Şimdi Ara

Hiç kitap okumadım, bir yararını söyleyin başlayayım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kitap okumak için kendini kasma, ben de pek okumam hatta hiç okumam ama ekşi sözlük okurum sürekli forumda orda burada okurum boş durmam. Benimki biraz hayal dünyası değil de, gerçekleri mukayese etmek gibi bir şey.

Gerçekçiliği seviyorum, hikaye-masal kitapları hayatıma bir şey katmıyor.
  • sadece yarar olarak bakmamak lazım, eğer öyle düşünürsen bildiğin matematik konu anlatım kitabı okur gibi hissedersin. bir de o düşünceni bırakıp kitapları filmler gibi düşünürsen zaten bi mana aramadan hemen kapılırsın kitaplara. hem olayları ve mekanları hayal gücünde kurduğundan, canlandırdığından normal bi filmde gördüğünden daha kendine yakın ve ayrıntılı ortamlarla karşılaşırsın. zaten böyle severek okursan kendine yararları da ister istemez olacaktır.
  • Kitap okumak kadar guzel bir şey var mi yahu?
    Düşün bir insanin beyni ne kadar mükemmel değil mi? Kitap okuyarak sen diğer insanlarında beyinlerine , düşüncelerine , fikirlerine ulasiyorsun.

Mesela Atatürk ü Atatürk yapan okuduğu binlerce kitaptır.Neden koskoca imparatorlukta vatanı kurtaran Mustafa Kemal di iyi düşün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: affiliation

YENI NESIL BOŞ DEYINCE KIZIYORSUNUZ SONRA AZIZIM.

Eski nesil çok mu iyiydi sanki? hemen şu klasik lafı söylüyorsunuz ne alakaysa.. Yeni nesilin tek sorunu artık internetin başında çok vakit geçirmesi, internet eski neslin zamanında olsaydı aynı şekilde onlarda internetin başından kalkmazdı. 60 yaşında ki teyzem bile günde 5-6 saat facebookda oyun oynuyor sen neyin kafasını yaşıyorsun.
  • Bence de pek bir şey kazandırmıyor.Ama haftada 1 kitap falan okurum zevk verdiği için.Bana ders veren bir kitap var oda suç ve ceza favorim kitabım
  • Kitap okumayı sıkıcı bulurdum eskiden ama bir süre önce illuminatiyi araştırırken arkadaş ortamında ''Melekler ve Şeytanlar'' kitabının adı geçti, ben de merak edip aldım ve okuyorum. Şunu söylemeliyim ki bu kitap sayesinde kitap okumayı sevdim.
  • Öncelikle okuduğun kitaba göre değişir.Hep polisiye,fantastik okursan sana bilgi birikim anlamında pek bir şey katmaz.Ama okurken zevk alırsın,hayal gücün genişler.Ama tarih,felsefe,deneme ,siyaset,bilim kitapları okursan zaman içinde çok şey öğrenirsin ve dünyaya bakış açın,olayları yorumlayışın değişir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brandt

Annem kitap okumayı çok seven bir insan, evde yüzlerce roman var ama ben hayatım boyunca bir tane bile kitap okumadım. Çünkü bana katabileceği bir şey olduğunu düşünmüyorum. Hani diyorlar ya pratik zeka, bilgi birikimi, düşünme, konuşmada gelişim vs. ben hepsini palavra olarak görüyorum nedense. Sonuçta kitap okumasak bile artık internette gezdiğimiz süre içinde bir çok makale, yazı okuyoruz onlarda karşılıyor bence bunu. Kitap okumak sadece bir zevk, bende o zevki alamıyorum daha çok dizi ve film izlemeyi seviyorum. Muhakkak yararı vardır yani bende başlamak istiyorum ama inandıramıyorum kendimi, sizce iyi olur mu başlamak yoksa zaman kaybı mı?

git grinin 50 tonu nu oku sonraki 2 seriyi de bitir ondan sonra kitap kurdu olursun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: İstanbul Efendisi

analitik dusunme yetenegi kazandirir,olaylara objektik olarak bakmani saglar,kelime hazneni gelistirir,konusacak bircok konu bulabilirsin,'mizah nedir?'sorusuna ancak okuyan insan cevap verebilir üç nokta

büdüt:en önemlisi;yeni tanistiginiz kizin yaninda kem küm etmezsiniz :v
    söylemeden edemeyeceğim editi: keşke herhangi kitaba baslayip; 'neden kitap okuyorum?'sorusuna, kendin yanit aradiktan sonra buraya baslik acsaydin.zor be haci abi.

Hayatımda okuduğum kitap sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Anlattıkların; analitik düşünme, objektiflik bende var. Kelime haznemde geniş ve genişlemeye devam ediyor. Yeni tanıştığım kızın yanında da gayet rahatım. Bunlara kitap okumadan sahibim. Ama şunu demeden edemeyeceğim, kitap okumasam bile bir çok tarihle, bilimle alakalı makaleler okumuşumdur internette. Belki onun faydası vardır bilemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThreeArrow -- 26 Nisan 2015; 19:03:16 >

• Filmi olan bir kitabı oku sonra filmi izle yararını göreceksin .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Usta ben roman meraklısıyım, evde ve arkadaşlarımda (onlara verdiğim) tonlarca kitap var. Ben kitabın bana verdiği hazzı seviyorum.

Ben çok ağır Stephen King hastasıyım. Mahşer en sevdiğim kitabıdır. Okurken tüm dünyadan soyutluyor bu adam beni. Ortamlarda da hiç kem küm eden bir tip değilim belki kitapların buna etkisi vardır ancak çocukluktan beri hatta 7. sınıfta 400 sayfalık kitapları bitirirdim, çocukluktan beri okuduğum için farkında değilimdir.

Kişisel gelişim kitapları var mesela, finansal kitaplar var... Kişisel gelişim kitapları senin kendini tanımanı sağlar, al oku bir tane. Benim çok şükür ihtiyacım olmadı ama herkesin en az 1-2 kgk okuması lazım. Finansal kitaplar sana sıfırdan nasıl holding sahibi olabileceğini bile anlatır ancak çoğu çok mantıklı tanıdık bir yazarın finans kitaplarını okumak daha mantıklı olur.

Bir de Allah de ötesini bırak, S*ktir Git gibisinden kitaplar var (Bunlar kitap isimleri küfür sanmayın), bunlar da senin bu hayatta çok önemli olduğunu ve kısacası kendine bak hayatı S... diyen kitaplardır.

PuCCa'nın kitapları var mesela, Okuyanus yayınevi böyle kitapları çok yayınlar. Kendi günlüklerini yayınlayan kişilerin kitaplarıdır bunlar. Bunlar çok akıcıdır ancak yediği haltları yiyen kiminle yattığını yazan bi kitabı okumaktan ne kadar zevk alırsın bilmem.

Ne yaparsan yap oku kardeşim. Oku da ülkedeki eşeklere damacanalara genç kızlarımıza yazık olmasın.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.