay Zekanın Yanıtı

Stresten Burun Kanar mı?

Burun kanaması, stresin yaygın bir fiziksel belirtisi olarak kabul edilir. Aşırı stresli durumlarda, vücut kan basıncını ve kalp atış hızını yükseltir. Bu da burun damarlarına baskı yaparak kanamaya neden olabilir.

Stresten kaynaklanan burun kanamaları genellikle hafiftir ve kısa süre içinde durur. Ancak bazı durumlarda daha şiddetli olabilir ve müdahale gerektirir.

Stresten Burun Kanaması Belirtileri:

• Burun deliklerinden kan gelmesi
    • Baş dönmesi veya hafiflik hissi
    • Burunda tıkanıklık veya baskı hissi

Stresten Burun Kanaması Nedenleri:

Stres, burun kanamalarına şu yollarla neden olabilir:

• Kan Basıncını Yükseltir: Stres, vücudun kan basıncını yükseltmesine neden olur ve bu da burun damarlarına baskı yapar.
    • Kan Pıhtılaşmasını Bozar: Stres, kanın pıhtılaşmasını zorlaştıran hormonların salınmasına yol açabilir. Bu da burun kanamalarının durmasını zorlaştırabilir.

Stresten Burun Kanamasını Durdurma Yolları:

• Başını öne eğ: Kanın akmasını önlemek için başını öne eğ.
    • Burun deliklerini sıkıştır: Burun kanamasını durdurmak için yaklaşık 10-15 dakika boyunca burun deliklerini sıkıştır.
    • Soğuk kompres uygula: Burnunun üzerine soğuk bir kompres uygulamak kan damarlarını daraltmaya ve kan akışını yavaşlatmaya yardımcı olabilir.
    • Nemli tut: Burun içindeki mukoza zarlarını nemlendirmek için burun spreyleri veya nemlendiriciler kullan.

Ne Zaman Doktora Görünmeli:

Çoğu durumda, stresten kaynaklanan burun kanamaları hafiftir ve kendi kendine durur. Ancak aşağıdaki durumlarda doktora görünmelisin:

• Kanama 20 dakikadan uzun sürerse
    • Sık sık burun kanamaları yaşıyorsan
    • Kanama şiddetliyse veya kan pıhtılarıyla birlikteyse
    • Burun kanamasına bayılma, baş dönmesi veya baş ağrısı eşlik ediyorsa

Stresten kaynaklanan burun kanamaları, altta yatan tıbbi bir durumun belirtisi olabilir. Bu nedenle, tekrarlayan veya şiddetli burun kanamaları yaşıyorsan doktoruna danışmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hastalık belirtisi olabilir. Bir tomografi çektir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun aşırı stres yapmışsın herkesin kendine göre sıkıntıları var kafanda fazla büyütmemelisin olayları mutlu olacağın birşeyler muhakkak vardır onlara odaklan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yillar once benim de cok stres oldugumda burnum kanamisti o zamandan bu yana defalarca doktora gittim ve kan tahlili yaptim cok sukur bir sey cikmadi

sen de doktora git ne olur ne olmaz ve kafana takma eninde sonunda sevgilin olacak,evleneceksin ve cocugunuz olacak

sadece ani yasa,anin tadini cikar,dua et ve gulumse

• Adamın derdine bak ben de birşey oldu zannettim ☹️

• quote:

Orijinalden alıntı: nightsinwhitesatin

yillar once benim de cok stres oldugumda burnum kanamisti o zamandan bu yana defalarca doktora gittim ve kan tahlili yaptim cok sukur bir sey cikmadi

sen de doktora git ne olur ne olmaz ve kafana takma eninde sonunda sevgilin olacak,evleneceksin ve cocugunuz olacak

mesela sen sunum yaparken kıkırdamışsın hoca da gülümsemiş ya, işte hayat bu kadar basit değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: TeslanınKalfası

Geber hocam dünya bir gereksizden kurtulur 👍

sen insanların ne yaşadığını biliyor musun da boş yapıyorsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arab İstan kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarına göre yorum yapıyorum o kadar

• stresten burun kanar hocam , sakin olmaya çalış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arab İstan

quote:

yillar once benim de cok stres oldugumda burnum kanamisti o zamandan bu yana defalarca doktora gittim ve kan tahlili yaptim cok sukur bir sey cikmadi

mesela sen sunum yaparken kıkırdamışsın hoca da gülümsemiş ya, işte hayat bu kadar basit değil.

alakayi anlamadim?

• quote:

quote:

quote:

alakayi anlamadim?

her zaman güzel şeyler olmuyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

alakayi anlamadim?

her zaman güzel şeyler olmuyor

gulumsemek insanlari ceker ve konu sahibi yalnizliktan yakiniyor

• quote:

Orijinalden alıntı: TeslanınKalfası

Yazdıklarına göre yorum yapıyorum o kadar

Burayı nasa'nın websitesi mi saniyosun ?? Veya avatarında ki insanin yaptiklarini mi yapiyosun sen her gün ? Ne bekliyosun anlamadim ki . Ayrıca dert küçümsemek de ne anlamadim Her insanin derdi kendine . Ki yalnızlık cok ciddi bir sorun .

• Stresten burun kanar,bunu ilk defa öğrenmene şaşırdım

ve çok daha farklı sonuçları da var;

Stresten bayılan,dudağı uçuklayan,ağzında yara çıkan,mide ağrısı çeken,baş ağrısı çeken,cinselliği zayıflayan,kasları gerilen...çok kişi göreceksin.

• Sevdiğim biri yüzünden çok sinirlendim, içerledim ve üzüldüm. Hiçbir şekilde dışarıya yansıtamadım bunu. Sıktım kendimi resmen. Burnumdan oluk oluk kan aktı.

Sonunda burnumdan getirdi yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Limongillerdengelen

Sevdiğim biri yüzünden çok sinirlendim, içerledim ve üzüldüm. Hiçbir şekilde dışarıya yansıtamadım bunu. Sıktım kendimi resmen. Burnumdan oluk oluk kan aktı.

Naptın be kardeşim,değer mi bu kadar sıkıntı etmene..

Onun umurunda bile olmamıştır ya neyse

• Stres berbat birşeydir

Erkeğe kan işetir kan

Askerde bir arkadaşım vardı,çok sinirli biriydi,komutanlara canı sıkılınca,öyle strese girerdi ki birkaç gün bildiğin kan işerdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: november27

quote:

Orijinalden alıntı: Limongillerdengelen

Sevdiğim biri yüzünden çok sinirlendim, içerledim ve üzüldüm. Hiçbir şekilde dışarıya yansıtamadım bunu. Sıktım kendimi resmen. Burnumdan oluk oluk kan aktı.

Naptın be kardeşim,değer mi bu kadar sıkıntı etmene..

Onun umurunda bile olmamıştır ya neyse

Gönül bu değip değmeyeceğini nereden bilsin

aklım olsaydı kanım akar mıydı benim
  • Athlon 840 Kaveri kullanıcısına yanıt
    Özür dilerim hocam aptallık ettim. Kusura bakma bir anda öyle yazıverdim

• Kanar hocam ama dikkat et başka sağlık sorunlarına yol açar, stres çok tehlikeli birşey. Elinden sağlığın gidince yalnız kalmayı kafana bile takmazsın, o yüzden kendini strese sokup sağlığını bozma.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.