Şimdi Ara

Hiç kitap okumadım, bir yararını söyleyin başlayayım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Annem kitap okumayı çok seven bir insan, evde yüzlerce roman var ama ben hayatım boyunca bir tane bile kitap okumadım. Çünkü bana katabileceği bir şey olduğunu düşünmüyorum. Hani diyorlar ya pratik zeka, bilgi birikimi, düşünme, konuşmada gelişim vs. ben hepsini palavra olarak görüyorum nedense. Sonuçta kitap okumasak bile artık internette gezdiğimiz süre içinde bir çok makale, yazı okuyoruz onlarda karşılıyor bence bunu. Kitap okumak sadece bir zevk, bende o zevki alamıyorum daha çok dizi ve film izlemeyi seviyorum. Muhakkak yararı vardır yani bende başlamak istiyorum ama inandıramıyorum kendimi, sizce iyi olur mu başlamak yoksa zaman kaybı mı?

• Kitabın türüne göre değişir örneğin Sofie'nin dünyasını okursan felsefeye giriş yapmış olursun çoğu insandan farkın olur felsefik düşünmeyi kavrayabilirsin, sonra zengin baba fakir baba'yı okursun iş hayatını değiltirir sonra hayal gücünü büyük ölçüde arttırır ve daha bir dünya şey var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Al bendende o kadar

Gelsin eksiler

Edit : Eksiler nerde eksiler ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Techonup -- 26 Nisan 2015; 18:17:58 >
  • http://www.delinetciler.org/bilgi-merkezi/71609-kitap-okumanin-faydalari.html

• İşte aynı kafa var bendede, bi hikaye kitabı okumanın okuyana zevk vermekten başka fazla bi yararı olduğunu düşünmüyorum bende, zevk alıyosan yapılacak bişey, al ilgi alanına göre dergi oku bence hem daha zevkli hem daha fazla şey öğretiyo

• şimdi düşündümde gerçekten yararı yok la kitabın

• analitik dusunme yetenegi kazandirir,olaylara objektik olarak bakmani saglar,kelime hazneni gelistirir,konusacak bircok konu bulabilirsin,'mizah nedir?'sorusuna ancak okuyan insan cevap verebilir üç nokta

büdüt:en önemlisi;yeni tanistiginiz kizin yaninda kem küm etmezsiniz :v
    söylemeden edemeyeceğim editi: keşke herhangi kitaba baslayip; 'neden kitap okuyorum?'sorusuna, kendin yanit aradiktan sonra buraya baslik acsaydin.zor be haci abi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstanbul Efendisi -- 26 Nisan 2015; 18:25:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Burası Çok Önemli Kitabı
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • YENI NESIL BOŞ DEYINCE KIZIYORSUNUZ SONRA AZIZIM.

• İzmir daha boş

• quote:

Orijinalden alıntı: Yaşayan Canlı

Kitabın türüne göre değişir örneğin Sofie'nin dünyasını okursan felsefeye giriş yapmış olursun çoğu insandan farkın olur felsefik düşünmeyi kavrayabilirsin, sonra zengin baba fakir baba'yı okursun iş hayatını değiltirir sonra hayal gücünü büyük ölçüde arttırır ve daha bir dünya şey var.

Sofie'yi inceledimde ilgimi çekti okurum muhtemelen teşekkürler
  • kitap okumanın ayı zevki vardır.Mesela sen filmde bişey öğrendiğinde filmde öğrenirsin.Ama kitap okurken olayları kafanda kurduğun için sanki gerçekten yaşıyormuş,sanki gerçekten olayları görmüş gibi algılar beynin.bu yüzden ayrı bi zevkli oluyor.

artı olarak filmlerden pek farklı olmayarak kelime hazneni,hayal gücünü falan filan geliştirir.Filmlerden pek bi farkı yoktur aslında.Tercih meselesi
  • Kitap deyince aklınıza roman geliyorsa yapacak başka bir şey yok.Sizi kimse kurtaramaz.
  • son 5 yıldır hemen her gün günde en az yarım saat kitap okuyorum geldim donanımhaberde troll oldum
  • Kitaba göre değişir ben tarihe meraklıyım tarih kitapları okumaya başladım keyif alıyorum, ama roman falan okumayı sevmem

• insanlarla konuşacak konu bulamıyorsan kitap okumuyorsundur..

edit: nabıyon la mehmet , off şu kıza bak... lan fener yine berabere kalmış vs vs dışındaki sohbetlerden bahsediyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jizzy quatily -- 26 Nisan 2015; 18:24:54 >
  • Okudugun her kitapta başka bir gozle gorursun dünyayı. Okuyup bitirdigin kitap icin "Allah kahretsin boyle kitabi, ne igrenc bir kitap, hicbisey katmadi bana" desen bile sana birsey katmistir o kitap.

• buradakilerin hepsi kultursuz asosyal ergen veletler

gelsin eksiler

• Ansiklopedi okuyabilirsin, bence çok şey katar, hem daha zevkli. Tarih seviyorsan tarih ansiklopedileri var, Bilim seviyorsan bilim ansiklopedileri var..
  • Ben şahsen bana fayda sağlayacak diye okumam, zevk aldığım için okurum. Okumakla ilgili bir söz paylaşıyım "Bir okuyucu ölmeden önce onlarca hayat yaşar, okumayan ise bir"

• Kelime haznen hayal gücün vb. şeylerin yavaş da olsa gelişmesini sağlıyor. İnternette okuduğun makaleler de kısmen kitabın yerini karşılar. Ama dediğim gibi etkisini hemen göstermez uzun süre düzenli kitap okursan kendinde farklılar görmeye başlarsın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.