Şimdi Ara

Hiç mi ekonomi bilmiyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7C18139D2 -- 8 Mayıs 2018; 23:21:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yoksa yalan atmak hoşunuza mı gidiyor

akp olmasa dolar 1 lira mı olur sanıyorsunuz

Suraya kadar okudum, cevap vereyim

Akp ile, dolarin 1 lira olma ihtimali ile Akp siz dolarin 1 lira ihtimalini dusunursek.

Akp siz bir ulkede bu oran daha coktur ve kolaydir.

A ile cozemiyorsan B ile denersin, onla da cozemezsen C ile denersin.

İsin en salakca kismi ise A ile deneyip cozemedigin sorunlari , B,C,D seneceklerini denemeden ayni olacak demek.
  • yoksa yalan atmak hoşunuza mı gidiyor

akp olmasa dolar 1 lira mı olur sanıyorsunuz

Suraya kadar okudum, cevap vereyim

Akp ile, dolarin 1 lira olma ihtimali ile Akp siz dolarin 1 lira ihtimalini dusunursek.

Akp siz bir ulkede bu oran daha coktur ve kolaydir.

A ile cozemiyorsan B ile denersin, onla da cozemezsen C ile denersin.

İsin en salakca kismi ise A ile deneyip cozemedigin sorunlari , B,C,D seneceklerini denemeden ayni olacak demek.

• Maalesef oylarımız eşit.
  • Araba fiyatlarının yurtdışında daha yüksek olduğunu nerden çıkardın? Euro olarak aynı ama biz daha az kazanıyoruz.

Herşeyi akpden bilen ağır kördür. Çevrilen dolapları görmekten acizdir.

• haykırmak istiyorum...
  • üretmediğimiz için dolar yükseliyormuş, adama sormazlar mı 16 yıldır ülkeyi yönetiyorsun. neden üretim tesisleri kurmadın o vakit. var olan fabrikaları bile üç kuruşa sattılar, yüzsüzlüğün bu kadarına da pes.
    dış politikada hatalar üstüne hatalar yap,olmadık yere ülkelerle kavgalar çıkar,sürtüşmeler yap. sonra çık deki biz olmasakda dolar yükselecekti. akp hatalı dış politikası olmasa 3,5 milyon Suriyeli bize girmeyecekti. Suriye savaş değil,ticaret yapıyor olacaktık.
  • bu ülkede hiçbir zaman borç ödeyememe sorunu olmamıştır . çünkü borc ödemiyoruz peki ne yapıyoruz

gelecek nesillere borcu yüksek faizle devrediyoruz

siyasi partiler 5 yıllığına secildiği için iktidar dönemlerinde akp de oldugu gibi bir parca iyileşme sagladıktan sonra inişe geciyorlar ve bir secim daha derken baska parti

siyaset tarihine bakın iktidar degişimlerinin sebebi hep EKONOMİ dir .

türkiyede iktisadi siyasi sosyal sistem problemlidir . bu gercegi yıllardır anlatanlar var . fakat toplum bu gercegi dinlemiyor ve önündeki siyasileri " bu problemli yanlış sistemi BEN DAHA İYİ YÖNETİRİM " diyen partilere sürekli oy vererek iktidara taşıyor

kabahat toplumda .. aynı hataları sürekli yasadıgı halde halen sistemi dewam ettiriyor .. malesef

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ulan şu çaptaki adamlar bile, "hiç mi ekonomi bilmiyorsunuz" diyor ya, hayret ki ne hayret!!

Bu adamların kamera görüntüleri bile olduğu halde, ilerde insanlar bu yaşananlara inanamayacaklar, bu kadar düşük zeka homo sapiens türünde olamaz, fake bunlar diyecekler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba üretemiyoruz kılıçdaroğlu utanmıyor musun

• Senin hükümetin üreticiyi destekledi mi, vergileri düşürdü mü, piyasayı özgür bıraktı mı da bundan sorumlu olmayacak. İyi ki ekonomi bilmiyoruz ha.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F01EF196D

Senin hükümetin üreticiyi destekledi mi, vergileri düşürdü mü, piyasayı özgür bıraktı mı da bundan sorumlu olmayacak. İyi ki ekonomi bilmiyoruz ha.
    Yauv kardeşim bunun ağape dönemi ile ne alakası var

• hypercubematrix H kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim kadarıyla, borçla büyüme hikayesi menderesle başladı. 1950ye kadar dış borç almadık, ödedik diye biliyorum. Hatta menderes gelir gelmez chp den kalan paraları yedi diye duymuştum. İsmet inönü, borç almayı bırak, bazen yatırımları bile kısacak kadar eli sıkıymış.

Sonrakiler dediğin gibi.

Akpnin ilk zamanlarındaki hissedilen iyileşme(!), kolay ve çok miktarda para akışının olduğu (bolca borçlanabildiğimiz) dönemdi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fast Rise

Araba üretemiyoruz kılıçdaroğlu utanmıyor musun
    siz dalga geçiyorsunuz ama ülkenin bu durumda olmasının sebebi cehape zihniyetidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7C18139D2

siz dalga geçiyorsunuz ama ülkenin bu durumda olmasının sebebi cehape zihniyetidir.

Alıntıları Göster
    akü pe zihniyeti olacaktı
  • geçmişte iyi diye gelecekte de mi iyi olacak ? ya da geçmişte kotu olan devamli kotu mudur?

sizin feto hocaniz size cok iyi idi eee sonra? sonrasi malum

• maalesef hatalısınız çünkü uzun yıllardır bu ülkeyi ak parti yönetiyor ama cari açığı azaltmak için neredeyse hiç bir şey yapmadı Ak parti. ülkenin geleceği için üretim fabrikaları kurmak, bilim ve araştırmaya yatırım yapmak yerine yabancı fırmalar ile yol köprü gibi halka pahalıya mal olacak belediyecilik hizmetleri yapmayı tercih etti. Çünkü bunlar kısa sürede oy kazandıracak hareketlerdi.

Şuanda biriken borçlar yüzünden döviz 90 lı yıllar gibi hareketlenmeye başladı ki bu ekonomide gerilimin artığını gösteriyor. Bu da bir krizin habercisi olabilir. Aslında şuan ki artışlar kriz için büyük artışlar değil fakat bu şekilde gitmesi halinde birden dolar 4 tll den 10 15 tl e çıkabilir ve işte o zaman ülkede bütün dengeler bozulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patya -- 8 Mayıs 2018; 23:29:22 >
  • KRİZLE GELEN KRİZLE GİTSİN
  • Betoncular daire satsın diye faizi yükseltemiyorlar şu an enflasyonun altında faiz var bu yüzden dolar şahlanıyor iş işten geçmeden faizi yükseltmeliler betoncuları koruyalım derken 80 milyon batacak dolar 4,8-5 tl olduktan sonra faiz artırırsanızda artık bir işe yaramaz paramız hergün %1 oranında değer kaybediyor
  • Böhühühüh adam bir oy atmayın yazmış 07 Ağustos 'a kadar geri atmışlar üyeyi.. Aahahahahah..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.